Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.515.273
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori

@ 311...

-integrirana komponenta se podešava (i gasi) u BIOSu. Nisam siguran da sam razuimo sve napisano.. ali ispada da ti i integrirana radi. Tad je svejedno koju ćeš koristiti, može i obje ali je nepraktično.. nema potrebe.

-treća je samo audio komponenta za HDMI.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran

Napravio

Za one koji imaju slicnu sitaciju znaci imaju integriranu zvucnu + neku kupljenu zvucnu:

Za odabir zvucne koja ce da radi - System Settings - Multimedia - Phonon - Speaker Setup, ugasit zvucnu po zelji, ostaviti upaljenu oni koju zelite koristit.

Rijesene odbijanja upodatea, Synaptic instalirat , Reolad, Odabrati sve Recomended dodatke, poslije toga, Upodate menager - osvjezit i nadogradit

Provjereno :D licnim iskustvom :D hvala svima na pomoci :)

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2011 22:15 (311008).
16 godina
protjeran

Sada imam problem sa videom, kada ubacim DVD, neki hoce neki nece da se ocita a na Winu su svi radili ispravno.Kada ga ocita to traje nekih 10 minuta i onda se ugasi player, VLC se rushi cesto.A kvaliteta prikazanog je uzasna i to blago receno uzasna :S Probat cu instalirat codecke mada mislim da ih imam sve, ali za svaki slucaj cu opet.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 14:48 (311008).
16 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

Pozdrav,evo ja sam friski korisnik UBUNTU (11.04) , evo ja sam i vise nego zadovoljan onime sto sam napravio za sada na njemu,nego muci me jedna stvar,ja sam mu installirao ATi drivere i on ljepo u CAtalyst paneli pokaze da je to HD-4890,ali sad spoio sam TV na Graficku i u poaneli toj nece mi ga ocitati,na WIN je sve 5radilo ali tu nece,onda isto tako imamk problema sa 3Dom cim je neka igra u 3Du odmah pocne stucati ko xP kad nema drivere,pa et ako moze pomoc kako da to rijesim ;)

Let Pain Be Your Friend, For It Is The Only Friend Who Will Tell You The Truth And Make You Cry Before Making You Realise That You're Doing Something.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ATI driver, Linux nesto ocito niije predvidjen za ATI graficke kartice, Nvidia radi mnogo bolje.Imam isti problem na Mintu, a frisko sam instalirao drivere, samo meni nece ni video ni igre, sve stopa :S

14 godina
neaktivan
311008 kaže...

Sada imam problem sa videom, kada ubacim DVD, neki hoce neki nece da se ocita a na Winu su svi radili ispravno.Kada ga ocita to traje nekih 10 minuta i onda se ugasi player, VLC se rushi cesto.A kvaliteta prikazanog je uzasna i to blago receno uzasna :S Probat cu instalirat codecke mada mislim da ih imam sve, ali za svaki slucaj cu opet.

http://linuxmint.com/rel_julia_kde.php

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
14 godina
neaktivan
PC Man kaže...

Pozdrav,evo ja sam friski korisnik UBUNTU (11.04) , evo ja sam i vise nego zadovoljan onime sto sam napravio za sada na njemu,nego muci me jedna stvar,ja sam mu installirao ATi drivere i on ljepo u CAtalyst paneli pokaze da je to HD-4890,ali sad spoio sam TV na Graficku i u poaneli toj nece mi ga ocitati,na WIN je sve 5radilo ali tu nece,onda isto tako imamk problema sa 3Dom cim je neka igra u 3Du odmah pocne stucati ko xP kad nema drivere,pa et ako moze pomoc kako da to rijesim ;)

Koji Catalyst koristiš?

Na 11.6 se mora prebacit u virtualnu konzolu , i onda natrag na tty7 da bi se prepoznal HDMI kabel. Ranije verzije su radile kak i treba.

Kaj se tiče 3d performansi , probaj instalirat ccsm ,i onda u njemu maknut kvačicu sa "Sync to vblank" i stavit kvačicu pod "Undirect fullscreen windows" (oboje je pod general options)

@311008

Ti pak probaj isto stavit undirect fullscreen windows pod systemsettings - desktop effects (ili ih privremeno suspendirat sa Alt+Shift+F12) i isključit vsync

Note: Compiling chromium-beta or chromium-dev takes at least as long as compiling the linux kernel.
14 godina
neaktivan

Pozdrav,još sam uvijek početnik na Linuxu i imam jedan problem sa touchpadom pa ako bi mi netko mogao pomoći. Koristim Ubuntu 10.04 na HP 4720s. Do nedavno mi je sve normalno radilo i onda sam updateao i instalirao neke ponuđene kernel drivere. Od onda mi ne radi desni klik na touchpadu. Znači touchpad mi radi ali desni klik ne, pa evo ako bi netko znao rješenje, hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sumski kaže...
PC Man kaže...

Koji Catalyst koristiš?

Na 11.6 se mora prebacit u virtualnu konzolu , i onda natrag na tty7 da bi se prepoznal HDMI kabel. Ranije verzije su radile kak i treba.

Kaj se tiče 3d performansi , probaj instalirat ccsm ,i onda u njemu maknut kvačicu sa "Sync to vblank" i stavit kvačicu pod "Undirect fullscreen windows" (oboje je pod general options)

@311008

Ti pak probaj isto stavit undirect fullscreen windows pod systemsettings - desktop effects (ili ih privremeno suspendirat sa Alt+Shift+F12) i isključit vsync

mHm,bis mi mogao pojasniti kako ovo u CAtalyst(u) napraviti da mogu koristiti Dva monitora (tj.Monitor + TV),(koristim sVideo izlaz is kartice pa sa cincem u TV) , Na WIN me sve sljaka kak valja ;)

Hvala i lp!

Let Pain Be Your Friend, For It Is The Only Friend Who Will Tell You The Truth And Make You Cry Before Making You Realise That You're Doing Something.
16 godina
neaktivan

EDIT:Evo naisao sam na jos jedan problem,rjec je o sljedecem,na WIN Brzina mi ide preko 400KB/ps,

dok na Ubuntu se vuce oko 40KB/ps MAX:100KB/ps,koristim NETGEAR WG111,probao sam i dovesti ruter do kompa , ma opet nis ista brzina ko i prije toga,pa nekaj sam bio citao da je to radi nekog g54 (tak nekak),

pa evo zamolio bi za pomoc ak moze ;)!

Hvala i lp!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja sam rijesio neke stvari sto se tice Linux Minta,  pa ako nekome mogu pomoc evo :

1.Neki programi preko softwer menagera jednostavno nece se instalirat, rijesenje je u Aplikaciji Add/remowe softwer pocetnicima ce skinut stijenu sa zivaca meni barem jeste.

2. Stvar ATI  graficke karte izgleda nisu bas pozeljnje u Linuxu tako da nemaju mogucnost clocka preko Crystalisa, stoga BIOS ili ATI-jev program za clockanje grafa gore ima link kolega postavio :)

3.Stvar setajuci  panel, ukoliko pobrkate nesto u panelu, jednostavno obrisite ga, i desni klik  i postavite novi panel.Za postavljanje ''START'' gumba na panelu (kad kreirate novi defult panel promjenit ce vam se start u neki bezvezni)Desni klik na tipku start Application Luncher postavke - promjenite ikonu u MINT, a ujedno mozete na taj nacin promjenit ikonu u onu koju zelite samo jednostavno skinite sa neta paket ikonica za ''start''

4.Sve komponente provjerit u bazi podataka prije stavljanja Linuxa (odredjene ne prepoznaje, vecinu da ali jedan dio ne)

5.Igre, ko se misli bavit igrama na linuxu, moj prijedlog je da odmah u startu odustane, postoji emulator koji se skine sa Softwer centra, ali  odredzene igre prosto nemogu :S

6. Jako mi je pomogla ekipa sa IRC-a, mnogi su spremni pomoc mnogo stvari toplo preporucujem da se koristite uz malo engleskog jako lahko pronac informaciju koju trazite.

Eto ovo je iz mog skromnog pocetka i prvog susreta sa Linuxom i hvala Bugovcima sto su me trpili u nekome mozda glupim pitanjima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.7.2011 10:41 (311008).
16 godina
neaktivan

@311008 ovo sto se tice igra nije nuzno,

evo npr.ja sam preko WInea,uspio pokrenuti sljedece igre:GTA SA (SA-MP Pokusao ali neradi) , Team Fortresst 2 (STeam),Crysis II (Trza ali et to imam nekih problema sa ATi Driverima (ko sto si reko Linux & ATi nije dobra kombinacija),. . .itd jos poar igrica,treba truda,ja sam se mucio oko toga satima i satima,te installiraj ovo te ono te dodatne programe,ali nakraju sam odustao i stavio TripleBoot (Tj.LInux,MAC,WIndows) , Linux i MAck za Applikacije te Windowse za igre,ali et da mi se jos par dana da zezati sa tim driverima i to,ha vijerovatno bi uspio.

Evo vam tu neke stranice,meni su dosta pomogle:

http://ubuntunoob.info/

http://ubuntuguide.net/

http://www.unixmen.com/

MEni je jos ostao samo problem za ovo oko sVIdea da mogu na TV Spoiti komp i sve 5 ;),LP!

16 godina
protjeran
PC Man kaže...

@311008 ovo sto se tice igra nije nuzno,

evo npr.ja sam preko WInea,uspio pokrenuti sljedece igre:GTA SA (SA-MP Pokusao ali neradi) , Team Fortresst 2 (STeam),Crysis II (Trza ali et to imam nekih problema sa ATi Driverima (ko sto si reko Linux & ATi nije dobra kombinacija),. . .itd jos poar igrica,treba truda,ja sam se mucio oko toga satima i satima,te installiraj ovo te ono te dodatne programe,ali nakraju sam odustao i stavio TripleBoot (Tj.LInux,MAC,WIndows) , Linux i MAck za Applikacije te Windowse za igre,ali et da mi se jos par dana da zezati sa tim driverima i to,ha vijerovatno bi uspio.

Evo vam tu neke stranice,meni su dosta pomogle:

http://ubuntunoob.info/

http://ubuntuguide.net/

http://www.unixmen.com/

MEni je jos ostao samo problem za ovo oko sVIdea da mogu na TV Spoiti komp i sve 5 ;),LP!

Nije bas da ne mogu, mogu neke al neke prosto ne mogu, tako kome je do igrica predlazem nek ide na win  ipak Linux za winom dosta zaostaje u odjeljku igre.Ali za uredski racunar i za nekog kome ne trebaju igre, Linux pruza cak vise nego windows.

14 godina
protjeran

Jel zna netko da li se može Gnome 3 (ne shell) instalirati na Ubuntu 10.04.

Nisam našao neki pametan source kako bi to mogao.

Better safe than Sony

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Jel zna netko da li se može Gnome 3 (ne shell) instalirati na Ubuntu 10.04.

http://hackers001.blogspot.com/2011/04/how-to-install-gnome-3-on-ubuntu-1004.html

The more you live, the less you die. (Janis Joplin)
14 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

Baš i ne.

p.s. Znam guglati.

Better safe than Sony
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 17:16 (Bypass).
16 godina
neaktivan

Po meni je UNity bolji od gnome(a)!

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.7.2011 17:27 (PC Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
PC Man kaže...

Po meni je UNity bolji od gnome(a)!

Meni baš i nije. Htio bi instalirati bez da moram mjenjati sustav. A nigdje odgovora na moje pitanje. Barem koliko sam ja tražio.

Better safe than Sony
17 godina
neaktivan

Kaj ima razlike između Gnomea 3 i Gnome Shella?

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Kaj ima razlike između Gnomea 3 i Gnome Shella?

Gnome shell je prva verzija ono što je postao Gnome 3. Vrlo sporo i bug-ovito sa premalo opcija.

Better safe than Sony
16 godina
neaktivan

Evo prijatelju , UZIVAJ:

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
PC Man kaže...

Evo prijatelju , UZIVAJ:

Gledoh, ne radi to. ppa nema repozitorij za lucid.

Better safe than Sony
17 godina
neaktivan

Čekaj, pa kaj nije Gnome 2 u 10.04, a ne Unity? {#}

Some people say that if you play a Windows install CD backwards you will hear demon voices commanding you to worship Satan. But that's nothing. If you play it forward it will install Windows.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bypass kaže...
PC Man kaže...

Evo prijatelju , UZIVAJ:

Gledoh, ne radi to. ppa nema repozitorij za lucid.

ae ovako,napisi mi koj OS Koristis,sto bis tocno htio te gdije je problem,(ujedno si koristio sudo -i & sudo su -i) - (tj.dao si super-usera)

15 godina
protjeran

Bok ljudi!

Želim na starom kompu dić Minecraft server u lokalu :)
Komp jest:

Pentium 3 733MHz

512MB SDRAM

64 MB Rage Pro 128 Ultra

I sad me zanima, koji da Osys stavim gore, radi servera ali i radi experimentiranja.

1 Ubuntu (server edition)
4 CentOS
0 OpenBSD
2 FreeBSD
2 Debian Lenny
People die if they are killed...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Čekaj, pa kaj nije Gnome 2 u 10.04, a ne Unity? {#}

Gnome 2.30 je ja mislim. Htio bi probati ta gnome 3 kako spada. Nema više appleta ni software-a za 10.04 itd.

Treba mi da se priviknem za ubuduće.

Better safe than Sony
14 godina
protjeran
PC Man kaže...

ae ovako,napisi mi koj OS Koristis,sto bis tocno htio te gdije je problem,(ujedno si koristio sudo -i & sudo su -i) - (tj.dao si super-usera)

Mislim da je prilično jasno to što sam napisao. Nema ppa repozitorija za Lucid.

Video je neupotrebljiv za moj slučaj.

p.s. Daleko od toga da sam početnik {#}

Better safe than Sony
17 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Gnome 2.30 je ja mislim. Htio bi probati ta gnome 3 kako spada. Nema više appleta ni software-a za 10.04 itd.

Treba mi da se priviknem za ubuduće.

Ahaa.

Ček, kaj je droppan support za 10.04?! Mislim da te nisam baš skužil... ili samo Gnomea 3 nema za 10.04?

Da ga probašbuildat sam?

@PC Man, kao što je Bypass već rekel, daleko od toga da je početnik {#}, vjerojatno radi na Linuxima tolko dugo kolko svi mi skupa. {#}

16 godina
neaktivan

JA samo pokusavam pomoci,ova tema je Pre-TRPANA da bi ja trazio njegov prvi post di on objasnjuje cijeli problem,ja sam ga zamolio da ponovi u cemu je problem (jednostavno je mogao kopirati link do prve poruke , jednostavnije je njemu nego meni) tak da mu mogu pomoci!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Ahaa.

Ček, kaj je droppan support za 10.04?! Mislim da te nisam baš skužil... ili samo Gnomea 3 nema za 10.04?

Da ga probašbuildat sam?

@PC Man, kao što je Bypass već rekel, daleko od toga da je početnik {#}, vjerojatno radi na Linuxima tolko dugo kolko svi mi skupa. {#}

Nema ga za 10.04. Mislio sam da će staviti negdje ali ništa od toga. Odustali od 10.04 koji ima support do 2013. Glupost.

Joj dir got ne jhbuild., to 100 godina traje.

Better safe than Sony
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice