Instalacija wierless usb-a

poruka: 19
|
čitano: 5.036
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

evo pošto sam novi u linux ubuntu (12.04 LTS) i ne snalazim se baš najbolje, odlučio sam pitati vas, naime instalirao sam navedeni OS, eh sada, on je meni sve drivere skinuo ( za net, za zvuk.......)  sad me zanima dali postoji način da instaliram svoj Gigaset USB Adapter 108, treba mi jer mi smeta u ovo sobi gore na katu, a mislim ga staviti u prizemlje gdje nemam mogućnosti sprovesti žicu, tj imam ali bih onda morao bušiti cijelu kuću :P nadam se da ćete mi moći pomoći. Hvala unaprijed {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovo mi je prvi Linux usput :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Instalacija wierless usb-a
Jesi ga probao jednostavno piknut u USB? Ako ne radi, driveri se lako nadju na netu ako ih ima.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan

ma jesam, ali on ga uopče ne prepoznaje, ta "komponenta" nije namjenjena linuxu, ima podršku samo za windows, sad me zanimalo dal u linuxu postoji kakav program koji bi pokretao windows programe

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ili nešto kao compatibility mode

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ima, zove se Wine, i moze pokretati programe, ne i drivere. 

I malo sam trazio po netu, bas i nisam nasao drivere...

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

znači ništa od toga {#}, ah ništa, onda nazad na windows {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

evo mislim da ovo nije loša tema za postaviti pitanje jer radi se također o instalaciji usb wifi kartice.

evo recimo da je ovakav scenarij, usb wifi bez cd-a s driverima i bez alternativnog pristupa internetu. e sad, umjesto da se negdje drugdje skida taj driver ima li rješenja za odmah?

čuo sam da se može nešto s windows built-in wireless networking method, ali ne znam kako, pa ako netko zna ponešto o tome bio bi zahvalan na pomoći.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

netko naprednijeg znanja i iskustva možda?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
FiĆo123 kaže...

ma jesam, ali on ga uopče ne prepoznaje, ta "komponenta" nije namjenjena linuxu, ima podršku samo za windows, sad me zanimalo dal u linuxu postoji kakav program koji bi pokretao windows programe

Godinu dana kasnimo sa odg ali jbg - nekom drugom će poslužiti.

WiFi koji nema driver za linux se može upogonit preko ndiswrappera.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan

pogledaj šta imaš pod proprietary drivers

0 0 hvala 0
16 godina
pirireis kaže...

..

evo recimo da je ovakav scenarij, usb wifi bez cd-a s driverima i bez alternativnog pristupa internetu. e sad, umjesto da se negdje drugdje skida taj driver ima li rješenja za odmah?

..

- to je zapravo normalan scenarij. Ako je uređaj podržan od kernela tad radi outofbox (driver je uključen, ponekad ljudi misle da radi po duhu svetom). Zato je potrebno pročitati oznake na uređju, npr dali ima sliku pingvina ili linux support odnosno koji kernel npr 2.6xx naviše. Za primjer je npr logitech tipkovnica-miš, ali za wlan adaptere mada je važnije obično nije navedeno. Ipak, biraj uređaj koji ima pingvina pa si miran.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 22:05 (ihush).
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
pirireis kaže...

..

..

- to je zapravo normalan scenarij. Ako je uređaj podržan od kernela tad radi outofbox (driver je uključen, ponekad ljudi misle da radi po duhu svetom). Zato je potrebno pročitati oznake na uređju, npr dali ima sliku pingvina ili linux support odnosno koji kernel npr 2.6xx naviše. Za primjer je npr logitech tipkovnica-miš, ali za wlan adaptere mada je važnije obično nije navedeno. Ipak, biraj uređaj koji ima pingvina pa si miran.

malo je nesporazuma izgleda, a sam sam kriv jer nisam jasnije napisao da se radi o windowsima, iako sam naveo da se radi o windows built-in wireless networking metodi. pa me to zanima, ovo za linux kužim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 22:21 (pirireis).
16 godina

-sad tek ništa nije jasno (umjereno..)

-tema je pod linuxom.. dok svi uređaji imaju drivere za Win-OS.

Najlakši način za rješenje takvog problema je upravo linux, tj ako radi LiveMedij-wlan i skineš driver za Win. Ne navodiš koji OS, pa recimo Osmica ima dosta ugrađenog supporta, malo tog ne radi outofbox.

Obrnuto rješenje (da win spašava lin) je rijeđe od parenja koala u zatočeništvu.

13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-sad tek ništa nije jasno (umjereno..)

-tema je pod linuxom.. dok svi uređaji imaju drivere za Win-OS.

Najlakši način za rješenje takvog problema je upravo linux, tj ako radi LiveMedij-wlan i skineš driver za Win. Ne navodiš koji OS, pa recimo Osmica ima dosta ugrađenog supporta, malo tog ne radi outofbox.

Obrnuto rješenje (da win spašava lin) je rijeđe od parenja koala u zatočeništvu.

ma kažem, moja greška jer sam vidio samo instalacija wifi usb a nisam vidio da je tema linux. a radi se o tome da se u windowsima, navodno, može bez drivera upogoniti wifi karticu, dakle i u xp i 7 i to bilo koju wifi karticu. jer lik koji na cbt nuggetsu predaje o tome je to spomenuo ali nije naveo kako točno već samo da može preko onoga win built in, pa me zanima kako. da li to ima veze s wzc-om?

btw, dobra ti je ova s koalama {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 22:52 (pirireis).
16 godina
pirireis kaže...
..

ma kažem, moja greška jer sam vidio samo instalacija wifi usb a nisam vidio da je tema linux. a radi se o tome da se u windowsima, navodno, može bez drivera upogoniti wifi karticu, dakle i u xp i 7 i to bilo koju wifi karticu. jer lik koji na cbt nuggetsu predaje o tome je to spomenuo ali nije naveo kako točno već samo da može preko onoga win built in, pa me zanima kako. da li to ima veze s wzc-om?

- teoretski je moguće slonu visjeti na vlati trave. Daj link...

- veza s wzc-om? pa ima veze i s mišem i tipkovnicom, naravno da ima s configuratorom (jednako da si pitao ima li veze s IPom ili mrežom). Odgovor (vjerojatno) ima, još samo da vidim šta čovac govori... (i da, može se.. uz ispravak, uvjek je tu driver, samo je pitanje dali generic ili konkretan, HW ne radi bez SW-drivera, hint PXE boot i sl.).

- pa, bile su koale i na TVu, primetime, sex prodaje sve.{#}

13 godina
neaktivan
ihush kaže...
pirireis kaže...
..

- teoretski je moguće slonu visjeti na vlati trave. Daj link...

- veza s wzc-om? pa ima veze i s mišem i tipkovnicom, naravno da ima s configuratorom (jednako da si pitao ima li veze s IPom ili mrežom). Odgovor (vjerojatno) ima, još samo da vidim šta čovac govori... (i da, može se.. uz ispravak, uvjek je tu driver, samo je pitanje dali generic ili konkretan, HW ne radi bez SW-drivera, hint PXE boot i sl.).

- pa, bile su koale i na TVu, primetime, sex prodaje sve.{#}

nema linka torrent je. 

a mislim da ni teoretski slon ne može na vlasi trave al ok, teorije jesu zahebane.

no kažem, to govori lik koji uči druge o tome cbt nuggets, e sad, da znam više ne bi pitao. a jedino što mogu je od riječi do riječi ponavljati što kaže, no nema smisla ako ću reći isto što sam rekao i na svoj način.

i meni je čudno  

13 godina
neaktivan

evo da načnem novi red.

probao sam ovom metodom http://www.inf.aber.ac.uk/advisory/faq/965

nakon što sam deinstalirao drivere na 7-ici i ponovno pokrenuo računalo dobio sam wifi karticu spremnu. no možda da testiram s nekom drugom koju neće odmah prepoznati kad je stavim.

nisam probao s drugom jer bi morao vaditi ovu pa ne bi imao internet a nešto mi radi na njemu što ne bi htio prekinuti.

ali sam zato probao ugasiti ono sve u services i restart, pa mi više nije radila kertica, nakon toga sam to upalio pa opet radi. e sad, ne znam jel to to još ću sutra probati, osim ako ti znaš pa da se ne hebem s tim bez veze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 23:30 (pirireis).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hajde prvo u terminal upiši lsusb, da vidimo prepoznaje li ga uopće. Možda postoje driveri za Linux, ali ih nema u kernelu distribucije koju koristiš. Također, pogledaj ovdje da li se nalazi na popisu i naravno, google that shit out!

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice