Koji je ovo linux?
- poruka: 24
- |
- čitano: 1.741
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Linux ubuntu beryl
Nikako nemogu naći na ovom videu kako se zove ta distribucija Linuxa.Ako netko zna molim vas da mi odgovori.
Distribucija je ubuntu 6 sa instaliranim beryl-om (nesto kao compiz)
Ubuntu 6 + beryl, ali za informaciju ovaj filmić više nije reprezentativan, u međuvremenu je beryl ugašen i naslijedio ga je compiz-fusion. Danas cijela stvar izgleda još puno bolje i stabilnije. Plus linux je u tih par godina doslovno levela (skupa s onim buffom koji zasvijetli u svim RPGovima), pa je i sam OS daleko od tadašnjeg.
Što će tek biti za par godina...
...KDE 4.6
Što će tek biti za par godina...
...KDE 4.6
I jer mi može dati netko neki link jer Nisam siguran?
HvALA!
Projekt beryl je napušten, a zamjenio ga je compiz fusion koji je sastavni dio ubuntu distribucije. Sve što trebaš je instalirati drivere za grafičku (da imaš 3d podršku) i uključiti napredne efekte desktopa. To možeš u System->Preferences->Apperance pod tabom "Desktop Effects".
Nakon toga se malo poigraš postavkama i prilagodiš si kako želiš da ti desktop izgleda.
Pošto si korisnik Ubuntua, pokreni program "Drivers Manager", i stavi kvačicu pored tvoje grafičke kartice. Program će sam preuzeti drivere sa interneta i instalirati ih (idem sa pretpostavkom da koristiš nVIDIA ili ATI graf. karticu. U slučaju Intelove driveri su već instalirani a ako nekom nesrećom imaš neki VIA/S3/Chrome IGP zaboravi na efekte). Nakon toga samo restartaj računalo i upali desktop efekte. Ako se želiš dodatno poigrati instaliraj program "CompizConfig Settings Manager".
Kako si ti dobio Aero sučelje ambivalent?
pa mozes i compiz-fusion za gnome instalirat
Kako to kad
stavim efekt "minimize effeck"
i minimaliziram ga ali desi mi se neki BUG
Što tu ne valja?
moze malo vise detalja? sta si radio? kakav bug? sta kaze? itd?
Daj malo poradi na izražavanju, trebat će ti u životu a i lakše ćemo ti pomoći rješiti problem. Koja graf. kartica je u pitanju, što si sve uradio do sada, kakve su to picassove slike (lupi screenshot) i sl...