Bi li napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent bilo dovoljno za predloženu konfiguraciju?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
naravno da bi.... al za malo vise para mozes uzeti puno kvalitetnije napajanje, sto ti i preporucam....
naravno da bi.... al za malo vise para mozes uzeti puno kvalitetnije napajanje, sto ti i preporucam....
A Fortron je nekvalitetan?
FORTRON JE đast fajn...kao i ostala u većini..ako se ne operećuju divljački,sve to fino radi..."umjetnici" koji uzmu u normalnim uvjetima kvalitetno napajanje,"pokače" na njega dvije grafičke,dva hdd-a,dva opti-drivea i onda plaču jer je FORTRON,RAPTOXX,etc,etc..krepao...krepat će i CORSAIR....doduše malo više žilaviti,ali to je to...
Bi li napajanje napajanje FORTRON 400W, PNF serija, PFC, Super Silent bilo dovoljno za predloženu konfiguraciju?
Sasvim dovoljno (i više), nemaš brige. I to je vrlo kvalitetno napajanje.
To je dost dobro i kvalitetno napajanje i svakako je dovoljno jako za navedenu konfiguraciju.
No mana mu je što ga nagriza zub vremena - postaro je, fali mu konektora modernih...
Napajanje je solidno, no ipak bih pokušao naći nešto od 450W. Na webshopu od linksa (www.links.hr) imaš wattage calculator (gore lijevo), pa probaj i s tim.
Btw, zašto si uzeo jednu pločicu RAM-a od 1 Gb i jednu od 2 Gb? Bolje bi ti bilo da si uzeo dvije iste, zbog DDR načina rada.
Istu konfiguraciju imam i ja samo je PSU Fortron BlueStorm II.I sve radi ok,jedino ako budeš nadograđivao kasnije možda ćeš ga morati zamjeniti jačim kako vele kolege...
Ti wattage calculatori su glupost. Radje neka pita tu ljude sa foruma za osobna iskustva.
BTW taj wc sa linksove stranice je debelo outdated
Napajanje je solidno, no ipak bih pokušao naći nešto od 450W. Na webshopu od linksa (www.links.hr) imaš wattage calculator (gore lijevo), pa probaj i s tim.
Btw, zašto si uzeo jednu pločicu RAM-a od 1 Gb i jednu od 2 Gb? Bolje bi ti bilo da si uzeo dvije iste, zbog DDR načina rada.
hahha pogledaj moju konfu i njegovu pa onda reci da mu treba 450w,ne trabunjaj gluposti!
Nema potrebe da ide za nekim drugim napajanjem, pogotovo ne jačim, tim više ako nije pri novcu. Razlog je taj što je ovo napajanje sasvim povoljno, a i više nego dovoljno za njegovu konfiguraciju, a uz sve to nije ni šrot.
Istina je da je taj wattage calc. outdated.
Ja nisam rekao da MORA kupiti jače napajanje, nego da, ako može/želi, nađe nešto od 450 W.
Ja nisam rekao da MORA kupiti jače napajanje, nego da, ako može/želi, nađe nešto od 450 W.
Može on ako želi kupit i neko od 1000w, ali čovjek je pitao dali je ono napajanje ok i dali je dovoljno za njegovu konfiguraciju.
Može on ako želi kupit i neko od 1000w, ali čovjek je pitao dali je ono napajanje ok i dali je dovoljno za njegovu konfiguraciju.
PREviše,a ne više nego dovoljno
Složio sam drugu konfiguraciju, pa opet imam pitanje.
Kad bi stavio u donju konfiguraciju napajanje CORSAIR 450W VX Series, bi li sve radilo dobro i je li ima ikakva potreba za jačim (kompjuter neću nadograđivati, ali želim da ima malo "prostora")
Složio sam drugu konfiguraciju, pa opet imam pitanje.
Kad bi stavio u donju konfiguraciju napajanje CORSAIR 450W VX Series, bi li sve radilo dobro i je li ima ikakva potreba za jačim (kompjuter neću nadograđivati, ali želim da ima malo "prostora")
S tim VX 450W imao bi puno "prostora".
Za navedeni komp odviše je i Corsair CX 400W s kojim bi također imao puno "prostora" a dost jeftinije bi te izašlo.
To napajanje je previše. Stavi CX400 i imat češ i viška
EDIT: pretekao me kolega 191x7!!!!
FORTRON JE đast fajn...kao i ostala u većini..ako se ne operećuju divljački,sve to fino radi..."umjetnici" koji uzmu u normalnim uvjetima kvalitetno napajanje,"pokače" na njega dvije grafičke,dva hdd-a,dva opti-drivea i onda plaču jer je FORTRON,RAPTOXX,etc,etc..krepao...krepat će i CORSAIR....doduše malo više žilaviti,ali to je to...
Samo jedan brand ,"Enermax", moze da pumpa godinama el.energiju bez znacajnijeg pada deklariranih vrijednosti u odnosu na 1.dan upotrebe napajanja.
A je li sa tim Corsair-om dolaze svi potrebni kablovi?
Koje pitanje. rotfl
Jasno da dolaze. Svi koji trebaju.
A zasto je tesko malo googlati ili otici na http://www.corsair.com/products/power_supplies.aspx i pronaci specifikaciju modela???
Dapace da forumasi traze pomoc ili pomazu drugima ali malo truda se ocekuje od drugih clanova iz jednostavnog razloga sto je 99% savjeta ili odgovora na BOL-u besplatno!
Koje pitanje. rotfl
Pitao sam jer u ADM-u, za napajanje FORTRON 400W piše da ne dolaze.
Koje pitanje. rotfl
Pitao sam jer u ADM-u, za napajanje FORTRON 400W piše da ne dolaze.
Uz taj Fortron ne dolazi onaj kabel što ide od utičnice u napajanje.
Zašto ga nisu stavili? Pa da bi napajanje bilo jeftinije. Osim toga, ne znam nikoga da nema barem par tih kablova koje ne koristi...