Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.676.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
Pozdrav,

Dakle kupio sam zalman Z1, prekjucer stiglo (zajedno sa xfx rx 470, koja mi je zamjenila stari hd 7850), potrosio 3 sata na cable management jer sam prvi puta to u zivotu radio, sve super, zadovolja kako je izgledalo, kako je radilo, ajde de. Probao malo witchera, RotTR i sve 5.

Ali, jucer igram lords od the fallen i odjednom mi se ugasi komp. I nije se htio upaliti dok nisam iscupao kabli od napajanja, par puta stisnuo tipku za paljenje da se isprazne kondenzatori i onda vratio kabl i upalio.

Sad, vjerujem da je pregrijavanje u pitanju, i to vjerojatno grafulje jer na fx 6300 sam nedavno nabacio Lc CC 95, i jos odmah iza njega je 120 mm case vent.
Ali ispod grafulje nema nista sve dolje do napajanje, s tim da je na napajanju vent prema dolje okrenut, te ne izlazi taj zrak koji grafulja puse prema dolje tu iz kucista.
Iako sam pratio tempove cpu i grafe s afterburnerom, cpu nije dosao do 50 a grafa nije isla preko 70, 71.

Moram reci da sam razočaran. Ima li tko kakvih ideja sto promjeniti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

To su super temperature, kaj bi tocno htio? Mozes ih promijenit dodavanjem kvalitetnijih case ventilatora. Inace, imas XFX 470 sa 1 ili 2 venta?

11 godina
neaktivan
Xfx rx 470 sa dva venta. Clockana standardno na 1256 MHz, mislim da je to BE.

Razmisljam da li ima smisla okrenuti PSU tako da mu je vent gore. Ako PSU s ventom uvlaci zrak i ispuhuje ga van, a grafa puse zrak prema dolje, to bi mozda bilo ok? Iako da, temperature su super na grafi i procu.

Nezz sto mi se pregrijava onda da se to dešava
11 godina

Nema smisla, bit ce ti samo veće temperature. Grafa ti ne puše zrak prema dolje, nego gore. Temp. su ok, ne kužim o kakvom pregrijavanju pričaš, 70 stupnjeva je najnormalnije za 4xx seriju. Jedino kaj možeš promijeniti je kupit koji kvalitetniji ventilator za kućište.

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Negdje se događa kratki spoj,tako je i meni bilo dok nisam sredio kablove ledica što su iza tv-a i monitora,nisam ga mogao upaliti sve dok nebih izvukao kabl iz struje,radilo sve 5 i onda odjednom se dogodi kratki spoj i ugasi se cijeli pc.

Kada si radio cable managment tu si negdje jedan kabl doveo u kratki spoj u to sam 102% siguran.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Nakon par sati testiranja, mislim da sam utvrdio da je do PSU problem.

Dakle, ako vrtim samo Prime95 ili IntelBurnTest radi bez problema (išao sam do sat i pol, ne više i stabilno je bilo). Također, ako vrtim FurMark isto vrti bez problema, temperatura grafe stabilna na 64 C, pola sata sam vrtio nije bilo devijacije od toga (iako je fan išao na 2500 RPM, ali ok).

Ali, odlučio sam pokrenuti i jedno i drugo, tj. burn test i CPU i GPU odjednom. Prvo sam pustio IBT, sve ok. I istog trena kad sam stisnuo start na FurMark stress test, komp se ugasio na isti način kao i prije. Tako da je moj zaključak da jednostavno napajanje nije dovoljno jako da isporuči max snagu koju povuku i CPU i GPU odjednom, kad su na stress testu. A mislim da je Lords of the Fallen tako loše portan, da i on radi stress test na obje komponente :D

Tako da, trebat ću novi PSU ako se slažete. Imate neku preporuku (po mogućnosti do 400-500 kn). Našao sam nekakav Corsair HX520 za 400 kn, možda je to ok?

Hvala

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Cuo sam negdje da ako imas prozor sa strane da moze biti veca buka u njemu nego u zatvorenom kucistu.

Dali je to MIT ili Istina?

1 Kućište NZXT S340, Plexy, USB3
1 Fractal Define S, crno
4 Fractal Define R5, black pearl

0 0 hvala 0
13 godina
LoudTuber-WOT kaže...

Cuo sam negdje da ako imas prozor sa strane da moze biti veca buka u njemu nego u zatvorenom kucistu.

Ne znam zašto si pitao"u njemu". Baš te briga kakva je buka u kućištu :D

Neću ti odgovoriti na pitanje, nego ćeš si sam odgovoriti :) Kućišta koja su napravljena da smanjuju buku imaju deblji komad metala oblijepljen sa zvučnom izolacijom, obično spužvom. Što misliš, dal takav materijal manje propušta zvuk, ili komad pleksiglasa.. ili stakla?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Ja mog thermaltakea core x9 s 8x120mm 3x140mm 1x200mm fanovima na 7v ni ne čujem,samo čujem WD Blacka kako stvara vibracije ostalo nečujno maltene.

A ima pleksi bočnu stranicu,krov i druga stranica su rupičaste.

Tako da puno toga ovisi i o cincilatorima.

Otkupljujem/Popravljam Smartphone-ove kontakt na PM ili evilmage007@gmail.com 097/673/27-41
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Nekad je bila debela pjenasta, ali ne baš gusta spužva, a sada je 2-3mm nekog polimernog gustog materijala. Spužva je navodno bolja za ubijanje visokih frekvencija, a polimerni materijal za niske frekvencije, ako se dobro sjećam nekog članka. Uglavnom, oboje malo ubija buku, ali ništa ekstra. R5 je malo bolji u tom pogledu naspram Define S radi i prednje stranice obložene tim materijalom, ali postoje stvari kao:

https://www.conrad.hr/Prigu%26scaron;ivanje-zvukova-ra%26%23269;unala.htm?websale8=conrad-hr&ci=SHOP_AREA_258215_0415155

https://www.conrad.hr/Izolacijski-materijal-za-zvu%26%23269;nike.htm?websale8=conrad-hr&ci=SHOP_AREA_17475_1312047

pa onda sam razmisli.. Thermaltake Suppressor F31 i F51 su, iako kopije, također vrlo dobar odabir.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 10:45 (The_Fichek).
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Budimo realni bez custom loopa ili nekog aio vodenog neće se utišat pc kako spada,tako da tko hoće tih pc uzet će ili custom loop ili aio h2o i uživati u tišini :)

Barem je tako kod mene.

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
protjeran
CyberDemonVZ kaže...
LoudTuber-WOT kaže...

Ne znam zašto si pitao"u njemu". Baš te briga kakva je buka u kućištu :D

Neću ti odgovoriti na pitanje, nego ćeš si sam odgovoriti :) Kućišta koja su napravljena da smanjuju buku imaju deblji komad metala oblijepljen sa zvučnom izolacijom, obično spužvom. Što misliš, dal takav materijal manje propušta zvuk, ili komad pleksiglasa.. ili stakla?

krivo sam se izrazio hehe ali oke shvatio sam poantu tvojeg odgovora :D

hvala

11 godina
neaktivan
Dakle, u vezi gasenja kompa kad se opterete i cpu i gpu. Kupio sam novo napajanje, thermaltake se630 bronze. To je riješilo sve probleme, komp se vise ne gasi i radi sve savršeno.

Mozda nekome pomogne u budućnosti, a i da zaključim pitanje.

Hvala na pomoći, pozdrav
9 godina
neaktivan
Može preporuka nekog kućišta oko 300 - 350 kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Zalman Z3 plus, zalman r1

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Beco8 kaže...
Može preporuka nekog kućišta oko 300 - 350 kn

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=37551

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Sa zalmanom dobije više ventilatora, a i kvalitetu. Ta ms kucista lijepo izgledaju na slikama, ali uživo žali Bože. Jako ne organizirana i loše osmišljena.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2016 21:32 (Tony1999).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

pa ima ms šrot kucista ali ovo nije jedno od njih

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

chaselol 

Sa tobom uopce nema previse potrebe ulaziti u diskusiji jer mi se cini da ti zivis u nekom svom paralelnom svemiru, a dnevna doza tvojih budalastina i kolicina fanbojizma mi svaki dan dize kosu na glavi.

A sada kad si tako pametan da ti ja malo pojasnim u vezi kucista.

1. Podrska za ventove na tom kucistu ti je katastrofa, 140mm ventove ti kuicste i ne prima, naprijed samo jedan 120mm ide, na vrh jedva 240mm AIO, iza 120mm i na dno 120mm (koji kada si ga se dotakao apsolutno nista ne pomaze vec samo radi pometnju u airflowu kada prednji ventovi ubacuju zrak direktno krozt kuicste)

2. Kuciste ti je obicni plasticnjak, da ga dignes bez stranica savilo bi se ko palacinka, a uvjeren sam da ga i malo jacim pritiskom prsta udubis zbog slabe kvalitete izrade

3. Kaveze i ostalo nemozes micati sta dodatno kvari ionako jadan prednji upuh od samo jednog 120mm venta.

4. Na mom kucistu na gornjem djelu nemas sta rasklapati, samo ugradis sta god hoces, isto tako i prednji dio, masa ventova je moguca, kvaliteta građe vrhunska i cvrsta kao kamen, donji kavez za potpuno sakrivanje kablova i HDD-ova, stranice od kaljenog stakla i miniomalisticki izgled koji ga cini pravim ljepotanom i ozbiljnim kuciste za pokazati svu čar komponenata, a ne kao ovo tvoje kao da ga je ekipa iz Transformersa kreirala, plus ovaj jadan pleksiglas koji savije malo jaci povjetarac, a prstima moras bjezati od njega kao vrag od tamjana.

5. Uz kuciste također dolazi 4 kvalitetna 140mm bijela LED venta tako da se i tu dobio odlican bonus umjesto da kupujes zasebno custom ventove u vecem broju.

Inace, uzalud je uopce takvim trolovima i spamerima kao ti nesto objasnjavati zato jer cim si ti svoje plasticno đubre od 50 eura isao uspoređivati sa mojim kucistem od 200 eura tu je vec sve jasno, takve stvari moze samo teka neznalica raditi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 6:37 (Lucidius).
Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Lucidius kaže...

chaselol 

Sa tobom uopce nema previse potrebe ulaziti u diskusiji jer mi se cini da ti zivis u nekom svom paralelnom svemiru, a dnevna doza tvojih budalastina i kolicina fanbojizma mi svaki dan dize kosu na glavi.

A sada kad si tako pametan da ti ja malo pojasnim u vezi kucista.

1. Podrska za ventove na tom kucistu ti je katastrofa, 140mm ventove ti kuicste i ne prima, naprijed samo jedan 120mm ide, na vrh jedva 240mm AIO, iza 120mm i na dno 120mm (koji kada si ga se dotakao apsolutno nista ne pomaze vec samo radi pometnju u airflowu kada prednji ventovi ubacuju zrak direktno krozt kuicste)

2. Kuciste ti je obicni plasticnjak, da ga dignes bez stranica savilo bi se ko palacinka, a uvjeren sam da ga i malo jacim pritiskom prsta udubis zbog slabe kvalitete izrade

3. Kaveze i ostalo nemozes micati sta dodatno kvari ionako jadan prednji upuh od samo jednog 120mm venta.

4. Na mom kucistu na gornjem djelu nemas sta rasklapati, samo ugradis sta god hoces, isto tako i prednji dio, masa ventova je moguca, kvaliteta građe vrhunska i cvrsta kao kamen, donji kavez za potpuno sakrivanje kablova i HDD-ova, stranice od kaljenog stakla i miniomalisticki izgled koji ga cini pravim ljepotanom i ozbiljnim kuciste za pokazati svu čar komponenata, a ne kao ovo tvoje kao da ga je ekipa iz Transformersa kreirala, plus ovaj jadan pleksiglas koji savije malo jaci povjetarac, a prstima moras bjezati od njega kao vrag od tamjana.

5. Uz kuciste također dolazi 4 kvalitetna 140mm bijela LED venta tako da se i tu dobio odlican bonus umjesto da kupujes zasebno custom ventove u vecem broju.

Inace, uzalud je uopce takvim trolovima i spamerima kao ti nesto objasnjavati zato jer cim si ti svoje plasticno đubre od 50 eura isao uspoređivati sa mojim kucistem od 200 eura tu je vec sve jasno, takve stvari moze samo teka neznalica raditi.

Ne mozes se pise odvojeno.  edukujse.com

1. Da ne idu 140mm ventovi ali nije kraj svijeta 120mm su isto tako dobri i idu 3, imas sliku ispod.

2. Plasticna prednja i dodatan dio s gornje strane koji se moze skinuti, nije jeftina nit mekana tako da opet ne znas sta pricas

3. Sa desne strane sve ladice mozes povaditi kao sto sam i uradio

4.  Sta napisa covjece, samo sam rekao da se moze gornji dio otvoriti za lakse ciscenje i dodatan airflow ako ti treba. Nije kavez nego pretinac, lose prevodis engleski. A sto se tice pleksiglasa i tu si pogrijesio.

5. Za tu cijenu trebalo bi doci i jedno vodeno AIO hladjenje.

A da ti malo objasnim sto je donji vent dobar, odakle grafa uzima vazduh = s donje strane za hladjenje, al' jbga kao sto si rekao treba biti pametan a to sam ja u ovoj prici 

p.s. promasio si sta je pisac htio reci, hejtao si i kukao na Z3 da je to sranje od kucista, a ono funkcionalno k'o i tvoje samo manje kosta, onda sam te bezveze triggerao i rekao da je moje funkcionalnije zbog donjeg venta od tvoje preplacene kante (i tu si se jos vise primio) da je to strasno. Ne znam samo jel ti pokusavas meni ili sebi da opravdas sto si platio tu kantu 200eur? U svakom slucaju bas me briga, ali nemoj drugima da kakis, ja ne svrsavam na kuciste kao ti, ja ga drzim sa strane i NE blejim u komponente dok radim na kompu(sto je ocigledno tebi fetish -> hey I don't judge here) ali Z3 i ovo je isto tako funkcionalno k'o i tvoje, isto sve radi a kosta hm 4 puta manje?
Da treba biti pametan 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 10:38 (chaselol).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ajde ne brbljaj, sva ta kucista od 50 eura su drek kvalitetom izrade, a pleksiglas je i na kucistima od 150 eura sranje, kamoli na ovim jeftinjakerima, to kazu sve recenzije a i osobno sam se uvjerio na vise modela, imao sam i F51 ista stvar, koji je izmedu ostalog bio vrh sta se tice airflowa i podrske za vodena i ventove ali sam ga mjenjao radi estetike tako da se ja nisam nista sjebao vec sam znao kaj kupujem.

Nikad nisi ni vidio ni probao bolje kuciste od 50 eura zato i meljes gluposti, nemas pojma kolko su stvari jednostavnije u skupljim kantama i koliko znaci premium kvaliteta izrade.

I ove gluposti o donjem ventu ostavi nekom drugom, mozda u teoriji to ima smisla ali u praksi nikakvog ucinka, testirao sam vec to sve u F51 i to sa dva venta na dnu. Vecina modernih kucista danas dolazi sa tim kavezom sta je odlicna stvar, kaj estetski kaj u praksi za sakrit kablove i diskove.

Na mom kucistu je airflow ionako debelo jaci nego na tvom, a prednja 3 komada od 140mm na upuhu rade dar mar, di ces se ti usporedivat sa time...

Neda mi se vise gubit vrijema na tebe i tvoje idiotarije, korisnije bi bilo da sa drvetom pricam

Edit:

A z3 u koji vodeno niti nejde niti taj tvoj u koji jedva naguras 240mm aio na vrh nemogu nikako biti funkcionalni kao moje gdje stanu 360 i 480mm radijatori i vodena, ostatak stvari mi se neda ni nabrajat

Edit 2:

Sad sam skuzio da ti je prednji gornji vent na slici krivo okrenut hahaha koja komedija 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 14:58 (Lucidius).
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

Neke ljude tacno pokvari ovaj forum da je to strasno. Moje najbolje sindrom prca sve u 16. 

Nije nejde nego ne ide.

Da si bolje pogledao to kuciste na netu vidio bi da gore nije ni predvidjen slot za vent, ali uz malo mozganja i par vijaka znas imam opciju za rotiranje gornjeg venta jer mi kabl to dopusta i potpuno je sakriven, pa nisam uzeo bezveze AMD da se zimi ne mogu grijati na njega 

p.s. opet nisi odgovorio na moje pitanje, vec samo hejtas nepotrebno ali izgleda da to tebi daje neku satisfakciju 

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Pa pogledao sam, nije predviđen po defaultu ni za dva vec samo za jedan, a dodatno ti airflow kvari i koči to kaj jos uvijek imas one pregrade od HDD-ova bez obzira kaj su ladice izvađene. I ne kuzim cemu je taj vent naopako okrenut da izbacuje zrak a ova dva ubacuju, pojma nemam sta ti drobiš... okreni taj vent kako treba 

Između ostalog zaboravio sma napomenuti i da su osjetno glasnija ta jeftina kucista zbog tankog lima i tankih lelujavih stranica pa sav zvuk vrlo lako bjezi iz kucista (samo stranice od mog kucista su teze od cijelog tvog kucista), a debele su pola centimetra.

Na koje pitanje ti trazis odgovor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Ne pada mi na pamet, napravio sam airflow kakav mi odgovara za ovaj dio godine i meni je super.
Sto se tice buke i ostalih gluposti sto si napisao opet ti prica ne drzi vodu, al nikako.

Cemu hejtas sve ostalo sto nije tvoje, Z3 i ovo kuciste su itekako kvalitetna kucista za odnos ulozeno dobijeno, jer dobijes apsolutno sve sto ti treba.

Bolje da si taj novac potrosio na kvalitetan stol da imas gdje kuciste staviti nego tu policu sto koristis 

Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ne pada mi na pamet, napravio sam airflow kakav mi odgovara za ovaj dio godine i meni je super.
Sto se tice buke i ostalih gluposti sto si napisao opet ti prica ne drzi vodu, al nikako.

Cemu hejtas sve ostalo sto nije tvoje, Z3 i ovo kuciste su itekako kvalitetna kucista za odnos ulozeno dobijeno, jer dobijes apsolutno sve sto ti treba.

Bolje da si taj novac potrosio na kvalitetan stol da imas gdje kuciste staviti nego tu policu sto koristis 

Kako ovo sada ne drzi vodu, aj objasni majke ti mile? kako ti ovo tvrdis sa sigurnoscu a razliku između nekog skupljeg kucista nikad nisi imao priliku testirati i uvjeriti se, dok sam ja prosao kroz jedno 5 kucista (3 samo ove godine z11, F51 i sada Anidees, plus MS CONQUEROR u sporednoj konfi kojeg nisam ni racunao). Niti si objektivan niti kompetentan za raspravu, bacas tvrdnje bez pokrica i samo branis svoje nesuvislo stajaliste i nebulozne ispadice.

Ne pada mi an pamet kupovati novi stol zato jer onda gubim mogucnost igranja lezecki sa gamepadom i stavljanja nogu na krevet dok sjedim u naslonjacu, a to je daleko lezernije i ugodnije od sjedenja u stolcu par sati.

Uostalom ovo i jesu dva stola, nisu nikakve police, mozda ne izgledaju najbolje, ali funkcionalno mi je tako najbolje i najugodnije (kada bi imao dublji stol onda bi izgubio mogucnost stavljanja nogu na krevet kao sada, eto ti slike pa da skuzis o cemu pricam klikklik 2)

EDIT:

Ove podloge plave na naslonjacu sta vidis sam napravio tako sta sam Dormeo nadmadrac izrezao po mjeri i presvukao ga u ove jastucnice, tako da je prilicno udubno lezati ovako izvaljen.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 16:44 (Lucidius).
13 godina

Druze ja ne idem okolo i ne hvalim se, ali sam sastavio poprilican broj konfiguracija i to je bilo veoma skupih kucista i jedno je uvijek sigurno, ako u njega ne stavis zvucnu izolaciju iliti pjenu/spuzvu ljepljivu sa jedne strane 3-4mm sve je manje vise isto sranje. To kad stavis smanjis nivo buke za cca 5 decibela u najbolju ruku, jer ni jedno kuciste nije hermeticki zatvoreno da ti smanji nivo buke koliko ti mislis da smanji. Cim imas otvore za ventilatore, to ti je kao da pokusavas da zadrzis vodu u supljoj kesi.

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Poceo si se gubiti polako i laprdaš napamet, recimo samo ove stranice na mom anidessu zbog svoje debljine i tezine stakla tolko reduciraju zvuk da se ventovi i na maksimumu manje cuju nego u nekom od ovih jeftinijih na LOW (radio sma usporedbe jedno do drugog pa znam). I te fore sta si ti slagao ovo one pricaj maloj djeci, ja sam imao sva ta kucista pored sebe i svojih usiju i pod svojim prstima preko pola godine na koristenju pa znam sve u detalj, plus sta sam na nekolicini radio zato jer imam frendove koji također vole dobar hardver ali nisu vjesti kod ugradnji pa sam ja to imao prilike raditi.

I naravno da ce kucista koja jos imaju i zvucnu izolaciju bolje zadrzati zvuk, pogotovo kucista tipa mojeg, koja imaju zagrađen prednji dio zbog bolje redukciju zvuka prednjih ventova, a zrak uvlace kroz rebra sa strane, takom da se tu tek posteno osjeti taj utjecaj na glasnocu naspram ovih obicnih kucista.

EDIT:

Eto pa poslusaj malo razliku 

, a ima kucista koja i bolje reduciraju zvuk posto se za Fractal nasiroko prica da mu zvucna izolacija i nije najbolja (ima i na ovom forumu u temi za to kuciste)

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 17:30 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Koje po tebi bolje prigušuje zvuk, Thermaltake F51 ili Anidees AI Crystal?

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Anidees definitivo, zato jer najbitniji dio posla odrađuju bas stranice od kucista, gornji dio mi je ionako otvoren i na jednom i na drugom zbog vodenog, a prednji dio je malo bolji kod izolacije zvuka na F51 ali to je tesko i skuziti kada bocna stranica regulira zvuk dosta bolje jer je fakat debela i teska i zvuk jako tesko dopire od nje. Mozda je situacija malo nezahvalna zato jer sam ja imao F51 verziju sa prozorom, ima i verzija bez prozora sa izolacijskom spuzvom a ona osjetno bolje prigusi zvuk jer je i samim time puno teza od ove sa pleksiglasom, ali u tom slucaju gubis pogled nakomponente sta je meni od presudne vaznosti.

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice