Gentoo kompajliranje - pomoč

poruka: 14
|
čitano: 1.768
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Gentoo - pomoč

e, ovako, slažem si gentoo..

i stao sam ovdje ( slike ) šta bi ja sad trebao skinuti pakete ili ? kako ?

gdje da ih ovdje skinem, ne kužim ?

opcija get gentoo iz prve je druga slika, a iz druge opcija tek alchemy je treča

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 14:49 (mindstorm).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

itko ?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ne vidim smisla zašto još i gentoo nakon svih tih sustava koje imaš (ali to je do tebe).

Bolje bi ti bilo da učiš na ubuntu-u ili mintu, a ne se zajebavat sa gentoo-om..

Ali..

http://www.gentoo.org/doc/en/

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran

da, to je ista str koja je i meni( gore u slikama ) ma snađem se ja s gentoo nije do tog nego ne kužim gdje su na toj str kakvi paketi i to sve što mi treba

a ovo za sustave... ne igram igre, pa kad sam za kompom moram nači neku zanimaciju... sad još malo, da dođem do deca-boota  Lol, pa ču stati

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

pomagajte bračo i sestre, molim vas !!!

skinem stages i poratge - sve ok napravim...

upišem: md5sum -c portage-latest.tar.bz2.md5sum - prihvati, sve ok ( tim imenom sam je i skinuo)

upišem: md5sum -c stage3-i686-20100126.tar.bz2

-||-                                 .bz2.CONTENTS

-||-                                 .bz2.DIGEST

-ne prihvača ono prvo, a kasnije ni zadnja dva, a moralo bi jer sam pod tim imenom skinuo, u čemu je problem ???

sljedeče mi kaže: za prvo: stage3-i686-20100126.tar.bz2 no properly formatted MD5 checksum lines found

za drugo isto

treče mi pokrene ali dođe obavjest:CONTENTS: FAILED open or read

U čemu je problem, pa trebalo bi da radi ???

može li tko pomoč ?

EDIT: riješeno, čini se da ču uspijeti... LOL

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.2.2010 18:21 (mindstorm).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
livecd linux #
kako da to promijenim u
livecd ~ #
taj bash ili šta je več

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Može jedan stvarno dobronamjerni savjet? Nauči prvo Borneov shell (bash) ili osnove jer ovako lupanje naredbi po manualu te neće nikud dovesti. Barem što se razine znanja tiče. Idi u ubuntu ili mint i lijepo počni sa osnovnim bashom :)

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Gentoo kompajliranje - pomoč
Buffer Overflow kaže...

Može jedan stvarno dobronamjerni savjet? Nauči prvo Borneov shell (bash) ili osnove jer ovako lupanje naredbi po manualu te neće nikud dovesti. Barem što se razine znanja tiče. Idi u ubuntu ili mint i lijepo počni sa osnovnim bashom :)

Ubuntu ?? - ti ga koristi ako ti se da

16 godina
protjeran

Ja ga i koristim godinama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
šta je da je, još je i ubuntu najbolji...
ko i ovaj gentoo, uzalud truda kad nisam dobio sustav ništa brži i bolji od ubuntu...
jedino arch, on može pojesti i ubuntu i gentoo i sve zajedno... stavio sam i njega, vrhunski linux....
sad idu u boot...Xd

0 2 hvala 0
16 godina
protjeran

Može, ali dok će arch imati cijelokupni gnome ili kde sa svim popratnim softwareom i suport-om bio bi na istoj ako ne i nižoj razini od ubuntu-a i ostalih. Namigiva

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mindstorm kaže...
šta je da je, još je i ubuntu najbolji...
ko i ovaj gentoo, uzalud truda kad nisam dobio sustav ništa brži i bolji od ubuntu...
jedino arch, on može pojesti i ubuntu i gentoo i sve zajedno... stavio sam i njega, vrhunski linux....
sad idu u boot...Xd

još jedan u nizu "koristim arch i faca sam si"

15 godina
protjeran
ajde šta sad ti hočeš, ja ako koristim arch to je moja stvar
a ti skupi malo inteligencije i ne diraj se u nešto šta te se ne tiče. šta si faca sad ti kad si napisao ovaj post...
dijete

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
mindstorm kaže...
ajde šta sad ti hočeš, ja ako koristim arch to je moja stvar
a ti skupi malo inteligencije i ne diraj se u nešto šta te se ne tiče. šta si faca sad ti kad si napisao ovaj post...
dijete

odma po inteligenciji ;)

bravo, bravo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice