-ha! neš' ti na 64 bita nač' sreće.. prevedeno, čekaj mjesec ili narednu distru.
- opet neki feeling, 32bita.. al to je više za gatanje iz graha.
ono što me više zanima, link... i dežavu. Predpostavke vs RL. Ušteda, kao naša vlada.. odma 200.000 (tu je razlika, vlada štedi po 750k kn, jer je to obračunska jedinica vezana tečajem.). Koliko puta sam govorio, da sam govorio? Nije linux za biznis, pod biznis mislim na onaj job koji mlati paru-zarađuje, tad se vozi genšer, nije važna potrošnja ili cijena benzina i problema nema. Ako biz nije takav, ako se pazi na svaku kunu, tad se obično želi iz ničega nešto, rastegnuti mjesec i sl. To je ravno izumu kotača, radnika bez plaće, opet poveznica s državom jer ako se ide štedjeti, tad je plaća faktor koji treba eliminirati. .. (pa sad ako se pitate, o čemu to ovaj drobi.., i mene zanima).
- o tome, da nije OS sam sebi svrha. Soft je najmanji problem, samo ga treba napraviti. Problem je što svatko tko to radi, želi novac. Free nije biz. Linux admin je pandan servisera mercedesa, može biti serviser fiata ili fiće, svejdno želi od nečeg živjeti. Fiskal-1 je jedan primjer tamaguči tabletića koji radi na Androidu, radi, fiskalizira. To može bilo koji soft pod win-linuxom uz preduvijet, NETKO TO MORA NAPRAVITI i uskladiti s ostatkom sistema. For free ili for 1-2% DE useera? Programeri raznih knjig.softwarea, ovako ide scenarij, 'jesi li probao pod linuxom'?, '-jesam, net, nešto neće.. nek kupe licencu za Win'. (točka označava kraj priče). Drugi spektar, kućni gamer, steam.. killer windosa se rađa već 30tu godinu, problem je directx i VGA, ne cijena windows licence (koja je često za Pericu jednaka cijeni linux licence) nego to što taj Perica iskešira 1.869kn za novu đifors i 499 za glodavca, ... taj perica želi lock u HL na 350, boli ga kifla za free-open i zašto to nema pod onim kako se zove... ono nešto jako dobro, čitao je na internetu.., završetak (Peričine riječi) ma linux je bezveze, ne radi. Te dvije poluge su ključ. Do tad samo ovakve filozofske rasprave, kao i onaj postić koji nakon otvaranja teme (napomenimo još jednom UŠTEDA! 200.000kn, kao klasična reklama, letak, tel.prodaja koja za mene štedi), ništa, nula-zilč, empty. .. Gdje je zapelo? Zapelo je u implementaciji ili u očekivanjima.