Ne brinem se ja za njih, već samo navodim kako je zanimljivo da interesi u različitim rukama imaju različita opravdanja. Ameri nisu apsolutno ništa drugačiji od bilo koje druge zemlje, tj. njihova diplomacija ništa više ne laže. Razlika je samo u snazi.
Ako objava dokumenata može bilo koga ugroziti (to je pretpostavka), onda je taj ugroženi žrtva za koju se objavljivač slobodno odlučio u službi višeg interesa razotkrivanja kurvinske politike jedne svjetske sile (dakle, ne negiram da jest takva). Odakle nekome pravo da kriminalom rješava kriminal? Da krađom privatnih ili povjerljivih dokumenata odlučuje o nekim istinama ili objavama informacija tj. transparentnosti nečije politike? Po čemu je taj netko drugačiji od onoga tko za neke druge interese koristi laži, obmane i manipulacije?
I da. Mislim da bih u svim ratovima koje vode, stao na njihovu stranu. Nekako mi ne pašu ovi drugi.
Nisam katolik, niti previse volim neke metode kojima se Crkva sluzi, ali oni imaju povremeno jako pametne poruke za Bozic itd. U jednoj od tih poruka sam slusao kako je lose sto se danas sve relativizira jer nije sve relativno i nije sve samo jedne boje.