Zamjena koja to nije

poruka: 117
|
čitano: 12.603
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zamjena koja to nije".
17 godina
neaktivan
Zamjena koja to nije

Mislim da je namjena tableta ipak jasno definirana, oni (primarno) služe za konzumaciju sadržaja (tekst, foto, video, muzika, filmovi, ebook...). Za sada je na njima vrlo teško "stvarati" (uspješne) sadržaje. Možda se može, ali sigurno prilično teško (u odnosu na druga rješenja - prav komp). Pogotovo ako netko ima imalo posebne ili jasno definirane zahtjeve. U tom slučaju prijenosnici/desktopi nemaju konkurenciju. Na tabletu svatko može fotkat ili snimiti video, ali kad od toga treba napravidi nešto, onda to više nije samo tako...

Tablete bi bilo bolje staviti u consumer uređaje, a kompove tamo gdje jesu. Mislim da su to ipak dvije dovoljno različite stvari...

davor07

4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zamjena koja to nije

Od kad sam kupio iPad, kod kuće računalo gotovo da više uopće ne koristim. Kad se sjetim, pred godinu dana računalo je konstantno bilo upaljeno, kako bi pristup uvijek bio dostupan bez uključivanja i podizanja OS-a. Danas ga uključim možda dva puta tjedno na sat-dva.

Na poslu koristiš računalo jer radiš, stvaraš, organiziraš. Kod kuće se na računalu pretežno informiraš. Malac je uvijek na stoliću u dnevnom boravku, na šanku u kuhinji, na noćnom ormariću u spavaćoj sobi. Hrvatske firme i razni web portali su postali svjesni tržišta, te je dostupno sve više specijaliziranih aplikacija, gdje je pregled i dostupnost sadržaja puno ugodnija nego na klasičnim web stranicama. Na iPadu mogu kupovati stvari online, rezervirati karte i smještaj, pogledati prognozu, tv sadržaj i sve drugo za što sam inače ustajao i odlazio do računala. Da ne kažem da zadovoljava moje potrebe reprodukcije glazbe i filmova, za koje "piknem" iPad na dock mini linije ili preko HDMI-a na televizor. Kupujem i supruzi jedan čim iPad 2 opet bude dostupan.

2 0 hvala 0
17 godina
Re: Zamjena koja to nije
davor07 kaže...

Mislim da je namjena tableta ipak jasno definirana, oni (primarno) služe za konzumaciju sadržaja (tekst, foto, video, muzika, filmovi, ebook...). Za sada je na njima vrlo teško "stvarati" (uspješne) sadržaje. Možda se može, ali sigurno prilično teško (u odnosu na druga rješenja - prav komp). Pogotovo ako netko ima imalo posebne ili jasno definirane zahtjeve. U tom slučaju prijenosnici/desktopi nemaju konkurenciju. Na tabletu svatko može fotkat ili snimiti video, ali kad od toga treba napravidi nešto, onda to više nije samo tako...

Tablete bi bilo bolje staviti u consumer uređaje, a kompove tamo gdje jesu. Mislim da su to ipak dvije dovoljno različite stvari...

Tako je, skroz dvije razlicite kategorije. Problem je sto se cesto usporedjuju uredjaji koji imaju iste ili slicne arhitekture, iako je namjena skroz druga.

Tablet moze biti iskoristen za posao u neke rudimentarne svrhe, ali to je jako ograniceno i uvijek ce biti - jer touch i virtualna tastatura nisu idealne za precizno i ugodno kliktanje.

Osim toga, jedna ruka je uvijek vise manje iskoristena za drzanje tableta (ako si vani negdje).

Za informiranje i zabavu je savrsen, a za to pretezno i koristimo komp kod kuce.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 8:52 (Bitanga).
17 godina
davor07 kaže...

Mislim da je namjena tableta ipak jasno definirana, oni (primarno) služe za konzumaciju sadržaja (tekst, foto, video, muzika, filmovi, ebook...). 

Well said!

Mentalist je moj idol...
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...
Bitanga kaže...
Dobar je jedino u slucaju da citas knjige sa iskljucivo tekstom. Za to je cisto savrsenstvo.

Ostalo zaboravi.

jedino takve knjige i postoje, ono animirano smece je za malu djecu i retarde(naravno o beletristici govorim, ne o znanstvenim djelima)

Koja si ti trolcina. Ajd procitaj nekavu M$ Exam knjigu na kindleu. Ajd procitaj nekakvu iz .Net familije programskih jezika di imas hrpetinu screenshota i sranja. Prebaci to iz PDF-a da ti nesto lici na Kindleu, molim te.

Dakle, u knjige ne spada samo lektira, vec i strucne knjige (od fotorafije, IT-a, medicine i ostalih podrucja) u kojima (vidi cuda) ima slika. A kad su u pitanju slike u tekstu - tu kindle pada na ispitu.

pa dobro jesi li ti procitao sto sam napisao prije nogo sta mi tu pocnes srati, pravi se javio za nekog nazivati trolcinom

rekao sam da se ne odnosi na znanstvenu literaturu nego samo na beletristiku koju cita velika vecina ljudi...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
grimyHR kaže...

pa dobro jesi li ti procitao sto sam napisao prije nogo sta mi tu pocnes srati, pravi se javio za nekog nazivati trolcinom

rekao sam da se ne odnosi na znanstvenu literaturu nego samo na beletristiku koju cita velika vecina ljudi...

Zacudio bi se koliko puno ima "znanstvene literature" u danasnje vrijeme. Beletristika je u manjini.

Ak je nesto citac knjiga, i reklamira se kao takav, i iskljucivo je to, onda treba podrzavati sve knjige, a ne samo beletristiku.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 9:22 (Bitanga).
16 godina
protjeran
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

Zacudio bi se koliko puno ima "znanstvene literature" u danasnje vrijeme. Beletristika je u manjini.

Ak je nesto citac knjiga, i reklamira se kao takav, i iskljucivo je to, onda treba podrzavati sve knjige, a ne samo beletristiku.

a gle i eink citaci podrzavaju sve, sam nisu u boji, koja iskreno nije prevazna ni za znanstvenu literaturu

i sta je to "znanstvena literatura"

17 godina
grimyHR kaže...
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

a gle i eink citaci podrzavaju sve, sam nisu u boji, koja iskreno nije prevazna ni za znanstvenu literaturu

Na kindle-u se regularni PDF mora konvertirati, sto najcesce rezultira raspadom cijelog PDF-a (pogotovo ako se koriste slike sa transparencijom i slicno).

Mentalist je moj idol...
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

Na kindle-u se regularni PDF mora konvertirati, sto najcesce rezultira raspadom cijelog PDF-a (pogotovo ako se koriste slike sa transparencijom i slicno).

jbg moj pocketbook cita sve zivo

17 godina
grimyHR kaže...

... 

Za pocetak, nauci se quotat.

Ti si uveo pojam "znanstvena literatura", pa onda valjda znas sto znaci.

Kindle isto cita sve, i PDF normalno i to jako dobro. Problem je sto je 7'' ekran premali za to i oci se vise umaraju nego da citas na LCDu. Ostalo sam objasnio sto se tice Kindle DXa.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 9:40 (Bitanga).
17 godina
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

... 

Kindle isto cita sve, i PDF normalno i to jako dobro. Problem je sto je 7'' ekran premali za to i oci se vise umaraju nego da citas na LCDu. Ostalo sam objasnio sto se tice Kindle DXa.

Kada sam se odlucio kupiti reader pogledao sam masu rivjua na temu tekst + grafika na kindle-u. Dosta ljudi kaze da to nije bas najsretnija kombinacija, ne samo radi dimenzija.

Mentalist je moj idol...
16 godina
protjeran
Bitanga kaže...
grimyHR kaže...

...

ne ja sam uveo pojam znanstvena literatura i znam sta to znaci, ti si prvi spomenuo "znanstvenu literaturu"

i opet, moj pocketbook je 10"  {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 9:49 (grimyHR).
17 godina
grimyHR kaže...

ne ja sam uveo pojam znanstvena literatura i znam sta to znaci, ti si prvi spomenuo "znanstvenu literaturu"

Znas sam da sam kenjao protiv iPada. I dan danas smatram da to nije nista drugo doli skupi gadget (kao stro sam n puta napisao - ebooks, mail i ostale gluposti). Ali kao reader mi se pokazao odlican. Koristim Stanza aplikaciju, ugodan je za citanje, nema zamora ociju, sam SW je ok. Da mi se nudi Kindle DX i iPad kao readeri opet bih isao na iPad

Mentalist je moj idol...
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

Znas sam da sam kenjao protiv iPada. I dan danas smatram da to nije nista drugo doli skupi gadget (kao stro sam n puta napisao - ebooks, mail i ostale gluposti). Ali kao reader mi se pokazao odlican. Koristim Stanza aplikaciju, ugodan je za citanje, nema zamora ociju, sam SW je ok. Da mi se nudi Kindle DX i iPad kao readeri opet bih isao na iPad

pa i ja mozda da mi se to dvoje nudi po istoj cijeni i da je to JEDINI izbor, ali ima i boljih ebook readera

17 godina
grimyHR kaže...

pa i ja mozda da mi se to dvoje nudi po istoj cijeni i da je to JEDINI izbor, ali ima i boljih ebook readera

ja sam iPad dobio po cijeni Kindle-a :)

Koji su to bolji readeri u boji?

Mentalist je moj idol...
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

ma kakvoj boji, ne postoji dobar ebook reader u boji(to se i na ipad odnosi)

rekao sa boljih ebook readera, ne stavljaj mi rijeci u usta

17 godina
grimyHR kaže...
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

nemoj brkat ebook reader i readere sa einkom. B&N Nook Color je reader u boji.

Mentalist je moj idol...
15 godina
Zamjena koja to nije

ako se bugovci prebace na digitalno izdanje buga,,,momentalno odustajem od njegovog čitanja i praćenja,,,

čitat bug na ajfonu (kojeg posjedujem, da se razumijemo) je apsurd,,,neke stvari jednostavno ne treba mijenjat

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
tnakir kaže...
grimyHR kaže...
tnakir kaže...
grimyHR kaže...

nemoj brkat ebook reader i readere sa einkom. B&N Nook Color je reader u boji.

ponavljam ne postoji dobar ebook reader u boji jer ne koriste eink, ima puno boljih ebook readera od kindlea i ipada, ne moraju za to biti u boji, nemoj mi stavljati rijeci u usta

15 godina
neaktivan

mene samo iskreno zanima koliko si knjiga pročitao na bilo kojem readeru i na koji način si ih uspoređivao.

i usput kolko knjiga čitaš na tjednoj bazi da možeš uspoređivati zamor očiju gledanjem u ekran i gledanjem u knjigu ispod lampe (ako uzmemo u obzir da se knjige najčešće čitaju navečer).

16 godina
protjeran
profa31 kaže...

mene samo iskreno zanima koliko si knjiga pročitao na bilo kojem readeru i na koji način si ih uspoređivao.

i usput kolko knjiga čitaš na tjednoj bazi da možeš uspoređivati zamor očiju gledanjem u ekran i gledanjem u knjigu ispod lampe (ako uzmemo u obzir da se knjige najčešće čitaju navečer).

cca 1000-2000 stranica tjedno, kako kada, jer stvarno uzivam u citanju

citam svasta od beletristike pa do raznih dijela vezanih uz strojarstvo, kemiju i racunalstvo

15 godina
neaktivan

super. i koliko si readera probao?

jer ja čitam vrlo redovito knjige na ipadu (znači možda nešto manje od tebe jer sam u gužvi, ali cca 1000 stranica tjedno) i sve je to na iPadu. neke su beletristika, a neke su stručne.

i ne mogu reći da sam osjetio bilo kakav jači zamor u odnosu na čitanje tiskanih knjiga. čak mi je jednostavnije čitati jer mogu u krevetu s ugašenim svjetlom dok djevojka spava kraj mene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2011 10:43 (profa31).
17 godina
profa31 kaže...

i ne mogu reći da sam osjetio bilo kakav jači zamor u odnosu na čitanje tiskanih knjiga. čak mi je jednostavnije čitati jer mogu u krevetu s ugašenim svjetlom dok djevojka spava kraj mene.

{#}

Mentalist je moj idol...
15 godina
neaktivan

a jbg. živimo zajedno već ohoho godina. u jednom trenutku netko će otić spavat prvi :)

15 godina
profa31 kaže...

jer ja čitam vrlo redovito knjige na ipadu (znači možda nešto manje od tebe jer sam u gužvi, ali cca 1000 stranica tjedno) i sve je to na iPadu. neke su beletristika, a neke su stručne.

Pa šta će jadna raditi kad ti samo čitaš i čitaš. Ja vam se divim obojici. Ovaj čita 2000 stranica na tjedan, znači 285 na dan!! Kako se to uopce stigne ako se u zivotu radi ista drugo?

17 godina
Ezio kaže...
profa31 kaže...

Pa šta će jadna raditi kad ti samo čitaš i čitaš. Ja vam se divim obojici. Ovaj čita 2000 stranica na tjedan, znači 285 na dan!! Kako se to uopce stigne ako se u zivotu radi ista drugo?

Svaki put kad Pauletic izbaci novu knjigu (ili Brown) cura mi je kupi, i navecer oko deset idem u krevet i dok ne procitam knjigu ne stanem. Bez obzira radio ujutro ili ne (u 6 se budim). (boze sto smo otisli offtopic)

Mentalist je moj idol...
16 godina
odjavljen

Iskusniji čitatelji bez pola beda brzo žvaču količine stranica koje se ljudima koji možda manje/sporije čitaju čine puno. {#}

15 godina
neaktivan

1000 stranica tjedno je cca 150 stranica dnevno. Za stranicu mi treba cca. minuta-dvije (ovisi o formatu naravno).

To je dva-četiri sata dnevno: u mom slučaju između 10 i spavanja i preko vikenda...

a ako uzmem u obzir da dio toga odradim i u radno vrijeme (stručna literatura)...

tako da mogu raditi svašta

15 godina
D.N.R. kaže...

Iskusniji čitatelji bez pola beda brzo žvaču količine stranica koje se ljudima koji možda manje/sporije čitaju čine puno. {#}

Ok. Koliko iskusnijem čitatelju treba vremena da pročita 285 stranica?

16 godina
protjeran
profa31 kaže...

mene bi ubila da joj svijetlim s necim kraj glave dok spava

jbg

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice