Tko kaze da strixici ne treba manje napona za taj nizi oc? Tko je kriv msi-u sto nije slozio power delivery da kartica moze raditi na Pascalovom max naponu.
Stavi ti svoje fanove na 1700 pa ces vidjeti kolko ce se cuti, tko je kriv msi-u sto nije napravio ventilatore koji se pri visim okretajima manje cuju. Inace u recenziji su i spomenuli da onaj debeli crni lim koji prenosi toplinu sa memorijskih cipova i niski RPM zajedno bas i nisu bas neka sreca "Thermal pads between the memory modules and frame, along with the voltage regulators and cooling plate, provide the interfaces needed to transfer heat away from those areas. However, we would have liked thinner and more efficient design, since fan speeds (and thus airflow) are rather low". Jbg zato se strix dizajn tamo gdje je najzahtjevnije kod 1080 ti pokazao superiornim sto u hladenju samog cipa, ali i vrm-a okolo.
Ne vide se tragovi jer je taman sjena na gornjem dijelu tog pada, hvatao sam sliku sa videa pa je tesko uhvatiti posto mu taman lampa odozgora lupa pa se presijava od tog cvrstog gornjeg dijela termal pada, evo stavio sam ti jos jednu sliku gdje se malo bolje vidi taj gornji cip. Osim toga ako se pogledaju sarafi jasno se vidi da toplovodne cijevi idu preko tog gornjeg memorijskog cipa na koji se referiras, a posto su rebra i toplovodne cijeni u istoj ravnini logicno je da ako rebra dodiruju ovaj donji memorijski cip da i toplovodne dodiruju gornji.
Sa tobom je uvijek isto, kad nemas nekih konkretnih argumenata uhvatis se za neku tesku glupost ili neke svoje subjektivne pretpostavke kao i kod onog Lian Li kucista i lupas po tome do iznemoglosti. Eto tamo si zakljucio da se zrak koji prode kroz AIO zagrije 28 stupnjeva i da je kuciste smece, a covjek iz HardwareCanucks kroz cije ruke prode valjda svako kuciste i koji pazi na svaki detalj proglasio to kuciste najboljim u 2018.
ček malo, meni predbacuješ da nemam konkretnih argumenata, a ti pričaš o čemu? da nek ja stavim 1700rpm na svoju grafu? a zašto bi to radio kad je na 1000-1200 rpm grafa sasvim dovoljno hladna, stupanjdva toplija od asusa koji mora pumpati 60% veći rpm da bi to ohladio??? daj mi samo jedan razlog zašto bi ja stavljap 1700 rpm? i što misliš koliko bi onda msi imao temperaturu da mu napičim 60% više rpm-a, koliko bi onda bila niža temperatura od asusa?
i ne, ne prolazi toplovodna cijev preko onog modula, izmjeri sam koji dio hladnjaka liježe na njega, na slici dolje ti je ofrlja skica i jasno je da toplovodna cijev dodiruje tek rub modula - točno tamo gdje je to vidljivo na onoj tvojoj slici (strelice ti pokazuju otiske toplovodnih cijevi 1. i 2. koje dodiruju donji modul i samo rub gornjeg), a ostatak pokriva hladnjak s limovima, koji btw. ne stišću thermal pad kao što ga stišću cijevi jer bi se itekako vidjeli na njemu da su crte od limova
ove priče kako se crte ne vide na thermal padu jer je sjena... mogu samo reći da si me dobro nasmijao - točno se vidi da je donji dio thermal pada udubljen jer su ga pritisle toplovodne cijevi, dok je gornji dio na gornjem modulu potpuno gladak i izbočen kao u originalu - zato jer ga baš ništa ne dodiruje od hladnjaka
dapače, jedini moduli koji su dobro hlađeni su ona 4 gore i ovaj donji lijevi kojeg pokrivaju heat pipes, onaj nesretni ne pokriva ništa, a ona dva desno pokriva tanka traka lima, jedva da hladi trećinu desne strane modula - veči im dio opet ne hladi ništa
e pa i slabije hlađenje memorije je opet bolje nego nikakvo ili polovično na pojedinim čipovima
za lian li sam jasno rekao da sam u krivu i da očito moram sa svojih pet banki u školu, to je samo dokaz da mi nije problem priznati da sam u krivu... za razliku od tebe, očito
EDIT:
da odmah preduhitrim ponavljanje tvojeg krivog zaključka - ne, limići nisu u istoj ravnini sa heas pipesima, niži su za širinu ovog komada željeza koje drži heapipese i ima rupe za šarafe
dokaz za to je slika treća, doduše ne od strixice, ali je asusova i isti dizajn kao i strixica - direct contact i to željezo vidiš na slikama od hladnjaka strixice