kako si to izveo i može li se to primjeniti na suse-u kde desktop....
naravno da se može primjeniti i na suseu i kde-u. radi i na xfce-u, na gnomeu, na ..... 'you name it' kao i na svim distribucijama.
ja sam ovo napravio s dva conkyja, jedan pored drugog, ali sigurno se može izvest i s jednim, samo treba malo skontat. conky je iznimno konfigurabilan. da bi odmakao conky od desnog ruba ekrana povećao sam varijablu gap_x. kako je conky prije samo precrtavao podlogu, te zapravo nije bio stvarno transparentan (proziran) bilo je problema pri promjeni podloge, jer bi uvijek pokazivao staru podlogu. sada conky podržava stvarnu prozirnost pa je bitno koristiti opciju 'own_window_argb_visual yes'. uglavnom, igraš se sa fileom .conkyrc, snimiš i gledaš promjene.
upute koje sam slijedio su ovdje, uz neke preinake. dok je na kubuntu 11.10 sve isprve proradilo, na minti debianu xfce nije radila vremenska prognoza pa se morala krpati python skripta po uputama koje sam našao ovdje
*na ubuntu i debianu je jedan način instalacije s apt-get dok je npr. na suseu to malo drugačije i tako ...neke stvari nećeš moći copy/paste jer se na opensuseu rade malo drugačije. prozor ti je dao link specifičan za opensuse, ali naravno taj setup će dati rezultat drukčijeg izgleda conkyja.
jako puno .conkyrc konfiguracija ćeš naći na ubuntu forumu, topik sa preko 1800 stranica (stvarno sam se nalistao). moraš biti registriran i logiran da bi mogao vidjeti slike.