Zambezi FX za 300 dolara

poruka: 48
|
čitano: 6.410
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zambezi FX za 300 dolara".
16 godina
neaktivan
Re: Zambezi FX za 300 dolara
Ranko Kukumar kaže...

Procesore moš uvijek uspoređivati. Nije bitno na koji je način tehnički napravljen par jezgri kod ovog ili onog. Ali tehnički Bulldozer nije ni približno slično izveden kao Sandy Bridge. Oba su drugačija na svoj način i vidjet ćemo kakve će perfomanse imati.

Svakako. Ja sam samo reagirao na onu GrimiHR.ovu izjavu da bolje 8 fizičkih nego 8 logičkih. Što je naprosto totalno promašeno. Iskreno šta me briga koliko jezgri ima, ako su performanse iste ili bolje? Dakle više neznači bolje.  Evo primjera radi: i7 2500K je u cijenovnom rangu AMD-ovog 1100T, ima dvije fizičke jezgre manje, a brži je u svakom slučaju. Dakle u tom slučaju Intelovih 4 jezgri je brže od AMD-ovih 6 jezgri. Naravno usporedbe sa buldozerom su suvišne jer se još nezna kakve će performanse dotičnog procesora biti.

I'll be back
17 godina
microman kaže...

Svakako. Ja sam samo reagirao na onu GrimiHR.ovu izjavu da bolje 8 fizičkih nego 8 logičkih. Što je naprosto totalno promašeno. Iskreno šta me briga koliko jezgri ima, ako su performanse iste ili bolje? Dakle više neznači bolje.  Evo primjera radi: i7 2500K je u cijenovnom rangu AMD-ovog 1100T, ima dvije fizičke jezgre manje, a brži je u svakom slučaju. Dakle u tom slučaju Intelovih 4 jezgri je brže od AMD-ovih 6 jezgri. Naravno usporedbe sa buldozerom su suvišne jer se još nezna kakve će performanse dotičnog procesora biti.

Ti si rekao da se ni na koji način ne mogu uspoređivati. Ako si želio reći da se po arhitekturi ne mogu uspoređivati, u redu, no to nije jednako onome što si napisao.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan
Zambezi FX za 300 dolara

Nadam se da ce izbaciti i neke zelenije procesore, ovi gutaci watta me ne zanimaju.

I'll see you on the dark side of the moon
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
no tengo dinero kaže...

Nadam se da ce izbaciti i neke zelenije procesore, ovi gutaci watta me ne zanimaju.

A di ti vidiš gutace Wat-a ili struje gledaš u krive procesore bez greške,{#} pa imat ceš X8 proc od 95W kaj je to puno za tolku hrpetinu Cache 8mb L2 i 8mb L3 kad se sve zbroji 95W je zapravo malo itekak u ovakvoj klasi procesora.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
no tengo dinero kaže...

A di ti vidiš gutace Wat-a ili struje gledaš u krive procesore bez greške,{#} pa imat ceš X8 proc od 95W kaj je to puno za tolku hrpetinu Cache 8mb L2 i 8mb L3 kad se sve zbroji 95W je zapravo malo itekak u ovakvoj klasi procesora.{#}{#}

Meni je puno 95W, ako tebi nije tvoja stvar.

16 godina
neaktivan
no tengo dinero kaže...

Kupi laptop ili još bolje tablet il možda kakav veči smartphone. E to će ti "drastično utjecati na ratu struje.

I'll be back
17 godina
no tengo dinero kaže...
rambox kaže...
no tengo dinero kaže...

Poanta je da gledaš u krivu kategoriju procesora, znaci Performance serija tu se gleda na sve drugo to je bitnije a ne potrošnja i zagrijavanje procesora tj sam TDP. Kaj se tice AMD strane cekaj Tinity APU za Desktop, tam buš imal znatno drukciju situaciju na polju potrošnje znaci CPU/GPU zajedno na jednom čipu. Za sad kod AMD imaš X4 LIano APU, za Desktop koji zajedno s GPU na svojim leđima ima samo 65W kaj je opet malo kad se pogleda kaj sve nudi.{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
microman kaže...
no tengo dinero kaže...

Kupi laptop ili još bolje tablet il možda kakav veči smartphone. E to će ti "drastično utjecati na ratu struje.

Imam sve osim tableta, a cijena elektricne energije mi nije problem.Kada spominjem rijec "zeleno" nije mi na pameti cijena el. energije.Kako kaze Rambox ipak je to performance serija, ali sa upitim omjerom preformansa i potrosnje.

15 godina
neaktivan
no tengo dinero kaže...
microman kaže...
no tengo dinero kaže...

Imam sve osim tableta, a cijena elektricne energije mi nije problem.Kada spominjem rijec "zeleno" nije mi na pameti cijena el. energije.Kako kaze Rambox ipak je to performance serija, ali opet meni sa upitim omjerom preformansa i potrosnje.

16 godina
protjeran
microman kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Procesore moš uvijek uspoređivati. Nije bitno na koji je način tehnički napravljen par jezgri kod ovog ili onog. Ali tehnički Bulldozer nije ni približno slično izveden kao Sandy Bridge. Oba su drugačija na svoj način i vidjet ćemo kakve će perfomanse imati.

a ja sam reagirao da se nece moci nositi sa intelovih 8 logickih za folding za sto je ako se ne varam vazniji fpu, di bi bull trebao derati intel...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

a ja sam reagirao da se nece moci nositi sa intelovih 8 logickih za folding za sto je ako se ne varam vazniji fpu, di bi bull trebao derati intel...

Zar doista nebi bila sramota da jedan "osmojezgreni" FX bude u rangu Quadonje poput i7 2600K?, koji će uskoro past u srednji segment čim dođe SB-E

I'll be back
16 godina
protjeran
microman kaže...
grimyHR kaže...

Zar doista nebi bila sramota da jedan "osmojezgreni" FX bude u rangu Quadonje poput i7 2600K?, koji će uskoro past u srednji segment čim dođe SB-E

sramota ili ne, ne zelim uopce ulaziti u tu raspravu dok procesori ne izadu van na trziste

u svakom slucaju moj odgovor je na post iznad moga(imas gumb nadporuka {#}) i tom kontekstu je potpuno tocan...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
microman kaže...

On u biti i je četverojezgreni (4 modula), samo ima efikasniju tehnologiju od HT-a.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
16 godina
microman kaže...
grimyHR kaže...

pa ako ce isto kostati zasto bi bila sramota?? a koliko ti kosta SB-e? plus nova ploca?..

jokaCRO ingame
16 godina
microman kaže...
grimyHR kaže...

AMD si to nesmije dopustit ako žele ostat na tržištu.

Njihov FX-4100 mora bit barem ko i5 2500K.

FX-6100 može bit ko i7 2600K al mora nudit bonus od barem jedne ekstra slobodne jezgre.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Zambezi FX za 300 dolara

ima li tko kakvih iskustva sa tim procesorom? ja baš mislim nabavit FX 8150 pa me zanima kako radi na današnjim igrama jer sam čuo glasine da je dosta loš. da je čak lošiji i od X6 1100T a googlao sam i nemogu nigdje naći neke benchmarkove pa me zanima ako ima tko kakva iskusta da mi kaže

AntonioZuti96

0 0 hvala 0
14 godina

CPU ti se nikako neisplati jel je i5 2500K jednostavno bolji CPU overall. Što se tiče pak igranja, ako ipak želiš uzet FX, tu je kao i svi ostali vrhunski multi core procesori, dakle moći ćeš se igrat bez brige bilo šta u skladu sa grafom koju imaš.

14 godina
neaktivan
Zambezi FX za 300 dolara

Evo testiranje bulldozer-a.

Moj PC  
1 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice