Web, mozak i čast - tko umire prvi?

poruka: 59
|
čitano: 21.255
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Web, mozak i čast - tko umire prvi?".
17 godina
neaktivan

Cini se da je prije dvadeset (20) godina bilo moguce ostvariti ukupan promet od 101%?

sk

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Osobni stav
Oleg Maštruko
autor Miro Rosandić

....tko je ustvari autor? :)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bravo za Olega (i Miru)!

Neki dan sam pročitao taj tekst koji je prenio Jutarnji na svojoj stranici.

Zaboliila me glava.

Drago mi je da se našao netko i kvalitetno izartikulirao o kakvoj se debilani radi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mislim da je sasvim normalno da web stranice broje manje prometa, posebno web 2.0, jer je filozifija sve minimalistički, optimiziranije, brže i ljepše.

Masovnom pojavom brzog Interneta, došlo se i do mogućnosti streamanja videa, a svi znamo da on troši promet.

Senzaciolistička umotvorevina, ljudi koji neznaju što će pisati, pa pišu ovakve članke ili slične: Aaaaa, ponestaje na IP adresa!!! (pa malo spomenu IP6, and it's all cool again).Nevinasce

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Web, mozak i čast - tko umire prvi?
marm kaže...
Osobni stav
Oleg Maštruko
autor Miro Rosandić

....tko je ustvari autor? :)

Pa jasno je - Oleg (nisam ja tako opak Plač), greška u administraciji. Ispravljeno. Hvala!

...
16 godina
neaktivan

Zli Luđak je car! Cool

10 0 hvala 0
16 godina

Kaj ne bi trebalo početi na "s", a završiti na "e"?

EDIT: Ovo za udio DNSa sam se strgao od smijeha...

EDIT2: Koliko ja znam DNS ne razrješava IP adrese... On radi nešto sasvim drugo.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 15:33 (Bukva).
17 godina
protjeran

zanimljiv je taj Oleg. ali nije me pozvao u svoju kuću na Ugljanu, a baš sam naslutio da bi mogao.  a kupio sam i njegovu knjigu... hm hm oleže ,oleže :)

Z

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

EDIT2: Koliko ja znam DNS ne razrješava IP adrese... On radi nešto sasvim drugo.

Nego razrješava domene... Belji se

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina

DNS domenu (odnosno ljudima blizi oblik adrese) pretvara u IP adresu (aj ti zapamti sve IP adrese stranica koje dnevno posjecujes) :))))

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pravi graf

Boing Boing je ekspresno brzo raskrinkao taj Wiredov izbljuvak, a stavili su i graf sa apsolutnim vrijednostima:

http://www.boingboing.net/2010/08/17/is-the-web-really-de.html

Chris Anderson i Michael Wolff valjda žele preći iz Wireda u 24 sata.

M.

2 0 hvala 2
17 godina

Graf nije debilan, kao ni trend na koji ukazuje.

Debilan je samo zaključak da to znači smrt weba.

Uzlet video prometa postavlja nove zadatke i otvara novu igru kod dimenzioniranja i profiliranja mrežne infrastrukture.

Hence i nedavni Google-Verizon dogovori.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
uuY kaže...

Uzlet video prometa postavlja nove zadatke i otvara novu igru kod dimenzioniranja i profiliranja mrežne infrastrukture.

Ma graf koji pokazuje da je upotreba DNS servisa prestala negdje 1996 je komedija sama po sebi :-D, a razlog ovog grafa je autor tocno pogodio - debilni marketinski trik. Bas me fino nasmijao.

Drugo, graf brka pojmove servisa sa protokolima kojima se ti servisi dostavljaju. Ma cijela stvar je neozbiljna.

A kad smo vec kod matorih i interneta - nema ni Gophera na grafu.

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 17:46 (Deus ex machina).
16 godina
tnakir kaže...

DNS domenu (odnosno ljudima blizi oblik adrese) pretvara u IP adresu (aj ti zapamti sve IP adrese stranica koje dnevno posjecujes) :))))

DNS (domenic name service) pretvara kanonski oblik u IP, zatim povezuje kanonska imena sa alijansima, aliansing e-mailova i distribucija opterećenja.

uuY kaže...

Debilan je graf jer na njemu su prikazani protokoli, servisi i usluge. Malo su pomješali kruške i jabuke.

Recimo FTP (file transfer protocol) je protokol, dok video (streaming / konferencije / što već) je usluga aplikacijskog sloja koja koristi UDP (user(?) datagram protocol) u ovome slučaju.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 18:49 (Bukva).
15 godina
neaktivan

Graf prikazuje kroz vrijeme koliki je udio u internetskom prometu odlazio na sto. Lijepo se vidi kolika je uopce bila propusnost u startu kada je DNS uzimao toliki dio, kako je propusnost rasla i internet se sirio, na DNS promet je otpadao sve manji i manji dio, iako se zapravo kolicina DNS prometa povecavala.

Danas iako broj web stranica brzo raste, sve veci dio prometa odlazi na video zbog same prirode video zapisa koji su gladni za propusnoscu, te se uvode sve vece i vece rezolucije itd...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.8.2010 19:09 (rustweaver).
17 godina

Pročitao sam taj članak kad je izašao i nisam mogao vjerovat. Mislim, ja nisam stručnjak u polju informatičke tehnologije, ali unatoč tome mi se nakon otprilike 10 sekundi čitanja teksta upalio bulšit detektor i na kraju sam se zbilja zapitao da nisam slučajno na indexu, jutarnjem ili nekom sličnom portalu gdje novinari nemaju nikakve ideje o čemu pišu. Žalosno je na što je Wired spao.

1 0 hvala 0
17 godina
Svaka cast Oleg!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

čekam članak o istoj temi na indexu...

Silence! I Kill You...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

mislim da su ovi u wired-u mislili kako web kao web browsing izumire a web se koristi raznim aplikacijama i drugim platformama( tj izumire upisivanje samih adresa u browsere vec se ide preko drugih aplikacija na web)

ali sve te aplikacije koriste web tako da u doba jakog sirenja interneta i drasticnog povecanja internet korisnika u svim oblicima reci da "web izumire"! p za to bi ja novinaru dao otkaz i nebi nikad procitao taj casopis u zivotu....

katastrofalno lose odradjena tema od wired-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Kaj ne bi trebalo početi na "s", a završiti na "e"?

EDIT: Ovo za udio DNSa sam se strgao od smijeha...

covjek je rekao "sadrzi drevno slovo nj" a ne da je to isto slovo zadnje

17 godina
neaktivan

Oleg rulez.

Apsolutni pogodak a o wiredu se slažem 100%

Democracy is not for the people

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

... što je rezultat ovakvog procesa neću napisati da vam ne pokvarim zadnji objed, ali počinje sa "s" i sadrži drevno hrvatsko slovo "nj".... EPICSmijeh

"To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...

DNS (domenic name service) pretvara kanonski oblik u IP, zatim povezuje kanonska imena sa alijansima, aliansing e-mailova i distribucija opterećenja.

Baš "domenic" ? Da nisi mislio "demonic" Izlanuo se Ako se hoćeš pravit pametan, barem nauči kako se šta zove. I da, DNS servis u konačnici razrješava IP adrese - rezultat svakog DNS upita je na kraju jedna ili više IP adresa. Znači tebe zanima IP adresa, a on je razrješi, ne znam šta tu nije jasno ...

pozz

16 godina
neaktivan

Zeko i Bukva, i jedan i drugi pričate gluposti, jedan je pogrešno shvatio, drugi razrješava IP adrese. Zašto bi itko razrješavao IP adrese. tnakir je lijepo objasnio i neznam čemu rasprava.

Hostname                        <---DNS-        IP adresa

www.bug.hr                  <---DNS-     212.202.123.24

EDIT: Why the hell nemogu napisati crtica,crtica,desna zagrada. Ajd vi oprobajte. -,-,> (bez zareza, naravno)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 12:56 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

-

vidi stvarno, ne moze  Smijeh

etikete, ovo je nacija etiketa!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 13:00 (ExXxEr).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Zeko i Bukva, i jedan i drugi pričate gluposti, jedan je pogrešno shvatio, drugi razrješava IP adrese. Zašto bi itko razrješavao IP adrese. tnakir je lijepo objasnio i neznam čemu rasprava.

Hostname                        <---DNS-        IP adresa

www.bug.hr                  <---DNS-     212.202.123.24

EDIT: Why the hell nemogu napisati crtica,crtica,desna zagrada. Ajd vi oprobajte. -,-,> (bez zareza, naravno)

Vjerovatno filtar protiv injectiona.

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ako sve dobije <p> bla-bla -</p> onda se i nemože injektirati...

17 godina
Smooth Operator kaže...
tnakir kaže...

Ako sve dobije <p> bla-bla -</p> onda se i nemože injektirati...

Moze... -- ti je u SQL-u komentar

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Da znam, ali kao napišem to unutar <p>, ne bi li automatski to postao tekst, nego komentar SQLa? Barem je meni tako uspjevalo...

0 0 hvala 0
17 godina
Smooth Operator kaže...

Da znam, ali kao napišem to unutar <p>, ne bi li automatski to postao tekst, nego komentar SQLa? Barem je meni tako uspjevalo...

A nemam pojma... ni ja ne dopustam te gluposti...

I'm going woo woo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice