Pozdrav, kakvo je Zalman Z12+ kuciste? Da li se isplati za njega dat 575 kn ili bolje ici na jeftinije Z5+ i Z9+?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Usporedit cu ga sa 160 kn jeftinijim modelom Z9+ !
Sto se tice unutrasnjosti , tu su Z12+ i Z9+ isti !
Z9+ mi je i bolji zbog :
- dolazi s jednim ventom vise
- ima kontroler za ventove
- display za temp.
Jedino gdje je Z12+ u prednosti je USB 3.0 !
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kaj se tice usporedbe Z12+ i Z5+ , tu mi je Z5+ bolji zbog :
- boljeg cable managmenta i malo drugacije unutrasnjosti
- podrske za duze graficke kartice
- kontrolera za ventove
Isto dolazi s 3 venta i ima USB 3.0 ( ko i Z12+ ) !
Od ta tri kucista , najbolji za dobiveno - ulozeno , s cijenom od oko 430kn je model Z5+ !
Ako daješ otprilike toliko novaca, zašto ne Zalman Z11+?
Mišljenje o http://www.sharkoon.com/?q=en/content/rebel9-value ?
Ružno kučište ! Nebi dao 10kn za to
Netko?
Mišljenje o http://www.sharkoon.com/?q=en/content/rebel9-value ?
Nije bog zna sta , imao sam ga u rukama ! Ovisi kolko mislis dati za njega !?
- los cable managment
- siva unutrasnjost
- napajanje se montira gore
- podrzava CPU hladnjake do samo 140mm visine ( zbog bocnog 250mm venta )
Jedino sto je dobro je taj bocni vent od 250mm !
Da kupim ovo kuciste http://www.protis.hr/products/details/kuciste-thermaltake-v4-black-edition/35398
Da kupim ovo kuciste http://www.protis.hr/products/details/kuciste-thermaltake-v4-black-edition/35398
Ne isplati se rađe uzmi Zalman Z9+
Zalman Z5+ ili Corsair Carbide 200R?
Cijena slicna, funkcije slicne. Koji je bolji? Kvalitetnija izrada mozda ako je netko vidio up close and personal?
Ak želiš veći nivo što se tiče kvalitete izrade definitivno 200R. 200R je kompletno izrađen od čelika, dok je Z5+ u kombinaciji sa čelikom i plastikom. Ako si prašina freak onda idi na Z5+ jer je u tom segmentu bolje zaštićen nego 200R, a ono što nude je praktički isto, jedino eto Z5+ dolazi i sa potenciometrom što zgodna i dobra opcija.
Imaj na umu da ak kućišta planiraš hitit na svoju konfu iz "moj pc" uzimanjem 200R ćeš biti onemogučen koristiti prednje USB-e jer su 3.0 i tvoja matična nema podršku za njih odnosno odgovarajuči konektor. U Zalmanu ćeš biti skraćen za USB 3.0, ali ti preostaju još 2 USB 2.0.
Hvala na brzom i opširnom odgovoru.
A kakvi su termalno i zvučno ako znaš? Veličina je slična, tako da vjerojatno jednako dobro hlade? A ovaj pošto je od samog čelika je tiši?
P.S. konfa će cijela ić nova, al ne znam još kad. Dva puta sam već trebao zamijeniti, ali svaki puta mi nešto drugo iskrsne. No, na kraju možda i dobro ispadne, još će se nabavka otegnut do 6. mjeseca kad će već i nove grafe i Hasswell doć.
Netko?
http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-19Pin-Male-Motherboard-to-USB2-0-9Pin-Female-Motherboard-Cable-Adapter-/360497433518?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item53ef524bae
Hvala na brzom i opširnom odgovoru.
A kakvi su termalno i zvučno ako znaš? Veličina je slična, tako da vjerojatno jednako dobro hlade? A ovaj pošto je od samog čelika je tiši?
P.S. konfa će cijela ić nova, al ne znam još kad. Dva puta sam već trebao zamijeniti, ali svaki puta mi nešto drugo iskrsne. No, na kraju možda i dobro ispadne, još će se nabavka otegnut do 6. mjeseca kad će već i nove grafe i Hasswell doć.
Kolega Zober ti je to lijepo objasnio , no meni je kod Z5+ za oko zapela jedna bitna stvar - a to je da podrzava CPU hladnjake do samo 150mm , u sto ja bas ne vjerujem , al tak pise na sluzbenoj stranici ! U tom slucaju si onda ogranicen na hladnjake s 92mm ventom ! Jos cu kontaktirat Zalman , a na netu nisam nasao nista korisno u vezi toga !
Ako netko ima Z5 Plus , molio bih ga ako oze da izmjeri koliki je razmak od procesora do bocne stranice !
Steta kaj vise nemaju ona skuplja Corsair kucista. Iako, ko zna. Do 6og mjeseca se svasta promjeni. Ono bijelo Carbide mi je bilo mljac mljac.
Al ovako ustedim za druge stvari. :)
Inace,
ovaj Z5 mi djeluje bolje od ostalih Zalmana i Z4 i Z9 i Z11 i Z12.
Pozdrav ljudi...
Evo već par dana gledam neke stranice vezane za kućišta jer sam odlučio da kupim neko kvalitetnije (na duge staze) od ovog no-name kućišta koje trenutno imam. Želim da korak po korak sklopim novi komp u ovoj godini pa ću krenuti s kućištem. Znači zanima me koje marke tj. kompanije prave (ukupno gledajući) najbolja i najkvalitetnija kućišta. Predložite mi npr. top 3 ili top 5 firmi pa da nešto izaberem. Ja sam do sada vidio dosta lijepih i zanimljivih kućišta da sam se sada pravo izgubio i ne znam šta bi izabrao. Ne vjerujem da ću dati više od 150 eura tako da mi je to maksimalni budžet a prioriteti su mi:
1) da ima dosta ventilatora/otvora za hlađenje
2) da ima čitavu (ili što više) providne površine sa strane (pleksiglasa)
3) sveukupan izgled/dizajn
Evo nekih koji su mi zapeli za oči no kako se odlučiti kada ima more predobrih pa sve razmišljam da ne poletim i kupim neko a kasnije saznam da sam mogao dobiti dosta bolje za taj isti novac :)
- Thermaltake Chaser MK-1 (150€)
- Thermaltake Armor REVO (150€)
- Thermaltake Element V Black Edition (150€)
- Thermaltake Overseer RX-I (130€)
- Thermaltake V9 BlackX Edition (90€)
- Coolermaster HAF 932 Advanced (157€)
Zalman Z9 Plus (84€)
ili neka druga kućišta po vašem prijedlogu..
Unaprijed hvala svima za odgovore :)
Od tih tu mislim da je 932 najkvalitetniji (Coolermaster), a pogledaj si i neka Corsair.
Pozdrav ljudi...
Evo već par dana gledam neke stranice vezane za kućišta jer sam odlučio da kupim neko kvalitetnije (na duge staze) od ovog no-name kućišta koje trenutno imam. Želim da korak po korak sklopim novi komp u ovoj godini pa ću krenuti s kućištem. Znači zanima me koje marke tj. kompanije prave (ukupno gledajući) najbolja i najkvalitetnija kućišta. Predložite mi npr. top 3 ili top 5 firmi pa da nešto izaberem. Ja sam do sada vidio dosta lijepih i zanimljivih kućišta da sam se sada pravo izgubio i ne znam šta bi izabrao. Ne vjerujem da ću dati više od 150 eura tako da mi je to maksimalni budžet a prioriteti su mi
U kojoj trgovini mislis kupovati , da vidim sta imaju u ponudi ! Preporucio bih npr. Fractal Design R4 - Window , Corsair Carbide 500R ... !
Od ovih sto si stavio je Haf932 odlican po pitanju hlađenja, no velika je mana sto nema filtere protiv prasine ! U rangu s njim je TT Chaser MK-1 / Revo / Overseer !
Kakvo je ovo kućište
http://www.protis.hr/products/details/kuciste-amaze-vortex-gaming-bez-nap/50016
ili je bolje linkworld gaming big
Daj link od tog Linkworlda !
http://www.diskont24.com/product.php?productid=106185
ili koje kućište do max 350 kn sa što više ventova ako ne onda neko jeftinije kućište a da mi predložite koje još ventove uz to kućište
Taj Linkworld ti je bolji !
Ako se ikako mozes protegnut , uzmi Zalman Z9 Plus za 385 kn !
- dolazi s 4 x 120mm ventovima
- kontroler za ventove
- display za temp
- filteri protiv prasine
- zadovoljavajuce dimenzije
- napajanje se montiora dolje
- solidan cable managment
Napajanje se montira dolje da ne puše u komponente
Napajanje se montira dolje da ne puše u komponente
Napajanje ne puse u komponente , negu u sebe unutra , a i tako ne smeta vecim CPU hladnjacima !
Pozdrav ljudi...
Evo već par dana gledam neke stranice vezane za kućišta jer sam odlučio da kupim neko kvalitetnije (na duge staze) od ovog no-name kućišta koje trenutno imam. Želim da korak po korak sklopim novi komp u ovoj godini pa ću krenuti s kućištem. Znači zanima me koje marke tj. kompanije prave (ukupno gledajući) najbolja i najkvalitetnija kućišta. Predložite mi npr. top 3 ili top 5 firmi pa da nešto izaberem. Ja sam do sada vidio dosta lijepih i zanimljivih kućišta da sam se sada pravo izgubio i ne znam šta bi izabrao. Ne vjerujem da ću dati više od 150 eura tako da mi je to maksimalni budžet a prioriteti su mi
U kojoj trgovini mislis kupovati , da vidim sta imaju u ponudi ! Preporucio bih npr. Fractal Design R4 - Window , Corsair Carbide 500R ... !
Od ovih sto si stavio je Haf932 odlican po pitanju hlađenja, no velika je mana sto nema filtere protiv prasine ! U rangu s njim je TT Chaser MK-1 / Revo / Overseer !
Gledao sam na stranici plus.ba pošto sam iz BiH tako da sam osuđen na ovo što ima ovdje u ponudi :/ Nažalost ta dva kućišta koje si predložio ovdje ih nema tako da ću morati izabrati nešto od nabrojanih. Naručio bih iz neke strane zemlje ali nikada do sada nisam to radio pa ne znam koliko bi me sve koštalo a ne znam ni gdje da gledam/tražim :/ Nešto razmišljam da bi mi neko full tower kućište možda bilo i preveliko no upravo ta kućišta su mi najmoćnija i imaju tonu ventilatora pa sad ne znam trenutno ni ja između sam dvije vatre koje izabrati. Evo npr. ovaj HAF XM mi je sasvim solidno kućište koje nije previše ni skupo no ono što me odbija je nedostatak pleksiglasa sa strane a vidio sam da ima i verzija sa njim no onda u tom slučaju gubim bočni ventilator :/ Ista stvar sa Thermaltake Element G - sviđa mi se izgled, cijena je sasvim ok, ventilatori itd...no nema pleksiglasa s bočne strane... HAF X verzija je najmoćnija koju sam vidio (ima sve i pleksi+bočni vent) no i dosta skuplja tako da mi ona nažalost otpada. Jedino možda kada bi čekao kraj godine i nadao se da će pasti cijena do tada ali........
Ako se odlučim da izbacim iz opcije full tower kućišta (izrazito zbog ogromne veličine) onda od ovih koje sam nabrojao jedino su Zalman Z9+ i Thermaltake Armor Revo Gene mid tower kućišta. Ovaj drugi je kvalitetniji i skuplji no nekako mi izgleda previše nabrijano kao za djecu/tinejdžere :/
edited:
nema ništa od full tower kućišta za mene! Tek sam danas vidio i shvatio da toliko visoko kućište nemam gdje staviti! Fu*k! Ne znam o čemu sam razmišljao prije i kako na to nisam kontao! :/ otpadaju mnoga kućišta koje sam zapikao tako da sam se sada okrenuo ka: CM Storm Scaut 1 ili ako bude 2, CM Storm Enforcer, Zalman Z9+, ili ako im dođe mid tower Thermaltake Armor Revo Gene jer ima ona druga bez "gene" verzija koja je full tower! Eto izgleda da će nešto od ovih pasti, ne mogu ni HAF XM jer je za 1 centimetar visočije i ne može stati ispod mog stola! Max. mogu ići 52.50 cm a HAF XM je visoko 53.50 cm!!!
Zdravo ekipa.
Gledao sam malo ovo kućište
i jako mi se sviđa oblik i raspored. Ponajviše to što matična stoji horizontalno, a nije ono bez veze malo desktop kućište.Jel imate za preporučit neko drugo tog oblika, najbolji omjer cijena/kvaliteta?
Kako se uopće zove taj form-factor?
nema ništa od full tower kućišta za mene! Tek sam danas vidio i shvatio da toliko visoko kućište nemam gdje staviti! Fu*k! Ne znam o čemu sam razmišljao prije i kako na to nisam kontao! :/ otpadaju mnoga kućišta koje sam zapikao tako da sam se sada okrenuo ka: CM Storm Scaut 1 ili ako bude 2, CM Storm Enforcer, Zalman Z9+, ili ako im dođe mid tower Thermaltake Armor Revo Gene jer ima ona druga bez "gene" verzija koja je full tower! Eto izgleda da će nešto od ovih pasti, ne mogu ni HAF XM jer je za 1 centimetar visočije i ne može stati ispod mog stola! Max. mogu ići 52.50 cm a HAF XM je visoko 53.50 cm!!!
Zalman Z9+ je tu najbolji u omjeru ulozeno - dobiveno !
Vidio sam tu kod kolege s foruma Bitfenix Prodigy i predobro mi izgleda.ima to gdje uzet kod nas ? Vidim da ima kod susjeda u Sloveniji po 75€?
Dali se isplati dati toliko za to kuciste ili ima nesto bolje u tom rangu?
Kod nas ga nema , kao ni drugih Bitfenix proizvoda ! Zapela mi je za oko njegova podrska maticnih ploca - SAMO Mini-ITX ( 17 x 17cm ) !