Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.676.924
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
softwaremaniac kaže...

Pozdrav. Znam da upadam kao padobranac, no zanima me mišljenje o Strykeru, Cosmosu te kučištima iz serije HAF. Sva tri su mi vrlo lijepa, a ne znam koje bih uzeo(kada bih uzimao, trenutno mi ne treba, jer ne kupujem računalo), pa eto, ako biste mi mogli udijeliti koji savjet.

To su sve vrlodobra kucista , slicna po funkcionalnosti ! A sto je tebi bitno kod kucista ? Ponajprije sam izgled kucista , performanse hlađenja , buka ( zvucna izolacija ) , dobra zastita od prasine ... !

Music As A Weapon !!
15 godina
Haf932 kaže...
softwaremaniac kaže...

Pozdrav. Znam da upadam kao padobranac, no zanima me mišljenje o Strykeru, Cosmosu te kučištima iz serije HAF. Sva tri su mi vrlo lijepa, a ne znam koje bih uzeo(kada bih uzimao, trenutno mi ne treba, jer ne kupujem računalo), pa eto, ako biste mi mogli udijeliti koji savjet.

To su sve vrlodobra kucista , slicna po funkcionalnosti ! A sto je tebi bitno kod kucista ? Ponajprije sam izgled kucista , performanse hlađenja , buka ( zvucna izolacija ) , dobra zastita od prasine ... !

Izgled i performanse hlađenja.

15 godina
Vodič za odabir kućišta

Mislim da je su tu HAF modeli najjaci kaj se tice hlađenja , posebice X model i 932 ! Izgled je stvar osobnog ukusa , nekima se sviđa , nekima ne !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Proizvođač kućišta Fractal Design izbacilo je nasljednika modela Define XL , radi se o modelu Define XL R2 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

imam kučište haf x 942

koji venilatori bi mi nalbolje pasali za ovu konfiguraciju vidi pod moj pc

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Ovak, trazim kuciste koje ima na sebi
-utore USB 3.0 , utor eSATA
-hrpu mjesta za ventilatore
-da se mogu staviti filteri protiv prasine
- gamerski dizajn
- neonska svjetla

Molim da mi preporucite neke povoljne modele sa ovim karakteristikama oko 600kn

0 0 hvala 0
15 godina
rampass7538979 kaže...

imam kučište haf x 942

koji venilatori bi mi nalbolje pasali za ovu konfiguraciju vidi pod moj pc

Vjerujem da si upoznat sa svojim kucistem i da kraj tvornickih ventova jos mozes stavit : 1 x 200mm gornji

1 x 120mm kod grafe

Osobno nebih vise stavljao nijedan jer su ovi koje dobis s kucistem cisto dovoljni !

Music As A Weapon !!
15 godina
hani10 kaže...
Ovak, trazim kuciste koje ima na sebi
-utore USB 3.0 , utor eSATA
-hrpu mjesta za ventilatore
-da se mogu staviti filteri protiv prasine
- gamerski dizajn
- neonska svjetla

Molim da mi preporucite neke povoljne modele sa ovim karakteristikama oko 600kn

Zalman Z11 Plus :

- ima USB 2.0 , USB 3.0 , audio I / O , NEMA e-sata

- dolazi s 5 ventova

- ima filtere

- izgleda gamerski

- prednji i gornji ventovi su LED plavi

Coolermaster CM690 II

- Ima USB 2.0 , e-sata , audio I /O , NEMA USB 3.0

- dolazi s 2 venta i podrzava sveukupno 10 ventova

- ima filtere

- ne bas gamerski dizajn

- prednji LED plavi vent

Kaj se tice dizajna , to je stvar ukusa , nekome jest gamersko nekome nije ! Neonska svijetla mozes posebno kupit i stavit !

Do 600kn je tesko naci kuciste koje ima USB 3.0 i e-sata !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.1.2013 15:50 (Haf932).
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Stigla i nova revizija Arc Midi-a, FD Arc Midi R2:

Video:

Specs

Bitnije promjene naspram starije verzije - dodavanje fan controllera na prednji I/O, cijeli front panel mi se čini bolje napravljen i podržava 240mm radijator za vodeno,

lakše micanje donjeg HDD cagea, kvalitetniji ventilatori

Makar imam stariju verziju koja je odlična možda se ove godine odlučim za njega ili Define R4 jer iz onog što sam dosad vidio su me stvarno oduševili.

Sometimes you just have to pee in the sink
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 13:07 (Absu).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav. Dali je ovo dobro kučište Thermaltake V4

Planirao sam uzet Coolermaster elite 334u za jedan build ali ga nema više u Hrvatskoj, izgleda.

Može preporuka neko kučište za 350kn.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Radije se protegni malo i uzmi nesto drugo jer ovo kuciste dolazi bez filtera za prasinu,sam materijal od kojeg je graden nije nista posebno,dosta se savija i grebe previse ako se ne cuva,unutra ti sve staje na knap ako imas normalnu atx plocu,jedina prednost je sto ima mogucnost ugradnje 6 ventilatora ali 3 su sasvim dovoljna u kucistu tako da za 6 komada i nema potrebe,imao sam to kuciste pa znam o cem pricam...Ja bi ti radije preporucio ove modele do kojih ako ikako mozes se protegni:

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12575

to ili ovo:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_34_176&products_id=10705

Ta dva kucista su za 150 kn vise za mene skoro 2 koplja iznad v4 tako da  mislim da neces pozalit tih 150 kn vise,plus kuciste uzimas na duze staze tako da...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.2.2013 15:47 (Tomo53nja).
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Do 350kn nemas nist pametnog osim TT V4 ! Poslusaj kolegu u svezi Zalmanâ ! Kuciste se kupuje na duge staze !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Protegnut ću se onda za 100 kuna više i uzet Zalmana Z5, Hvala.

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mce64 kaže...

inace ako i nemas za zalman,ovo uopce nije lose kuciste Linkworld LC3132-14C2222

uzivo puno lijepse izgleda, iza mu je stranica izbočena tako da stanu kablovi,ok je izrade... ja sam burazu kupila to kuciste i stvarno je za te novce super

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 10:27 (crna.pantera0406).
13 godina

Slažem se s kolegicom iznad ... do 350 kn je navedeni Linkworld jedan od najboljih izbora kod nas posebice u usporedbi sa TT-om - dosta više nudi -

.

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Jel se isplati uzeti ovo kućište bez napajanje za 200kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Takav Chieftec je kvalitetne izrade , dobrih dimenzija , solidan airflow ! Mislim da je cijena od 200kn OK !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Vodič za odabir kućišta

imam haf 912 plus i vent mi se nece vrtiti na kucistu onaj prednji pa me zanima sto mi je ciniti kuciste staro oko mjesec dana nije do potenciometra jel sam isprobao vec ledice rade a vent sam onak malo cimne i stane pa sad me zanima sto ciniti..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
crna.pantera0406 kaže...
mce64 kaže...

inace ako i nemas za zalman,ovo uopce nije lose kuciste Linkworld LC3132-14C2222

uzivo puno lijepse izgleda, iza mu je stranica izbočena tako da stanu kablovi,ok je izrade... ja sam burazu kupila to kuciste i stvarno je za te novce super

svidilo mi se kuciste!!! zanima me koliko bi me postarine izaslo do splita??

13 godina
neaktivan
gamer1511 kaže...
crna.pantera0406 kaže...
mce64 kaže...

inace ako i nemas za zalman,ovo uopce nije lose kuciste  Linkworld LC3132-14C2222

svidilo mi se kuciste!!! zanima me koliko bi me postarine izaslo do splita??

to ces morat njih pitat u ducanu gdje ces vec kupovat,jer znam da oni imaju te svoje kaj dostavljaju,al mislim da nebi smilo bit vise od 50kn :)

15 godina
tomislavivic kaže...

imam haf 912 plus i vent mi se nece vrtiti na kucistu onaj prednji pa me zanima sto mi je ciniti kuciste staro oko mjesec dana nije do potenciometra jel sam isprobao vec ledice rade a vent sam onak malo cimne i stane pa sad me zanima sto ciniti..??

Probaj ga ukopcat negdje na maticnu !

Music As A Weapon !!
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav
Treba mi vaša pomoć oko odabira kućišta.Pošto sam kupio komponete, sad bi mi trebo novo kućište ( MOB: ASRock A85X Extreme 4, ATX )
Kućište bi trebalo imati dva ugrađena ventilatora i prednji panel za USB 3.0 priključak. Cijena što jeftinije :)  Može bilo koja marka i bilo koji dućan u Zagrebu (može čak i protis )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Zalman Z5 Plus - 3 x 120mm venta , 1 x USB 3.0 , 2 x USB 2.0 ! Sluzbena stranica !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Skupio sam para i radim lan party pc Koje bi mi micro kućište preporučio oko 800 kn i gdje ga ima za kupiti

0 0 hvala 0
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Koje kuciste do 400kn (max 450kn)...Kuciste mora biti vece od sadasnjeg i da se moze lijepo sloziti kablovi i da stane malo više ventilatora

Dali se isplati uzeti Zalman Z9+ dok bi stavio u njega CM hypera 612s dali bi mogao staviti gore x2 ventilatora (120mm)

Fabijan
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 12:34 (Vuk15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
rampass7538979 kaže...
Skupio sam para i radim lan party pc Koje bi mi micro kućište preporučio oko 800 kn i gdje ga ima za kupiti

Evo show mini fractal u protisa: http://www.protis.hr/products/details/kuciste-fractal-design-define-mini/49309

coffe,coffe,coffe.....
15 godina
Vuk15 kaže...

Koje kuciste do 400kn (max 450kn)...Kuciste mora biti vece od sadasnjeg i da se moze lijepo sloziti kablovi i da stane malo više ventilatora

Dali se isplati uzeti Zalman Z9+ dok bi stavio u njega CM hypera 612s dali bi mogao staviti gore x2 ventilatora (120mm)

Pogledaj si jos Zalman Z5 Plus ! Sluzbena stranica !

Music As A Weapon !!
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Koja je razlika između Zalman z9+ i z5+

Fabijan
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 17:34 (Vuk15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vuk15 kaže...

Koja je razlika između Zalman z9+ i z5+

Z9+ je mrvicu veci , dolazi s jednim 120mm ventom vise , ima display za temp. !

Z5+ ima USB 3.0 , bolji cable managment , podrzava duze graficke !

Music As A Weapon !!
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Ipak cu uzeti Zalman z9+

Možda sam vam malo dosadan ali...Zanima me koliko okretaja u minuti imaju ovi ventilatori u zalman z9+?

Fabijan
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 21:19 (Vuk15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice