Veliki rast Androida

poruka: 37
|
čitano: 4.402
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Veliki rast Androida".
17 godina
Veliki rast Androida

Go Google go! 

Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Veliki rast Androida
nista cudno,mislim da je android platforma buducnost,izlaze sve bolji uredjaji,software se drasticno poboljsava a i pokrivenost trzista,od low enda do vrha je sve bolja! Mane,fragmentacija platforme (od 1.5 pa do skoro 3.0) i katastrofa od marketinga,tu bi trebali ucit od stevice,koji od govanca napravi sarmu!
16 godina
neaktivan
Veliki rast Androida

Sad se vidi sta je platforma buducnosti. Nadam se da ce i Nokia izdati koji uredjaj na ovoj platformi :)

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DwightSchrute kaže...
nista cudno,mislim da je android platforma buducnost,izlaze sve bolji uredjaji,software se drasticno poboljsava a i pokrivenost trzista,od low enda do vrha je sve bolja! Mane,fragmentacija platforme (od 1.5 pa do skoro 3.0) i katastrofa od marketinga,tu bi trebali ucit od stevice,koji od govanca napravi sarmu!

To je istina, imam mobitel google puls, s androidom i market im je veliko sranje, naspram mog iPhone-a Cool

*_helper_*
16 godina
stevan94 kaže...

Sad se vidi sta je platforma buducnosti. Nadam se da ce i Nokia izdati koji uredjaj na ovoj platformi :)

Da, istog trenutka kada Apple počne prodavati Mac sa OEM Winsima...

Every hole is a goal!
16 godina
neaktivan
Bukva kaže...
stevan94 kaže...

Da, istog trenutka kada Apple počne prodavati Mac sa OEM Winsima...

To i ja mislim. Nokia ima svoj Symbian i derati će po njemu sve dok može, otvorila mu je kod, radi alate i vraški se trudi da konkurira.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
max1919 kaže...

To i ja mislim. Nokia ima svoj Symbian i derati će po njemu sve dok može, otvorila mu je kod, radi alate i vraški se trudi da konkurira.

Samo mali ispravak ... ako sam dobro ulovio stvari, Nokia kreće s novim smartphoneovima sa MeeGo platformom baziranoj na linux kernelu (kao što je i Android baziran na linux kernelu).

Dakle - i sami napuštaju Symbian. Ako ja nešto nisam dobro shvatio - ispravite me ;)

16 godina
neaktivan
NaniteBoy kaže...
max1919 kaže...

Samo mali ispravak ... ako sam dobro ulovio stvari, Nokia kreće s novim smartphoneovima sa MeeGo platformom baziranoj na linux kernelu (kao što je i Android baziran na linux kernelu).

Dakle - i sami napuštaju Symbian. Ako ja nešto nisam dobro shvatio - ispravite me ;)

hmmmm, ako ti tako kažeš... nezzz nosam baš najinformiraniji ali sumljam da bi Nokia prihvatila Android u bilo kojem slučaju.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
NaniteBoy kaže...
max1919 kaže...

Pravo zboris! Cool

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina

Nokia kreće na MeeGo i Maemo, iako sam negdje pročitao da će ostati i na Symbianu, ali kao OS u entry segmentu.

A nit jedan nit drugi nisu nikakvi derivati Androida (to što imaju istu jezgru, to je drugi par rukava...)

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Nokia kreće na MeeGo i Maemo, iako sam negdje pročitao da će ostati i na Symbianu, ali kao OS u entry segmentu.

A nit jedan nit drugi nisu nikakvi derivati Androida (to što imaju istu jezgru, to je drugi par rukava...)

Da - imaš pravo - tako sam i ja vidio da će entry segment ostati na Symbianu - što vjerojatno i ima smisla.

No nekako je Nokia propustila cijeli taj smartphone vlak kako trenutno izgleda, kao da su neodlučni...

Kao inače veliki fan Nokie - volio bih vidjeti jedan pošteni smartphone od njih - ali s Androidom 3.0 :D

17 godina
Veliki rast Androida
Očekivano. Proizvođači i kupci ne vole monopol.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Veliki rast Androida

Sretno im. Nadam se da će se po kvaliteti i broju developera približiti iOS-u.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Približiti? Jedino ako developerima smatraš svu ovu djecu koja pišu skriptice i to nazivaju aplikacijama.

16 godina
neaktivan
funat kaže...
Random. kaže...

Približiti? Jedino ako developerima smatraš svu ovu djecu koja pišu skriptice i to nazivaju aplikacijama.

Ne znam što želiš reći. Ako želiš reći da je Android u prednosti u kvaliteti aplikacija - pokaži nam to svima. Što se tiče developera, trenutno je omjer 4:1 u korist iOS-a.

Djeca su takvi kao ti. Osobe kojima su argumenti niti dokazivi, niti primjereni razgovoru na razini odraslih osoba.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

A svi vidimo hrpu argumenata u ovoj tvrdnji. Pogotovo kvaliteti.

:)
17 godina
neaktivan
Random. kaže...
funat kaže...
Random. kaže...

Ne znam što želiš reći. Ako želiš reći da je Android u prednosti u kvaliteti aplikacija - pokaži nam to svima. Što se tiče developera, trenutno je omjer 4:1 u korist iOS-a.

Djeca su takvi kao ti. Osobe kojima su argumenti niti dokazivi, niti primjereni razgovoru na razini odraslih osoba.

Ovo što piskara "aplikacije" za iOS ja ne smatram developerima, već high level koderima koji troše high-level (i brutalno limitirane) APIje da bi izradili sitnice za privlačenje masa (vremenska prognoza i burza na 1500 načina).

Broj developera na razvoju platforme i krucijalnih aplikacija je ono što se broji, a tu Google + FOSS zajednica (koja razvija Linux i prateći softver) šiju Apple za nekoliko redova veličine.

Osobno zlurado čekam dan kada će Apple opet zaroniti zbog svoje potrebe da zarađuje i na zraku.

15 godina
neaktivan
Veliki rast Androida

Ljudi nemojte biti smiješni, nisu iPhone aplikacije samo vremenska prognoza i burza na 1500 načina, besplatne ili za 99 centi igre, i slične stvari.

Ima puno brutalno dobrih i korisnih aplikacija. Neke koštaju i po 500   dolara (software za video nadzor) i ljudi to kupuju jer im treba, jer im se isplati i jer super radi. Da ne spominjem masu aplikacija za medicinare, aplikacije za daljinsko upravljanje svime i svačime. itd.

Meni najkorisnijom aplikacijom mogu se spojiti na server, gledati grafove zauzeća memorije, cpu-a, upravljati njime. A to mi je bitno jer od toga zarađujem. Ima još puno ovakvih primjera.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To isti mozes i na androidu. ALi kad se spoemen appstore prica se o 100.000 ili 200.000 aplikacija. Vjerujem da ima i korisnik ili vrhnskih ali koliki je to procenat od tih silnih hiljada aplikacija? i Koliko je to developera? Niko ne kaze da nema niti jednog. Dapace. Ali da ih ima najvse? hmmmmmmmmmmmmm

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 18:24 (logic).
16 godina
neaktivan
logic kaže...
Random. kaže...

A svi vidimo hrpu argumenata u ovoj tvrdnji. Pogotovo kvaliteti.

Nekako mi se čini da misliš da sam doveo u pitanje kvalitetu Android aplikacija. Govorim o kvaliteti samog operacijskog sustava.

funat kaže...

Broj developera na razvoju platforme i krucijalnih aplikacija je ono što se broji, a tu Google + FOSS zajednica (koja razvija Linux i prateći softver) šiju Apple za nekoliko redova veličine.

Broj developera na razvoju platforme korisniku ne znači ništa. Broj developera na razvoju "krucijalnih" aplikacija korisniku ne znači ništa. Jedino važno je da željenu aplikaciju mogu pronaći i kupiti.

logic kaže...

To isti mozes i na androidu. ALi kad se spoemen appstore prica se o 100.000 ili 200.000 aplikacija. Vjerujem da ima i korisnik ili vrhnskih ali koliki je to procenat od tih silnih hiljada aplikacija? i Koliko je to developera? Niko ne kaze da nema niti jednog. Dapace. Ali da ih ima najvse? hmmmmmmmmmmmmm

U 2009. je od svih prodanih mobilnih aplikacija 99.4 % prodano preko App Storea koji trenutno ima oko 230 000 aplikacija.

Da ti prikažem slikovito zašto omjer korisnih prema ne korisnima aplikacijama u ovom slučaju ne znači previše.

Slova su različite korisne aplikacije, _ je smeće.

App Store:

A__B____C_D__E________F__GH___I____K_J___L__________M__N____O____P____Q_R_S______T__

Android Market:

A_C__FGLN_S_

Omjer korisnih na prema smeću je kod Androida trenutno bolji, no što mi to znači kada paletu aplikacija App Storea?

Android je, kada je bio malen, imao ekskluzivu. Iako je imao malen broj aplikacija, imao je hard-core developere koji su donosili kvalitetu. Sada tu prednost gubi. Zašto? Zato što postaje popularan. Privlači pažnju svih - pa tako i kvazi developera, istih onih koji rade Fart aplikacije na iOS-u. A to se već dobro vidi - pogledaj Top Paid ili Top Free aplikacije u Android Marketu - situacija je gotovo jednaka kao na App Storeu.

Moje predviđanje:

Bez obzira što bi bez App Storea situacija sa aplikacijama danas bila katastrofa (Apple ima naviku da mijenja situaciju na tržištu) - Android će naposlijetku biti App Store 2, kako po kvaliteti, tako i po broju aplikacija. Neće tu biti nikakve razlike.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 1:49 (Random.).
17 godina
neaktivan

Ogroman je razlika u otvorenosti platforme. Apple zeli da sve kontrolise i nista ne dozvoljava da se radi mimo njega. Zasto ti je bluetooth ogranicen? Zasto Ipad nema usb? Tj ima ali doplacjes? Na sve moguce nacine apple zeli da sve sto kupujes on ima dio toga. Kod androida to nije slucaj. Nema ogranicenja sto se tice googlea. Radis ta hoces. To je gromna razlika. I meni apsolut no ne zanci nista ako ima 200.000 aplikacija. Ja koristim 10 najvise a njih ima na svim platformama. To ti je kao da ti google izabi 200.000 rezlultata prilikom pretrazivanja. Nista ti ne znaci jer je i to previse. Na androidu ne moram jail breakti uredjaj da imam neke funcije. Imam ih cim ga upalim ili instaliram apikaciju. To sto je jailbreak postupak od 3 sec je ovdje irelevantno jer appleov iphone je uredjaj bez jailbreaka i kao takav je poluupotrebljiv. Pogledaj samo ovdje na forumu. Cim je najvaljen iphone 4 svi pitaju ima li jailbreak. Meni je to smijesno i zalosno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 9:02 (logic).
17 godina

iPhone je skup telefon. I to da te prcaju iz applea, a dao si tolike pare je prejadno.

'nuff said.

No ono sto vi svi niste spomenuli a kljucno je,

ANDROID je PLATFORMA

IPHONE je TELEFON

ANDROID radi na svemu zivom,

IPHONE OS radi samo na onome sto apple dozvoli.

I jedno i drugo ima svoje prednosti i nedostatke.

Posto ja ne volim ogranicenja, Android je jedino rjesenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 9:19 (Bitanga).
17 godina
Veliki rast Androida

Baš mi je drago, nadam se da će uskoro u sferama telefona staviti Apple tamo gdje su i u sferama računala, Apple je jednostavno jedna izuzetno bezobrazna firma. Tužit će te ako se usudiš napraviti alternativn ispravljač za njihov uređaj. 

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I to jer krsis patentna prava. Nije mi samo jasno sta u punjacu mozes patentirati. Mozda onaj magnet?

Smecari teski. I onda jos genijalci ovdje napisu kako stevo ne radi radi para.Cisti altruizam.

17 godina
neaktivan
Veliki rast Androida

tako je - svako ko ne kupi bilo koji iProizvod je zapravo sirotan koji to želi, ali si ne može priuštiti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
funat kaže...

tako je - svako ko ne kupi bilo koji iProizvod je zapravo sirotan koji to želi, ali si ne može priuštiti.

I još ako bilo koji kupi, glavno da je otraga zaljepljena jabuka. Kvaliteta i druge stvari nisu bitne.
16 godina
neaktivan
Veliki rast Androida

Imao sam Smartphone sa Win Mobile 5.0, 6.0, 6.1 i 6,5 platformom, sada imam android (v2.1) bazirani Smartphone  i moram bez sustezanja reći da Android ima strašno potencijala, odnosno već sada je prilično dobar, a najave

za verziju 3.0 su takve da da ako naprave samo 50% onoga što najavljuju bit će silno popularan i osvojit će još veći dio tržišta.

Aplikacija i sada ima poprilično, osim što nema zamjene za Core Player, u kojem uživaju i vlasnici Win mobile platforme i vlasnici mobitela sa Symbian platformom.

Symbianu su odbrojani dani, to je jedino sigurno.

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki rast Androida

Ono što potencijalno može pomoći Android platformi su razne modifikacije samog OS-a od strane raznih pojedinaca i firmica - koje mogu pretvoriti Android uređaje u pouzdane industrijske ili zabavne uređaje. Otvorena platforma koja ugrabi 30% (nadajmo se) može eksplodirati, i iPhonea ćemo se svi sjećati kao i Apple II i sličnih crnih kutija.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki rast Androida

Andorid OS je odlican OS pogotov jer mozes napraviti apsolutno sto ti god padne na pamet bez primisli da ce se netko iz Google-a sjetiti i reci to nemoze na Market. To mi je nesto fantasticno! Osmijeh Kod iOS-a mi se svida sto mozes napraviti svoju aplikaciju i staviti je na App Store i zaraditi novce na njoj ,ali sto mozes taj zaradeni novac podignuti, dok na Andorid Marketu jos uvijek nemozes staviti aplikaciju iz Hrvatske i zaradeni novac na njoj podignuti u banci (zbog paypal-a ili tako nesto sl. ispravite me ako sam u krivu). Cool

@logic gledam ti PC i cemu 5 diskova? Smijeh

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Andorid OS je odlican OS pogotov jer mozes napraviti apsolutno sto ti god padne na pamet bez primisli da ce se netko iz Google-a sjetiti i reci to nemoze na Market. To mi je nesto fantasticno! Osmijeh Kod iOS-a mi se svida sto mozes napraviti svoju aplikaciju i staviti je na App Store i zaraditi novce na njoj ,ali sto mozes taj zaradeni novac podignuti, dok na Andorid Marketu jos uvijek nemozes staviti aplikaciju iz Hrvatske i zaradeni novac na njoj podignuti u banci (zbog paypal-a ili tako nesto sl. ispravite me ako sam u krivu). Cool

@logic gledam ti PC i cemu 5 diskova? Smijeh

Sam si rekao ne moze zbog paypala. Zasto je to mana adroida onda?

Da zezam anshu jer kaze da sam sirotinja i da sebi ne mogu priustiti iphone pa covjek hpoce da mi udijeli ;)

Zezam se. 5? Mora biti vise ;) Il ti nisi dobro izborjio il sam ja nesto pogresno napisao ;)

EDIT: Bio sam u pravu. Ti si pogresno izbrojao. 6 ih je ;)

Jbg vremenom se skupi. Neke dobio u racun neke kupio i tako malo po malo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 14:10 (logic).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice