I slike..
LG G3 - Rasprava
- poruka: 7.244
- |
- čitano: 1.226.956
- |
- moderatori:
XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni neke brojve nece google sinkronizirat, sinkronizacija upaljena cijelo vrijeme, jos i rucno idem sinkronizirat za svaki slucaj, i opet neke brojeve ne prenese, wtf.
Meni neke brojve nece google sinkronizirat, sinkronizacija upaljena cijelo vrijeme, jos i rucno idem sinkronizirat za svaki slucaj, i opet neke brojeve ne prenese, wtf.
Također, i dalje mi nije jasno zašto.. Jednom sam se dobro opekao radi toga
Isto tako, jednom se dobrano opekao zbog toga. Uspio spasit nekih 10-tak brojeva, ostalo ošlo u klinac.
i meni...imam masu brojeva, svaki put kad ode na servis izgubim u drugom mobu pola brojeva, i to vecinom one zadnje sta sam sejvo, zadnjih god dve...
meni treba prvenstveno nacin da sejva slike one koje se ne sejvaju na microsd, da mi budu na backupu, isto tako i aplikacije...fajlove tipa muzika i ostalo mi nije vazno jer imam na microsd, ali kontakti, sms i slike
Kontakte uvijek izvezem rucno, slike takodjer rucno kopiram na PC, iako je njih dobro cuvati na nekom cloud-u, ali opet ne znam di da uploadam 10GB. Mislio sam da sam poseban slucaj oko te google sinkronizacije, ali vidim sad da dosta ljudi ima problema s tim.
Hvala na savjetima. Probat ću update na MM (nadam se da je jednostavno, proći ću postove u temi) i ovaj trik od Daredevila.
Javim ima li kakvih poboljšanja.
dakle postoji li neki pouzdan backup program bez roota? tipa titanium backup (za root)?
Ima onaj LG backup u postavkama, dosta dobro radi, malo je sporiji kad sve vraca, ali nema veze. Nisam siguran jel slike posprema, to treba provjeriti, ali backup kamere je uvijek dobro skopirati na komp.
Uglavnom, LG backup napravi 1 fajl, taj fajl se skopira na komp, napravi se update na MM, fajl s kompa se vrati na mob, i onda u postavke opet otici u LG backup i uvesti taj fajl.
hvala
nisam mislio backup kamere koju sejvam na sd, nego drugih programa kao autostich (za panorame odlican program) koji mi ne sejva na sd nego na mob
Ekipa, uskoro imam priliku nabaviti G3 ili G4. Pa me zanima koji je bolji od ta dva? da li je G4 isplativiji dugoročno ili nije?
Ako nije problem, da mi napišete zašto je isplativiji i zašto nije :)

Sta zelis reci boldanim dijelom? Nadam se da nije ono sto mislim.
vratio se sa servisa...nista novo nisu napravili, samo drugi SW stavili i bok...kao posljedica koristenja...
napokon 3GB, pun k mi bilo onih 512MB
Sto tocno mislis?
Stvar je da je snap 801 granicni chipset s kojim QHD normalno moze raditi, 808 je ipak ispred i lakse ce se nositi s tim. Na g3 se uvijek vidlo da softver malo stuca, bar stock, skrolanje u multitasku i takvi neke fine animacije. Daleko od toga da G3 ne radi dobro, radi super, ali osjeti se razlika na novijoj generaciji chipseta.
Sto tocno mislis?
Stvar je da je snap 801 granicni chipset s kojim QHD normalno moze raditi, 808 je ipak ispred i lakse ce se nositi s tim. Na g3 se uvijek vidlo da softver malo stuca, bar stock, skrolanje u multitasku i takvi neke fine animacije. Daleko od toga da G3 ne radi dobro, radi super, ali osjeti se razlika na novijoj generaciji chipseta.
Mislim da je upravo to htio reći.
btw Trenutno g4 nije toliko skuplji koliko je bolji. Da sad biram između ta 2 uzeo bih 4
4 all the way
Pitao sam prije ovo vec, ali nitko nije nista rekao na to pa ponovno pitam. Zanima me kako se vama ponasa baterija na Marshmallow u odnosu na Lollipop? Koliko vam se baterija trosi otprilike u stanju mirovanja preko noci na Marshmallow? Evo imam dvije slike za usporedbe baterije, jednu vezanu za Marshmallow, a drugu za Lollipop. Za oba slucaja, mob je bio spojen na kucnu wifi mrezu. Izgleda da mi se dosta vise sad baterija trosi na Marshmallow, a nadao sam se obrnutoj situaciji. Ne znam jel kod mene samo to slucaj ili je svima tako?
I ja mislim da mi brže cucla bateriju. Ali ne znam jel to zato što već neko vrijeme igram Star Trek Timelines. Naime, ima dana kada mob moram dva puta puniti. Srećom pa imam dobar power bank (Adata SP150).
Meni je na MM baterija bolja..sad mi je SOT bez problema 3,5-4h kroz 2 dana, a na LP nisam baš mogao to izvući. Od 100-50% mi u idleu praktički ništa ne troši, od 30-0 se primjeti kako curi kad ga koristim. Po meni dosta bolje nego što je bilo.
Mislim da na mm više curi dok je u stanju mirovanja, a kad koristim troši manje nego L. Nedavno sam na mm uspio izvuć 6 sati SOTa, s tim da sam ga s prekidima koristio 10 sati nakon skidanja s punjača. A kad ostane 24 sata nakon što ga napunim pa krenem jednako koristiti puno brže troši bateriju. Meni izgleda kao da "laže" koliko je potrošio u stanju mirovanja, jer mi preko noći potroši najviše 2% a baterija znatno lošija nego da sam ga koristio dan prije.
Jel dosao 6.0 na VIP, bez da se mora sa kablom spajat ?
Sto tocno mislis?
Snapdragon 801 je itekako dovoljan za quadhd, i vise nego dovoljan. Dakle, postavimo CPU Governor na Conservative i vise ne postoji niti jedan stutter prilikom skrolanja ili bilo koje druge operacije. Interactive governor (defaultni) na G3 je jako puno tweakan i zato postoji stutter o kojem svi govore. Uz to potrebno je spomenuti da je Conservative governor vise naklonjen tome da sacuva bateriju, a nikako performansama i cak pored toga stuttering je u potpunosti eleminisan prebacivanjem na isti. Sada zamisli kako bi radio neki performance CPU Governor ili nemodifikovan Interactive, kada i sa Conservative sve ide buttery smooth. Uz Cyanogenmod 13 se dobijel full Nexus experience, a mobitel postane brzi od Nexus-a 5, pa i od Nexus 5X. U to sam se uvjerio prije nekoliko dana kada sam navedene mobitele imao pored sebe.
Meni stvarno nije jasno odakle vama te cifre 4-5 pa čak i 6 sati SOTA? Ja stvarno ne znam šta bi morao napraviti da to izvučem?? Znam da to sve ovisi kako koristiš mob, ali meni iznad 3 i pol sata nikada nije išao, niti na Lollipopu niti na MM. Meni je na MM ista stvar kao na L, možda mrvicu bolje ali i dalje katastrofa. Ako recimo krenem od kuće u 8 ujutro, jedva izvučem do navečer sa jedno 2 i pol, maksimalno 3 sata SOT-a. Normalno niti se igram, niti gledam neke videe preko YouTuba. Samo FB, WhatsApp, 2 maila synca, 20ak poziva i ono normalno nešto odsurfam na Chromu. Napravio sam factory reset nakon updejta na MM u nadi da je možda neka app cucala bateriju ali ništa, i dalje manje više ista stvar. Istina da baterija već ima godinu i pol dana, i da ju nisam baš pazio ali opet - grozno.
EDIT: ajmo jedna anketa, živo me zanima. Pitanje: Koliki vam je prosječan SOT na G3:
0 | Do 2 sata SOT |
---|---|
9 | Od 2 do 3 sata SOT |
7 | Od 3 do 4 sata SOT |
2 | Od 4 do 5 sata SOT |
0 | Više od 5 sati SOT |
meni se veceras opet ugasio...dosao doma s posla, ugasio podatke i upalio wifi, mozda prebrzo tipkao te 2 tipke, ali tako sam uvijek radio...mozda niti sekunda ono TAP TAP...i ugasio se...tako je bilo i prije nego sam ga odveo na servis...ono WTF? nemogu nis nac na googlu...
to na LP nije nikad radio, a na MM vecinom kad se gasi se gasi nakon tog saltanja sa podatka na wifi...
uspio sam ga upaliti...ali DOKLE?
vrijeme je za Mate 8
ruske ti baš nemaš sreće s tim mobitelom..haha
riboy, ja imam uvijek 3 do 4 sata sot, ujutro u pola 7 ga skidam s punjača uvijek i koliko god da budem na njemu izdrži mi navečer do 12 dok ne idem spavati. Ako ga nisam baš koristio znam imati navečer i po 70%.. Iako mi je i sve to malo, ali eto, rizik koji moraš prihvatiti, ali s obzirom da mi se nikad nije dogodilo da ga u jednom danu full ispraznim i da moram brinuti hoće se ugasit ne bunim se.
meni se veceras opet ugasio...dosao doma s posla, ugasio podatke i upalio wifi, mozda prebrzo tipkao te 2 tipke, ali tako sam uvijek radio...mozda niti sekunda ono TAP TAP...i ugasio se...tako je bilo i prije nego sam ga odveo na servis...ono WTF? nemogu nis nac na googlu...
to na LP nije nikad radio, a na MM vecinom kad se gasi se gasi nakon tog saltanja sa podatka na wifi...
uspio sam ga upaliti...ali DOKLE?
vrijeme je za Mate 8
DA vrijeme je za Mate 8. Na Mate 8 baterije je perverzija, kada sam prešao sa LG G3 ovo je bio preporod, da ne govorimo o duplo jačem hardware-u, a manjoj rezi ekrana (FHD). Jedino je možda kamera lošija, ali sve drugo je na strani Mate 8.
ruske ti baš nemaš sreće s tim mobitelom..haha
riboy, ja imam uvijek 3 do 4 sata sot, ujutro u pola 7 ga skidam s punjača uvijek i koliko god da budem na njemu izdrži mi navečer do 12 dok ne idem spavati. Ako ga nisam baš koristio znam imati navečer i po 70%.. Iako mi je i sve to malo, ali eto, rizik koji moraš prihvatiti, ali s obzirom da mi se nikad nije dogodilo da ga u jednom danu full ispraznim i da moram brinuti hoće se ugasit ne bunim se.
Meni je veći problem, što ga ne mogu pustiti navečer na tih 70% i preko noći da mi padne još 2-3% jer mi onda sljedeći dan neće izdržati ni do 18h. I zato ga u biti punim svaki dan, i to ga najčešće puštam na punjaču preko noći što je vjerojatno uništilo bateriju, stvarno ne znam.. Naručio sam si novu preko eBaya pa me baš zanima hoće li biti kakve razlike..
Moj G3 je u 95% slučajeva bio na punjaču cijelu noć, pa baterija i dalje ne pokazuje znakove slabljenja. Kupljen u 8 mjesecu 2014.
Ne znam, meni je ovaj Marshmallow po pitanju baterije dosta los. Mislio sam da ce mi baterija jos duze trajat nego na Lollipopu jer su bili dosta toga napricali oko baterije između ostalog i taj famozni "battery doze" i te sve optimizacije vezane za bateriju, a na kraju jos gore. U mirovanju preko noci mi na Marshmallowu mi uzme 5%-6% baterije, dok na Lollipopu je uzimalo oko 2%. Iste aplikacije koristim i dalje koje sam koristio na Lollipopu. I stalno sad pripunjavam mob kad idem van kuce negdje i zivim u strahu hoce li mi baterija moci toliko izdrzati. Nadam se da ce mozda LG jos bacit koju nadogradnju za Marshmallow pa donekle poprave to s baterijom, ako ne probat cu se vratiti kako na Lollipop sa zadnjom nadogradnjom jer mob mi tada nista posebno sporiji nije bio nego sto je sada, a baterija mi je izgledala bolje. Da li da napravim kalibraciju baterije? Mislim ne znam da se isplati to raditi jer mob je star 3 i pol mjeseca, znaci baterija je jos gotovo nova.