I ja bi vas nešto pitala Kupila sam G3 u tele2 prije par mjeseci i neki dan sam ga otključala sa kodom i sad imam Bonbon karticu unutra. Do sad sam od tele2 uvijek dobivala nadogradnje normalno, pa me zanima kak bu to sada funkcioniralo s obzirom da imam unutra bonbon karticu ili to uopće nema veze?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I ja bi vas nešto pitala Kupila sam G3 u tele2 prije par mjeseci i neki dan sam ga otključala sa kodom i sad imam Bonbon karticu unutra. Do sad sam od tele2 uvijek dobivala nadogradnje normalno, pa me zanima kak bu to sada funkcioniralo s obzirom da imam unutra bonbon karticu ili to uopće nema veze?
nema ja brijem
Zamijenih Nexus 5 sa G3. Nadam se da nisam fulao. Sad kreće rootanje i upoznavanje
Zamijenih Nexus 5 sa G3. Nadam se da nisam fulao. Sad kreće rootanje i upoznavanje
Sretno, ja se danas rješio G3 i čekam Nexusa 6 ovaj tjedan
Ima veze sa providerom, ja sam svoj g3 otključao par dana prije neg mi je došla nadogradnja na v10d (g3 2/16gb), dobil sam od HT-a nadogradnju (t-mobile kartica/preplata). Pitanje je glede bonbona da li imaju uopće podršku ili dolazi sa HT-ovih servera pošto je bonbon sestrinska firma. Gle flešanje novog softvera je mačji kašalj, isto isprve nisam htjel flešati, al kad sam vidio kako je HT spor sa nadogradnjama, odlučio sam ga sam ručno nadograditi. Stavljanjem novog softvera prek flash toola ne gubiš garanciju.
Flashao i ja službeni Lollipop, zasad sve odlično!
A ipak ideš na Nexus 6 a ne na Droid Turbo?
Šestica mi prevelika a ono što čekam je Turbo/Maxx da ga nekak uspijem nabavit. G3 je prijelazna točka. Note 4 me razmazio malo i treba mi ekran :D
Za one koji si žele sinkat sliku na svom profilu napravite slijedeće:
1. Na google+ otiđite na postavke - postavke profila - kontakti - kvačica na držite kontakte ažurnima
2. Vratite se na početnu stranicu google+ profila i tam stisnite (gore desno padajući meni) tipku osvježi.
Napomena: Radio postupak prek moba
Misliš na onu sliku u gornjem desnom kutu dok je zaključan ekran tj. isto i kada se traka obavijesti povuče prema dole?
Meni se pojvila tako što sam pod kontaktima ispunio svoje podatke i stavio sliku u prvom polju koje je rezervirano za korisnika telefona. Od Googla ne koristim gotovo ništa i nigdje nemam svojih slika.
Ima veze sa providerom, ja sam svoj g3 otključao par dana prije neg mi je došla nadogradnja na v10d (g3 2/16gb), dobil sam od HT-a nadogradnju (t-mobile kartica/preplata). Pitanje je glede bonbona da li imaju uopće podršku ili dolazi sa HT-ovih servera pošto je bonbon sestrinska firma. Gle flešanje novog softvera je mačji kašalj, isto isprve nisam htjel flešati, al kad sam vidio kako je HT spor sa nadogradnjama, odlučio sam ga sam ručno nadograditi. Stavljanjem novog softvera prek flash toola ne gubiš garanciju.
Ako i ima veze s providerom, to je onda izgleda poseban slučaj kod LG-a. Zašto to mislim, naime imam 2 primjera. Prije nego sam uzeo G3 imao sam 3 samsung mobitela.dva od njih su bili Samsung S3 (vip) i Note 2 (tele2), a u oba sam imao T-mobile karticu (zapravo u S3 je bila bonbon, ali to je isto) i dobio sam OTA nadogradnje od operatera di je bio mobitel. To mi i ima logike, jer recimo slučaj kod Samsunga je taj da svaki operater ima svoj FW, i u samoj oznaci tog FW-a stoji recimo ili oznaka VIPNET ili TELE2 ili T-MOBILE. Oba uređaja su bila zaključana, i nakon otključavanja FW se nije promjenio i ostao je isti, te je normalno primao OTA nadogradnje u prvom slučaju od VIP-a u drugom od Tele 2. I to normalno kad su izašle nadogradnje kod ovih operatera, dosta prije nego se pojavilo kod T--mobilea. E sad kažem ako ovo što govoriš je stvarno tako, onda je to nešto drugačije kod LG-a :( A isto recimo ako flashas sad ovaj Poljski lolipop, ne vjerujem da ćeš ti dobiti T-mobile ili Tele 2 OTA kad se pojavi....
Šestica mi prevelika a ono što čekam je Turbo/Maxx da ga nekak uspijem nabavit. G3 je prijelazna točka. Note 4 me razmazio malo i treba mi ekran :D
N6 mi ima loš balans, teži je od G3 i malo je fuj ekran. G3>N6.
Odlučio sam da nakon G3 želim nešto što će pokazati više za cijenu koju košta.
Droid Turbo je praktički G3 sa jačom baterijom, a to mi ne treba.
Ne znam jel mi se čini ili je SOT kod 20A dosta bolji, a i Antutu score (nebitan ali ajde) mi je viši sa 20A.
Osvjetljenje mi je na automatski 70%, a korišten je mob za pozive, Viber, surfanje i 45min gledanje videa. S tim da dok sam na poslu signal mi je slab (gotovo da ga i nema). Sinkronizacija maila i vremenske prognoze (WiFi ili Data stalno uključeno) uključena.
Može li mi netko preporučiti gdje uzeti neki USB kabel da šljaka normalno, a da nije neki orginal po 100kn, haha. Naime imam 2 kabela sa ebaya i imam neki Sbox što sam uzeo u pevecu ili negdje i niti jedan mi ne radi kak spada. Problem je taj što mi preko tih kabela samo puni mob, a nemogu dobiti data konekciju :( Iste kablove sam probao i na Note 3 i na nekom HTC-u i isto se događa. Jesu li to neki kablovi kojima fali neka žica za data konekciju ili kaj, hehe.
Može li mi netko preporučiti gdje uzeti neki USB kabel da šljaka normalno, a da nije neki orginal po 100kn, haha. Naime imam 2 kabela sa ebaya i imam neki Sbox što sam uzeo u pevecu ili negdje i niti jedan mi ne radi kak spada. Problem je taj što mi preko tih kabela samo puni mob, a nemogu dobiti data konekciju :( Iste kablove sam probao i na Note 3 i na nekom HTC-u i isto se događa. Jesu li to neki kablovi kojima fali neka žica za data konekciju ili kaj, hehe.
Jedna od mogućnosti je da napraviš wifi hotspot na g3 te se na njega spajaš wirelessom. Pretpostavljam da g3 želiš koristiti kao modem za spajanje na net. Jel u pitanju izlaz na internet za prijenosno računalo? Usb kabel je standard koji je davnih dana usuglašen i svi se rade prema istom načinu izrade, osim što na nekim kablovima mogu biti bolji materijali kao što je zaštitni plašt samog kabela..... Razlika je samo u tipu konektora, da li je mini, micro....

Dojmovi na L v20a ? sve štima osim info o potrošnji baterije ili ima još bugova?
Zahvaljujem :).
To bi trebao biti bilo koji kabel. Nešto ti s kompom valjda ne valja. Ili ako je do kabla onda koristi HTCov.

Dojmovi na L v20a ? sve štima osim info o potrošnji baterije ili ima još bugova?
Zahvaljujem :).
Kod mene samo krivo prikazivanje potrošnje, iako uredno broji koliko je (recimo) display radio. Drugih grešaka nisam našao dosad.
Nadam se da će ubrzo netko izbaciti neki mod da se smanji navbar na L ovo mi je koma ovak ogromno.
Nakon 4 dana korištenja Lollipopa nalazim zamjerke...
1.Uopće mi se na Lollipopu ne sviđa status bar - ako imaš više obavijesti, funkcija "očisti" ti nije gore na vrhu nego skroz dolje tj gdje ti je zadnja obavijet i sad ja moram listat skroz dolje da bi kliknuo na"očisti".
2. Ništa Lollipop nije fluidniji od KitKata - sve je to isto (razlika u miliseknundama), prebaciš KitKat na ART i imaš brzinu Lollipopa.
3. Novi način potrošnje baterije mi čudan - objašnjenje s mob.hr - Naime, sada vam izbornik ne govori koliki udio u potrošnji po postotku ima koja stavka na uređaju, već koliki postotak od pune baterije je potrošio za svaku od tih stavki. Tako kad bi recimo sa 80% napunjenosti baterije pogledali u izbornik, vidjet ćemo da je zaslon potrošio recimo 4%, a po prijašnjem mjerenju taj postotak zaslona bi bio 20% u istoj situaciji.
Meni ispada da mi je google play potrošio 40% baterije - wtf!!!
4.Baterija nije ništa bolja na Lollipopu - priče Googla da je smanjio potrošnju baterije cijelog sustava su prazne priče. Baterija na G3 mi se troši isto ako ne i brže na Lollipopu nego na KitKat pogotovo u mirovanju.
5."Nedavne aplikacije" su prije znale biti posložene na ekranu kao šahovsla ploča što mi je puno bolje nego kao sad na Lollipopu kao jedna iznad druge. Skroz nepregledno.
Dođe mi da se vratim na KitKat.
Nakon 4 dana korištenja Lollipopa nalazim zamjerke...
1.Uopće mi se na Lollipopu ne sviđa status bar - ako imaš više obavijesti, funkcija "očisti" ti nije gore na vrhu nego skroz dolje tj gdje ti je zadnja obavijet i sad ja moram listat skroz dolje da bi kliknuo na"očisti".
2. Ništa Lollipop nije fluidniji od KitKata - sve je to isto (razlika u miliseknundama), prebaciš KitKat na ART i imaš brzinu Lollipopa.
3. Novi način potrošnje baterije mi čudan - objašnjenje s mob.hr - Naime, sada vam izbornik ne govori koliki udio u potrošnji po postotku ima koja stavka na uređaju, već koliki postotak od pune baterije je potrošio za svaku od tih stavki. Tako kad bi recimo sa 80% napunjenosti baterije pogledali u izbornik, vidjet ćemo da je zaslon potrošio recimo 4%, a po prijašnjem mjerenju taj postotak zaslona bi bio 20% u istoj situaciji.
Meni ispada da mi je google play potrošio 40% baterije - wtf!!!
4.Baterija nije ništa bolja na Lollipopu - priče Googla da je smanjio potrošnju baterije cijelog sustava su prazne priče. Baterija na G3 mi se troši isto ako ne i brže na Lollipopu nego na KitKat pogotovo u mirovanju.
5."Nedavne aplikacije" su prije znale biti posložene na ekranu kao šahovsla ploča što mi je puno bolje nego kao sad na Lollipopu kao jedna iznad druge. Skroz nepregledno.
Dođe mi da se vratim na KitKat.
Slažem se i da dodam, na 10N mi je mob radio daleko bolje pa ćak i na dalviku... shvaćam da je ovo prvi 20 update, ali lošiji mi je dosta od 10N, mislim da se vraćam nazad.
To bi trebao biti bilo koji kabel. Nešto ti s kompom valjda ne valja. Ili ako je do kabla onda koristi HTCov.
A očito da je do kabela, jer 4 različita mobitela (G3, G2, Note 3 i Note 2) ne rade na 2 PC-a i na laptopu, a sa bilo kojim orginalnim kabelom sve i svugdje radi :D
Ne vezano za ovo... Da se malo nadovežem na raspravu iznad ovog posta. Baš zbog tog razloga sam se ja i dvoumio da li da uopće idem na L, i odustao sam, jer sam takva iskustva često puta imao kad sam na samsunzima fleshao te prve buildove novih Androida :(
I drugo, može li netko sa sigurnpšću predložiti neku foliju za G3 sa ebaya... Jer naime naručio sam preko njuške foliju za G3 iz Osijeka (primusmedia) i folija je prevelika. na samom vrhu ekrana na sredini ječudno zaobljena i predugačka za 1mm, čime ona ne sjedne točno na ekran, nego bude taj 1mm preko ruba i naravno da se cjeli taj gornji dio ne zaljepi kak spada... Ako ju pak naštimam da gore u sredini bude ok, onda se ista stvar dogodi na dnu ekrana :(
Što se tiče Lollipopa, budite strpljivi. Ja i dalje vjerujem da je to bug (ovo sa izračunom potrošnje baterije), koji će se srediti updateovima. Čak i ako nije, kontam da će se to popraviti pod pritiskom nezadovoljnih korisnika. Meni je bitna općenita stabilnost, koju imam i sa ovom verzijom Lollipopa.
A i ne zaboravite koliko je brzo LG izbacivao updateove za KitKat i koliko se uznapredovalo sa novim verzijama. Bit će tako i sa Lollipopom, ne sumnjam.
I drugo, može li netko sa sigurnpšću predložiti neku foliju za G3 sa ebaya... Jer naime naručio sam preko njuške foliju za G3 iz Osijeka (primusmedia) i folija je prevelika. na samom vrhu ekrana na sredini ječudno zaobljena i predugačka za 1mm, čime ona ne sjedne točno na ekran, nego bude taj 1mm preko ruba i naravno da se cjeli taj gornji dio ne zaljepi kak spada... Ako ju pak naštimam da gore u sredini bude ok, onda se ista stvar dogodi na dnu ekrana :(
Ma naruči kaljeno staklo nillkin 9h. Kad si već kupio tako skup mob, nemoj sad škrtarit za par desetaka kuna na staklu. Neusporedivo je bolje od folije.
Što se tiče Lollipopa, budite strpljivi. Ja i dalje vjerujem da je to bug (ovo sa izračunom potrošnje baterije), koji će se srediti updateovima. Čak i ako nije, kontam da će se to popraviti pod pritiskom nezadovoljnih korisnika. Meni je bitna općenita stabilnost, koju imam i sa ovom verzijom Lollipopa.
A i ne zaboravite koliko je brzo LG izbacivao updateove za KitKat i koliko se uznapredovalo sa novim verzijama. Bit će tako i sa Lollipopom, ne sumnjam.
Ma to sigurno, samo ako baš ne gori po nogama, treba pričekat malo i to je to :D
Evo da vas obavjestim o svom Lg G3 koji se gasio.
Uglavnom zamjena mi nije odobrena neznam iz kog razloga. Vjerojatno zbog toga sto sam mobitel otkupio od covjeka koji ga je uzeo na produljenje ugovora, a i sam sam korisnik druge mreže njihova politika odobrava zamjenu jedino prvom kupcu. poLudio sam to mi nitko nije od agenata spomenuo. Rekli su da sam u pravu i kao da se mogu zalit ali sa predocenjem dokumenata pravog kupca. Bio je u Agramu tjedan dana kao softveski su rijesili problem (Regenerirali bateriju, obrisali softver i stavili novi) i rekli su mi kao da mi se gasi mozda zbog neprovjerenih aplikacija( Viber, Whatsup) znaci showwwww..Prico sam sa 10 agenata svaki put mi neku novu stvar kazu. Teski intelektualci tamo rade.
I tako prica ide dalje. Poslao sam postom mob na njihov web shop u zgu a oni su proslijeili mob u Agram i ja ga sada trenutno nemogu podici u agramu jer agram mora vratit njima mob u vukovarsku i oni po nekim pravilima natrag meni kao posiljatelju. Nakon cijelog tog postupka uhvatila me panika da se uredaj nebi vratio natrag na pravog kupca sa kojim nisam u kontaktu. Od 6 agenata sa kojima sam pricao njih 5 mi je reklo da se vraca posiljaocu kao sigurno. Medutim jedna "ljubazna" agentica mi je rekla da ne garantira te iako i ona misli da se mob treba vratiti meni kao posiljaocu, nista mi ne garantira jer sam mob uzeo na "crno"...EJJJ PA DAJTE ZAMISLITE DA ostanem bez svog moba kojeg sam posteno platio. Zvao ove u Agramu ispricao im situaciju i oni su mi isto rekli kao da se vraca posiljaocu kao sigurno. U vukovarskoj mi se nitko ne javlja. Jedna agentica (vjerojatno nadlezna tamo) na koju su me preusmjerili ovi nesposobni agenti mi je predlozila kao da budem u kontaktu sa agramom i kada oni posalju mob u vukovarsku odem po mob u zagreb sa predocenjem isprave o slanju putem hp expresa. I garantira mi da se nece nikako vratit kupcu kao iskljucivo meni preko poste ili da ga sam podignem. Al ja njima nakon svega nista ne vjerujem.
Jel ima itko informaciju iz prve ruke bio bih zahvalan do neba. Jer neznam sta da radim?!
Hvala unaprijed
Evo da vas obavjestim o svom Lg G3 koji se gasio.
Uglavnom zamjena mi nije odobrena neznam iz kog razloga. Vjerojatno zbog toga sto sam mobitel otkupio od covjeka koji ga je uzeo na produljenje ugovora, a i sam sam korisnik druge mreže njihova politika odobrava zamjenu jedino prvom kupcu. poLudio sam to mi nitko nije od agenata spomenuo. Rekli su da sam u pravu i kao da se mogu zalit ali sa predocenjem dokumenata pravog kupca. Bio je u Agramu tjedan dana kao softveski su rijesili problem (Regenerirali bateriju, obrisali softver i stavili novi) i rekli su mi kao da mi se gasi mozda zbog neprovjerenih aplikacija( Viber, Whatsup) znaci showwwww..Prico sam sa 10 agenata svaki put mi neku novu stvar kazu. Teski intelektualci tamo rade.
I tako prica ide dalje. Poslao sam postom mob na njihov web shop u zgu a oni su proslijeili mob u Agram i ja ga sada trenutno nemogu podici u agramu jer agram mora vratit njima mob u vukovarsku i oni po nekim pravilima natrag meni kao posiljatelju. Nakon cijelog tog postupka uhvatila me panika da se uredaj nebi vratio natrag na pravog kupca sa kojim nisam u kontaktu. Od 6 agenata sa kojima sam pricao njih 5 mi je reklo da se vraca posiljaocu kao sigurno. Medutim jedna "ljubazna" agentica mi je rekla da ne garantira te iako i ona misli da se mob treba vratiti meni kao posiljaocu, nista mi ne garantira jer sam mob uzeo na "crno"...EJJJ PA DAJTE ZAMISLITE DA ostanem bez svog moba kojeg sam posteno platio. Zvao ove u Agramu ispricao im situaciju i oni su mi isto rekli kao da se vraca posiljaocu kao sigurno. U vukovarskoj mi se nitko ne javlja. Jedna agentica mi je predlozila kao da budem u kontaktu sa agramom i kada oni posalju mob u vukovarsku odem po mob u zagreb sa predocenjem isprave o slanju putem hp expresa. I garantira mi da se nece nikako vratit kupcu kao iskljucivo meni preko poste ili da ga sam podignem. Al ja njima nakon svega nista ne vjerujem.
Jel ima itko informaciju iz prve ruke bio bih zahvalan do neba. Jer neznam sta da radim?!
Hvala unaprijed
Vrača se pošiljatelju...tako da nema teorijske šanse da se može vratit kupcu...
Hvala puno na odgovoru
Hvala puno na odgovoru
Koji su to kreteni. Strašno. Da li si probao razgovarati sa udrugom potrošača u vezi te navodne stvari da ti ne može ić zamjena ako nisi prvi kupac ?? Inače se i ove budale uplaše na sam spomen udruge potrošača :D