Više puta sam pokušavao da instaliram FreeBSD 8.0 Release i386 disc1 ISO i nisam u potpunosti uspio. Problem mi predstavlja jer neznam engleski jezik a kod instalacije uredjivanje particije ( ako je moguće particionisanje uz zadržavanje Win 7 i 'D' particije) i na kraju konfiguracija grafičkog okruženja Xorg. Bio bih zahvalan. Na ovu ideju sam došao gladajući video prilog u vezi RAID sustava.
Može li video instalacija FreeBSD 8.0 Release i386
- poruka: 3
- |
- čitano: 1.738
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
https://www.youtube.com/results?search_query=freebsd+8.0+installation&aq=1sx
Pogledaj prva dva videa na listi, možda pomognu. Iako bih ti preporučio PC BSD, jer je instalacija u grafičkom sučelju i puno je jednostavnija nego na Free BSD-u. Također prvo instalaciju provježbaj u npr. Virtualboxu, tako ćeš biti sigurniji kada budeš instalirao na HDD.
Još jednom preporučujem PC BSD, jer znam što je instalacija Free BSD-a, i ja sam desetak puta pokušao instalirati Free BSD prije nego sam uspio sve kako treba napraviti. Ipak PC-BSD sam od prve.
Pokušavao sam da instaliram PCBSD ali na mom računaru neće da ga boota. Neznam u čemu je problem. Kod FreeBSD jedino je u pitanju realizacija konfiguracije i radno okruženje. Dakle, u pitanju je sam kraj instalacije. Jedno vrijeme sam pokušavao instalirati preko Virtuelne mašine i baš sam kraj me zafrkava tj. finiš.