Rudari - savjeti, postavke, rasprava i sl. izdvojena tema

poruka: 721
|
čitano: 296.415
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, pirat, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
protjeran
Re: Rudari - savjeti,postavke,rasprava i sl.
ansha kaže...
lav1000 kaže...

Deda Ansha, daj nam neku mining krivulju da vidimo.

Pretpostavljam nije kao za gaming, neki određeni max napon i onda ravna crta do kraja...

Ovisi sta majnas jelte, za ETH je core clock skoro nebitan. Ja 1080-ku drzim na 1900mhz sa 0.875V i s tim postavkama moze povuc do 140W u majnanju.

ne majnam eth, odn na nicehashu sam, mislim da nikad 1080ti nije prebacio na eth

1060 zna prebaciti, i daje oko 20Mh/s, mogu je dobiti stabilno na više ali ne pašu drugim algoritmima postavke za eth...

znači isto kao i gaming krivulja odrediti max napon i clock i onda ravna crta dalje?

16 godina
ansha kaže...

Ovisi sta majnas jelte, za ETH je core clock skoro nebitan. Ja 1080-ku drzim na 1900mhz sa 0.875V i s tim postavkama moze povuc do 140W u majnanju.

Možda na nvidiji core nije bitan,no na AMD grafama je jako bitan. Kod mojih rx580 ako je memory 2000 il 2200 je razlika minimalna,a kad je core 1000 il 1100 je jako velika razlika.

Ni meni nije najjasnije,jer dok sam se informirao o minanju sam nailazio na to da je memory clock jako bitan (memorija opcenito),i da je 8GB bolje od 4. Sada vidim da nema apsolutno nikakve razlike između 4 i 8GB, kao ni na kolko ti je mem clock.

16 godina
neaktivan
njuskac kaže...

ok samo mi nije jasno da li te grafičke moram spajat sa onim sli bridge ili ne?

mislim da ti treća grafa neće stat na ploču, u biti neznam kak ti kučište izgleda. Probaj ju izvuč negdje sa strane i spoji sa PCI-e riserom.

8 godina
protjeran
scorpiokillah kaže...
njuskac kaže...

mislim da ti treća grafa neće stat na ploču, u biti neznam kak ti kučište izgleda. Probaj ju izvuč negdje sa strane i spoji sa PCI-e riserom.

Ako nema psu cover trebalo bi stati, ako ima moglo bi biti problema

15 godina
protjeran
lav1000 kaže...

.

ne majnam eth, odn na nicehashu sam, mislim da nikad 1080ti nije prebacio na eth

1060 zna prebaciti, i daje oko 20Mh/s, mogu je dobiti stabilno na više ali ne pašu drugim algoritmima postavke za eth...

znači isto kao i gaming krivulja odrediti max napon i clock i onda ravna crta dalje?

Da, isti nacin, power limit mozes maxat jer je nebitan kad ces bit na fiksnom naponu i taktu..

9 godina
neaktivan
Rudari - savjeti,postavke,rasprava i sl.

Jel ima netko iskustva s rudarenjem na founders edition karticama? Kakvo im je hlađenje itd? Jesu one nešto slabije od ostalih verzija istog čipa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ne znam zašto bi itko majnao preko nicehasha nakon onog nedavnog "hacka", oko kojeg sam ja super skeptican.

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Ko ih hebe, sto izmajnam svakih 5-6 dana prebacim u eth i na vanjski wallet, pa nek se hackaju
meni nikad nije vise od 0.002 btc na nicehashu
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
D3lBoy kaže...

Ne znam zašto bi itko majnao preko nicehasha nakon onog nedavnog "hacka", oko kojeg sam ja super skeptican.

Pa sad si tek siguran jer nakon što si ih tako hakirali, sad sigurno više računa vode o sigurnosti . Uostalom, čitao sam da će ljudima vratiti te coine ili već vraćaju.

12 godina
scorpiokillah kaže...
njuskac kaže...

Kučište mi je big tower coolermaster cosmos,ak ne stane budem onda grafičku stavio van preko risera

16 godina

a šta uopće majnate preko nicehasha ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam nešto eth na mining poolu od kad sam mineo nešto sitno ovo ljeto sad mi se to ne isplati više do kraja ako netko želi izmineat do 0.05 da se moze povuc, podjelimo po pola.

https://eth.nanopool.org/account/0xa6e9f51767130474cc259d7825a1d9bc1f376c48

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
loky4i4 kaže...

a šta uopće majnate preko nicehasha ? 

majnaš sve živo i  neživo, dobivaš BTC na interni wallet nakon što ti izmajna 0,001BTC

11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
D3lBoy kaže...

Pa sad si tek siguran jer nakon što si ih tako hakirali, sad sigurno više računa vode o sigurnosti . Uostalom, čitao sam da će ljudima vratiti te coine ili već vraćaju.

Da, samo što postoje teorije da su sami sebe "hackali" pa se tako dobro omastili, to se dogodilo kad je bitcoin bio naj veci do tad. A o vracanju ljudi mogu zaboravit, kako ce to sve vratit? + Fee im je visok, bolje koristiti cmd miner i pool.

16 godina

Pa jel vam nije isplativije rudariti eth ili etc (claymore na svoj wallet) + nemaš brige za sigurnost 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo, decki u rudniku uprovao izrudarili novi friski ether!

Cestitajmo im!

\o/\o/\o/\o/\o/

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Nudi mi se jedna gtx 1080 asus founders edition i nisam više imao u planu kupovat, al eto, povoljna je.

Imao bih par pitanja oko kojih trebam pomoć.

1. jel svejedno koji riser kupim? kolko je dovoljno za njega izdvojit?

2. ako mi je kabel od napajanja prekratak, ima za kupiti produzetak i jel to preporucljivo? (napajanje mi na dnu kucista, a graficku bi stavio na vrh kao picajzla)

3. znaci 100% mogu “uski” riser zaštekat u onaj široki crni najdonji port na matičnoj?

PCI-EX16 - 3
PCI-E GEN - Gen3
PCI-EX1 - 3

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.1.2018 23:13 (daniel2809).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
D3lBoy kaže...

+ Fee im je visok, bolje koristiti cmd miner i pool.

nije im uopće visok fee, samo treba prebacivati na coinbase - onda je bez naknade

sa coinbase prebaciš na gdax također bez naknade, pretvoriš btc u eth i onda eth prebaciš u vanjski wallet s minimalnom naknadom, tolikom da u prva dva puta što sam prebacivao nisam niti skužio da su nešto uzeli

prvi put sam prebacivao btc u vrijednosti 31,3 usd i dobio 31,2 vrijednosti eth-a ili vrlo blizu toj cifri, uglavnom niti malo preskupo

11 godina
neaktivan

Gledaj fee i dnevnu zaradu u btc. ne u fiat lovi jer se tako cini sve ok. Ether skoci na 1300$, a btc stoji - izgledat ce kao da nisi ništa izgubio. Recimo meni sa srednje brzim feejevima uzme 0.0005btc za neku manju transakciju sa walleta na mjenjacnicu, to je brutalno preskupo ako cijelo vrijeme kupuješ/prodaješ/šalješ coinove, pogotovo coinbase. Kraken primjerice ima 0.0001btc fee na manji iznos.

A nicehash ne uzima fee samo za transfer vec i opcenito dok majnas + automatska konverzija tih valuta u btc. Samo se to ne vidi

12 godina
D3lBoy kaže...

A nicehash ne uzima fee samo za transfer vec i opcenito dok majnas + automatska konverzija tih valuta u btc. Samo se to ne vidi

na to pristajem samo iz razloga jer me nema doma non-stop i jer mi se ne da drkenjat i tražit što je najisplativije

nicehash radi bez ikakve moje intervencije danima, svakih 2-3 dana mi iskrca 0,001 btc na wallet, čim se skupe 0,002 btc pretvorim ih u eth i fee je minimalan za tu transakciju

samo što MORAŠ prebaciti btc na coinbase i zamijeniti btc u eth preko gdax i na taj način je minimalni fee, sve drugo deru to je istina

i nisam uopće govorio jel btc pao,a eth narastao pa da me tu nešto vara, nego u odnosu cijena btc i eth upravo u tom trenutku u toj transakciji koja traje sve skupa minutu dok pospremim eth na jaxx

ne branim janocehash, nego su meni trenutno najjednostavniji i najisplativiji za tu jednostavnost

8 godina
protjeran

Dobro, minerski fee koji ti uzmu kad ti prebacuju izmajnane BTC na interni wallet je dosta visok, cca 2% iliti otprilike 1 sat majnanja ti maznu, meni svakih 2 dana. No u konačnici ja koliko vidim ovih 2tjedna koliko majnam na nicehasku, imam cca 1$ dnevno više u odnosu kad sam majnao samo ZEC na flypoolu, tako da mi se janezi isplate.

Prijenos na coinbase i tamo konverzija u ETH je praktički besplatna, slanje ETH je 10x jeftinije od slanja BTC, nedavno sam pisao o tome, mjenjačnica mi uzme još 0.5% ukupnog iznosa, i ZEC prodajem za cash na ruke.

Na 60-70$ imao cca 10kn troška, po meni je to sasvim pristojno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jel onaj 3.0 kabel na riserima neki drugačiji ili mogu koristit ovo? Nema nigdje niš duže od 20cm, meni bi dobro došao metar kabla da stavim na kućište grafičku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
scorpiokillah kaže...
... mislim da ti treća grafa neće stat na ploču, u biti neznam kak ti kučište izgleda. Probaj ju izvuč negdje sa strane i spoji sa PCI-e riserom.

daniel2809 kaže...
...

1. jel svejedno koji riser kupim? kolko je dovoljno za njega izdvojit?

2. ako mi je kabel od napajanja prekratak, ima za kupiti produzetak i jel to preporucljivo? (napajanje mi na dnu kucista, a graficku bi stavio na vrh kao picajzla)

3. znaci 100% mogu “uski” riser zaštekat u onaj široki crni najdonji port na matičnoj?

Baš sam ja mislio pitati za risere, gdje kupujete? Jel ima tu kakve uloge "kvaliteta"? Tj razlika nekog s ebaya ili nekog skupljeg kod nas iz dućana?

17 godina

Nego, malo mi fali ono, kada se probidim ujutro, pogledam cijenu Etha kojeg holdam, probudim zenu i zaurlam:

ALL TIME HIGH!!!!!

\o/\o/\o/\o/\o/

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 10:41 (Kant).
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Znači nisam jedini koji se veseli kao malo dijete kad vidi porast ETH-a :D

Vezano za risere, imao sam verziju 006/006c/007 i do sad sve ok. Zadnju turu naručio preko wisha (da, wish!), 25kn/kom neka akcija, stigli za 17 dana umjesto mjesec do mjesec i pol kako su rekli. Uštekao i rade (isprobao 4 od 8 naručenih, sutra ću druga 4)
8 godina
protjeran

Stigao je novi nicehash legacy miner NHML/1.8.1.7,  ubačen dtsm miner za ZEC, vidim još neki ali ovaj dtsm daje odličan hashrate, meni na 1060 skočilo sa 280sol/s na 300+ sol/s

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

Stigao je novi nicehash legacy miner NHML/1.8.1.7,  ubačen dtsm miner za ZEC, vidim još neki ali ovaj dtsm daje odličan hashrate, meni na 1060 skočilo sa 280sol/s na 300+ sol/s

Meni ga ne prikazuje, tj ne vidim nikakvnu novu promijenu. Možda za različite kartice prikazuje drugačije algoritme? Moja je RX580

8 godina
protjeran
Osa kaže...
lav1000 kaže...

Meni ga ne prikazuje, tj ne vidim nikakvnu novu promijenu. Možda za različite kartice prikazuje drugačije algoritme? Moja je RX580

E to ne znam, normalno sam pokrenuo tj. napravio extract pa pokrenuo, mineri se downloadali, benchalo i krenulo majnati

Imam sad 3 equihash minera na listi (excavator, ewbf i ovaj dtsm)

A dali bira koje ce downooadati prema kartici nemam pojma

15 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

E to ne znam, normalno sam pokrenuo tj. napravio extract pa pokrenuo, mineri se downloadali, benchalo i krenulo majnati

Imam sad 3 equihash minera na listi (excavator, ewbf i ovaj dtsm)

A dali bira koje ce downooadati prema kartici nemam pojma

Meni su samo dva equihash Claymore i optiminerAMD

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2018 11:45 (Osa).
8 godina
protjeran
Osa kaže...

Meni su samo dva equihash Claymore i optiminerAMD

A ocito onda skida prema skeniranom hardwareu,ali s obzirom na hashrate koji ti je benchalo ni ne treba ti taj algoritam jer je slab hashrate

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice