postoje li jos ikakve igre za linux (sled 11) ili mi je tux zagarantiran cijeli zivot?
Linux - pitanja i odgovori
- poruka: 20.145
- |
- čitano: 3.513.243
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
postoje li jos ikakve igre za linux (sled 11) ili mi je tux zagarantiran cijeli zivot?
Igre iz games repozitorija OpenSUSE BuildServicea, te igre iz Humble Indie Bundleova - World of Goo, Aquaria, Gish, Penumbra, Braid, Revenge of The Titans, Machinarium, Trine, ...
Pogledaj i ovdje, gdje ćeš naći linkove na stranice s igrama.
@hrx
Nisam siguran, ali mislim da je World of Goo komercijalna igra te da ju moraš kupiti, ispravi me ako sam u krivu.
@ostali (računa se i hrx)
Ovako, htio bih prilagodit kernel samo za moj komp.
Znači bez ostalih drivera koji su mi ionako nepotrebni.
Znate li koji dobar tutorial po kojem bi to mogao izvesti?
Hvala!
kako da instaliram to i odakle, npr amnesiu
Znate li koji dobar tutorial po kojem bi to mogao izvesti?
Hvala!
make localmodconfig
@hrx
Nisam siguran, ali mislim da je World of Goo komercijalna igra te da ju moraš kupiti, ispravi me ako sam u krivu.
(...)
(...)
World of Goo jest komercijalna igra (kupio sam Humble Indie Bundle 2 i dobio HIB 1 u sklopu kojeg je WoG) - i za Linux ima komercijalnog softvera. Također, ostale igre koje sam naveo su komercijalne, kao i Penumbra, Amnesia, Minecraft, postoje verzije Uplinka i Darwinije za Linux, a uskoro izlazi Oilrush na Unigine engineu. Na ostalim linkovima koje sam naveo naći ćeš open source igre.
Što se tiče kompajliranja kernela, ako si "kućni korisnik" s recentnim računalom, preporuka je da se to ne radi, osim ako imaš dobar razlog za to - npr. imaš hardver koji nije dobro podržan driverima u kernelu koji se nalazi u repozitoriju, ali jest driverima u novijoj verziji kernela ... ili ako imaš vrlo staro računalo ograničenih mogućnosti ... ili ako kompajliraš kernel za router, embedded računalo ili električnu četkicu za zube :) . Dobitak izbacivanjem drivera koji se ne koriste je marginalan (nešto manji kernel image na disku), nesrazmjeran količini uloženog truda. Pred koju godinu sam rekompajlirao kernel da izbacim stare drivere, uključim optimizacije za Athlon XP (izvorni image bio je kompajliran za i586 arhitekturu) i nakon sat i po - dva konfiguriranja i nekog vremena za kompajliranje (zaboravio sam koliko) dobio kernel koji je bio megabajt manji i oko 2% brži (što upada u statističku pogrešku) - dakle neisplativo. Dodatno, redovito izlaze nadogradnje kernela, pa bi svaki put trebao konfigurirati (može se i kopirati konfiguracija postojećeg kernela) i kompajlirati kernel, čime se količina posla multiplicira.
@beno
trimanjem kernela se više postiže placebo efekt , nego dobitak na performansama (ali se znatno ušteđuje na samom vremenu kompilacije), ali zakaj ne probat :)
Evo kaj ti je localmodconfig:
http://lwn.net/Articles/352241/
kernel moduli sa localmodconfigom mi imaju:
623 items, totalling 14.5 MB
,a archov defaultni kernel
3311 items, totalling 39.5 MB
Više bi dobil ck patchevima , ili zen kernelom , nego sa smanjenjem broja modula
@beno
...Ma sad kad počne ljeto, imat ću što raditi.
Sve ću žive distre isprobat (htio bih RedHat ali neznam di skinut :D)...
Pa budem i taj kernel probal rekompajlirat...
Sve u svemu, hvala na odgovorima!
LP!
Bok, želio bih napraviti live cd Linux Minta 9 da vidim kako izgleda pa bih si možda instalirao i koji linux uz windowse i zanima me koja je razlika između Fluxboxa, Gnoma, KDE-a i LXDE-a, kojeg da stavim na taj live cd? http://www.linuxmint.com/release.php?id=13
Steka mi Skype na linuxu, javi mi p2p connect failed??
Oil rush - nije jos dovrsen, ali je zanimljiv
UT 2003/UT 2004
Quake1/2/3/4
Doom1/2/3
Warsow
Nexiuz
Savage XR
RTCW:ET
Tremulous
FreeCiv
OpenTTD
I jos brojni portovi koje je Loki napravio
A na kraju krajeva i Wine jako dobro radi sa starijim igrama.
Steka mi Skype na linuxu, javi mi p2p connect failed??
Steka cijeli dan svima,i na winsima i na linuxu...

MINECRAFT ???
jel ovo nekakva fora ili što?
Ups, još je gore!!!
Downloading the game
If you have bought the game, you can download a stand-alone launcher for Minecraft here.
It will automatically update the game files with the latest version.
You will be able to play the game without an internet connection if you've run the launcher at least once while connected to the internet.
What is open source?
There are 10 core principles of open-source software:
1. Software must be free to redistribute.
2. The program must include source code.
3. The licence must allow people to experiment with and redistribute
modifications.
4. Users have a right to know who is responsible for the software they
are using.
5. There should be no discrimination against any person or group.
6. The licence must not restrict anyone from making use of the program
in a specific field.
7. No-one should need to acquire an additional licence to use
or redistribute the program.
8. The licence must not be specific to a product.
9. The licence must not restrict other software.
10. The licence must be technology-neutral.
"Jon Riggall"
Minecraft is a creative sandbox game, in which you can create
huge structures and caves to play in.
It's a deceptively simple game of building and survival.
You can download Minecraft free, but it requires
a paid account from Minecraft.net to start playing.
Ljudi pišu na gore navedeno od ovog Riggalla
"MageBuilder"
Well, it's obvious why you need to log in. Because you HAVE
TO PAY FOR IT ON THE SITE.
That's why it says log in. So, anybody who downloaded this
pretty much just got pirated data.
Super je sve ali mislim da open-source zajednica ima slučaj za sud.
Razvijatelj se hvalio milionima.
Mislim, ima čime platiti spor i kršenje open-source licence, šta se čeka?
Ili ovo niko još nije primjetio.
Razvijatelj se hvalio milionima.
Mislim, ima čime platiti spor i kršenje open-source licence, šta se čeka?
Ili ovo niko još nije primjetio.
Malo si pobrkao stvari
- minecraft nije FOSS (free open source software):
Once sales start dying and a minimum time has passed, I will release the game source code as some kind of open source. I'm not very happy with the draconian nature of (L)GPL, nor do I believe the other licenses have much merit other than to boost the egos of the original authors, so I might just possibly release it all as public domain.
- A cak i da je, nigdje ne pise da se open source software ne smije naplacivati:
http://www.gnu.org/licenses/gpl-faq.html#DoesTheGPLAllowMoney
Does the GPL allow me to sell copies of the program for money?
Yes, the GPL allows everyone to do this. The right to sell copies is part of the definition of free software. Except in one special situation, there is no limit on what price you can charge. (The one exception is the required written offer to provide source code that must accompany binary-only release.)
Zato ces u opensource zajednici cesto cuti izraze poput "Free as in free beer" i "Free as in freedom of speech". Da se lakse pojasni o kojoj se tocno slobodi govori...
pobrkao sam, u pravu si za FOSS, ne pratim komercijalna rješenja za linux. Izčitati ću malo oko licenci podrobnije. Briga me za levaćenje na ostalim platforma ali mi je bezveze da na linuxu da ide ovako kao za minecraft. Igra je besplatna za skinuti. Ali, registruj se na minecraft.net pa ćeš igrati. Dobro bi bilo ako bi u licence bilo što uvedeno, da natjera developere da budu određeniji, prodavao ili ne.
MINECRAFT ???
jel ovo nekakva fora ili što?
Ups, još je gore!!!
Malo si probrkao lončiće. Kao što je Rustweaver rekao, MC još nije open source. Biti će možda i nezna se točno kada. Da je tako kako si ti rekao, mislim da ne bi bilo preko 10 milijuna igrača, tužbe bi letjele na sve strane.
Minecraft is just awesome.
Uostalom registracijom na MC.net i kupnjom igre dobivaš mogućnost igranja na sve 3 platforme.
hvala sumski i mario.L_hr, ništa nije pomoglo, ali sam došao do zaključka, odnosno korijena problema, da bih mogao imati takvo sučelje bolje da imam i normalnu grafičku a ne ovu integriranu
naravno ne odustajem od namjere da se riješim windowsa [da nema WoT već bi rekao papa], no do tada ću još učiti
Nemoj odustat , ja uspel uključit efekte na ovom čudu
I moram reći da sam oduševljen kak KDE radi na 1.3 GHz/512MB ram-a i ovom šrotu od grafičke!!!

I moram reći da sam oduševljen kak KDE radi na 1.3 GHz/512MB ram-a i ovom šrotu od grafičke!!!
nisam odustao, samo privremeno odgodio, radim na jednom projektiu pa nemam vremena zezat se s time, mislim da sam otkrio banalan problem, nema drivera za grafčku
sjećam se da mi je u Ubuntuu i Fedori fino ponudio drivere, ovdje toga nije bilo, i ako je suditi po tome da mi je Xconfig prazan, znači nema ih.
imam jedan problem :(
kada palim komp zbog jednog diska mi se javlja grub i kaze da neka particija ne postoji
trenutno niti nemam linux i jediino mogu bootat u windows da iskljucim taj hard disk (koji je formatiran nebi smjelo bit nista na njemu)
kada sam pokusao instalirat Linux Mint 11 kaze da nemoze instalirat bootloader na ..../sda
eto to je problem ,ako ima tko kakvih ideja neka napise bio bih jako zahvalan
Ako nisi instaliral nvidia-glx/kernel , onda očito koristš OSS drivere , koji za tvoju karticu tvoje generacije nisu dozreli.
Evo sa Debian wikia upute:
http://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDriversNvidiaWay
imam jedan problem :(
kada palim komp zbog jednog diska mi se javlja grub i kaze da neka particija ne postoji
trenutno niti nemam linux i jediino mogu bootat u windows da iskljucim taj hard disk (koji je formatiran nebi smjelo bit nista na njemu)
kada sam pokusao instalirat Linux Mint 11 kaze da nemoze instalirat bootloader na ..../sda
eto to je problem ,ako ima tko kakvih ideja neka napise bio bih jako zahvalan
Mint si pokušaval instalirat prije ili poslije ovoga?
Očito ti je grub ostal zapisan u MBR-u
Pozdrav svima!
Treba mi program poput Tora (Vidalie) za VPN iliti anonimnost onlajn.
Ako netko zna sličan klijent za Ubuntu, zamolio bih ga da posta.
Hvala!
Pozdrav svima!
Treba mi program poput Tora (Vidalie) za VPN iliti anonimnost onlajn.
Ako netko zna sličan klijent za Ubuntu, zamolio bih ga da posta.
Hvala!
pa kolko ja znam tor ima za ubuntu
https://www.torproject.org/dist/torbrowser/linux/tor-browser-gnu-linux-i686-1.1.9-dev-en-US.tar.gz