Probaj promijeniti veličinu (visinu) panela ili veličinu i/ili tip fonta.
Linux - pitanja i odgovori
- poruka: 20.145
- |
- čitano: 3.482.468
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj promijeniti veličinu (visinu) panela ili veličinu i/ili tip fonta.
Opalio default na fontove, probao resizeat panel, nakon toga ga kompletno maknuo pa dodao defaultni, i dalje isto.
Promjeni DE. KDE ne valja :P
Tako je.
Preporucam sam openbox, vise stvarno ne treba.
Preporucam sam openbox, vise stvarno ne treba.
Nedostaju mi hotcorneri na openboxu, redovno koristim windows overview.
Ne znam u čemu bi mogao biti problem, kod mene ga nema - KDE radi bez ikakvih problema na OpenSUSEu (12.3, 13.1 i Tumbleweedu). Font je Cantarell 10,5 pt, visina panela je 28. Za overview kod Openboxa - Compiz i Scale ili Expo pluginovi?
Ne znam u čemu bi mogao biti problem, kod mene ga nema.
A evo, zamjenio sam defaultne notificatione sa "usu notifications" i prikazuje se sasvim kako treba.
Za overview kod Openboxa - Compiz i Scale ili Expo pluginovi?
Hmm mogao bi probati, compiz sam smetnuo s uma jer me nije bas impresionirao kod unity-a, a compton mi je vrhunski sluzio kod npr. xfce-a no on nema scale i expo :/ .
ljudi htio bih iz windowsa preci na linux, čisto da isprobam nešto novo.
jedino što radim na laptopu je surfanje nesto sitno radim te igram dotu 2
koji linux da si stavim s obzirom na igranje dote 2?
također na laptopu nemam dvd/cd player pa bih instalaciju vršio kroz usb, ako može neki tut link?
Hvala puno na pomoći.
Lp,
također na laptopu nemam dvd/cd player pa bih instalaciju vršio kroz usb, ako može neki tut link?
Hvala puno na pomoći.
Lp,
Moj prijedlog ide za Ubuntu ili Mint (bez posebnog favoriziranja bilo kojeg).
..
..instalaciju vršio kroz usb, ako može neki tut link?
..,
Moj prijedlog ide za Ubuntu ili Mint (bez posebnog favoriziranja bilo kojeg).
uz jednu distru koju čuvam za sebe (više ne dajem ni ime, samo ver.1.3).
-na svakoj stranici postoji pripremljn image i howto izrade USBa.. tako da se to nakon izbora distre pročita (bez potrebe da se daje link). ... jer sam škrt i zašto davati link prije izbora?
btw, zanimljiva je i live.linux-gamers.net za koju ne znam adresu (al bi dblclick/select +google na nju mogao pomoći).
Hvala puno na pomoći.
Lp,
odlično štivo za one koji žele s windowsa na linux
http://www.dedoimedo.com/computers/ultimate-linux-guide-for-windows-users.html
Hvala puno na pomoći.
Lp,
odlično štivo za one koji žele s windowsa na linux
http://www.dedoimedo.com/computers/ultimate-linux-guide-for-windows-users.html
vec sam stavio ovaj najnoviji ubuntu..
btw.. kako doci do informacija koje drivere mi koristi grafa?
tipa device manager u windowsima i slično?
Kada idem na promjenu drivera nudi mi 3 opcije i samo to mogu odabrati? to tako inace funkcionira?
btw sve mi se cini super za sada...
tocno ono sto mi treba.
Kada idem na promjenu drivera nudi mi 3 opcije i samo to mogu odabrati? to tako inace funkcionira?
tocno ono sto mi treba.
po defaultu kad tek instaliraš sustav i ako ne dodaješ zatvorene drivere, koristiš otvorene 'radeon' drivere. ovi od atija zatvoreni su ti fglrx. ako ne igraš neke opake 3D igre, ovi otvoreni su ti dovoljni
tocno ono sto mi treba.
po defaultu kad tek instaliraš sustav i ako ne dodaješ zatvorene drivere, koristiš otvorene 'radeon' drivere. ovi od atija zatvoreni su ti fglrx. ako ne igraš neke opake 3D igre, ovi otvoreni su ti dovoljni
btw kada mi se logira u sustav prije samog ulaska pise mi amd backlight error i onda ude bez problema.
Pozdrav raja. Ovako,pošto je bila škola(još malo pa kraj) nisam imao vremena baviti se Linuxom (imao sam linux nekoliko godinama,od Ubuntua,minta,manjara,fedore,opensuse-a,mageie,crunchbanga i ostale) al sad kako je kraj razmišljam da opet stavim neku linux distru (moro sam ukloniti Linux jer tata kaže "to ništ nevalja",znam da nije u pravu al neda mi se objašnjavati mu). Jesu li se dogodile velike promjene neke otkako me nije bilo na Linuxu (cca godinu dana) i koja je sad "top" distra. Planirao sam stavit Manjaro jer mi je on najviše sjedao jer je rolling-release,kako on sada stoji,jel i dalje aktivan koliko je bio ili manje(više). Sada kada imam 3 laptopa napokon mogu stavit na jedan Linux,čisto da budem 'kući'. Eto,hvala svima unaprijed na odgovorima.
EDIT: Zaboravio sam da već duže vrijeme planiram instalirati Arch,al sam nekako bojažljiv da nebih nešto..khm..
(Dobar je za brze bootanje. Ali zauzimati cijeli sistem katastrofa dobivas nove windowse errori svugdje nemogucnost povezivanja s drugim stvarima, najveci problem sto se. pokrece prije svega bez da provjerava sto je tu, tek kada korisnik nesto napravoi ide nasilu pokretati sto je zatrazeno cak i sto ploovicno postojece, barem koliko mi je poznato jedan dio koda je nepoznat i ljudi se zale da dokumentacija neopisuje dobro sve tj. uopce neznas zasto ti se nesto pokrece a jas gore je sto tako reci trpa sve logoove u jedan koš.. hm poznato sve zvuci, a da windowsi...
Ali opet ovo je sto sam citao na forumima ima nekih kojim se i svida ali opet to ovisi koliko distra ga sama pokrpa sto je i najveci problem "link negdje u prijasnjim postovima o linusovoj ljutnji na kay i lu prijasnjim postovima isto o neodrzavanju i njegov programer neradi na njegovom popravku nego samo sakrivanju gresaka"
O da noviji ubuntu presao ili tek prelazi isto na systemd
Ja bih ti rade preporucio gentoo posto znas na linuxu jer arc je potpuno presao na systemd... :(

Pozdrav raja. Ovako,pošto je bila škola(još malo pa kraj) nisam imao vremena baviti se Linuxom (imao sam linux nekoliko godinama,od Ubuntua,minta,manjara,fedore,opensuse-a,mageie,crunchbanga i ostale) al sad kako je kraj razmišljam da opet stavim neku linux distru (moro sam ukloniti Linux jer tata kaže "to ništ nevalja",znam da nije u pravu al neda mi se objašnjavati mu). Jesu li se dogodile velike promjene neke otkako me nije bilo na Linuxu (cca godinu dana) i koja je sad "top" distra. Planirao sam stavit Manjaro jer mi je on najviše sjedao jer je rolling-release,kako on sada stoji,jel i dalje aktivan koliko je bio ili manje(više). Sada kada imam 3 laptopa napokon mogu stavit na jedan Linux,čisto da budem 'kući'. Eto,hvala svima unaprijed na odgovorima.
EDIT: Zaboravio sam da već duže vrijeme planiram instalirati Arch,al sam nekako bojažljiv da nebih nešto..khm..
Manjaro dobro stoji, ubrzo ce izaci 0.8.10. Arch instaliraj ako imaš volje i vremena, neki poseban " skill " osim poznavanja engleskog jezika i čitanja wikija ti ne treba. Sve je dobro dokumentirano. Donedavno sam koristio Arch, ali sam ga sklonio jer ne mogu priuštit da prije svakog updatea trebam prosurfati forum / vidjet RSS feed, zbog nekog potencijalnog breaka u nekom x slučaju. Inače, ako ti rolling sustav nije must, - Ubuntu 14.04 je odličan.
Manjaro dobro stoji, ubrzo ce izaci 0.8.10. Arch instaliraj ako imaš volje i vremena, neki poseban " skill " osim poznavanja engleskog jezika i čitanja wikija ti ne treba. Sve je dobro dokumentirano. Donedavno sam koristio Arch, ali sam ga sklonio jer ne mogu priuštit da prije svakog updatea trebam prosurfati forum / vidjet RSS feed, zbog nekog potencijalnog breaka u nekom x slučaju. Inače, ako ti rolling sustav nije must, - Ubuntu 14.04 je odličan.
Jel mogu instalirati stariju verziju Manjara pa updateom nadograditi na 0.8.10,to bi trebalo biti tako jer je rolling-release,jel?
Možeš instalirati bilo koju verziju, upisati "sudo pacman -Syu" u terminalu, i biti ćeš na najnovijoj verziji.
Stvarno sam htio koristiti linuxe više od iceg ali do sada mi se napravilo više problema nego koristi.
Jako mi se sviđa software centar ali to je to..
Ja imam same probleme, laptop mi radi sporije nego na windows 8/7 tako ne bi trebalo biti ?
Kada instaliram fglrx tada mi filmove imaju užasno titranje tzv. screen fickering..
Dota 2 je jedina igra koju igram a linux je podržava i samim time sam se odlučio za linux sistem, no zašto mi dota 2 izgleda tri puta ružnije nego na windowsima?
mogu li preko linuxa forsat direct x umjesto open gla?
opcionalno igras preko na play on linux programa ili onog kako sad ime wine
(nekako ti ispada kao kad preko jave igras minecraft, ma da si dobis sliku kako to izgleda neda nije mi do gusenja posta detaljnim objasnjavanjem)
Linux malo kaska kod optimizacije brzine drivera na komponentima jer ide prvo sigurnost pa ostalo...
( slobodno isravite neuku osobu ako nije u trendu... da mene)

Stvarno sam htio koristiti linuxe više od iceg ali do sada mi se napravilo više problema nego koristi.
Ja imam same probleme, laptop mi radi sporije nego na windows 8/7 tako ne bi trebalo biti ?
Kada instaliram fglrx tada mi filmove imaju užasno titranje tzv. screen fickering..
Dota 2 je jedina igra koju igram a linux je podržava i samim time sam se odlučio za linux sistem, no zašto mi dota 2 izgleda tri puta ružnije nego na windowsima?
Ubuntu sa Unity DE je samo mali dio Linux svijeta. Ako ti loše radi fglrx zašto ga instaliraš? Ja sam znao igrati, doduše davno ETQW sa otvorenim driverima bez problema. Ustvari fglrx nisam instalirao sigurno već par godina, al se baš ni ne igram.
Ako ti radi sporije i ružnije, a nemaš volje zafrkavat se s tim da to popraviš ili nemaš nekog da ti pokaže kako onda je za tebe ipak bolja opcija windows 7

Isprobaj Linux Mint (link je na RC 17-ce), možda budeš imao manje problema.
Amd, amd i još jednom amd. Pokušaj s opensource driverima. Ja imam nvidiu i dota mi je apsolutno jednaka na winsu i na linuxu i po izgledu i po stabilnosti i po performansama.
Amd, amd i još jednom amd. Pokušaj s opensource driverima. Ja imam nvidiu i dota mi je apsolutno jednaka na winsu i na linuxu i po izgledu i po stabilnosti i po performansama.
da, ako se želi igrati na linuxu, sretnije je rješenje nvidija i njen zatvoreni driver.
Instalirao Manjaro,iz 3. pokušaja,prvi put je bilo sa usb stika,nije htjelo(error izbacivalo upo isntalacije),drugi put sam skinio opet .iso (mislio sam da .iso nije dobar) no međutim opet ništa,pa sam spržio na DVD i uspjelo iz prve..no sada me muči update,stalno izbacuje da glamor-egl nevalja nešto nekompatibilno šta li već,pa ako neko zna što je to i kako se to rješava,bilo bi super
EDIT: riješio,uklonio sam xorg-server i sada sve radi normalno.
Ubuntu sa Unity DE je samo mali dio Linux svijeta. Ako ti loše radi fglrx zašto ga instaliraš? Ja sam znao igrati, doduše davno ETQW sa otvorenim driverima bez problema. Ustvari fglrx nisam instalirao sigurno već par godina, al se baš ni ne igram.
Ako ti radi sporije i ružnije, a nemaš volje zafrkavat se s tim da to popraviš ili nemaš nekog da ti pokaže kako onda je za tebe ipak bolja opcija windows 7
ne želim windowse :(
instalirao sam preko terminala skinute nove amd drivere i sve 5 ali velim nije mi polijepšalo sliku izgleda sve zblurano i nikakvo.... ali mi se u filmovima dešavao screen flickerin pa sam stavio na one počente drivere. Igra je izgledala opet očajno ali nisam imao scree flickering.
Nije mi jasno zašto bi igra izgledala lošije :(
Izgleda da baš moram windowse? ovaj šugavi amd i dual gpu također ne funkcionira ocito na linuxu ?
E ovo je glavni problem tako sam i ja mislio jedna stvar mi neradi i odma sad da linux nevalja zato sam odlucio da cu rade povremeno petljati po njemu nego odmah se prebaciti..
ako drugoj osobi nema problema a on igrao davno prije, moguce da mozda nije monitor podrzan mozda imas li najnoviji ili full hd mozda nije optimiziran namjesti na monitoru tipkama svjetlinu postavke itd ako nisu automatski primjerice meni i na winsima moram rucno sam monitor podesiti cak i kada sam u postavkama na os jer je stariji a deafultni driveri daju malo blijedu sliku (ne u smislu da se nevidi i a je bijelo ma da nedavim sad) a na linuxu je dosta pa tako reci tamnije toplije
a s druge strane mozda je do distre
Moje misljenje ali mozda i grijesim je mi nekako ispada da debianove distre su malo bolje za igru pogotovo ubuntua i minta zbog popularnosti pa valjda bolje pase na njih
Ovo meni pada napamet ali opet ovo je moje misljemje koje je jos zaglavljeno od winsa tako da mozes sigurno misliti da je isprazno blebetanje kao vecini win juzera... a sa pametnije strane nezelim se petljati i reci provjeri opengl verziju i tamo petljaj jer nemam toliko iskustva pa da nebudem sada kriv , jer koliko puta sam ja htio izbrisati nesto s linuxa samo jer mi izgledalo nepotrebno (love distra s perzistencijom stvarno spasi od gluposti zaostale od win khm nauke?)
dakako cuo sam i ja da nije amd/ati za linux ali prije par godina zar se dosad nije popravila situacija, pa nista u drugom slucaju cemu sad nabavljati drugu graficku samo zbog malo lose texture sjetise kakva je grafika bila na dota modu od warcrafta

imam laptop :)
naravno da cu se poigrati sa linux-om ne predajem se ja tek tako.
Bez uvrede ali ja ne razumijem pol stvari koje si rekao :(