Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.523.954
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Linux - pitanja i odgovori
bikerbj kaže...

kako si to izveo i može li se to primjeniti na suse-u kde desktop....

naravno da se može primjeniti i na suseu i kde-u. radi i na xfce-u, na gnomeu, na ..... 'you name it' kao i na svim distribucijama. 

ja sam ovo napravio s dva conkyja, jedan pored drugog, ali sigurno se može izvest i s jednim, samo treba malo skontat.  conky je iznimno konfigurabilan. da bi odmakao conky od desnog ruba ekrana povećao sam varijablu gap_x. kako je conky prije samo precrtavao podlogu, te zapravo nije bio stvarno transparentan (proziran) bilo je problema pri promjeni podloge, jer bi uvijek pokazivao staru podlogu. sada conky podržava stvarnu prozirnost pa je bitno koristiti opciju 'own_window_argb_visual yes'.  uglavnom, igraš se sa fileom .conkyrc, snimiš i gledaš promjene. 

upute koje sam slijedio su ovdje, uz neke preinake. dok je na kubuntu 11.10 sve isprve proradilo, na minti debianu xfce nije radila vremenska prognoza pa se morala krpati python skripta po uputama koje sam našao ovdje

*na ubuntu i debianu je jedan način instalacije s apt-get dok je npr. na suseu to malo drugačije i tako ...neke stvari nećeš moći copy/paste jer se na opensuseu rade malo drugačije. prozor ti je dao link specifičan za opensuse, ali naravno taj setup će dati rezultat drukčijeg izgleda conkyja.

jako puno .conkyrc konfiguracija ćeš naći na ubuntu forumu, topik sa preko 1800 stranica (stvarno sam se nalistao). moraš biti registriran i logiran da bi mogao vidjeti slike. 

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
15 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

evo konačno ja uspio bootat ubuntu s stika na kompu i na laptopu bez da komp bipbip kad oču pokrenut live ili odaberem instalaciju... neznam što je bilo ali sam ponovo samo skino universal usb installer i sad je dobro napravio...

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

To je Conky, ako se ne varam

Yep http://conky.sourceforge.net/

13 godina
neaktivan

Kako pogledati informacije o OS-u na Ubuntuu 11.04? Nasao sam novi kernel na ovoj stranici ali nisam siguran da li sam skinuo 32-bitni ili 64-bitni(dosta vremena je proslo od skidanja do instalacije...)

Ko da me briga za potpis...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Suddenly Psychotic kaže...

Kako pogledati informacije o OS-u na Ubuntuu 11.04? Nasao sam novi kernel na ovoj stranici ali nisam siguran da li sam skinuo 32-bitni ili 64-bitni(dosta vremena je proslo od skidanja do instalacije...)

System monitor. Tamo imaš sve informacije o sustavu. Slično kao recimo task manager u win.

hacktivist
14 godina
neaktivan

Imam za vas jedno malo Pitanjce :D

IMam jednu staru konfiguraciju koja sluzi kao torrent masina, znaci za skidanje je cist solidna.

HTio bih staviti neku linux distribuciju gore, najvise zbog virusa, jer necu na xp jos stavljati antiviruse jer sam komp nije bogzna sto, a   ako jos stavim u njega puno programa bit ce samo gore :( .

Sad bih htio da mi preporucite neku linux distribuciju koja nije prezahtjevna i koja ce najbrze i najbolje raditi na toj konfiguraciji.

Maticna je matsonic 9147c

Procesor je intel celeron 1.7 ghz

Ram ima 768 mb.

Graficka ati 9550 256mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo, nasao sam i pretpostavljam da je 64-bitni posto pod memory pise 305 MiB of 3.9 GiB

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo, nasao sam i pretpostavljam da je 64-bitni posto pod memory pise 305 MiB of 3.9 GiB

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 15:50 (Suddenly Psychotic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MSN kaže...

Imam za vas jedno malo Pitanjce :D

IMam jednu staru konfiguraciju koja sluzi kao torrent masina, znaci za skidanje je cist solidna.

HTio bih staviti neku linux distribuciju gore, najvise zbog virusa, jer necu na xp jos stavljati antiviruse jer sam komp nije bogzna sto, a   ako jos stavim u njega puno programa bit ce samo gore :( .

Sad bih htio da mi preporucite neku linux distribuciju koja nije prezahtjevna i koja ce najbrze i najbolje raditi na toj konfiguraciji.

Maticna je matsonic 9147c

Procesor je intel celeron 1.7 ghz

Ram ima 768 mb.

Graficka ati 9550 256mb

Moj prijedlog je Puppy Linux, nevjerojatno brzo radi i nije pretjerano zahtjevan. Pogledaj malo na stranici i vidi da li te zadovoljava.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan

Neznam dali mi je baš ideja pametna no ovo bi na tako čemu bilo baš taman za skidanje torrenta http://www.freenas.org/ ima torrent klijent, a usput možeš dobro mrežno komunicirat s tim ?

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2011 16:06 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

trebam malu pomoć...

koristim Lucid Puppy 5.2.8 i nikako ne mogu osposobit bluetooth ne njemu pa ako ima netko stručniji da mi pomogne...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................na glupa pitanja odgovaram sa: ke????
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zna li netko nešto slično ovomu, a da je za linux?

Hvala!

http://adfoc.us/94491129371 <--- jedan klik i nekoliko sekundi pomaže puno ^^

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BenjamiX kaže...

Hvala!

man tcpdump ?

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

man tcpdump ?

Hvala.

No više mi se sviđa netwatch, odnosno port se zove netdiag, upravo našao ^^

14 godina
protjeran
BenjamiX kaže...

Hvala!

Wireshark.

hacktivist
17 godina
neaktivan

Ili da, Wireshark, de facto standard.

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 20:48 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imam problem prilikom instalacije Ubuntu-a preko USB-a. Skinuo sam najnoviju verziju 11.10 i koristeći

njihove uputu napravio bootabilni USB. U BIOS-u  sam postavio da je boot prioritet USB-FDD(nadam se

da je to ispravno). Međutim kada se PC pokreće on automatski učitava Windows-e 7-icu uopće ne

registrira USB. Zanima u čemu je problem te što radim pogrešno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Mayales kaže...

Imam problem prilikom instalacije Ubuntu-a preko USB-a. Skinuo sam najnoviju verziju 11.10 i koristeći

njihove uputu napravio bootabilni USB. U BIOS-u  sam postavio da je boot prioritet USB-FDD(nadam se

da je to ispravno). Međutim kada se PC pokreće on automatski učitava Windows-e 7-icu uopće ne

registrira USB. Zanima u čemu je problem te što radim pogrešno?

Probaj onda prebaciti na usb zip, ako imas tu opciju. Onda zatim probaj staviti stick prije nego sto bootas kompjuter i onda u biosu vidi da li ti stick prepoynaje kao hdd.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
13 godina
neaktivan

@Mayales stavi sliku BIOS-a

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.10.2011 21:39 (Suddenly Psychotic).
16 godina
Mayales kaže...

..U BIOS-u  sam postavio da je boot prioritet USB-FDD(nadam se

da je to ispravno). ..

- koristi quick boot, većina matičnih F8-F12. Disk (bez obzira na emulaciju, npr HDD-FDD...) mora biti vidljiv za vrijeme boota (i u BIOSu), jednostavno odabereš...

- ako nakon ručnog izbora ne boota, onda nije dobro napravljen. (nisu svi USB diskovi isti, kao i BIOSi -previše mogućih razlika i problema. CD-DVD je daleko standardniji...)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
BenjamiX kaže...

Hvala!

Cijela Backtrack 5 Linux distribucija...

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
15 godina

Zna li netko nešto čime mogu u dokumentu zajedno sa tekstom pisati razlomke i razne matematičke simbole? I naravno da to mogu pretvoriti u .pdf, i da radi na linuxu.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Zna li netko nešto čime mogu u dokumentu zajedno sa tekstom pisati razlomke i razne matematičke simbole? I naravno da to mogu pretvoriti u .pdf, i da radi na linuxu.

Libre Office naprimjer. Imaš matematički dodatak kao i u svakom drugom office-u, i možeš jednostavno exportirati dokumente u pdf.

hacktivist
15 godina
Bypass kaže...

Libre Office naprimjer. Imaš matematički dodatak kao i u svakom drugom office-u, i možeš jednostavno exportirati dokumente u pdf.

Probao sam na taj  način no problem je što moram imati tekst i simbole zajedno. Tako bih u Libre Office Math napravio simbol, exportao ga kao sliku i onda writeru sam simbole stavljao kao slike. Ovo mi se rješejne čini nekako nespretno pa tražim neki bolji način.

14 godina
protjeran

Probao sam na taj  način no problem je što moram imati tekst i simbole zajedno. Tako bih u Libre Office Math napravio simbol, exportao ga kao sliku i onda writeru sam simbole stavljao kao slike. Ovo mi se rješejne čini nekako nespretno pa tražim neki bolji način.

Googleov LaTex? Jesi probao to?

hacktivist
14 godina

O čemu ti pričaš? Kakve slike i eksportanje?

Otvoriš writer i unutar njega pišeš tekst, kad trebaš formule i njih pišeš u samom writeru pomoću math modula i toje to. Godinama radim na taj način i nemam nikakvih problema.

Ideš lijepo na Insert -- Object -- Formula.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 8:15 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan

LaTeX. Ali se onda moras uciti raditi u njemu, jer je to markup language, kao i HTML primjerice.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pokušao sam instalirati Allegro game engine.

No nakon što sam pokušao kompajlati program koji koristi taj engine, primjetio sam da sam očito nešto krivo instalirao.

Kako da pobrišem sve datoteke vezane uz taj engine i da ga ponovno instaliram?
Hvala!

Nevermind.

g++ test.cpp `allegro-config --libs` -o test

Trebalo je samo ovo dodati...

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 12:46 (BenjamiX).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo i ja imam problem s instalacijom ubuntua 11.10. Naime sada na kompu imam win xp i imam 3 particije jednu sistemsku i 2 podatkovne e sad mi je jedna podatkovna prazna pa sam na nju mislio stavit ubuntu, skino sam ubuntu i pokuso pokrenut onu probnu verziju iz koje bi kasnije instaliro full, ali kad restam komp pocne se ucitavat i stane na jednom dijelu i nece dalje evo i slika:

SS SS

0 0 hvala 0
16 godina
Castel kaže...

Evo i ja imam problem s instalacijom ubuntua 11.10. ..

-koja instalacija? Koristi LiveCD verziju desktop-ISO-torrent, 32 ili 64, (ako nemaš poseban razlog radije 32-i386). Snimanje na najnižoj brzini. Upali bez installa da vidiš dali radi i da je sve prepoznato od HWa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 16:14 (ihush).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice