Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.524.858
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori
hrvooje kaže...

drugi dan na Linux Mint Debian Xfce DVD edition. Iznimno brzo na Intel 1.8 GHz, radeon x600, 1G RAM-a. U praznom hodu troši 160 MB. Flash, mp3 radi out-of-box. Thunar vidi Windows mrežu po defaultu. Od programa tu su Libreoffice, Thunderbird, Firefox, Gparted, Gimp, Bashee, Brasero, Vlc, Pidgin ...

Primjetio sam da nema tsclient koji je front-end za rdesktop. umjesto njega koristim remmina.  ono što me oduševilo je da sam samo morao prebaciti file nrp. i1b2vtqg.default iz dual-bootanog minta gnome .tunderbird foldera u ovaj novi .thunderbird folder i sve e-mail poruke su tu, kao i zadaci, kalentar itd. isto tako i za firefox. odllično.

Može koji SS čisto da vidim kako si sredio Dessktop. Koristiš li možda Conky?

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
16 godina
neaktivan
davorsite kaže...

Jedino mi fali Avidemux. Jel ima koji sličan program? Treba mi jer često konvertiram video formate.

Trebao bi biti u oneiric-updates repozitoriju: http://packages.ubuntu.com/oneiric-updates/avidemux

Ako ga Software Centre ne pronalazi, provjeri postavke repozitorija (Software Sources).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
15 godina
Linux - pitanja i odgovori

Na windowsu sam sve svoje passworde čuvao keepass 2 bazi podataka. Sada na fedori imam problema sa čitanjem te baze. Keepass ne postoji na linuxu, ali postoji njegova cross platform alternativa keepassx. Problem je što keepassx ne može prepoznati to kao bazu. Sada imam problem sa čitanjem passworda.

Mogu li ikako tu bazu iz keepass 2 prebaciti u keepassx bazu?

Twitter- @capttawish

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrx kaže...
davorsite kaže...

Jedino mi fali Avidemux. Jel ima koji sličan program? Treba mi jer često konvertiram video formate.

Trebao bi biti u oneiric-updates repozitoriju: http://packages.ubuntu.com/oneiric-updates/avidemux

Ako ga Software Centre ne pronalazi, provjeri postavke repozitorija (Software Sources).

Riješio sam Avidemux, sve valja.

http://debianhelp.wordpress.com/2011/10/06/how-to-install-avidemux-in-ubuntu-11-10/

14 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

Na windowsu sam sve svoje passworde čuvao keepass 2 bazi podataka. Sada na fedori imam problema sa čitanjem te baze. Keepass ne postoji na linuxu, ali postoji njegova cross platform alternativa keepassx. Problem je što keepassx ne može prepoznati to kao bazu. Sada imam problem sa čitanjem passworda.

probaj prvo napraviti export u Keepass 1 format baze (*.kdb) i to bi trebalo biti moguće otvoriti sa Keepassx

Ovdje može biti VAŠA reklama!
16 godina
neaktivan

Postoji i radi uredno na Linux http://keepass.info/download.html

15 godina
Buhaha kaže...

Postoji i radi uredno na Linux http://keepass.info/download.html

Znam za to, ali to nije prava verzija za linux. To je ustvari obicna windows verzija, ali pokrenuta uz pomoc mona. A nastojim izbjegavati mono i wine.

Twitter- @capttawish
16 godina

..Mogu li ikako tu bazu iz keepass 2 prebaciti u keepassx bazu?

- postoji, radi.. keepass.

- ipak, ako zatreba prebacivanje vrlo koristan je i XML import.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Trenutno na desktopu imam Linux Mint/Bodhi Linux dualboot, Steam te Counter-Strike su jači od mojeg Free Software duha...

Postoji li kakav način da instaliram Windows na jednu particiju bez da mi se zezne bootloader i da moram popravljat GRUB?

Hvala!

http://adfoc.us/94491129371 <--- jedan klik i nekoliko sekundi pomaže puno ^^

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BenjamiX kaže...

Pozdrav svima!

Trenutno na desktopu imam Linux Mint/Bodhi Linux dualboot, Steam te Counter-Strike su jači od mojeg Free Software duha...

Postoji li kakav način da instaliram Windows na jednu particiju bez da mi se zezne bootloader i da moram popravljat GRUB?

Hvala!

Ne.

UNIX is very simple, it just needs a genius to understand its simplicity.
17 godina

Nije toliko vezano na linux, ali obzirom da mu je linux kernel u krvi - izašao je OpenELEC v.1.0 (dapače, čak i 1.0.1 bugfix, ali to sad nije poanta). Link na vijest by Me.

Gledam te!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Jel netko koristio HDMI na TV i Ubuntu?

Ja nikako ne mogu dobiti zvuk. Slika je tamo ali zvuka nema.

( ˘͡ -˘͡)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Hm, na Win 7 kad sam starom slagal defaultno isto nije radio, naime trebalo je rucno prebaciti u Sound Properties sa Speaker na HDMI ili tako nesto. Mozda i ovdje treba?

17 godina
protjeran
Bypass kaže...

Na linuxu nikad nisam probao ali mislim da mora bit slično kao na win, uglavnom moraš prebacit ručno na HDMI kad spajaš tv.

14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Hm, na Win 7 kad sam starom slagal defaultno isto nije radio, naime trebalo je rucno prebaciti u Sound Properties sa Speaker na HDMI ili tako nesto. Mozda i ovdje treba?

Nažalost nije tako jednostavno. Mada se sve prebaci na HDMI opet ne radi.

( ˘͡ -˘͡)
15 godina
neaktivan

Takav sam problem imao i ja sa slušalicama.

Iako sam u alsamixer-gui-u stavio na slušalice, zvuka nije bilo

Onda sam u terminalu otvorio

$ alsamixer

i onda stisneš F6 i promijeniš output. Nadam se da je to to. 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Nažalost nije tako jednostavno. Mada se sve prebaci na HDMI opet ne radi.

Mora bit jednostavno, pa i isprogramirati tako nesto bi trebalo biti jednostavno, zvuk preusmjeriti u neki drugi kabel od uobicajenog, u ovom slucaju u HDMI. Ne znam, mozda me jos uvijek puca jer sam maloprije konacno zavrsio sugavi labos iz Arhitekture Racunala 2, mikroprogramiranje mikroprocesora, pa sam jos uvijek u tom low level svijetu i izgleda mi jednostavno, dovraga 'ko god da je izmislil taj labos, za jaja bi ga objesil. Koja mi korist da znam datasheet tog proca napamet kad ga jos jedino u muzeju koriste kao izlozbeni primjerak?! God dammit.

Ne znam...

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
hrvooje kaže...

drugi dan na Linux Mint Debian Xfce DVD edition. Iznimno brzo na Intel 1.8 GHz, radeon x600, 1G RAM-a. U praznom hodu troši 160 MB. Flash, mp3 radi out-of-box. Thunar vidi Windows mrežu po defaultu. Od programa tu su Libreoffice, Thunderbird, Firefox, Gparted, Gimp, Bashee, Brasero, Vlc, Pidgin ...

Primjetio sam da nema tsclient koji je front-end za rdesktop. umjesto njega koristim remmina.  ono što me oduševilo je da sam samo morao prebaciti file nrp. i1b2vtqg.default iz dual-bootanog minta gnome .tunderbird foldera u ovaj novi .thunderbird folder i sve e-mail poruke su tu, kao i zadaci, kalentar itd. isto tako i za firefox. odllično.

Može koji SS čisto da vidim kako si sredio Dessktop. Koristiš li možda Conky?

conky je tu, daje lijepe informacije uz malo potrošnje resursa, al se mora imat 'composite' upaljen.  nabacio debian wallpaper i maknio podlogu sa teksta ispod ikona na desktopu i promijenio boju teksta iz crne u bijelu. ništ posebno.

Linux Mint Debian Xfce s conkyjem Linux Mint Debian Xfce s conkyjem
Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 14:56 (hrvooje).
14 godina
protjeran
hrvooje kaže...

conky je tu, daje lijepe informacije uz malo potrošnje resursa, al se mora imat 'composite' upaljen.  nabacio debian wallpaper i maknio podlogu sa teksta ispod ikona na desktopu i promijenio boju teksta iz crne u bijelu. ništ posebno.

Jako lijepo moram priznati :)

hacktivist
14 godina
hrvooje kaže...

Meni izgleda odlično.

Nekako sam se naviknuo na Conky i volim ga imati na desktopu. Kombiniram ga s Airlines temom i tko god je vidio desktop odvalio je na prvu. Onda krene pitanje koji windowsi i dalje vjerojatno svi znate....

17 godina
neaktivan

Jel netko imao problema sa Compiz Managerom na Ubuntu 11.10 (32 bit)? Meni se desktop srušio kad sam uključio jednu opciju, nisam mogao ni resetirati osim prstom na dugme. Uglavnom nije mi padalo ništa na pamet pa sam ponovo sve instalirao. Sad se više ne zaje..... s tim.

http://askubuntu.com/questions/71005/desktop-crashes-after-starting-compiz-manager-and-press-on-plugins-menu

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
davorsite kaže...

Jel netko imao problema sa Compiz Managerom na Ubuntu 11.10 (32 bit)? Meni se desktop srušio kad sam uključio jednu opciju, nisam mogao ni resetirati osim prstom na dugme. Uglavnom nije mi padalo ništa na pamet pa sam ponovo sve instalirao. Sad se više ne zaje..... s tim.

http://askubuntu.com/questions/71005/desktop-crashes-after-starting-compiz-manager-and-press-on-plugins-menu

Zato ne volim Unity jer to u biti compiz "plugin". Compiz mi je oduvijek bio overkill.

hacktivist
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
hrvooje kaže...

Meni izgleda odlično.

Nekako sam se naviknuo na Conky i volim ga imati na desktopu. Kombiniram ga s Airlines temom i tko god je vidio desktop odvalio je na prvu. Onda krene pitanje koji windowsi i dalje vjerojatno svi znate....

šteta što autor odustaje od bisigija. imal šta slično za kde 4? 

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!
14 godina
hrvooje kaže...

šteta što autor odustaje od bisigija. imal šta slično za kde 4? 

Nisam probao s KDE-om, iskreno nije mi legao na prvu zato i openSUSE koristim Gnome verziju. Nisam istraživao, ova tema me je oduševila posebno to da se slika mijenja prema dobu dana (i noći).

EDIT:

Malo se igram s Puppy-em i to Slacko verzijom. Iznimno brza distribucija (pokrenuta s Live CD-a) dopadljiva izgleda i user friendly (za sada). Mislim da sam našao distribuciju koja će sjesti na USB (Linux to go).

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 23:20 (mario.L_hr).
17 godina
neaktivan

Puppy i je za USB :D, ono, on the fly ;)

A tih pupova ima mali milijun :D

Puppy mi je, ajmo to tako reci, bio prva distra, ne racunajuci Knoppix :D

The Unix philosophy basically involves giving you just enough rope to hang yourself. And then a couple of feet more, just to be sure.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2011 23:23 (1domagoj1).

1 0 hvala 0
14 godina
1domagoj1 kaže...

Puppy i je za USB :D, ono, on the fly ;)

A tih pupova ima mali milijun :D

Puppy mi je, ajmo to tako reci, bio prva distra, ne racunajuci Knoppix :D

Ovaj je temeljen na Slackwareu i super je zbog toga što sa starom mašinom nemaš osjećaj da je sve usporeno i da se vuče ko prebita baba. Da ne pričam o tome kad treba spašavati podatke sa jedinog diska na kojem su instalirani windowsi ( čest slučaj kod poznanika).

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
(...) Nisam istraživao, ova tema me je oduševila posebno to da se slika mijenja prema dobu dana (i noći).

GNOME ima mogućnost vremenskog mijenjanja wallpapera pomoću xml datoteke (tako je kreirana izmjena Airlines wallpapera). Više o xml datoteci možete saznati ovdje, na Gitoriusu se može naći primjer xml datoteke koja mijenja wallpaper kroz cijeli dan (i ima podršku za dvije rezolucije), a ovdje se nalazi program (napisan u javi) koji generira xml datoteku iz foldera wallpapera (omogućava promjenu trajanja prikazivanja wallpapera i trajanja prijelaza između wallpapera). Izlaznu datoteku je lako dotjerati prema želji.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
17 godina
neaktivan

evo kako to izgleda na drugom laptopu gdje je kubuntu

2 0 hvala 3
17 godina

kako si to izveo i može li se to primjeniti na suse-u kde desktop....

www.apriliabase.com
16 godina
neaktivan

To je Conky, ako se ne varam

~
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice