LG G5 - Rasprava

poruka: 554
|
čitano: 185.324
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: LG G5 - Rasprava
Onda si uzmes obicnu tanku slim maskicu silikonsku te kaljeno staklo za ekran i to ti je to.
Ja za S7 imam spigenovu masku dosta tvrdu a sad mi dolazi i kaljeno staklo uskoro.
Samsung Galaxy S7 32GB
15 godina
LG G5 - Rasprava

Citao sam da za neke maskice gore ne stane to kaljeno staklo jer je bumper napravljen tako da pokriva rub moba. Ali mislim da cu i uzet mozda od nillkina i gore stavit jos to kaljeno. Na svom s4 i s6 nikad nisam ni jednu crticu napravio na ekranu u zadnje 3 god ali je s4 izgreban sa svih strana a i pao je jedno 10 puta sigurno sa razno raznih visina ali zacudo ekranu nista.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zabranjeniples kaže...
Ma sve ok, samo provjeravam.
Kako si zasad zadovoljan, u odnosu na recimo S7 (dok si ga koristio)?

A tu su negdje, svaki ima svoje prednosti i nemogu reći da je jedan jasno bolji od drugoga. Sve je stvar što preferiraš.

Zaslon mi bolji na S7, fotke na G4, autofokus na S7, ručne kontrole na G5, puno brže se puni G5, S7 dulje drži baterija...

Samo začarani krug, jedan ima bolje nešto, drugi nešto drugo.. Sad je pitanje što ti više znači.

Govorim za S7 Edge, ne obični, njega nisam imao...

youtube.com/mislavbusic
13 godina
EchoOne kaže...
zabranjeniples kaže...
Ma sve ok, samo provjeravam.
Kako si zasad zadovoljan, u odnosu na recimo S7 (dok si ga koristio)?

A tu su negdje, svaki ima svoje prednosti i nemogu reći da je jedan jasno bolji od drugoga. Sve je stvar što preferiraš.

Zaslon mi bolji na S7, fotke na G4, autofokus na S7, ručne kontrole na G5, puno brže se puni G5, S7 dulje drži baterija...

Samo začarani krug, jedan ima bolje nešto, drugi nešto drugo.. Sad je pitanje što ti više znači.

Govorim za S7 Edge, ne obični, njega nisam imao...

.) ispast ces los ako govoris fa g4 pravi bolje fotke od s7(sto je istina)

ja
13 godina
neaktivan

Ah, za fejs ekipu je S7 najbolji :)

youtube.com/mislavbusic
13 godina
EchoOne kaže...

Ah, za fejs ekipu je S7 najbolji :)

Ma neki dan sam imao oba tu, fino tripod, slikao zgradu po noci. Pokidao.. G5 bi volio probati jos, siguran sam da je dobar.

ja
13 godina
LG G5 - Rasprava

Sto ne kazes da je recenzija izasla!

:)
ja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

Nisam je davno ni pustio online, ne stignem ni šerat hh :)

youtube.com/mislavbusic
13 godina
EchoOne kaže...
bender_007 kaže...

Nisam je davno ni pustio online, ne stignem ni šerat hh :)

Ma skuzio sam na twitteru ;)

ja
13 godina
neaktivan
A stigla je i video recenzija pa eo i linka za sve one koji su je propustili :)
youtube.com/mislavbusic

1 0 hvala 1
13 godina
LG G5 - Rasprava

OP OP :)

A eto kad sam morao s7 kupiti, dok docekam domacu recenziju :)

ja

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Stigneš ga još prodat :D

youtube.com/mislavbusic
13 godina
LG G5 - Rasprava

Kul recenzija, subscribed :D
Btw bi li koristio G5 pored S7e? I koji je tvoj daily driver trenutno?

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Na G4 sam trenutno, cekam HTC 10 da dođe pa cu onda odlucit kojeg cu od njih 3 uzet. G5 mi se cini jako dobar, mozda cak i njega piknem :)
youtube.com/mislavbusic
13 godina
LG G5 - Rasprava

Ima li itko ovaj mob? Upravo ga nabavio, a nikog za diskusiju:(

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
maks0806 kaže...

Ima li itko ovaj mob? Upravo ga nabavio, a nikog za diskusiju:(

Kako si zadovoljan za sad, sta ti se svidja / ne svidja i sl.?

Povedi diskusiju, pa ce valjda bit sta.

U sva 3 topica (flagshipovi novi) je rasprava zamrla.

13 godina
LG G5 - Rasprava

A većinom se sve zna za s7, a malo tko ima Htc 10 ili G5

Još se trebam više podružiti s mobom da mogu naširoko pisati o njemu, ali zasad se čini dobar. Mislim da je s7 bolji mob, ali G5 je podosta jeftiniji (2900 sam ga platio). Bolesno je brz i čini se da ima odličnu kameru. Ugl, više dojmova kad ga properly istestiram :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
maks0806 kaže...

Još se trebam više podružiti s mobom da mogu naširoko pisati o njemu, ali zasad se čini dobar. Mislim da je s7 bolji mob, ali G5 je podosta jeftiniji (2900 sam ga platio). Bolesno je brz i čini se da ima odličnu kameru. Ugl, više dojmova kad ga properly istestiram :)

Di si ga ubro za 2900?

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
12 godina
Nevjerojato kolikom brzinom je LG G5 pala cijena, u startu je jeftiniji od Samsunga, ali bas ovako brzi pad cijene nisam ocekivao, pa nadje se za 3200/3300/3400 u tom rasponu cijena.
Ako je sad toliko kakva ce mu cijena biti na jesen bas me zanima.
Svim novim premium smartphoneima cijene tako brzo padaju da i ako kupis proslogodisnji smartphone opet za jeftine pare dobijes odlican uredaj.
Samsung Galaxy S7 32GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Edge kaže...
maks0806 kaže...

Di si ga ubro za 2900?

Njuška. Bio mi je taman pobjego zapakirani za 3000 :/

13 godina
LG G5 - Rasprava

Evo malo da naširoko o G5 popričam i usporedim sa S7 i G4 koje sam prije njega imao.

DIZAJN, RUKOVANJE i KVALITETA IZRADE

O samoj ljepoti uređaja je presubjektivno govoriti pošto se ukusi razlikuju. Nije preljep niti preružan, svakako je S7 pa čak i G4 vizualno privlačniji mobitel, ali uživo G5 nije za baciti. Imam titan varijantu uređaja

Sama izrada, eh to je mixed bag svega i svačega. Skeptičan sam bio da nema preplasticky osjećaj u ruci, ali bez razloga. Nije toliko premium na dodir kao aluminij iphonea ili HTC uređaja niti je premium kao S7 dvojac, ali daleko je to od plasticky feela u ruci. Malo je sklizav i mrvicu prevelik za svoj 5.3" display. Curve u gornjem djelu mobitela nije lijep za vidjeti, ali pri razgovoru je zbog njega mob dosta udobniji od G4. Utor za slušalice su vratili gore što je totalna pljuga, a o famoznom gapu gdje se "prijatelji" spajaju nema se što puno reći. Postoji i iritantan je za vidjeti kada je u pozadini mobitela svijetlo jer se vidi tanka crtica svjetlosti. Nije dealbreaker, ali s obzirom da je ovo flagship mob, malo sam razočaran. Dobio sam i cam-plus dodatak koji je blago rečeno nekvalitetno smeće, a odvajanje baterije je jedno od stresnijih iskustava. Ne mogu vjerovati da se TOLIKO jako treba povući baterija da se izvadi i zvuk pucanja ne uvjerava u kvalitetu cjelokupne konstrukcije. Čitač otiska prsta je po meni na nezgodnom mjestu jer ne mogu otključati mob dok je na stolu, pa ga ni ne koristim. Isprobao sam ga i munjevito je brz i precizan, samo se okrzne bridom prsta i BAM! ekran je otključan. Kvaliteta tipki me nije dojmila, možda zato što su S6 i S7 bili odlični u tom pogledu. G5 volume rocker je mushy i nije clicky kao na samsungu, a ni lock button nije pretjerano dobar. Nije to loše, ali nije na razini konkurencije. IR blaster nisu maknuli što je fora, pogotovo zato što sam izgubio daljinski od klime, a bliži se ljeto :P

Vodootporan očito nije što je meni poveći minus.

Sve u svemu, dizajn je neinspirirajuć, prosječan, kvaliteta izrade nije loša, ali taj chin je underdeveloped. Za rukovanje je isto, uistinu osrednji telefon osobno nedostojan flagshipa 2016. 

5/10 

(G4 7/10, S7 9/10)

EKRAN

Tu se već otprilike sve zna. Svjetlina je ispodprosječna, makar je bolji od G4, nije nikako dobar kao S6 ili S7. Tamniji je, s lošijim kutevima gledanja i bojama, a kome je bitan always on nek zaboravi na njega osim u mrklom mraku.

Ne uspoređujući sa Samsungom, ekran je skroz ok, ali je bez veze kad mi midrange samsung telefoni daju veći wow faktor od Lg-jevog flagshipa. Probao sam se igrati s kalibracijom boja, ali nema smisla stvarno, to je više za one koji imaju neki oblik (ne)raspoznavanja boja.

Automatic brightness je također puno nepouzdaniji od S7, puno češće se igram sa sliderom na G5.

7.5/10

(G4 7/10, S7 10/10)

PERFORMANSE

E tu počinju kul stvari za G5. G4 je meni osobno underpowered mob i osjetio bih to na svakom koraku, operacije u sustavu, unzipanje, igranje itd. E pa G5 je bolesnoća!

Radi bolesno brzo, od otvaranja aplikacija, do bilo kakvih cpu-related radnji. Emulatore pokreće bez ikakvih problema, kao i sve igrice što isprobah. Nikad nisam doživio lag, niti sam morao čekati mob da nešto napravi. Multitasking je fenomenalan, apsolutno nikakve zamjerke na brzinu. Zanimljivo je što od ove generacije uređaja sam najmanje očekivao napredak u brzini, a to je zapravo uz kameru najveći osjetni napredak naspram prošle generacije. G5 i S7 jednostavno lete kroz sve što im se zada.

10/10

(G4 7/10, S7(10/10)

SUČELJE

E sad, ovo je isto doista subjektivna kategorija, i nisam fan LG UX-a. Primjetno je bolji od onoga na G4 što se tiče palete boja i opcija koje su se prije unosile u lice, a sada su tu samo ako ih trebaš. Vratio sam app tray jer meni to daje dodatnu dimenziju korištenja Android sustava i volim imati samo ono najbitnije na home screenovima. Touchwiz na S7 izgleda odraslije i bolje, sa manje šarolikim ikonama i boljom konzistencijom dizajna, animacija, ikona i ostalih elemenata sučelja, ali ni ovo nije loše, pomak naspram G4 je itekako vidljiv i dobrodošao. Malo me živcira što widget zamuti pozadinu što ne znam kako maknuti i da li se uopće može.

7/10

(G4 6/10,S7 8/10)

KAMERA

Još jedna od kategorija u kojoj LG G5 jednostavno blista. Fotke danju su jednostavno genijalne, ekspozicija je vrh, te je dinamički raspon odličan. Gdjegod da fokusiram sliku na ostatku gotovo da se ne gube detalji, što je malo više primjetno kod S7.

Wide angle kamera je čisti šou, to je jedna od najzabavnijih opcija koje G5 ima. Slikao sam seku na maturalnoj jučer, vidi se čitava dvorana u jednom kadru uz čak dobru kvalitetu. Ima brdo postavki, a okidanje je brzo.

U noćnim uvjetima po meni pada kvaliteta. Da se razumijemo, nisam profi fotograf, razumijem se u nešto, ali ne previše. Ubijte me, ali S7 mi radi bolje i pouzdanije fotke u mraku. Izgledaju realnije na G5, da, ali shutter speed opadnje jako u mraku te često slike znaju mutnije ispasti, dok samsung i fokusira brže, i ne bude mutnije, a i fotke makar izgledaju nerealnije, izgledaju svjetlije i bolje. Ne znam što podesiti u postavkama da ne bude tako, ali u auto modu mi je S7 pouzdaniji. Osim S7 mislim da G5 nema konkurencije u ovoj kategoriji.

Video kamera je isto meni malo bolja na S7. OIS je bolji, fokus je brži, te 60 fps mod G5 nema. Zvuk snimanja mi je teško procjeniti pošto nisam snimao u istim uvjetima sa G5 i S7, a nemam ih u isto vrijeme jedno do drugog.

Meni je sveukupno gledano draže snimati i slikati sa S7. Dvostruki klik na home lansira kameru što je apsolutno genijalno, fotke navečer i video su mi mrvicu bolji, te ne zahtjeva manualne postavke da izbaci dobru sliku u 99% slučajeva. Za vas iskusnije ne mogu govoriti, ali eto tako je MENI

9.5/10

(G4 8.5/10,S7 9.5/10)

BATERIJA

Ova kategorija je možda malo preuranjena, jer mi je tek na trećem punjenju, nije nešto, ali odmah kažem da je masu puta bolja od G4. Puni se brže, manje troši na web browsing i gledanje videa te mogu reći da mogu ujutro u 8 otići na faks, vratiti se oko 16h doma i imat ću preostalo 30-40% baterije. G4 bi mi uz isto korištenje bio mrtav oko 15h. S druge strane, S7 je neprikosnoven ovdje. Jednostavno traje puno dulje od G5 bilo što da radim. Osobno radje imam neizmjenjivu bateriju koja je toliko dobra nego izmjenjivu koja nije. Ne da mi se puniti i nositi okolo dvije baterije. Pogotovo u G5 gdje je vađenje i vraćanje baterije neugodno iskustvo. Sve u svemu, baterija nikako nije loša, te je pravo osvježenje naspram G4 i za moje potrebe je sasvim solidna. Punjenje je iznimno brzo za razliku od G4, te je brže od S7 stoga je to ogromni plus.

7.5/10

(G4 4/10, S7 9/10)

MULTIMEDIJA

Meni jedna od bitnijih kategorija. Tu je G5 debelo ispodprosječan. Zvučnik je dosta glasan, ali zvuk je skroz bez veze. Ništa novo u svijetu low-mounted speakera, ali bolji od S7 je. U čemu je apsolutna katastrofa je zvuk na slušalicama. S6,S7, G4 ga šišaju u svakom pogledu. To je očito pokušaj da se proda onaj DAC od B&O uz njega, jer ovo je totalno razočaravajuće. V10 je imao odličan zvuk, i ovdje odluče izvaditi taj Hi-fi čip, i staviti ovo ispodprosječno sran*e... Za nezahtjevne korisnike, ili one koji ne slušaju glazbu na mobitelima je ovo apsolutno nebitna kategorija, ali ako je netko audiofil i stalo mu je do toga, neka ima to na umu pri kupovini ovog uređaja. Polžaj zvučnika je nesretan u krajnju ruku ako se gleda video ili igraju igrice jer se zasloni dlanom, ali zvuk se i dalje čuje za razliku od S7 koji kao da se mutea u toj situaciji.

Zaključak

Na kraju krajeva što bih rekao za ovaj mob?

Da razčistimo jednu stvar, S7 je bolji mob. Ima bolju kvalitetu izrade, dizajn, ekran, bateriju, te ispeglaniji softver. Također je i vodootporan. G5 je oddball ovdje. Nije "ispeglan" kao S7, ima svojih mana, i drago mi je što su pokušali nešto novo, samo šteta što nisu dovršili svoj naum kako spada. Što su uspjeli je stvoriti solidan mob koji je bolesno brz, sa izvsnom kamerom bez nekih dealbreakera za izvrsnu cijenu. Za 700-800kn manje nego S7 dobije se future-proof odličan telefon brži i bolji od biločega u svom cjenovnom rangu (Z5,O+O2, S6e,iP6...) te je moja apsolutna preporuka, ako naletite na njega za oko 3000 kn na oglasniku (što i nije toliko teško) uzmite ga, jer je odličan odnost uloženo-dobiveno!

Da ga gledam kao 2016. flagship da košta kao i S7,MOJA ocjena bi bila 8/10

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 15:39 (maks0806).
Moj PC  
9 0 hvala 6
12 godina
LG G5 - Rasprava

Evo ekipo da se i ja pohvalim. Vlasnik sam LG G5 uređaja nekoliko dana.

Testirao sam ga do kranjih granica.

PREDNOSTI:

1.Kamera odlicna (cam plus odlican).

2.HIFI dodatak ODLICAN!!!!!!

3.GPS odlican odma se nalazi lokacija bez ikakvog cekanja.

4.Uređaj je fluidan nema nikakvog stekanja.

5.Baterija je odlicna drzi dan i pol bez problema vjerojatno bi izdrzao i dva dana da malo stisnem i da mi nisu neke opcije stalno ukljucene.(Wifi mobilni podaci lokacija... sinkronizacija)

6.Punjenje je IZVRSNO treba mu nekih sat vremena da se napuni.

MINUS:

TIPKE ZA GLASNOCU koje su na boku.

u nevolji ne treba plakati vec traziti ljeka
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LG G5 - Rasprava

Hvala maks0806, puno si pomogao ;)

0 0 hvala 0
17 godina
LG G5 - Rasprava

jel netko od vas uzeo ili ce uzet vr dodatak 

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 21:53 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
LG G5 - Rasprava

Razmišljam o kupnji G5-ice pa me zanima, vi koji imate taj uređaj, da li postoji razmak na onom "modularnom" dijelu telefona? Da li sjeda dobro to na mjesto ili je "auzvinkl" i ima lufta?

Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
16 godina
bruncek kaže...

Razmišljam o kupnji G5-ice pa me zanima, vi koji imate taj uređaj, da li postoji razmak na onom "modularnom" dijelu telefona? Da li sjeda dobro to na mjesto ili je "auzvinkl" i ima lufta?

Imaš review tri posta iznad od kolege forumaša koji ima LG G5.

ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
bruncek kaže...

Ima malo

14 godina
Kod mog nije bilo apsolutnog nikakvog lufta.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
LG G5 - Rasprava

Luft ce se stvoriti nakon nekog vremena,jednostavno ti "zubi" sto drze taj dodatak olabave nakon nekog vremena,pogotovo ako se cesto taj utor vadi i stavlja

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sardax kaže...
bruncek kaže...

Imaš review tri posta iznad od kolege forumaša koji ima LG G5.

Pročita sam to ali reko da vidim kakvo je stanje kod drugih...

maks0806 kaže...
bruncek kaže...

Ima malo

intelduo1 kaže...
Kod mog nije bilo apsolutnog nikakvog lufta.

DuMe kaže...

Luft ce se stvoriti nakon nekog vremena,jednostavno ti "zubi" sto drze taj dodatak olabave nakon nekog vremena,pogotovo ako se cesto taj utor vadi i stavlja

A ja ne planiram to vadit i mjenjat ali malo je glupavo da to nisu uspjeli popeglat na takvom mobu.. Al realno ako stavim masku onda nije vidljivo tako da nije sad neki ogromni problem..

Neko mi je stavio drogu u heroin..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice