Naše novo ruho

poruka: 166
|
čitano: 41.327
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Naše novo ruho".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nitko ne komentira novi layout?, Novi dizajn BOL-a!!
17 godina
Naše novo ruho

zanimljiv mi je novi design, lijep je moderan i doima se pregledan!

naravno, tek nakon perioda prilagodbe, koji ne bi trebao biti dug, cu znati koliko mi je bolji ili losiji, prakticniji ili ne od starog! jer i stari design mi je bio vrlo intuitivan, moderan ali i drag!

bubamara je svakako 5+

u svakom slucaju drago mi je da se konstantno nesto dogadja (...forum, redizajn...) te da se niste opustili, idete u korak s vremenom, te samim time nedate da vas vrijeme i eventualno drugi portali pregaze! svaka cast!

FOR THE HORDE!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Fora je novi izgled BOL-a, elegantniji je i sviđa mi se, ali mi na forumu ova reklama smeta, ne uklapa se, kao da je samo naljepljena odnikud, no offense... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Naše novo ruho

Moram vam priznati da sam iznenađen količinom pozitivnih komentara i to nakon prve posjete stranicama! Duboko sam bio uvjeren da ćemo "na prvu loptu" dobiti puno negativnije reakcije i mini-pobunu zbog napuštanja "dobrih starih stranica".

Nama samima je trebalo vremena, dana i dana, da se priviknemo na nove stranice. Istina u procesu razvoja puno toga se mijenjalo: boje, raspored, organizacija, logo, meniji... A fontove (netko je već spomenuo da ih promijenimo) smo valjda do zadnjeg trena mijenjali, svako malo se predomišljajući koji više odgovaraju na nekoj poziciji :)

A stranica je (iako dijelom još nezavršena i s bugovima koji se još pojavljuju gdje i ne bi trebali) postala javna dostupna zato jer smo "osjetili" nakon nekoliko tjedana intenzivnog internog paralelnog korištenja "starog" i "novog" weba - da jedva čekamo da potpuno pređemo na nove stranice! I to je ono bitno - vjerujem da će mnogim posjetiteljima tek vremenom "sjesti" ove nove stranice, a onda će ih sigurno daleko više cijeniti nego one stare... Uostalom, mnogi ste isto već pretpostavili, pa samo ponavljam njihove riječi :).

Novi BOL ima puno sitnih, a tu i tamo i krupnih, novotarija. Namjerno vam ih nismo odmah sve pobrojali, da bi vam bio gušt kada uočite neko rješenje i ono vas iznenadi!

Ono što je za nas najvažnije i zbog čega uopće nije bilo dileme da li napustiti stari i web i krenuti od nule u "avanturu" prelaska na novi server i novi site, jesu mogućnosti koje sad imamo za razvijanje novih sadržaja, njihovo dodavanje, a prema potrebi i prekrajanje ili preslagivanje već napravljenog. Uz to dolazi i nova infrastruktura (novi su i fizički serveri)...

Da više ne idem u širinu (i tako ne pišem još jedan osobni :), par bitnih napomena:

- svjesni smo da BOL-u ima grešaka i bugova na pojedinim stranicama (ili podešavanja prikaza u različitim browserima)- to se ispravlja u hodu, kako što uočimo ili kako nam dođe prijava od vas. Neće biti posebnih objava tih izmjena;

- neki sadržaji su vidljivi, ali nisu dovršeni prema onom kako je planirano (npr. anketa). Takve stvari ćemo grupno rješavati i raditi povremene nadogradnje weba, kao što smo radili i radimo s forumom. To će biti najavljivano;

- neki sadržaji planirani su već za ovu prvu fazu nisu pušteni u javni rad iz razno-raznih razloga, ali bit će uskoro. Kao i u prethodnom slučaju - to će biti najavljeno;

- puno dodatnih sadržaja je planirano, ali zahtijevaju posebnu koncentraciju na njih, pa ide u realizaciju jedan po jedan (npr. stranica za Enter). Tu je lista poduža i to je vjerojatno trajni proces :)

Zahvaljujemo vam se na svim pohvalama (ponavljam - fascinirani smo koliko je već do sada došlo!), kao i na svim reakcijama, bile one i negativne, jer imaju i one svoje opravdanje. Pratimo sve što nam pišete, svaka vaša sugestija dolazi na našu listu stvari o kojima diskutiramo i promišljamo ima li je smisla uvažiti i kako je realizirati.

Posebno su korisne informacije o bugovima koje nastojimo u hodu riješiti (ne morate ponavljati ono što je već spomenuto)!

Kao što i piše u Osobnom - Bug Online sada dorađujemo zajedno! Bilo da se radi o uočavanju puknutih linkova, bilo da se radi o održavanju nekih rubrika koje sada punimo sadržajem svi zajedno!

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2008 13:38 (Miro).
16 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Bravo. Lijepo, odmjereno i potpuno. Jednostavno dobro.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Ma super design, ali meni se ipak ovo najviše sviđaOsmijeh:

http://myoldmac.net

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Evo, upravo sam još nešto primjetio: kada se na BOL-u klikne na svoj profil (slika 1), prikaže se profil na forumu. Moj prijedlog jest da se napravi još jedan pregled profila u stilu Bug Onlinea, tako da, ako netko pogleda svoj profil na BOL-u, ne preusmjeri ga se na forum, nego mu se pokaže profil vezan za BOL, a kada pogleda profil na forumu, pokaže se profil vezan za forum.

Drugi prijedlog je da se stavi meni za prijavu na BOL, a ne samo gumbić "prijava", isto kao što je to na forumu (slika 2).

EDIT: Evo upravo sam vidio novi izgled alata za pregledanje slika, ljepši je, elegantniji, super je!

Prijedlog 1 Prijedlog 1
Prijedlog 2 Prijedlog 2
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2008 14:44 (Proz0r).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

to ti Adblock Plus (firefox ekstenzija) blokira reklame (flash itd.)

MB Gigabyte GA-K8NMF-9.....AMD Athlon 3200+ DUAL CORE x64.....GF 6600 256MB.....Seagate 200&320GB.....WINDOWS XP SP2
17 godina
UPDaTEa ŽeljaN kaže...
hudo kaže...

Sve super, svidza mi se, ali mi nije jasan ovaj prazan izmedzu menua i logoa.

I meni isto.Mogli su tu stavit novi broj BUG-a, ili Entera.

to ti je jer ti Adblock Plus (firefox ekstenzija) blokira reklame (flash itd.)

#youtube_inline_div { position: absolute; display: none; border: 1px solid #999; background: #ececec; padding: 1px; text-align: center; z-index:99}

MB Gigabyte GA-K8NMF-9.....AMD Athlon 3200+ DUAL CORE x64.....GF 6600 256MB.....Seagate 200&320GB.....WINDOWS XP SP2
17 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Još samo ovo popravite:

http://validator.w3.org/check?verbose=1&uri=http%3A%2F%2Fwww.bug.hr%2F

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ambivalent kaže...

Još jedan dva nula generički dizajn... ne izgleda loše, ali zar stvarno svi portali moraju izgledati jednako?

Potpisujem
17 godina
neaktivan
anorgan kaže...
ambivalent kaže...

Još jedan dva nula generički dizajn... ne izgleda loše, ali zar stvarno svi portali moraju izgledati jednako?

Potpisujem

ha cuj.. u zemlji gdje nives treba dobiti kiklopa nije ni cudo da se vecini svidja ovaj dizajn bug.hr-a
17 godina
neaktivan

Ma nije loš, već se vidi da dizajneri dolaze do nekog zasićenja, ne mogu se odvojiti od web2.0 portal izgleda, ali zapravo uvijek su se slijedili trendovi, vrijeme će pokazati kad će www.rtl.hr, tportal.hr i dr.  ljudima dosaditi. Valjda se ćeka na web 3.0 :).

17 godina
protjeran
Naše novo ruho

Cestitke!!!

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Genie kaže...
anorgan kaže...
ambivalent kaže...

Potpisujem

ha cuj.. u zemlji gdje nives treba dobiti kiklopa nije ni cudo da se vecini svidja ovaj dizajn bug.hr-a
 sve je stvar osobnog ukusa, ako se nekome sviđa određena boja nitko mu ne može zabraniti da je upotrijebi za svoju stranicu
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. ----------------------------- intel e7200 3ghz,gigabyte ep35-ds3,gainward 8800gt OC,segate barracuda 500gb,2x 2 gb kingmax ram,thertmlake soprano
17 godina
neaktivan
anorgan kaže...

Ma nije loš, već se vidi da dizajneri dolaze do nekog zasićenja, ne mogu se odvojiti od web2.0 portal izgleda, ali zapravo uvijek su se slijedili trendovi, vrijeme će pokazati kad će www.rtl.hr, tportal.hr i dr.  ljudima dosaditi. Valjda se ćeka na web 3.0 :).

Imaš krivo stajalište o  web dizajnu. Web dizajn je faktički korisničko sučelje kojim dohvaćaš informacije ili koristiš web aplikacije. I cilj je postići maksimalnu konzistentnost u smislu da imaš minimalno privikavanja kada dođeš na neko novo odredište. Ista logika se primjenjuje na desktopu - nije cilj da svak aplikacija ima na svoj način open ili save prozor itd...

obzirom da je web kontinuirano u razvoju, svake godine dođu nove ideje koje se onda pojavljuju po većini web odredišta što je sasvim normalno i kao što rekoh poželjno.
Štio misliš da je problem napraviti netipičnu stranicu? Staviti navigaciju na dno umjesto na vrh? Search box staviti u sredinu sadržaja? Prijavu staviti u footer?

Genijalonost je naravno biti u trendu (da to tako nazovem), ali pri tome imati svoju prepoznatljivost. A novi BUG to ima...

17 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Čestitke na novom ruhu...

Dojmovi nakon 2 dana:

Budući da sam duže vrijeme posjetitelj BOL-a, trebati će mi vremena za privikavanje, al' ništa strašno...

Organizacija samog sajta je više-manje ok..

Odabir boja neću komentirati jer o ukusima se ne raspravlja (valjda)...

Pohvale na novim kategorijama i sadržajima...

Ali jedna stvar me bode u oči, i da, pogodili ste to je veličina (i pozicija) reklamnog prostora iznad navigacijske trake, IMHO nikako ne paše. Na GM stranice idem svake prestupne, ali moram priznati da mi se više sviđaju od BOL stranica (i tu postaje očito da je pozicja i veličina prethodno navedenog reklamnog prostora na BOL malo tu mač, dok mi ostale reklame ne smetaju jer su blokirane).

Neke strašne bugove nisam primjetio (ili čak uopće), ali nije ni da sam tražio "dlaku u jajetu"...

Imam još jedan prijedlog (osim ovih goreIzlanuo se), pa razmislite da li ima smisla:

Nekako imam osjećaj da bi u kategoriji Vijesti bilo bolje da je članak u sredini, a sa jedne strane (koje god) vezane vijesti, a sa druge "vijesti na dan"...zapravo kako je i bilo na starim stranicama, hm...

Sve u svemu, vrlo dobar potez (odličan kada sredite prostor iznad navigacijske trake).

Srdačan pozdrav i kip ap d gud vrk...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.12.2008 22:21 (exxe).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Naše novo ruho

kada se u adblock plus doda http://www.bug.hr/ads/* cak mi se i svidza novo ruho. Nice

Arguing on the internet is like running in Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Genie kaže...
anorgan kaže...
ambivalent kaže...

Potpisujem

U zemlji u kojoj su oni koji dodjeljuju književne nagrade, licemjerne, jadne i samodopadne zle osobe, tužno je uopće išta izdati, pa se divim hrabrosti onoga tko je knjigu napisao (jer sumnjam da se radi o baš njoj kao autorici).

Isto tako je dizajn BUG-a nešto što ne smije biti nakaradni eksperiment i tvrdoglavo ustrajanje na zastarjelosti samo zato da se bude drugačiji. Prihvatiti ergonomske i kvalitativne standarde nije sramota.
Veća je sramota, kao i kod Kiklopa, u patetici sindroma umjetne veličine i malograđanštini ostati na nogama pod naletom razuma i realnosti.

Moderni dizajn BOL-a je osvježenje i nužna promjena na bolje, kao što je Nivesina knjiga jednostavno najprodavanija, ma koliko mi šutjeli o tome.
Vice Vukov (1938. - 2008.) - Neka ti je laka Tvoja Zemlja.
17 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Svako osvjezenje je dobrodoslo pa tako i ovo.Neznam dal se to samo meni cini ali brze mi otvara stranice tj.nema zastekavanja na tren kao do prije par dana.Jos jednom cestitke.

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Heh super mi je novi dizajn. Čestitam Bug-u na dobro obavljenom poslu (opet)...

fiif-designs
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ne sviđa mi se ove reklame nove na forumu, ali ostalo može proći

Moje račuanlo: ASRock ALiveSATA2-GLAN, 1024 MB (DDR2-667 2x512mb+1gb) AMD Athlon 64 3200+ (2),Nvidia GeForce 7600gs (256mb), 160gb.... 1. Isatknuti suradnik na gallery.live.com
16 godina
neaktivan
Naše novo ruho

svaki korak je korak....pa makar i onaj unazad!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Naše novo ruho

Ohhhoooo svaka čast, bogami baš lijepo novo ruho, svaka čast na promjeni i na ideji dizajna ,odmah sam se ugodno iznenadio, sviđa mi se , bravo bugovci to se traži promjena....Namigiva.

0 0 hvala 0
17 godina
Naše novo ruho

Sad sam skužio da nakon što stisnem CTRL+klik na prvu vijest, otvara mi ju u novom, ali i trenutnom prozoru, što naravno ne želim. mora li to biti tako ili je riječ o nekakvom bugu?

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Sad sam skužio da nakon što stisnem CTRL+klik na prvu vijest, otvara mi ju u novom, ali i trenutnom prozoru, što naravno ne želim. mora li to biti tako ili je riječ o nekakvom bugu?

meni tako otvara u novom tabu. možda je tebi neki problem sa web preglednikom
Hello World!
17 godina
neaktivan
Naše novo ruho

I malo mi nedostaju ilustracije (slike) uz "Ostale vijesti"......

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Misionar kaže...

I malo mi nedostaju ilustracije (slike) uz "Ostale vijesti"......

Slažem se, nekako mi je njnjnjnj osječaj kad moram čitat svaku vjest. Mozak mi je isprogramiran da ćitam tekst kraj slikice.
17 godina
jurluk kaže...
Veliki Brat kaže...

meni tako otvara u novom tabu. možda je tebi neki problem sa web preglednikom
Ma ne, ja laprdam... Mislio sam na novi tab. Ali i dalje to ne bi trebalo biti tako - neka se otvori u noovm tabu i gotovo, pa da u glavnom prozoru mogu nastaviti raditi. Takava način rada sam odabrao u Firefoxu i nije mi fora kada me sajt prisiljava na nešto drugo.

No, vidim da su zasad maknuli cjelokupni dio s velikom vijesti i moram priznati da mi se puno više sviđa =) 
Pazi, gledam te!
17 godina
moderator
Veliki Brat kaže...

No, vidim da su zasad maknuli cjelokupni dio s velikom vijesti i moram priznati da mi se puno više sviđa =) 
 Nije maknuta - nego joj je "isteklo vrijeme" objave na toj poziciji. U trenutku kada si gledao niti jedna druga vijest nije imal taj status, pa je djelovalo kao da je trajno maknuta. Znači - to je promjenjivo, tako da bude vizualno dinamičnije i funkcionalno iskoristivo na više načina.
17 godina
protjeran
Naše novo ruho

Pronašao sam malu grešku na vašim stranicama:

Prilikom određivanja postotka igrama ako držite miš(na "progress baru") moći ćete odrediti i veći postotak od 100.

Ali taj se postotak ne prihvaća kaže: "trenutak...." i ne primjeni tu ocijenu (i nakon osvježavanja stranice) - tako da

to nije ni potrebno mijenjati, Isto vrijedi i za digitalije.

blabla

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Nitko ne komentira novi layout?, Novi dizajn BOL-a!!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice