Pa kakve to veze ima. Radi se o običnim tipkama koje kratko spoje dva pina. Apsolutne veze nema kako se spoji + ili - ako se radi o tipkama.
Ovako spoji... ako ti ni ovako nije jasno, odustani.
Power switch i reset tipku nije bitno kako okreneš, samo je bitno da ih priključiš tamo gdje je nacrtano.
pa zato i sluze one strelice na pinovima...
na onom pinu di je strelica znaci da je +
isto tako i crvena zica oznacava +
ok kak vi kažete mislim i za hdd led ne piše + i - pa ipak ima veze jer diode krivo polarizirane ne vode...
ljudi!!! uspio sam!!! al neznam kako (to vise nikada necu dirati) e al se sada pojavio drugi problem... kada pokrenem komp pise "NTLDR is missing" e sta cu ja sada???
evo, riješenje je na prvom linku
e neda mis otvarati novu temu pa sam vas htio pitati nes.
kupio sam danas interni citac memorijskih kartica i pise da spojim na neki PCMCIA sucelje? di je to?
kupio sam danas interni citac memorijskih kartica i pise da spojim na neki PCMCIA sucelje? di je to?
Ako je interni čitač za stolna računala, onda se obično spaja na USB priključak na matičnoj ploči, koji služi za spajanje prednjih USB-ova s kućišta. Obično izgledaju ovako (na ovoj slici su žuti), a na drugoj slici su plavi (dolje, lijevo).
Osim ako nisu mislili da se spaja na normalni USB kao miševi, stickovi i slično.
Koju matičnu ploču imaš?
Je li s čitačem došao nekakav CD s driverima koje trebaš instalirati?
Koju matičnu pločuimaš?
Je li s čitačem došao nekakav CD s driverima koje trebaš instalirati?
Odlično.
Nek si i ti skužio koliko ti je trebalo..