Nece me linux :(

poruka: 10
|
čitano: 3.081
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima sledeca sitvacija...

imam jedan hdd MAxtor 60gb ,ata 133 ,7200rpm ...etc....

koji mi stoji za testiranje i sl stvari...

i na njega sam instalirao Fedoru 8,Suse10,Ubuntu 8.04...i jos neke distribucije sad da ne nabrajam ...

i od kad sam an Flat paketu reko da skinem Fedoru9 da je probam i CentOS5 jer mi treba iz nekog razloga(da ne nabrajam)

Probao sam prvo Fedoru 9 ,testiram cd (na pocetku instalacija sto ima ) i kaze da je cd (tj DVD ) u redu i nastavim dalje instalaciju ,pokusao sam instalirat nekih 5 put i svaki put mi stane kod instaliranje zadnjeg paketa tj kernela ...stane i stoji ,jednom sam ga tako ostavio 2H i nije mrdnuo ,probao samu virtuelnoj masini na PC-u u tu ga je instalirao bez problema...

pomislio sam da nesto sa hadverom ne stima...

dobro posto mi svakako treba CentOS krenuo i njega da skinem ,skinuo juce reko danas da ga isntaliram...

Instalacija prodje bez problema ALI ...nakon bootovanja kad BIOS ispise(tj skonta) hdd,driver1,driver2 pc se restartuje :?

Zasto se to meni desava sa "RedHat"   distribucijama? (ok ima izuzetaka :D)

jel ima(il je imao) neko slicne probleme?

CentOS sam isao sa default paketima (samo sam oznacio Server GUI i KDE) i stavio sam da sam napravi particiju (zauzeo je ceo hdd naravno)

a Fedora 9 default paketi a particiju sam nekoliko puta ja pravio a nekoliko puta sam njega pustio da pravi (reko mozda ja gresim negde)

Konfa...

P4 2.0gh 512kb fsb 533,2x512mb 400mhz kingstone,Radeon 9600XT (Atlantis) hard koji sam vec spomenuo.... i da ploca,Soltek 85ERV VIA Chipset

zbog cega ja imam ovih problema? ajmo ljudi :) e da a hdd...nema bad sectore (nije u top formi al nije ni za bacit..)

K'eni pa te vat' ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

na ubuntu mi zna zastati pri instalaciji kad traži update s neta ... ja jednostavno izvučem kabal iz mrežne pri instalaciji. možda je to slučaj i sa fedorom, kažem možda ..

što se tiče restarta pri boot-anju, takvih problema sam imao ponekad kad bih overclock-irao svog bartona

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda nešto u postavkama biosa ometa instalaciju. Pokušaj sa "load optimized defaults" pa onda probaj instalirati. Ako ni to ne upali probaj "load fail-safe defaults".

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam na novom kompu imao problema s instalacijom Linuxa. Privremeno rješenje je bilo staviti kao parametar "irqpoll" kernelu prije boota. Taj parametar popravlja stvar ako je BIOS matične (ili nešto slično) neuradno napisan (čitaj: testiran i optimiziran samo za Win sustave).

Međutim, taj "irqpoll" sa sobom povlači i negativne nusprodukte (sproji rad sustava - nisam primjetio; nestabilnost - primjetio). Poslije sam našao elegantniju soluciju: prebacivanje postavke u BIOS-u s IDE na AHCI (to je stvar vezana za SATA standard, tako da u gornjem slučaju to ne može biti jer se radi o IDE disku). Znači, cijela ova moja priča je:

a) neki dodatni parametri kernelu mogu popraviti stvar

b) loš BIOS zna biti problem, ali isto tako neka opcija može popraviti stvar

c) ako netko boota s irqpoll-om Fedoru, neka proba uključiti AHCI u BIOS-u.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2008 13:56 (4ndY).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja na svom kompu ne mogu imat linux. Kad sam pokušao instalirat neki linux instalacija zapne, live cd se ne može učitat ili se odmah smrzne.

Jednom kad sam uspio instalirat Ubuntu 8.04  kad sam ga prvi put pokušao dignut nije se htio dignut.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

poznat je slučaj foxconnove sabotaže linuxa na svojim pločama, iako ne žele stavit naljepnicu windows only. nakon halbuke foxconn je reagirao relativno brzo i ispravio stvar. neke distribucije nude cheatcode acpi=off

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Nece me linux :(

@hrvooje

nije losa ideja probacu ,mozda je to

@scorpion667

pa nzm ni sam,Fedora8,Suse10,Ubuntu8 ( i jos neki OS-ovi) se instaliraju bez problema...+ je CentOS redhat jezgro....nzm...probacu u svakom slucaju...

@4Andy

taj irqpoll kako se i gde ukljucuje?

sto je rekao @dipsi ja neam tih problema od live cd-a mi svaki radio...

K'eni pa te vat' ;)
17 godina
BugSU kaže...

@4Andy

taj irqpoll kako se i gde ukljucuje?

sto je rekao @dipsi ja neam tih problema od live cd-a mi svaki radio...

Kao parametar kernelu, ako distribucija koristi GRUB (početni meni gdje biraš OS), onda ga samo editiraš ovaj red gdje piše kernel (stisneš slovo e)
Primjer:
title Fedora (2.6.26.3-29.fc9.x86_64)
  root (hd0,0)
  kernel /boot/vmlinuz-2.6.26.3-29.fc9.x86_64 ro root=/dev/sda1 rhgb quiet irqpoll
  initrd /boot/initrd-2.6.26.3-29.fc9.x86_64.img

Parametri su ovdje: ro, root, rhgb, quiet, irqpoll, itd.

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.' Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan

Moja je ploča Winfast powered by Foxconn. Ispada da se mogu oprostit s Linuxom na ovoj ploči.

0 0 hvala 0
17 godina
dipsi kaže...

Moja je ploča Winfast powered by Foxconn. Ispada da se mogu oprostit s Linuxom na ovoj ploči.

Probaj flashat BIOS. Pošto je Foxconn ispravio te "sabotaže", nakon što je nastala velika galama na Netu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice