Zašto su bogovi osvetoljubivi sveznalice?

poruka: 284
|
čitano: 30.905
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto su bogovi osvetoljubivi sveznalice?".
10 godina
protjeran
Re: Zašto su bogovi osvetoljubivi sveznalice?
mirzet1976 kaže...

Isto tako se i vjernici ne opterećuju sa postajanjem Boga jer im je to jasna stvar i žive realnost, razlika ove dvije skupine je samo ne/vjerovanje u Boga.

vjernici se itekako opterećuju postojanjem boga i u stalnoj su kušnji, govorim o vjerničkoj eliti i filozofima te onima koji dublje promišljaju svoju vjeru, obrana vjere je postala izrazito teška ako ne i nemoguća rabota koja se najčešće završava u gubitku ili nategnutoj pat poziciji sa gubitkom svih figura osim kralja, da se šahovski izrazim

14 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Pa ksd se kaze vjerovanje u Boga vjerovatno to povlači i za sobom praktikovanje u onolikoj mogućnosti koliko si jak kao vjernik, oscilacije moraju postojati u vjerovanju inače nismo ljudi.

O tome postoje dodatna teološka tumačenja za svaku religiju u što ne ulazim. Ali generalno, ne odlazak u Crkvu kao katoliku smatra se da je grijeh. Ako osoba koja to svjesno krši (dakle nije sprječena u odlasku), i to ponavlja - takva osoba ne drži se pravila svoje religije.

Zato i kršćanstvo ima milijardu sekti i svojih unutarnjih religija - modificiranjem jednog ili par pravila stvaraš novu religiju. Ne možeš birati ono što mi se sviđa, to ću prakticirati. Ili budi dovoljno normalan da kažeš meni se ta religija ne sviđa zbog tog pravila, s toga ja ne pripadam tome i držim se svoga uvjerenja, ili prihvati pravila religije.

Ako pod "oscilacijama" u vjerovanju misliš na različita tumačenja nekih viših pojmova za samu duhovnost, vjeru i sl. - Za to ne znam jer nisam se nikad bavio teologijom niti jedne religije.

14 godina
protjeran
nemrem_mama_mi_sere kaže...
mirzet1976 kaže...

Isto tako se i vjernici ne opterećuju sa postajanjem Boga jer im je to jasna stvar i žive realnost, razlika ove dvije skupine je samo ne/vjerovanje u Boga.

vjernici se itekako opterećuju postojanjem boga i u stalnoj su kušnji, govorim o vjerničkoj eliti i filozofima te onima koji dublje promišljaju svoju vjeru, obrana vjere je postala izrazito teška ako ne i nemoguća rabota koja se najčešće završava u gubitku ili nategnutoj pat poziciji sa gubitkom svih figura osim kralja, da se šahovski izrazim

Obraniti vjeru je teško, da, ali nipošto nije nemoguće. Problem može predstavljati isključivo nedostatak razuma.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 18:02 (NiramX).
12 godina
mirzet1976 kaže...

Vjernici sigurno ne al filozofi sigurno se opterećuju i stoga oni u islamu nemaju neki kredibilitet.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
10 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Vjernici sigurno ne al filozofi sigurno se opterećuju i stoga oni u islamu nemaju neki kredibilitet.

nisam dovoljno upućen u islam, govorim o kršćanskim vjernicima... u nekim muslimanskim zemljama za takve misli bi te kamenovali do smrti

Ranko Kukumar kaže...

Ja isto preporučujem ovog lika poslušati, ako želite otvorenog uma poslušati. 

Did you mean: safety kuduzović , pa čime se ti ljudi bave...

zamisli tu je problem redosljed pranja nogu i navlačenja čarapa, ljudima te vjerske zajednice je nevjerojatno komplicirano obavljati najelementarnije stvari a kamo li činiti išta kompliciranije, treba ti duhovni savjetnik da pređeš cestu...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 18:25 (nemrem_mama_mi_sere).
12 godina
mirzet1976 kaže...

nisam dovoljno upućen u islam, govorim o kršćanskim vjernicima... u nekim muslimanskim zemljama za takve misli bi te kamenovali do smrti

Ranko Kukumar kaže...

Ja isto preporučujem ovog lika poslušati, ako želite otvorenog uma poslušati. 

Did you mean: safety kuduzović , pa čime se ti ljudi bave...

zamisli tu je problem redosljed pranja nogu i navlačenja čarapa, ljudima te vjerske zajednice je nevjerojatno komplicirano obavljati najelementarnije stvari a kamo li činiti išta kompliciranije, treba ti duhovni savjetnik da pređeš cestu...

Mislim da ti nerazumiješ ovo jer u Islamu ima sve svoje vrijeme,mjesto i redosljed što ima veze sa obaljanjem molitve i ništa nije prepušteno improvizaciji stoga su potrebni ljudi koji su upućeni u te stvari da onima koji hoće da obavljaju molitvu to urade na ispravan način. Zamisli stojiš pred čevjeka koji to zna i ti podješ nekim drugim redosljedom da radiš stvari, čovjek će te ispraviti i objasnit e sad zavisi kava je tvoja narav dal ćeš ti to primiti dobronamjerno i nastaviti dolaziti na molitvu ili ćeš pak zbog tog njegovo postupka ostaviti molitvu misleći da te je ponizio.

14 godina
protjeran

Tek sam sada shvatio da nitko nije ponudio odgovor na izvorno pitanje teme, a odgovor je veoma jednostavan. Zato što su ljudi osvetoljubivi sveznalice.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
mirzet1976 kaže...

Mislim da ti nerazumiješ...

pa ti ljudi su pola života potratili na rituale da nema islama ali i drugih religija čovječanstvo bi već odavno teraformiralo mars i bilo na putu za alfa centauri... imo

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2016 19:19 (nemrem_mama_mi_sere).
16 godina

Ne vjerujem. Ratovi, zavist i netrpeljivost su glavna kočnica. Ratovi ne toliko zbog vjerskih uvjerenja, nego ratovi kojima je glavno ishodište pohlepa i bolesna želja za moći i vladanjem.

12 godina
mirzet1976 kaže...

Mislim da ti nerazumiješ...

pa ti ljudi su pola života potratili na rituale da nema islama ali i drugih religija čovječanstvo bi već odavno teraformiralo mars i bilo na putu za alfa centauri... imo

Sumnjam bliski istok napredovao u svim segmentima dok je islam bio na vrhuncu svoje moći. Čovjek bio osvoji svemirska prostranstva al da je sve crno ili bjelo, pohlepa je problem.

Slavni teoretski fizičar Stephen Hawking u četvrtak je odgovarao na brojna pitanja članova društvene mreže Reddit, a najintrigantniji dio se odnosio na temu robotizacije.

Naime, kao što ste to vjerojatno već imali priliku čitati, iz godine u godine se iznova procjenjuje koliko će se radnika naći na cesti uslijed razvitka informatičke tehnologije i robotizacije, međutim Hawking je mišljenja da strojevi sami po sebi nisu problem.

"Pohlepa, to je ono čega se treba plašiti", odgovorio je na tu temu Hawking, pa predvidio da će ekonomska nejednakost samo rasti.

"Kako će pojedini poslovi postajati automatizirani, tako će nejednakost postajati izraženija jer bogati vlasnici strojeva neće htjeti dijeliti svoj profit", naglasio je Hawking te dodao:

"Ukoliko će strojevi proizvoditi sve što nam je potrebno, kako će svijet izgledati će ovisiti o tome kako će se ti proizvodi raspoređivati. Svatko bi mogao uživati u raskoši budu li se dobra dijelila, no isto tako bi većina ljudi mogla završiti u teškom siromaštvu ukoliko vlasnici mašina uspiju izlobirati za sebe".

"S obzirom na to kakvi su trendovi, čini se da ćemo ići u ovom drugom smjeru, da će tehnologija samo još više produbiti ekonomski jaz", kazao je Hawking.

17 godina
neaktivan

To je dobro, jer bi se tek onda, iskreno se nadam mogla naci kriticna masa koja bi rekla 'dosta' i gazi sve do opceg reseta.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
14 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Ne poznajem psihijatriju, ali nerijetko možemo čuti da psihijatri često kljukaju pacijente lijekovima i tabletama i na kraju ljudi znaju završiti u još gorem stanju ili dokle god uzimaju to što im se prepisuje budu umrtvljeni i bezvoljni (ovo zadnje mi je potvrdila jedna osoba, ali inače je to poznato). I eto ti psihijatrije. Iako je bez sumnje kompleksna. A osobno sam mišljenja da za ozbiljne psihičke bolesti nema lijeka i da osoba s tim živi do kraja života. Jedino što se tegobe i manifestacije mogu držati pod kontrolom i ublažiti.

No, želim reći da dosta ljudi se nosi s tim kroz vjeru i tu nalaze mir i utjehu. Bilo to u njihovoj glavi tj. umu ili ne.

Osobno sam mišljenja da nitko nije normalan. Međutim jedan praktični vjernik će nekoga tko iskreno vjeruje u babaroge, vampire ili spidermana smatrati budalom, a ljuti se kad njemu netko kaže da vjeruje u pizdarije. Osobno nečiju vjeru ne smatram faktorom koji bi se treba naći između mene i te osobe u nekakvim međuljudskim odnosima no netolerancija s druge strane je ružna činjenica. Nekad davno imao sam curu čiji su roditelji, a na kraju i ona sama, smatrali mene nedovoljno dobrim zato jer ne vjerujem. A ja njih nisam smatrao lošijim od sebe zato što vjeruju. Na kraju je završila sa podobnim (tu stvarno mogu reći da mi je bog pomogao) i rastavili su se nakon par godina tj. tim činom pokakali se na vlastitu vjeru (kao ustalom 35%brakova u 85% katoličkoj Hrvatskoj)

A kad sam joj govorio kako mislim da brak nije nešto bogom danom i za sva vremena osijećao sam prezir prema tim stavovima.

Da je danas pitam da li je brak bogom dan i za sva vremena vjerojatno bi mi opet odgovorila da jeste, a ono što se u međuvremenu dogodilo bi zanemarila tj. prisilno zaboravila.

Naprosto je fasinantna amnezija kod tih ljudi. Na kraju se uvijek mogu tješiti "bog je tako htio!". S tim opravdanjem mogu gaziti sve božje zapovjedi. Ipak mi nismo odgovorni za svoje postupke nego je to božja volja?

I još nešto u ovoj temi moram spomenuti. Nikad od ateista nisam osjetio ni približnu količinu mržnje kakvu sam često osjetio kod vjernika. Većina ih mrzi sve što ne smatraju podobnim. Ubit pedera, zaklat srbina, pribit purgera... tako uobicajena katolicka retorika (i praksa).

I taj šizofreničar o kojem govoriš uvijek može reći kako je sve u redu jer mu bog pomaže. no makni mu tablete maknuo si i boga.

16 godina

Kao što je jedan moj profesor iz srednje škole nedavno rekao - desničari puno laju, ali ljevičari su puno opasniji. 20. stoljeće je dobar pokazatelj toga. Milijuni mrtvih kao posljedica ideologija koje se nastoje postaviti iznad Boga. I tvrde da je to što zastupaju pravi put.

Moj PC  
2 8 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zanimljivo, ja nekako imam dojam da je većina današnjih problema u ime boga. Ako  i zanemarim stvari koje vidim, a razmišljanja svedem na vlastito iskustvo, teško će mi netko moči izbrisati sjećanja na devedesete i ono što su nam tada govorili "božji pastiri".

1 1 hvala 0
16 godina

Npr. koji problemi? Recimo tzv. ISIL nema veze s nama (našem svijetu tj. kulturi). Ono što oni prakticiraju i rade u ime vjere je ludost i ne može se usporediti sa Kršćanskom vjerom i njezinim "diobama".

14 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Npr. koji problemi? Recimo tzv. ISIL nema veze s nama (našem svijetu tj. kulturi). Ono što oni prakticiraju i rade u ime vjere je ludost i ne može se usporediti sa Kršćanskom vjerom i njezinim "diobama".

Već sam napisao da volim govoriti o vlastitim iskustvima a ne onome o čemu imam mišljenje. Kršćanska vjera, jesu li to inkvizicija, konc logori, konkvistadori, pokrštavanje raznoraznih indijanaca, donošenje vjere u afriku, ili ovo novijeg datuma? Da sve to strpamo pod "božju volju"?

S obzirom na sve blagodati Kršćanstva par sto godina muslimanskog ponašanja po istom obrascu kršćanima bi trebalo biti prihvatljivo. Tu sam malo zbunjen pa ne znam da li bog od nas očekuje da se ponašamo po Novom ili Starom zavjetu? Okretanje obraza ili eliminacija svega što nije kršćansko?

Daleko od toga da ja odobravam ISIS i slićne no nije li ti palo na pamet da je moderno kršćanstvo osnovni uzrok ovoga što se događa?

12 godina
Izzy kaže...

Kao nema toga kod kršćana ima toga na sve strane i kod svih vjera i nevjera. Šta bi sa nativnim stanovništvom sjeverne i južne Amerike, Afrike. Šta kinezi rade kršćanima i muslimanima ili budisti muslimanima Mijanmara.

Sve pogrešne interpretacije slova knjige. Da nezaboravimo i komuniste.

Ili ovaj kult

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 1:30 (mirzet1976).
17 godina

Interesantna zanimljivost za ovaj trhead: od "trending tema" ovaj ima najmanji broj čitanja u odnosu na broj postova. Dakle tema u kojoj nitko nikog ne sluša samo tupi svoje?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Već sam napisao da volim govoriti o vlastitim iskustvima a ne onome o čemu imam mišljenje. Kršćanska vjera, jesu li to inkvizicija, konc logori, konkvistadori, pokrštavanje raznoraznih indijanaca, donošenje vjere u afriku, ili ovo novijeg datuma? Da sve to strpamo pod "božju volju"?

S obzirom na sve blagodati Kršćanstva par sto godina muslimanskog ponašanja po istom obrascu kršćanima bi trebalo biti prihvatljivo. Tu sam malo zbunjen pa ne znam da li bog od nas očekuje da se ponašamo po Novom ili Starom zavjetu? Okretanje obraza ili eliminacija svega što nije kršćansko?

Daleko od toga da ja odobravam ISIS i slićne no nije li ti palo na pamet da je moderno kršćanstvo osnovni uzrok ovoga što se događa?

Nije glavni uzrok sigurno. Čemu petljanje dolje? Opet je odgovor novac i "blagostanje" za određene ljude (zvijeri) i vjerojatno ateiste koji se vode poremećenim "razumom" jer eto, oni "znaju" da neće odgovarati za svoje grijehe i da nema nikakve kazne.

mirzet1976 kaže...

Kao nema toga kod kršćana ima toga na sve strane i kod svih vjera i nevjera. Šta bi sa nativnim stanovništvom sjeverne i južne Amerike, Afrike. Šta kinezi rade kršćanima i muslimanima ili budisti muslimanima Mijanmara.

Sve pogrešne interpretacije slova knjige. Da nezaboravimo i komuniste.

Ili ovaj kult

Bilo je i to je debilizam. Bez sumnje. Afrika je sada (u biti već dugo) žrtva opet ljudske pohlepe i želje za bogaćenjem, ali tko im među ostalima pruža pomoć? Crkva! Istina, mogla bi još više. No, činjenica je da ima dolje puno svećenika i ljudi koji u ime Crkve (i same ljudskosti) idu i volontiraju, pomažu i šalju se novci. Iako sam osobno mišljenja da se može najviše pomoći uspostavljanjem stabilne vlasti i osmišljavanju i realizaciji planova za edukaciju, škole, zdravstvo i naravno, zaposlenje ljudi. Da budu stabilni i neovisni, za što imaju veliki potencijal. Odnosno sve te zemlje koje su u kaosu i neredu.

Nego, vratimo se mi na naše vrle ateiste... Joj, kako neki od njih vole spočitavati to da ne bi bilo ratova da nema religija. No, s obzirom na ono već rečeno i u biti utvrđeno - bezboštvo (ateizam) je kroz određene ideologije odgovorno za masovne zločine.

14 godina
neaktivan

Naravno, ateisti su za sve krivi. 

Kako je to šuplje. In god we trust! Američko no1 moto.

Da li se ti praviš ili zaista ne shvaćaš kako je vjera najmanipulativnije sredstvo na svijetu i da ljudi zaista vjeruju kako čineći zlo udovoljavaju svom bogu?

Ko je u ovoj priči ateist: svećenik govori vojniku kako mora protjerati muslimane iz zapadne Hercegovine jer su oni prljava vjera kojoj tu nije mjesto. I onda taj vojnik pjevajući "Bog i Hrvati" to i uradi. Istinita priča.

I ne znam da li ti je promaklo ili si namjerno izbjegao pitanje pa ću ga ponoviti:

Po tvom poimanju Kršćanstva da li se u slućaju napada ISIL-a na tvoju kuću treba referirati na Novi zavjet (tj. okrenuti drugi obraz) ili na Stari zavjet pa satrati njega i sve njegove potomke.

3 1 hvala 0
16 godina
BlueMax kaže...

Naravno, ateisti su za sve krivi. 

Kako je to šuplje. In god we trust! Američko no1 moto.

Da li se ti praviš ili zaista ne shvaćaš kako je vjera najmanipulativnije sredstvo na svijetu i da ljudi zaista vjeruju kako čineći zlo udovoljavaju svom bogu?

Ko je u ovoj priči ateist: svećenik govori vojniku kako mora protjerati muslimane iz zapadne Hercegovine jer su oni prljava vjera kojoj tu nije mjesto. I onda taj vojnik pjevajući "Bog i Hrvati" to i uradi. Istinita priča.

I ne znam da li ti je promaklo ili si namjerno izbjegao pitanje pa ću ga ponoviti:

Po tvom poimanju Kršćanstva da li se u slućaju napada ISIL-a na tvoju kuću treba referirati na Novi zavjet (tj. okrenuti drugi obraz) ili na Stari zavjet pa satrati njega i sve njegove potomke.

Normalno da nisu za sve krivi i ne preuveličavaj, a dosta ateista i mrzitelja vjere to ima običaj. Pa, tako npr. vole isticati slučajeve bolesne pedofilije u redovima Crkve, ali redovito ne spominju puno dobrih stvari učinjenih. U tome je problem kod vas ateista i mrzitelja Crkve. Spominjite loše stvari u Crkvi i treba dok se ne iskorijene (ako je uopće moguće do kraja), ali budite pošteni pa priznajte i ono dobro učinjeno, a to baš i ne činite.

Nadalje, ja nisam čuo/vidio ateiste da govore kako je neki tamo ateist potaknuo masovne zločine u SSSR-u, Kini i S. Koreji, a njihovi istomišljenici su to provodili. Ali zato redovito spominjete nacizam i fašizam u korelaciji sa Crkvom (velika greška za tu zajednicu) koji (ironije li) i sami imaju određene elemente ljevice i bezboštva. Normalno da ne mogu biti "uz" Boga kada postavljaju sebe kao ultimativno dobro, pravednost, vlast i iznad svega čine zlo. Slično kao i ISIL. Kakvo činjenje zla u ime Boga? Totalno blesavo.

A na tvoje pitanje o napadanju ISIL-a... Normalno da se treba braniti. Tu zapravo i leži problem vas ateista. Vi često doslovno shvaćate što piše u Bibliji (koje li ironije, a to prepisujete i vjernicima) na način da ako piše u jednom dijelu "okreni drugi obraz", a u drugom "gazi", da to znači da Biblija totalno proturiječi sama sebi i kao takva je glupost. No, život nije crno-bijel i treba znati balansirati između dobra i zla. Normalno da ćeš se braniti ako ti netko želi zlo i nauditi bilo tebi ili nekom bližnjem. No, čemu "skakati" na uvrede? I tu bi se moglo upotrijebiti to "okretanje obraza". Na Bibliju treba gledati kao na nekakav vodič i iznad svega knjigu, a ne "ultimativnu istinu". Osobno tako gledam na nju. I za kraj, ja priznajem da Bibliju nisam čitao, ali ne iz razloga što mislim da je glupost, nego nisam još osjetio potrebu i želju.

13 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Interesantna zanimljivost za ovaj trhead: od "trending tema" ovaj ima najmanji broj čitanja u odnosu na broj postova. Dakle tema u kojoj nitko nikog ne sluša samo tupi svoje?

Svijet je prevelik da čitaš postove u temi u kojoj se forumaši natječu tko je više zaluđen.

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
14 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Normalno da nisu za sve krivi i ne preuveličavaj, a dosta ateista i mrzitelja vjere to ima običaj. Pa, tako npr. vole isticati slučajeve bolesne pedofilije u redovima Crkve, ali redovito ne spominju puno dobrih stvari učinjenih. U tome je problem kod vas ateista i mrzitelja Crkve. Spominjite loše stvari u Crkvi i treba dok se ne iskorijene (ako je uopće moguće do kraja), ali budite pošteni pa priznajte i ono dobro učinjeno, a to baš i ne činite.

Nadalje, ja nisam čuo/vidio ateiste da govore kako je neki tamo ateist potaknuo masovne zločine u SSSR-u, Kini i S. Koreji, a njihovi istomišljenici su to provodili. Ali zato redovito spominjete nacizam i fašizam u korelaciji sa Crkvom (velika greška za tu zajednicu) koji (ironije li) i sami imaju određene elemente ljevice i bezboštva. Normalno da ne mogu biti "uz" Boga kada postavljaju sebe kao ultimativno dobro, pravednost, vlast i iznad svega čine zlo. Slično kao i ISIL. Kakvo činjenje zla u ime Boga? Totalno blesavo.

A na tvoje pitanje o napadanju ISIL-a... Normalno da se treba braniti. Tu zapravo i leži problem vas ateista. Vi često doslovno shvaćate što piše u Bibliji (koje li ironije, a to prepisujete i vjernicima) na način da ako piše u jednom dijelu "okreni drugi obraz", a u drugom "gazi", da to znači da Biblija totalno proturiječi sama sebi i kao takva je glupost. No, život nije crno-bijel i treba znati balansirati između dobra i zla. Normalno da ćeš se braniti ako ti netko želi zlo i nauditi bilo tebi ili nekom bližnjem. No, čemu "skakati" na uvrede? I tu bi se moglo upotrijebiti to "okretanje obraza". Na Bibliju treba gledati kao na nekakav vodič i iznad svega knjigu, a ne "ultimativnu istinu". Osobno tako gledam na nju. I za kraj, ja priznajem da Bibliju nisam čitao, ali ne iz razloga što mislim da je glupost, nego nisam još osjetio potrebu i želju.

Svašta li si ti tu nadrobio. Tebi su ateisti istomišljenici? Znači Staljin i ja razmišljamo isto jer ne vjerujemo u boga?

Ajde nabroji mi par tih dobrih stvari koje su učinjene?

16 godina

Čuj, ako vlada uvjerenje da nema Boga i nema kazne, tada to može biti dobra podloga za činjenje zla. Nije li tako? Ti i ja živimo po savjesti (nastojimo) i držimo se dobra - razmišljamo li isto? Eto ti odgovor na tvoju usporedbu ateista i Staljina. Opet ti kažem, nema potrebe za preuveličavanjem.

Dobre stvari koje je učinila Crkva i ljudi kroz Crkvu? Zna se da su Crkva (kao zajednica), crkve (objekti) i samostani pružali utočište ljudima za vrijeme ratova i nevolja i nastojali su pružati barem osnovne potrepštine za život. I tako puno puta kroz povijest. U novije vrijeme novčano i materijalno itd. Tvoj je problem ako češće vidiš loše stvari učinjene u ime Crkve, nego dobre. I to valjda govori nešto o tebi?

EDIT: Ne zaboravimo i onu nematerijalnu stranu pomoći i utjehe ljudima kada nastupe nevolje. Već sam nedavno napisao da sam vidio neki dokumentarac na temu 1. svjetskog rata gdje pred kraj serijala kažu: "U mirnodopskome razdoblju se svećenicima ruga, ali kada nevolja stisne, tada ih se traži i poželjni su.", uglavnom tako nešto je rečeno. Bio je prikazan sprovod na bojištu gdje se suborci mole sa svećenikom prilikom čega se to reklo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.2.2016 14:27 (Izzy).
14 godina
neaktivan

Kad čovjeka stisne zatražit će  pomoć i od neprijatelja, babe Vange ili Petra Pana. Istina, od svih navedenih crkva je uvijek znala najbolje unovčiti tuđu nesreću.

2 0 hvala 0
11 godina
BlueMax kaže...

Zanimljivo, ja nekako imam dojam da je većina današnjih problema u ime boga. Ako  i zanemarim stvari koje vidim, a razmišljanja svedem na vlastito iskustvo, teško će mi netko moči izbrisati sjećanja na devedesete i ono što su nam tada govorili "božji pastiri".

O.K., tko je i što je govorio od božjih pastira, citiraj što su govorili?

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
14 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...
BlueMax kaže...

O.K., tko je i što je govorio od božjih pastira, citiraj što su govorili?

Dva posta ispod ovog što si citirao.

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Kad čovjeka stisne zatražit će  pomoć i od neprijatelja, babe Vange ili Petra Pana. Istina, od svih navedenih crkva je uvijek znala najbolje unovčiti tuđu nesreću.

Ne kažu bezveze da kada avion počne padati i ateisti upoznaju Boga. ;)

EUNE: 321Zdravko
15 godina
neaktivan

Dva najveća uma modernog doba u svojoj debati, Albert Ajnštajn i Nils Bor, dotakli su se filozofije o Bogu. Ajnštajn je rekao:"Bog  se ne igra kockicama." Bor je odgovorio:"Prestanite govoriti Bogu što da radi." Mislim da Bog ipak spada pod kvantnu teoriju: i postoji i ne postoji, svugdje je prisutan istovremeno i nije. Zadovoljni i vjernici i ateisti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zašto u avionu koji pada najviše vrište vjernici? Oni bi trebali biti sretni jer ih čeka vječno blaženstvo. Ljudi su iz raja prognani na Zemlju, a nakon Zemlje vraćaju se tamo (barem dobri vjernici). Znači najgori dio vjerničkog postojanja je ovozemaljski život, a oni se rukama i nogama bore da ga što više produže. Kad se mole bogu za zdravlje oni mu poručuju da ga ne žele još sresti. Njega kojeg toliko vole!?!

To je iskrena vjera ili samo bajka koja tješi, pa joj se pribjegava po potrebi? Kako netko tko iskreno vjeruje može kršiti božje zapovjedi? Nitko neće skočiti kroz prozor jer u gravitaciju svi doista vjeruju. Očito nisu sve vjere jednako jake. Zato neke zovemo vjerom, a druge činjenicama.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice