Windows 10: 14 milijuna u prvom danu

poruka: 71
|
čitano: 13.207
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10: 14 milijuna u prvom danu".
13 godina
Re: Windows 10: 14 milijuna u prvom danu
MocniSkopac kaže...

Zar sam ja jedini kome još uvijek windows update nije potegnuo upgrade? Legalni su, od faxa.

pretpostavljam da ti je enterprize verzija u pitanju, barem ja takve dobijam iz skole :D

taj ti nema upgrade :\

17 godina

KOd mene je bila piratska verzija Win 7 i danas dobijem update na desetku i za sada sve radi kako treba. Nigdje veze

Je li jos netko imao slicno iskustvo??

0 0 hvala 0
17 godina
MocniSkopac kaže...

Zar sam ja jedini kome još uvijek windows update nije potegnuo upgrade? Legalni su, od faxa.

Dreamspark FTW

Napravi ovo:

1. Go into "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download" and delete everything in that folder.
2. Now, run the command prompt as an administrator. Type in "wuauclt.exe /updatenow".
3. Go to your Control Panel > Windows Update and your Windows 10 should start re-downloading from scratch

Tako je meni proslo, i obavezno CMD kao admin, ja sam taj dio previdio, pa mi nije htjelo 

@ludarajcica: Nisu enterprise, Dreamspark (to bi trebalo biti to s Fax-a) licence su bile PRO.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 6:26 (disco).
15 godina
protjeran

Nemojte previše pozitivno pisati o 10-ki da vas linuksaši nebi nanjušili

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 8:45 (EZY-E).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

svih 5 kompova u kući nadograđeno bez većih problema...

Alienware m17x R4,7970m,16gb Corsair,1x256gb ssd 840pro,1x500gb hdd
16 godina
neaktivan
MocniSkopac kaže...

Imaš li sve update-ove?

17 godina
neaktivan

14 milja u prvom danu. Linuksaši na aparatima.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

14 milja u prvom danu. Linuksaši na aparatima.

Iskreno pitanje: Zasto bi linuksasi bili na aparatima?

14 milja u jedan dan je u stvari malo. Moze lako da se desi da uskoro bude 13 ili manje. Vreme ce pokazati. Jos je rano za svadbu i veselje.

Opet, zasto o linuksasima?

(Steam OS can't come soon enough...)

17 godina
neaktivan
Solo kaže...

Iskreno pitanje: Zasto bi linuksasi bili na aparatima?

14 milja u jedan dan je u stvari malo. Moze lako da se desi da uskoro bude 13 ili manje. Vreme ce pokazati. Jos je rano za svadbu i veselje.

Opet, zasto o linuksasima?

(Steam OS can't come soon enough...)

Zato jer je tema o Windowsima a sve vrvi od linkusaša i njihovog snebivanja nad telemetrijom. Ista ta telemetrija se da isključi bez pola muke ili sa pola muke ako se radi o Home - Pro verziji.

I na kraju Steam OS na temi o novim Windowsima.

Linuksaši na aparatima.

arguing over the internet is like competing in the special olympics..even if you win you're still retarded.
14 godina
deckard kaže...
Mitch kaže...
Nadogradio sam čak 6 post-Sandy Bridge računala...nakon prvog ostao oduševljen...zbilja se ništa ne gubi upgradeom, a napokon (gotovo) uživam OS X iskustvo na Windowsima...jako lijepo, brzo i pouzdano

Meni je skršio Primo ramdisk koji ne radi pod Win10 i Easy Tune za Gigabyte ploču. Easy tune sam nekako zamijenio SpeedFanom, a za ramdiskom mogu samo plakati dok ne naprave novu verziju. Jedan jedini i najbolji ramdisk software ikad i igdje od doba Amige. Ne pitaj zašto mi treba. Na laptopu sam mortao skršiti kompletan account jer mi nakon nadogradnje nije radio search. Tek nakon rekreacije accounta i par sati podešavanja aplikacija ispočetka konačno radi i search. Također sam se jedno sat vremena igrao s postavljanjem HR kodne stranice jer mi je iz nekog razloga stalno bio aktivan ENG setup ma što ja radio; removao, dodavao HR. Toliko o tome da se ništa ne gubi. Ako ništa drugo gubi se vrijeme.

Edit: Primo ramdisk ipak radi nakon reinstalacije.

Ista stvar i kod mene glede RAM diska....ASRock ploča, XFast RAM je radio perfektno na Win 7/8 sad jednostavno nekoliko ključnih aplikacija ima problem kao i jedina igra trenutno na compu...čekati update :)

17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Zato jer je tema o Windowsima a sve vrvi od linkusaša i njihovog snebivanja nad telemetrijom. Ista ta telemetrija se da isključi bez pola muke ili sa pola muke ako se radi o Home - Pro verziji.

Ja nisam linuksas. A opet imam gorak ukus u ustima kada sam procitao o Telemetriji i Cortana-i.

Trebam biti linuksas da bih bio oprezan sto sa kime delim? Ili ko mi viri preko ramena sto radim i kako?

To sto ti kazes "bez pola muke", je za mene zastrasujuce. Sto je sa onima koji nemaju pojma za ovo? Zasto Home nema opciju? (Ovo sa Home me ubija u pojam i yebe mi logiku nacisto).

Kupujes OS da bi otkrio da si samo zamorac za svoje pare?! (Ja bar kupujem moj OS).

To ne treba da bude u Windowsima ni u kom slucaju, a opet - ljudi su toliko otupeli u zadnje vreme...

Steam OS nisam pomenuo zbog linuksa vec zbog igara. DX 12 je jedina stvar sto bi privuklo nekog gejmera da instalira Win 10. Ali, bar tako izgleda, ovoga puta to nije dovoljno kao Vista i DX10.

Na kraju situacija nije ista kao pre 10-15 godina. Danas se OS ne menja tek onako. Ko bi sa zdravom pamecu unistio OS na kome radi i sve funkcionise da bi eksperimentirao sa necem za sta nema garanciju?

11 godina
protjeran
Solo kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Ja nisam linuksas. A opet imam gorak ukus u ustima kada sam procitao o Telemetriji i Cortana-i.

Trebam biti linuksas da bih bio oprezan sto sa kime delim? Ili ko mi viri preko ramena sto radim i kako?

To sto ti kazes "bez pola muke", je za mene zastrasujuce. Sto je sa onima koji nemaju pojma za ovo? Zasto Home nema opciju? (Ovo sa Home me ubija u pojam i yebe mi logiku nacisto).

Kupujes OS da bi otkrio da si samo zamorac za svoje pare?! (Ja bar kupujem moj OS).

To ne treba da bude u Windowsima ni u kom slucaju, a opet - ljudi su toliko otupeli u zadnje vreme...

Steam OS nisam pomenuo zbog linuksa vec zbog igara. DX 12 je jedina stvar sto bi privuklo nekog gejmera da instalira Win 10. Ali, bar tako izgleda, ovoga puta to nije dovoljno kao Vista i DX10.

Na kraju situacija nije ista kao pre 10-15 godina. Danas se OS ne menja tek onako. Ko bi sa zdravom pamecu unistio OS na kome radi i sve funkcionise da bi eksperimentirao sa necem za sta nema garanciju?

uskoro te budu proglasili toreticarom zavjere...inace,dobro govoris..

14 godina
odjavljen

Cekajte, je li svi driveri ok rade ? Ja imam staru maticnu plocu, bojim se da necu moci zvuk instalirati, kao sto mi je bio problem sa win 8.1 ? 

Darko

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DarkoKwon kaže...

Cekajte, je li svi driveri ok rade ? Ja imam staru maticnu plocu, bojim se da necu moci zvuk instalirati, kao sto mi je bio problem sa win 8.1 ? 

To je prvenstveno pitanje za proizvođače hardvera. A AsRock baš i nije poznat po tome da mu je stalo do njegovih korisnika - za tvoju ploču, zadnji driveri su izdani za Windows 7.

Dakle, možda imaš sreće pa Windows skine neke drivere i sve proradi, a možda i ne.

EZY-E kaže...

Nemojte previše pozitivno pisati o 10-ki da vas linuksaši nebi nanjušili

Barem pola njih nikad Linux nisu ni vidli, a druga polovica je još na XP-u.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 12:46 (kizo2703).
13 godina

SVE ZAHVALE MSu sto napokon OSOBNO pojsedujem licencu za Windowse... lijepo li je instalirati technical preview i za zahvalnost dobiti originalne windowse na raspolaganje :D

btw. molim vas da mi i key posaljete pa da mogu reinstall ordaditi po potrebi <3 awwwww MŠ :P :)

ahahahaha

btw i dalje je Elementary bolji....

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo Asusov hibridni tablet, Win 8.1 i sve najnovije, rezervirana 10tka. Nije došao upgrade, a niti preko MCT-a neće jer javlja grešku "Nešto se dogodilo".

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Što svi na engleski Win10? Što fali hrvatskom Win10? Samo skineš engleski jezični paket.
15 godina
Solo kaže...  

Uništio?

Instaliranje Windowsa nikada nije bilo bezbolnije, clean install uopće nije potreban pod uvjetom da već imaš uredan OS.

Swedish latin super funk.
16 godina
Filozofil kaže...
Što svi na engleski Win10? Što fali hrvatskom Win10? Samo skineš engleski jezični paket.

Losi prijevodi, Cortana i pola novih pogodnosti ne radi jos na hrv

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Uništio?

clean install uopće nije potreban pod uvjetom da već imaš uredan OS.

Da - unistio. Kao - unistio = poslao u vjecna lovista.

Duzi odgovor: Vecina njih na ovom forumu nema niceg pametnog na Winsima, zato i nije ih briga pa instaliraju novi OS svakih par dana teka da ga "osvjeze". (heh heh heee).

Uredan OS? Uredan, kao - prazan? Jer ti mislis da je moja Vista neuredna?

Da, ja sam na Visti. Kupio sam je 2008 samo zbog DX10, cak sam i Halo 2 kupio. Malo sam se borio sa njom par mjeseci a onda su je pokrpali i postala je Win 7 i pre sedmice.

Do danas ni jedan BSOD, svi programi rade. Drajvere imas za birati a ono najvaznije imam brdo fajlova po raznim folderima i brdo starih navika.

Da ja krenem sa novotarijom Win 10, ja trebam unistiti moj "neuredni" OS u excellent condition i krenuti u avanturu.

DX12 nije vise mamac za mene. Kao ni za puno njih.

Ovo vazi i za ljude sa cak starijim, WIn XP. Jer njima nije do igranja sa Winsima. Oni OS koriste za rad. Win 10 jos uvjek NIJE OS za rad. Svi koji to tvrde - lazu i najveci su amateri. Cak ni Win 8 nije za rad. FFS, do sada nisam naisao ni na jednu firmu koja je prebacila biznis ni na Win 8.

Price o sigurnosti OSa su najvece budalastine. OS je siguran koliko ga ti osiguras. Ljudi jos uvjek rade i na Win 2k, dobro osiguran. Naglasak na RADE, ne ceprkaju po ikonama.

Price o sigurnosti su jos smesnije kada znas da je jezgra OSa jos uvjek ista iz Viste, samo malo raskupusana ovdje, zakrpljena tamo...

Da skratim pricu - unistiti, kao baciti sve kroz prozor i buljiti u friski OS dok on bulji u tebe, (a Cortana te slika).

16 godina
neaktivan
Solo kaže...

Da, ja sam na Visti. Kupio sam je 2008 samo zbog DX10, cak sam i Halo 2 kupio.

Da skratim pricu - unistiti, kao baciti sve kroz prozor i buljiti u friski OS dok on bulji u tebe, (a Cortana te slika).

Ti tak i tak nemaš pravo na besplatni upgrade, pa ne znam kaj uopće radiš ovdje (osim trollanja).

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 15:46 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Ti tak i tak nemaš pravo na besplatni upgrade, pa ne znam kaj uopće radiš ovdje (osim trollanja).

Trolanja?!

Ne vise nego ti. Koliko sam shvatio nit je clanak o besplatnoj nadogradnji nit je o nekim pravima.

Ili ni sam ne znas sto je trolanje, vec koristis termin koji si tek cuo i pogresno razumio.

A ako te cese oko samih Windowsa, ja ih, srecom, mogu sebi priustiti ako zelim. Zbog toga i govorim zbog ljudi koji KUPUJU a ne zbog grabatora.

16 godina
odjavljen
Solo kaže...
kizo2703 kaže...

Trolanja?!

Ne vise nego ti. Koliko sam shvatio nit je clanak o besplatnoj nadogradnji nit je o nekim pravima.

Ili ni sam ne znas sto je trolanje, vec koristis termin koji si tek cuo i pogresno razumio.

A ako te cese oko samih Windowsa, ja ih, srecom, mogu sebi priustiti ako zelim. Zbog toga i govorim zbog ljudi koji KUPUJU a ne zbog grabatora.

Ne brini, ima nas koji se i slazemo s tobom, samo nismo bas glasni. Opcenito ne uzimaj postove k srcu, jer ako pljujes po androidu, proglasen si iOS ovcom. Ako pak pljujes po iOS-u, ili si ne mozes priustiti iphone, ili pak nikad nisi imao iPhone. Ocito se ne moze i posve opravdano pljuvati po MS-u takodjer.

Imam instalaciju win7 vec 4 godine, ne planiram upgrejdati na 10 pod ovim uvjetima. No kad tad cu morat (.NET, jbg), ali sve dok mogu biti na sedmici, ne idem na 10. Ne zato jer je win 10 los ili dobar, vec iz ranije nabrojanih razloga. Sad, te 'sitnice' su nekom ocito smijesne, no meni osobno nisu. Ni malo. Cijela EULA je hrpa s*anja, i ne mogu da vjerujem da takve stvari pokusavaju progurati. Zapravo, nije toliko tesko za povjerovati, jer evo vecini ekipe to ocito odgovara. Jbg.

17 godina
neaktivan
Hann kaže...

ijela EULA je hrpa s*anja, i ne mogu da vjerujem da takve stvari pokusavaju progurati. Zapravo, nije toliko tesko za povjerovati, jer evo vecini ekipe to ocito odgovara. Jbg.

Ovo je alarmantno za mene. Kako je lako progurati krivi mentalitet.

Inace ne pljujem po MS, jer i sam koristim njihov proizvod. Kritika nije nadmoet i nema te firme nit covjeka koji nije ili ne moze biti podlozan kritici.

Pitanje je kada prestaje razum i logika a gde pocinje transformacija u ovcu za sisanje.

Citajuci njihovu EULAu, (od faking 45 stranica), ja ostajem da tvrdim zdravom pamecu - Windows 10 je los OS za krajnjeg korisnika.

A tek kada ga zakaci EU i ostali... Bice interesantno u to sam sigurarn.

Jos je rano. 14 milja se lako otopi.

17 godina
LudaRajcica kaže...

SVE ZAHVALE MSu sto napokon OSOBNO pojsedujem licencu za Windowse... lijepo li je instalirati technical preview i za zahvalnost dobiti originalne windowse na raspolaganje :D

btw. molim vas da mi i key posaljete pa da mogu reinstall ordaditi po potrebi <3 awwwww MŠ :P :)

ahahahaha

btw i dalje je Elementary bolji....

Instaliraj aida64 extreme i iz tog programa si isčitaj reg key pa si ga zapiši i spremi...

17 godina
neaktivan

a zašto ne čekati mjesec-dva-tri-sedam da se to sve ustabili/pokrpa/dovrši/ispravi? pametan uči na tuđim iskustvima, budala na svojima. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I&amp;#39;m not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Solo kaže...

... a ono najvaznije imam brdo fajlova po raznim folderima i brdo starih navika.

Pa ne znam, možda imam krive navike ali ja još od win98 imam c particiju samo i isključivo za windowse. Sve ostalo spremam na druge particije kako bi reinstalacija OS prošla što bezbolnije... format c mogu raditi svaki tjedan i sve ispočetka bez imalo beda i panike...

17 godina
neaktivan
movie kaže...

Pa ne znam, možda imam krive navike ali ja još od win98 imam c particiju samo i isključivo za windowse. Sve ostalo spremam na druge particije kako bi reinstalacija OS prošla što bezbolnije... format c mogu raditi svaki tjedan i sve ispočetka bez imalo beda i panike...

Imam i ja sistem. Imam nekoliko HDDa sa raznim backupima i stvarima koje su mi vazne, ali ipak imam i fajlova kao "New Tex Document (4)" sa nekim linkom ili tekstom i slicne male stvari koje su vec deo navike.

Menjanjem OSa mozes lako zaboraviti na to i netragom ih unistiti. Onda su tu razni SaveGame i sl.

Format C se radi iz potrebe. Gradis i uredjujes OS kao kucu. Zato se zove PC, jer je to tvoj virtualni radni sto ili za sto god ti sluzi.

Menjanje OSa je, bar za mene, nesto sto bi trebao da uradi korisnik Windows 95, ali ne i korisnik Windows XP, ako mu nije do igara. Jos manje korisnik Windos 7.

14 godina
neaktivan

Prema Windowscentral, vec je ta brojka presla 67 milijuna

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 21:14 (MSN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Solo kaže...
sirka666 kaže...

Uništio?

clean install uopće nije potreban pod uvjetom da već imaš uredan OS.

Da - unistio. Kao - unistio = poslao u vjecna lovista.

Duzi odgovor: Vecina njih na ovom forumu nema niceg pametnog na Winsima, zato i nije ih briga pa instaliraju novi OS svakih par dana teka da ga "osvjeze". (heh heh heee).

Uredan OS? Uredan, kao - prazan? Jer ti mislis da je moja Vista neuredna?

Da, ja sam na Visti. Kupio sam je 2008 samo zbog DX10, cak sam i Halo 2 kupio. Malo sam se borio sa njom par mjeseci a onda su je pokrpali i postala je Win 7 i pre sedmice.

Do danas ni jedan BSOD, svi programi rade. Drajvere imas za birati a ono najvaznije imam brdo fajlova po raznim folderima i brdo starih navika.

Da ja krenem sa novotarijom Win 10, ja trebam unistiti moj "neuredni" OS u excellent condition i krenuti u avanturu.

DX12 nije vise mamac za mene. Kao ni za puno njih.

Ovo vazi i za ljude sa cak starijim, WIn XP. Jer njima nije do igranja sa Winsima. Oni OS koriste za rad. Win 10 jos uvjek NIJE OS za rad. Svi koji to tvrde - lazu i najveci su amateri. Cak ni Win 8 nije za rad. FFS, do sada nisam naisao ni na jednu firmu koja je prebacila biznis ni na Win 8.

Price o sigurnosti OSa su najvece budalastine. OS je siguran koliko ga ti osiguras. Ljudi jos uvjek rade i na Win 2k, dobro osiguran. Naglasak na RADE, ne ceprkaju po ikonama.

Price o sigurnosti su jos smesnije kada znas da je jezgra OSa jos uvjek ista iz Viste, samo malo raskupusana ovdje, zakrpljena tamo...

bravo..10+ ..napokon netko tko shvaca pravo stanje stvari..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice