Pozdrav ljudi,
nov sam na forumu, ovo mi je prvi post.Vidim da ima dobra podrška za Linux, pa sam se registrirao da pitam neka pitanja, a topic moze ostat, ako neko ima pitanja za ovu distribuciju.
Dosad sam radio na Xubuntu, ali ne puno, svega 3 mjeseca, i to nije bilo tako nedavno.Danas sam na laptop instalirao Linux Kubuntu 9.04. KDE.
Iznenađen sam izgledom, potpuno je drugacije nego Xubuntu, ima se sto vidjeti.Uporan sam želim što bolje naučiti raditi u Linuxu, ali moram od nečega početi i smatram da će mi netko u ovom uvodu pomoći.
Evo i moja prva pitanja vezana za Kubuntu:
Nakon nekog vremena mi je počeo titrati ekran.Pogotovo kada su "ikone" otkljucane, kad ih zakljucam onda se to smiri.Do cega je to i kako mogu to spriječiti?Sada sam trenutno u windowsima, mozda kada opet uđem u linux to nestane.
Drugo pitanje: Odmah sam primjetio da nedostaje Mozilla, pa sam preko defaultnog browsera skinuo Mozillu, ali je nisam uspio instalirati.otvara mi se neki "ark" ili slicno, koji radi kao rar pa mi sve to raspakira.Kako cu instalirati Mozillu?
Trece pitanje: Nikako nisam uspio shvatiti na koju bazu mogu sat zbiti skroz u desni kut kao u windowsima a da "taskbar" bude preko cijelog ekrana, a ne recimo na sredini.
Četvrto pitanje: Kako ću se spojiti bežično, dali trebam neke drivere posebno i odakle ću ih skinuti za HP 6715b?Na HP-ovim stranicama nisam nasao podrsku za linux.
I zadnje (zasad) pitanje: Kako ću namjestiti da kod bootanja na prvom mjestu stoji windows, a na drugom Linux?
Siguran sam da ima iskusnih korisnika Linuxa koji ovo drže u malom prstu.Nadam se brzom i ljubaznom odgovoru...
Inače za KDE sam baš saznao iz najnovijeg izdanja BUG-a.
BUG-ovci, samo naprijed!
offside