Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.676.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
Vuk15 kaže...

Ipak cu uzeti Zalman z9+

Možda sam vam malo dosadan ali...Zanima me koliko okretaja u minuti imaju ovi ventilatori u zalman z9+?

Na z11+ su 1200 okretaja pa vjerujem da su i kod z9+ identični. Ja sam ugradio potenciometar radi smanjivanja buke ali i bez potenciometra su dovoljno tihi kad su na punoj brzini.

Na z9+ već ima ugrađen potenciometar tako da te buka ne mora brinuti. Airflow je vrlo dobar.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
12 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

preporuke izmedju   Thermaltake V4    Thermaltake commander ms-iii i  Thermaltake commander ms-i

CS Source - [13] maxxoist
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 22:58 (Tomo53nja).
15 godina
maxxoist kaže...

preporuke izmedju   Thermaltake V4     Thermaltake commander ms-iii i  Thermaltake commander ms-i

Pogledaj si i Linkworld Azza TritonSluzbena stranica !

Od ovih koje si ti stavio bih uzeo Commander MS-III jer je najveci i ima USB 3.0 !

Music As A Weapon !!
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Može te mi predložit neko kućište s dobrim protokom zraka i sa cable managmentom ... Do max. 300 kn :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Gdje kupuješ, novo ili rabljeno? Inače 300kn ti je knap za kučište sa cable managementom i dobrim airflowom. Meni je NZXT source 210 najbolje u tom rangu ali ga više nema u linksu...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Rucipe

Hafov post iznad tebe i isti prijedlog za kućište.

0 0 hvala 0
13 godina

Šta se uz to kućište dobije 5 ventilatora ??? 

13 godina
Vodič za odabir kućišta

Dobiješ 2, ostala 3 su ti kao opcije. Ok je kučište!

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

pozdrav!!! zanima me koje kuciste mogu uzet da ima kabel menagment i da u njega stane NH-D14,pozeljno iz linksa il hg spota...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Još jedna stvar može i polovno kućište ali sa cable managmentom .. Znači do 300 kn 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
gamer1511 kaže...

pozdrav!!! zanima me koje kuciste mogu uzet da ima kabel menagment i da u njega stane NH-D14,pozeljno iz linksa il hg spota...

Zašto baš te 2 trgovine?

A nisi cijenu naveo. Ja ti mogu preporučit Fractal Design Arc Midi, imam ga i sam, i imam NH-D14 unutra. Oko 600kn je cijena.

15 godina
gamer1511 kaže...

CM 690 II Standard ! Sluzbena stranica !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...
gamer1511 kaže...

CM 690 II Standard ! Sluzbena stranica !

Po meni je ipak Arc Midi u maloj prednosti pred CM 690 II. Cijena je ista.

S Fractalom dođu 3 140mm venta s potenciometrom za razliku od CMova 2 120mm.  Ima 2x USB 2.0 i 1xUSB 3.0. Jedino što nema eSATA, zavisi koliko ti to treba??

Također što će ti 4 5.25" utora? I kod fractala se HDD kavez gornji može izbacit da primi duže grafičke kartice (iako sumnjam da ćeš toliku grafulju ubacit), no protok zraka je bolji. Kučište ima odlične filtere protiv prašine.

A i meni lijepše izgleda {#}, no to je naravno subjektivno. Jedini problem je što ga nema u te dvije trgovine gdje želiš, no ne vidim zašto ti je to problem jer ja sam ga uzeo prek Supernet webshopa i došao mi je drugi dan i platio pouzećem.

a evo i link: http://www.fractal-design.com/?view=product&prod=57

Također nedavno je izašao i Arc Midi R2, no nema ga kod nas još. Također Fractal ima fenomenalnu tehničku podršku {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 18:22 (lllnuclearlll).
15 godina

Preporucio sam mu CM-a jer Fractal nigdje nije raspoloziv na Nabavi , inace bi bio i moja preporuka !

Sto se tice 5.25" utora , moje ima 6 i svi su popunjeni !

Music As A Weapon !!
17 godina
Haf932 kaže...

Preporucio sam mu CM-a jer Fractal nigdje nije raspoloziv na Nabavi , inace bi bio i moja preporuka !

Sto se tice 5.25" utora , moje ima 6 i svi su popunjeni !

A viš nisam ni gledao jel raspoloživo.

A OK, zavisi što mu treba. Meni su 2 5.25" i previše :). Što mu odgovara nek zeme :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.2.2013 18:41 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Jel ima kakva informacija kada će Fractalova kučišta biti ponovno dostupna ?

Pikiram na Fractal Core 1000 (super cijena od ~250kn) ,ali je svuda nedostupan .

0 0 hvala 0
15 godina

Mozda dođe s novim Fractalovim modelima koji bi trebali stici kod nas - Define R4 , Define XL R2 , Arc Midi R2 ... !

Music As A Weapon !!
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Evo najsvježije informacije o pristizanju nove linije fractala. Ja sam odlucio ulozit u mehanicku tipkovnicu sad pa cu kuciste kasnije.

Dear Eugene,

Yes, the goods are not delivered to Croatia yet … we keep pushing but some legal work takes longer time than expected.

So, if possible, please contact Mlacom in Slovenia so as you can get the Define R4 immediately.

Thank you very much.

BR,

Drahus

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Trebala bi mi mala pomoć oko odabira kućišta.

Za sada sam gledao Zalman Z11plus i Z9plus, koje bi bilo bolje od ta dva?

Najbitnije mi je da je kućište čvrsto složeno, da ne vibriraju diskovi i da se mogu lijepo složiti kablovi iza matične.

Može i preporuka nekog drugog ako je bolje od ova dva, maks cifra je 500, 550kn.

0 0 hvala 0
15 godina

Moj prijedlog je CM 690 II Standard !

- kvalitetniji je

- podrzava duze grafe

- porzava do max. 10 ventova

- bolji cable managment

Ako zelis birat izmđu Z9+ i Z11+ , onda uzmi Z11+ jer ima USB 3.0 !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

Ekipa,treba mi skroz prozirno kućište - od pleksiglasa,plastike,neznam od čega se to radi...

Da li ima to negdje za kupit ili da jednostavno kupim u nekom dućanu pleksiglas pa ga sam režem? {#}

13 godina
Vodič za odabir kućišta

moze preporuka ventilatora za haf 912+ znaci trebam gornje ispusne i bocni kaj upuhuje znaci sto jeftiniji ali da su kompatibilni i da imaju ledice nemoraju bit tihi..:D

i ako moze za gornje kombinacija 2x140(ili je 120 nisam siguran) i jedan veliki pa cu ja onda malo pogledat kaj mi je lakse stavit i tak..:D

edit: zaboravih prosli put ste mi preporucili ventove iz portia msm ako moze ovaj put adm..:)

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.2.2013 14:28 (tomislavivic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ADM ima siromasnu ponudu ventova !

Od 200mm imas samo plavi TT !

Od 120mm  imas crveni Spire i plavi Spire !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Kupujem zalman z9 + sad me zanima hoce li stati u njega CM hyper 612s (koliko seve ventovi unutra prolaze) i ako stane dali cu moci imati dva ventilatora gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
tiho2606 kaže...

To kuciste dolazi bez filtera za prasinu,sam materijal od kojeg je graden nije nista posebno,dosta se savija i grebe previse ako se ne cuva,unutra ti sve staje na knap ako imas normalnu atx plocu,cable managment ti je vrlo tesko ili skoro ne moguce napravit,gornji ventilatori ti ne stanu ako imas neki malo veci cooler i visokoprofilne rame (ja sam imao katanu 3 i corsair vegeance plave i nisu mi stali gornji ventilatori od 120 mm),jedina prednost je sto ima mogucnost ugradnje 6 ventilatora ali 3 su sasvim dovoljna u kucistu tako da za 6 komada i nema potrebe...Sve u svemu ja bi se radije protegnuo jos 150-200 kn pa kupio nesto od ovoga...

Malo jeftiniji:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10705

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_176&products_id=12575

Malo skuplji:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_176&products_id=11381

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=052607139

No ako se bas ne mozes protegnut umjesto TT V4 bolji izbor je ovo kuciste:

http://www.protis.hr/products/details/kucste-linkworld-lc313214c2222-full-atx-micro-atx-gaming-case/51809

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 16:02 (Tomo53nja).
15 godina
Blazen22 kaže...
Kupujem zalman z9 + sad me zanima hoce li stati u njega CM hyper 612s (koliko seve ventovi unutra prolaze) i ako stane dali cu moci imati dva ventilatora gore

U njega ce stati Hyper 612S !Mislim da ces moci imat i dva venta gore , ima mjesta u tom kucistu !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

u adm cu kupiti samo daj mi nadi neko do 300 kn a da moze proci ako nije problem jer mi je komp vec prosa cijenu koju san planira pa nemogu jos vise ici s kucistem 

15 godina
Vodič za odabir kućišta

U ADM-u nemas nist drugo nego Thermaltake V4 ! Uzmi njega , bit ce dobar , nije on tako los !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice