Dali mi je dovoljno ovo napajanje ?

poruka: 19
|
čitano: 3.238
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znači slažem frendu komp nešto nove a nesto polovne komponente , a to su :

grafa : Ati radeon hd 4850 512 mb

ploča :  asrock m3a770de

rami:  corsair 1600 mhz 2x2 gb vengeance 

procesor : amd phenom II 955 / 965 ( NISAM GA JOŠ KUPIO AL TAKAV NEKI )

i sad me zanima dali ce mi ovo napajanje biti dovoljno da bi pokrenulo tu konfu.  ili ga je prerizično stavit  : CodeGen 400w ATX

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Dali mi je dovoljno ovo napajanje ?
BOND_017 kaže...

Znači slažem frendu komp nešto nove a nesto polovne komponente , a to su :

grafa : Ati radeon hd 4850 512 mb

ploča :  asrock m3a770de

rami:  corsair 1600 mhz 2x2 gb vengeance 

procesor : amd phenom II 955 / 965 ( NISAM GA JOŠ KUPIO AL TAKAV NEKI )

i sad me zanima dali ce mi ovo napajanje biti dovoljno da bi pokrenulo tu konfu.  ili ga je prerizično stavit  : CodeGen 400w ATX

Na to Codegen šrot napajanje, se ne stavljau takve komponente treba ti novo napajanje nema se tu kaj razmišljat.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
16 godina
neaktivan

pa da to i ja mislim 

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ima li još neko mišljenje ili koje drugo dobro napajanje uzet i od koliko wata , xfx , corsair ili nesto tako 

Legends Never Die
14 godina
neaktivan
Imas u linksu lc power cini mi se silent 550 il tak nes za 350kn to bi trebalo bit dosta ili ides na prokusani xfx 450 za 400+kn
Battlelog ~ UrbanFsk
17 godina
BOND_017 kaže...

ima li još neko mišljenje ili koje drugo dobro napajanje uzet i od koliko wata , xfx , corsair ili nesto tako 

Prvo reci kolko kuna misliš izdvojit za novo napajanje tek onda ide preporuka.{#}

15 godina
BOND_017 kaže...

LC GP3 460W i dovoljno za daljnji upgrade !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan

pa do 500 kn ne vise , a kakva su to lc napajanja , koliko su dobra .... dali je bolji xfx

Legends Never Die
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 20:13 (BOND_017).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BOND_017 kaže...

pa do 500 kn ne vise

Uzmes ovo i s njim si miran 10god. Ovaj LC koji sam ti stavio je odlican !

Music As A Weapon !!
17 godina
BOND_017 kaže...

pa do 500 kn ne vise , a kakva su to lc napajanja , koliko su dobra .... dali je bolji xfx

Lc Power su dobra napajanja pogotovo GP3 serija, koja je provjerena u praksi a to je ono najbitnije dakle 460W ili 560W model uzmeš i nema problema.{#}

http://www.links.hr/artikl-052.740.030

http://www.links.hr/artikl-052.740.031

16 godina
neaktivan

ja imam xfx 450w na konfi pod moj pc , i drži savršeno , najradije bi mu to uzeo 

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BOND_017 kaže...

ja imam xfx 450w na konfi pod moj pc , i drži savršeno , najradije bi mu to uzeo 

Onda uzmi dok je jos na akciji !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Ak ima 500kn onda uzmi xfx'a i ne okreci se, a putem pojedite i cevape..
Battlelog ~ UrbanFsk
17 godina
Haf932 kaže...
BOND_017 kaže...

pa do 500 kn ne vise

Uzmes ovo i s njim si miran 10god. Ovaj LC koji sam ti stavio je odlican !

Je kako ne 10 godina malo sutra,{#} pa taj XFX nije napajanje takve kvalitete(iako je u njemu Seasonic) kao recimo ovaj dole model no dalje nečemo.{#}

http://www.protis.hr/products/details/napajanje-400w-seasonic-ss400fl/37961

16 godina
neaktivan

dobro on je pretjero sa godinama al i ti brate pretera sa cijenom , pa neznam di ću bit sutra a kamol za 10 god. ide ipak xfx 450 i gotovo

Legends Never Die
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
rambox kaže...

Je kako ne 10 godina malo sutra,{#} pa taj XFX nije napajanje takve kvalitete(iako je u njemu Seasonic) kao recimo ovaj dole model no dalje nečemo.{#}

Ma to sam onako rekao 10 god. al zasto nebi napajanje moglo izdrzat toliko ? Npr. moj buraz ima neko noname napajanje od 400w koje je dobio s kucistem 2004 god. i dan danas radi ! Znaci staro je oko 8 god.

Music As A Weapon !!
14 godina

Radni vijek napajanja ovisi i o tome koliko ga mucite.Uglavnom Rambox nemozes usporedivati taj Seasonic sa gold certifikatom sa ovim XFX 450 koji je rebrand Seasonica,radi se o duplo skupljem napajanju.Ukratko XFX 450 ti je najbolje kupovina u LINKSA dok je na akciji.

Clock2much
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 21:11 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
rambox kaže...

Ma to sam onako rekao 10 god. al zasto nebi napajanje moglo izdrzat toliko ? Npr. moj buraz ima neko noname napajanje od 400w koje je dobio s kucistem 2004 god. i dan danas radi ! Znaci staro je oko 8 god.

pa da imam i ja tu kantu od kompa iz 2003 godine i napajanje  radi bez grča od prvog dana pa do sada.

Legends Never Die
17 godina
zoharbizo kaže...

Radni vijek napajanja ovisi i o tome koliko ga mucite.Uglavnom Rambox nemozes usporedivati taj Seasonic sa gold certifikatom sa ovim XFX 450 koji je rebrand Seasonica,radi se o duplo skupljem napajanju.Ukratko XFX 450 ti je najbolje kupovina u LINKSA dok je na akciji.

Gold certifikat je potpuno nebitan, na tom Seasonic za 900kn več se radi o komponentama u tom napajanju koje su daleko iznad razine potrebe u tom je poanta.{#}

Ima puno napajanja Gold certifikata, koje se ne mogu usporedit po kvalitetni s tim Seasonic koji je brutala do daske po kvaliteti. Napajanje s godinama gubi na snazi, tu je glavni problem pa što godine više prolaze i kaj je napajanje manje kvalitetno snaga više opada onda na kraju imaš samo 50% snage ili još manje.O kapacitatorima da se ne govori taj preskupi Seasonic, zapravo hm to kaj platiš si i dobil sigurno ima 70% Solid kapacitatora dok obično napajanje nema niti jedan ko taj XFX ili moj obični Seasonic.{#}{#}

Nisam ja nigdje rekel da on kupi, taj preskupi Seasonic od 900kn niti sam uopče natuknul da ga uzme u obzir. No to je napajanje koje može trajat 10 godina, sigurno bez problema a to se ne može reč za veliku vecinu napajanja zbog velike razlike u kvaliteti djelova kaj drugo.{#}

Za kraj nije loše spomenut, da je taj Seasonic SS-400 FL 400W bešumni model napajanja može dat puno više od svoje nazivne snage.{#}

"The new Seasonic X-400 Fanless is an impressive power supply. During our tests it achieved efficiency always above 87%, peaking 91.5%, voltages very close to their nominal values (3% regulation instead of the traditional 5% regulation), and extremely low noise and ripple levels. On top of that, due to its highly overspec’ed components, we could easily pull 600 W from it with efficiency still above 88%. This is remarkable. Seasonic could easily sell this power supply as a 600 W product, if they added more connectors, of course."

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.3.2012 22:52 (rambox).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice