Instalacija Firefox 3.6 u Ubuntu-u

poruka: 11
|
čitano: 6.444
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Evo da podijelim sa vama kako instalirati novi firefox u Ubuntu-u.

Skinite novi firefox u home folder.

Otvorite terminal i upišite ovo i nakon unosa passworda enter (zanemarite warning-e):

sudo rm /usr/bin/firefox && sudo dpkg-divert --rename --remove /usr/bin/firefox && sudo rm -r /opt/firefox

Nakon toga upišite ovo (bez sudo-a) i pritisnite enter:

if [[ ! -f /usr/bin/firefox ]]; then sudo apt-get update && sudo apt-get install firefox; fi && if [[ -e ~/.mozilla ]]; then cp -R ~/.mozilla ~/.mozilla.backup; fi && sudo tar -jxvf firefox-3*.tar.bz2 -C /opt && rm firefox-3*.tar.bz2 && sudo mv /opt/firefox/plugins /opt/firefox/plugins.backup && sudo ln -s /usr/lib/xulrunner-addons/plugins /opt/firefox/plugins && sudo dpkg-divert --divert /usr/bin/firefox.ubuntu --rename /usr/bin/firefox && sudo ln -s /opt/firefox/firefox /usr/bin/firefox

Restartajte firefox i uživajte.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 17:45 (Buffer Overflow).
Moj PC  
0 0 hvala 3
15 godina
protjeran

I stvarno je brži kako kažu.

Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija Firefox 3.6 u Ubuntu-u
Buffer Overflow kaže...

I stvarno je brži kako kažu.

Trenutno imam verziju 3.5.7 na Ubutu 9.10 i iako je izašla nova stabilna verzija (3.6) još se nije sam nadogradio. U Synapticu se izlista samo 3.5.7 verzija kao instalirana, a 3.6 ni ne nađe.

Dali je procedura opisana gore potrebna za "pune" verzije (3.5.x -> 3.6...) dok se "manje" nadogradnje (3.5.5 > 3.5.6) vrše automatski ili...

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 16:42 (Quark).
15 godina
protjeran
Quark kaže...

Trenutno imam verziju 3.5.7 na Ubutu 9.10 i iako je izašla nova stabilna verzija (3.6) još se nije sam nadogradio. U Synapticu se izlista samo 3.5.7 verzija kao instalirana, a 3.6 ni ne nađe.

Dali je procedura opisana gore potrebna za "pune" verzije (3.5.x -> 3.6...) dok se "manje" nadogradnje (3.5.5 > 3.5.6) vrše automatski ili...

Vjerojatno ni neće biti 3.6 do sljedeće verzije sistema. Nadogradnje ovise samo o njima i o stabilnosti verzije za linux.

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Pozdrav, da pitam kratko samo jedno pitanje (da sad ne otvaram novu temu nepotrebno) kako funkcionira Google Chrome na Linuxu (konkretno Ubuntuu)?

Ima ga i radi, koliko sam isprobao nisam primjetio nekih razlika u odnosu na windows verziju.

No ne koristim ga često ni na jednoj platformi pa ti dublju analizu ne mogu ponuditi.

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
Quark kaže...

Vjerojatno ni neće biti 3.6 do sljedeće verzije sistema. Nadogradnje ovise samo o njima i o stabilnosti verzije za linux.

Dali se onda tvoj prvi post odnosi na instalaciju Mozilla verzije ili...

15 godina
protjeran
Quark kaže...

Na instalaciju i dostupnost mozille u ubuntu-u. Kao što rekoh, vjerojatno neće biti firefox 3.6 u repository-ima do 9.10-tke.

15 godina
protjeran
Buffer Overflow kaže...
Quark kaže...

Na instalaciju i dostupnost mozille u ubuntu-u. Kao što rekoh, vjerojatno neće biti firefox 3.6 u repository-ima do 9.10-tke.

pa šta 9.10 nije izašla več davno.. ? ili sam ja nešto pomješao, čini mi se da sam svoj upgrade-ao na baš taj 9.10

15 godina
protjeran
mindstorm kaže...

pa šta 9.10 nije izašla več davno.. ? ili sam ja nešto pomješao, čini mi se da sam svoj upgrade-ao na baš taj 9.10

Joj pardon, sve mi se pomiješalo.. Mislio sam na 10.04 Smijeh

17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
mindstorm kaže...

Joj pardon, sve mi se pomiješalo.. Mislio sam na 10.04 Smijeh

Znači upravo ono što sam prije napisao:

• automatska nadogradnja Firefoxa u Ubuntu-u se odnosi samo na podverzije (3.5.6 -> 3.5.7)
  • veće nadogradnje (3.5.x -> 3.6) se mogu samo ručno instalirati

Znači instalacija iz tvoga prvoga posta upravo tome služi (nadogradnji na novu verziju)?

EDIT:

Dali se tvoj prvi post odnosi na instalaciju Mozilla Firefoxa ili Canonical Firefoxa?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2010 23:46 (Quark).
15 godina
protjeran
Quark kaže...

Znači upravo ono što sam prije napisao:

• automatska nadogradnja Firefoxa u Ubuntu-u se odnosi samo na podverzije (3.5.6 -> 3.5.7)
  • veće nadogradnje (3.5.x -> 3.6) se mogu samo ručno instalirati

Znači instalacija iz tvoga prvoga posta upravo tome služi (nadogradnji na novu verziju)?

EDIT:

Dali se tvoj prvi post odnosi na instalaciju Mozilla Firefoxa ili Canonical Firefoxa?

Da, nadogradnja na novu verziju Mozilla firefoxa skinutog sa mozillinih stranica.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice