Corsair 550VX kolko drzi?

poruka: 78
|
čitano: 12.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

samo da vas pitam kolko bi moglo drzat moje vx550? bi moglo npr phenom II 955 i 5850-5870 ili neku novu nvidiunu grafu, jedan HDD...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ha recimo Phenom II 965 ili koji je već najjaći

Ram popunjeni svi utori na ploči

dvije grafe tipa HD 4870 ili možda ćak i dvije HD 5870...

2 - 3 diska

2 pržilice

4-5 ventilatora

matilčnu ploću

par ledica

modem ili pci tv-karticu

10-ak USB uređaja

...

možda čak i više...

Ivan Marijanović, bac.ing.comp.
Moj PC  
23 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Corsair 550VX kolko drzi?
damian123 kaže...

samo da vas pitam kolko bi moglo drzat moje vx550? bi moglo npr phenom II 955 i 5850-5870 ili neku novu nvidiunu grafu, jedan HDD...

u ovomjesecnom bugu ti pise na 5870 u kombinaciji sa i7 trosi 286 w.

sto mislis bili onda moga drzati corsair vx550 to sto si ti naveo...?

naravno da bi, uz jos jednu grafu i par hdd-a...

15 godina
neaktivan
damian123 kaže...

to tvoje drži vx450, inače corsair su zapravo rebrandirana napajanja od seasonic-a kojima je kvaliteta i snaga među najboljima ako ne i najbolja tako da nema brige.

17 godina
191x7 kaže...

2 - 3 diska

2 pržilice

4-5 ventilatora

matilčnu ploću

par ledica

modem ili pci tv-karticu

10-ak USB uređaja

...

možda čak i više...

Bez možda.

ako imate pitanja u vezi privatnih torrent trackera, tu sam!
16 godina
neaktivan

To je anpajanje koje može isporučiti struje skoro kolko i TX650 samo uz malo veće napore,drži i isusa na životu,di neće tvoje komponente....

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

2 - 3 diska

2 pržilice

4-5 ventilatora

matilčnu ploću

par ledica

modem ili pci tv-karticu

10-ak USB uređaja

...

možda čak i više...

Nema šanse prijatelju, zaboravi to sto si rekao!

Drzalo bi ti maticnu, rame,ventove u kucistu,mozda neko jeftinije hlađenje, JEDAN hdd i JEDNU HD4870x2, nekoliko USBova, nista vise od toga. Uostalom pogledaj sam:  LINK

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 7:43 (Fowix).
16 godina
neaktivan

Smijeh super znao sam da moze drzat dosta al bas tolko kolko ste vi naveli nisam ni mislio... hvala decki dakle onda bez problema mogu kupovat sta god ocu...Smijeh

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Moju konfiguraciju iz MOJ PC Namigiva

+ 8 ventova u kučištu

(držao je također kada je procesor bio na 4.5GHz)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 11:29 (Oly_E3).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Znam da ima neka stranica gdje se provjerava koliko ti troši PC,ali neynam link....

Može netko postat?

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Znam da ima neka stranica gdje se provjerava koliko ti troši PC,ali neynam link....

Može netko postat?

LINK

16 godina
neaktivan
doctor_crash kaže...

Može netko postat?

Evo, LINK

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Moju konfiguraciju iz MOJ PC Namigiva

+ 8 ventova u kučištu

(držao je također kada je procesor bio na 4.5GHz)

Ako to nisu eksterni diskovi, nema sanse da drzi, nemoguce je!

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan

Prema tome moj troši 451W, a kada sam imao Raptoxx 750W koji je imao LCD na kojem prikazuje potrošnju, potrošnja nije išla više od 300W

16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

LOL iz petnih žila... Drži itekako... Drži bolje nego Raptoxx 750W (raptoxx nije mogao dati 12V nego je davao maxs 11.7V, a VX550W daje 12.04V)

Razer je sa ovim napajanjem držao 3x 8800GTX!!

VX550W je sposoban povući jako puno snage

16 godina
neaktivan

Kolko mi minimalno treba za HD4890X2?

Jer ovo sadašnje to nebi nikak moglo držatSmijehCool.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isto VX550W bi njih držao

17 godina
doctor_crash kaže...

Kolko mi minimalno treba za HD4890X2?

Jer ovo sadašnje to nebi nikak moglo držatSmijehCool.

Uzmi VX550 i miran si.

ako imate pitanja u vezi privatnih torrent trackera, tu sam!
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Fowix kaže...

LOL iz petnih žila... Drži itekako... Drži bolje nego Raptoxx 750W (raptoxx nije mogao dati 12V nego je davao maxs 11.7V, a VX550W daje 12.04V)

Pogledaj bilo koji power supply calculator i svaki ce rec da je minimum 650 W! NEMOGUCE DA TI DRZI 2 HDD-a, 2x4870, zvucnu, itd. Iden u elektrotehnicku skolu i znan izracunat koliko struje trosi i koja je snaga nekih komponenti/spojeva/motora itd. i nema teorije da o sve drzi!

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Pogledaj bilo koji power supply calculator i svaki ce rec da je minimum 650 W! NEMOGUCE DA TI DRZI 2 HDD-a, 2x4870, zvucnu, itd. Iden u elektrotehnicku skolu i znan izracunat koliko struje trosi i koja je snaga nekih komponenti/spojeva/motora itd. i nema teorije da o sve drzi!

A jesi ti normalan?!!! Sam rekao da je potrošnja mog stroja 300W!!! I IMA ITEKAKVE TEORIJE DA MI TO NAPAJANJE TO DRŽI!!!! JER, KADA SAM ZAMJENIO RAPTOXXA 750W SA CORSAIROM 550W ODVRTIO 1SAT FURMRK STABILITY MOD I OCCT STABILNOST PROCESORA NA 1H PARALELNO  I IZDRŽALO JE. Stoga ovo što sam napisao svatko će potvrditi, a malo kasnije dati ću ti i sliku kučišta ako mi ne vjeruješ. I okani se te svoje tvrdoglavosti

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 11:57 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Oly_E3 kaže...
Fowix kaže...

Što se držiš tih power supply calculatora ''kao pijan plota''. Valjda su mjerodavniji primjeri iz prakse.

Skoro svaka firma ima svoj psu calculator i naravno da će ti preporučit što jače napajanje (što skuplje)...

17 godina
neaktivan

Corsair su stvarno jaka i izdržljiva(i kvalitetna) napajanja....neznam zasto uopce sumnjate u njih....

Corsair i Seasonic(Tagan itd.) su klasa više od ostalih napajanja(iste ploče u različitim kučištima)...to govori velika cijena i garancija od 5 godina(kod Corisaira...a za Seasonic neznam)....

i naravno sveopće zadovoljstvo njihovih korisnika....

to da pričamo o Chieftecu 550W(ili nekom drugom od 500W) onda bi bilo različitih mišljenja...

Corsair 450W >= Chieftec 550W

iako su i Chieftec sasvim solidna napajanja...ali ipak za high-end konfiguracije tu je Corsair...

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 12:09 (Penryn).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo samo da se uvjerim za VX450 da može držati:

Phenoma 2 945 (OC na 3.5 ghz)

HD5850 (kasnje OC)

8GB DDR3 (4x2GB)

4x HDD (7200 rpm)

4 ventilatora (bez LED-ica)

WLAN kartica

6 USB-a

Pržilica + Blu Ray

i još možda neke komponente koje ne troše puno

Hvala

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemogu vjerovat to sto tvrdis oly. Zapravo to nemoze bit tocno, nije moguce jer dvije 4870 trose SAME (znaci bez kucista, maticne, rama, proca) bar 350W. I to kažu na svim reviewima i pise na deklaraciji.

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 12:26 (Fowix).
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Evo samo da se uvjerim za VX450 da može držati:

Phenoma 2 945 (OC na 3.5 ghz)

HD5850 (kasnje OC)

8GB DDR3 (4x2GB)

4x HDD (7200 rpm)

4 ventilatora (bez LED-ica)

WLAN kartica

6 USB-a

Pržilica + Blu Ray

i još možda neke komponente koje ne troše puno

Hvala

malo teže, radije uzmi vx550 i ma nema sto nemozes stavit.

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! Bolje ispasti budala nego iz aviona...
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...
Oly_E3 kaže...
Fowix kaže...

A jesi ti normalan?!!! Sam rekao da je potrošnja mog stroja 300W!!! I IMA ITEKAKVE TEORIJE DA MI TO NAPAJANJE TO DRŽI!!!! JER, KADA SAM ZAMJENIO RAPTOXXA 750W SA CORSAIROM 550W ODVRTIO 1SAT FURMRK STABILITY MOD I OCCT STABILNOST PROCESORA NA 1H PARALELNO  I IZDRŽALO JE. Stoga ovo što sam napisao svatko će potvrditi, a malo kasnije dati ću ti i sliku kučišta ako mi ne vjeruješ. I okani se te svoje tvrdoglavosti

Ok, okanit cu se tvrdoglavosti,ali reci mi jesam li dobro shvatio: Znaci ti imas 2-4 hdd-a, 2x4870,q9650,dodatnu zvucnu,nekoliko ventova itd. I potrosnja je 300W. Reci mi cem onda uopce kupovati jaca napajanja od 550w kad sve drze? Zasto postoje? Ne tvrdim da lazes, nego nemogu vjerovati! Ako zbrojis potrosnju svih komponenti (deklariranu), ispast ce te priko 650W sigurno. Same (bez icega drugoga) 2 4870 trose preko 350w, pogledaj testove na guru3d ili bilo di drugdi.

Mozda imas sve komponenete u kucistu ali nisu sve u funkciji (prikljucene na napajanje).

Evo ti link do testa JEDNE 4870, odnosno do djela gdje govore o potrosnji. Pa da nebi bilo da seren, izmisljan ili ko zna sta. Ovaj test pobija tvoje tvrdnje, kao i svaki drugi na netu.

Play hard, go pro!
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 12:28 (Fowix).
16 godina
neaktivan
Fowix kaže...

Ok, okanit cu se tvrdoglavosti,ali reci mi jesam li dobro shvatio: Znaci ti imas 2-4 hdd-a, 2x4870,q9650,dodatnu zvucnu,nekoliko ventova itd. I potrosnja je 300W. Reci mi cem onda uopce kupovati jaca napajanja od 550w kad sve drze? Zasto postoje? Ne tvrdim da lazes, nego nemogu vjerovati! Ako zbrojis potrosnju svih komponenti (deklariranu), ispast ce te priko 650W sigurno. Same (bez icega drugoga) 2 4870 trose preko 350w, pogledaj testove na guru3d ili bilo di drugdi.

Mozda imas sve komponenete u kucistu ali nisu sve u funkciji (prikljucene na napajanje).

Evo ti link do testa JEDNE 4870, odnosno do djela gdje govore o potrosnji. Pa da nebi bilo da seren, izmisljan ili ko zna sta.

Ma OK (dobro zvučna je integrirana na ploču, pa ju ne ćemo brojati). Potrošnja je 300W (250-320W cca. u full loadu). Stvar je u tome da si ti rekao deklariranu, a deklarirana vrijednost za moj procesor je oko 95W, za grafičku oko 150W, a u stvarnosti procesor mi ne troši niti 80W na 3 GHz (Everest stabilnost), nego se kreće oko 55-60W... Također kada sam gledao ako će VX550W uspjeti pokrenuti dvije 4870, otišao sam na Corsairovu stranicu i tamo sam uz pomoć onog kalkulatora dobio preporuku da uzmem TX750W, TX850W i naravno HX1000W... Rekao sam LOL!

Stoga znači da je VX550W sposoban vrtiti moju konfiguraciju (rekao sam već da sam testirao sa furmarkom i OCCT paralelno, a to znači 1h 100% loada i maksimalne potrošnje)

I uz to VX550W je sposoban dati i više od svoje nazivne snage

A ovo iz linka su DEKLARIRANE vrijednosti... Znači da ti kompovi troše maks oko 200-250W (moj prema deklariranim ima 451W)

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.10.2009 12:41 (Oly_E3).
16 godina
neaktivan

Ej Fovix ajmo se mi ovako dogovoriti... OCCT ima test koji se zove Power Supply i kaže da kombinira GPU Linpack i CPu stabilnost (nešto slično onome što sam ja radio) i kaže da to jako opterećuje Napajanje... Mogu ga odvrtiti na 1h i obavjestiti te ako se srušio test ili ako je uspio završiti

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Ej Fovix ajmo se mi ovako dogovoriti... OCCT ima test koji se zove Power Supply i kaže da kombinira GPU Linpack i CPu stabilnost (nešto slično onome što sam ja radio) i kaže da to jako opterećuje Napajanje... Mogu ga odvrtiti na 1h i obavjestiti te ako se srušio test ili ako je uspio završiti

Ok, tnx, jer to sto tvrdis mi je jako cudno (besmisleno).

Play hard, go pro!
16 godina
neaktivan

Ok idem ga sada upaliti

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice