Uzlet HTML5 videa

poruka: 49
|
čitano: 5.551
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uzlet HTML5 videa".
14 godina
neaktivan
Re: Uzlet HTML5 videa
Hyperion kaže...

Dapače za plazmu je obrnuto, ona ne da umire nego se prodaje rekordno, a planiraju ugurati plazma tehnologiju u ekrane od po 20+". Za sada je najmanja plazma koju možete kupiti 37 ili 40", manja nepostoji.

Plazma ima superiornu dubinu crne boje, a i slika meni osobno je prva liga u odnosu na TN monitor, za IPS neznam.

Da, ali TN i IPS su opet lcd-ovi..

Plazma ima odlican kontrast i superiorniju crnu, jer sama emirira svj, nema tu poz, osvjetljenja..

A lcd..propusta svjetlost..zato je koma, crna ce uvijek biti svjetlija..jedino se plazmi sad moze pribliziti IPS LED..i to ne Full Array s lokalnim zatamljenjem, a ne Edge Led, kao sto je vecina..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 0:15 (brane47).
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Imam FF 4.0 RC i sad sam makno flash al nece ni jedan video na yt da radi....

Joj, ljubi te majka pametnog {#}

ovamo frajeru -> https://www.youtube.com/html5

prijavi se za testiranje i usput provjeri koja su trenutna ogranicenja da ne bi naletio na jos ovakvih iznenadenja ;)

te nakon toga mozes derati po jubitu

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
16 godina
neaktivan
weedos kaže...

Zanimljivo da nikome flash nije smetao dok nije postojala alternativa :D Pa da nije bilo flasha, danas nebi bilo ni youtuba. Zbog flasha se razvio internet video, flash video su ime i prezime youtube-a koliko god vi to poricali. 

Tko kaze da nikome nije smetao?!?! Meni smece smeta otkad postoji i blokiram ga konzekventno na svim browserima i racunalima vec barem 8 godina i osobno ne poznajem nikoga kome flash ne smeta i ne cini nesto protiv istog. Jedini razlog zbog kojeg sam ikada uopce instalirao flash jest online video jer eto, nije bilo alternative, ali sada kada ista postoji, umjesto da instaliravam kojekakve flash blockere jednostavno cu deinstalirati flash i sve 5.

15 godina
rustweaver kaže...

prijavi se za testiranje i usput provjeri koja su trenutna ogranicenja da ne bi naletio na jos ovakvih iznenadenja ;)

Ako to napravin, onda će mi svi videi bit u html 5? Ili samo neki? 

Koliko san nabrzinu uspija vidit može se određivat brzina videa.

Do what you want cause a pirate is free.
15 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

Isprobao HTML 5 video i mogu reći da je užas. Nema full screen video tako da mi je to bezveze. Vratio se nazad flashu kojeg ne volim, ali trpim dok ne dodje nešto bolje (Bugovci, ne volim niti vas Silverlight, odvratan je).

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
rustweaver kaže...

Koliko san nabrzinu uspija vidit može se određivat brzina videa.

evo, meni je na chromiumu, na Ubuntuu, i na HTML5 jutjub radi sasvim pristojno, i bez nekih problema, tak da ne morate više imati flash, a na linuxu je to često problem 

Zasada koliko vidim, se može regulirati brzina, no vjerujem da će dodati još koju opciju sa vremenom. Koristio sam i prije HTML5 video, no, evo sada više neću ni prekidati korištenje, jer ako ništa drugo, sada je već u plusu samim time što mogu regulirati brzinu, a novih featurea će biti sve više i više 

42
15 godina
kakapo kaže...

evo, meni je na chromiumu, na Ubuntuu, i na HTML5 jutjub radi sasvim pristojno, i bez nekih problema, tak da ne morate više imati flash, a na linuxu je to često problem 

Zasada koliko vidim, se može regulirati brzina, no vjerujem da će dodati još koju opciju sa vremenom. Koristio sam i prije HTML5 video, no, evo sada više neću ni prekidati korištenje, jer ako ništa drugo, sada je već u plusu samim time što mogu regulirati brzinu, a novih featurea će biti sve više i više 

Vidin da na dosta videa nema 480p kvalitete nego ide 360p pa HD...720 i 1080p.

I dosta brže mi se učitava, tako da za flash neman više razloga da ga koristin.

Do what you want cause a pirate is free.
17 godina
Uzlet HTML5 videa

zgodno. pod ubuntu mi ventilator više ne buči tako jako kao kad pokrenem flash. izgleda da će moja radeonka x600 ipak malo odahnit. odličan feature ovaj regulator brzine, pogotovo jer stavljam videa sa sportskih terena gdje će sada gledatelji moći usporeno promotriti situaciju.  

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
facewithascar kaže...

Isprobao HTML 5 video i mogu reći da je užas. Nema full screen video tako da mi je to bezveze. Vratio se nazad flashu kojeg ne volim, ali trpim dok ne dodje nešto bolje (Bugovci, ne volim niti vas Silverlight, odvratan je).

Kao sto pise na https://www.youtube.com/html5: "Fullscreen support is partially implemented. Pressing the fullscreen button will expand the player to fill your browser. If your browser supports a fullscreen option, you can then use that to truly fill the screen".

Dakle fullscreen->F11 i to je to.

15 godina
protjeran
rustweaver kaže...
soundstream kaže...

Imam FF 4.0 RC i sad sam makno flash al nece ni jedan video na yt da radi....

Nekuzim,zast bi sad moro skidat betu ak imam RC :S

http://www.soundstream.com/
17 godina
weedos kaže...
uuY kaže...

Pametni ljudi (poput mene) ionako drže Flash isljučenim i uključuju ga tek po prijekoj potrebi.

Često, tek kada neku poznatu web stranicu pogledam iz browsera s uključenim Flashom, iznova shvatim koliko sam samim uklanjanjem Flasha izbjegao napadnih gluposti na web stranicama.

Znači svatko kome flash nije isključen - glup? "Pametni" ljudi (poput tebe) bi trebali izbjegavati komentiranje nečega što nerazumiju. Zapravo "pametni" ljudi (poput tebe) bi trebali izbjegavati bilo kakvo komentiranje, ne samo što neće vrijeđati  zdrav razum nego i osloboditi nas "napadnih gluposti na web stranicama".

Ne, implikacija nije komutativna relacija, pa onda ne slijedi ni zaključak koji propituješ. Ali, to je česta logička greška, pa se ti se može oprostiti, ako ti se već tolerira nepoznavanje pravopisa. Inače, moji komentari su zrno mudrosti na kakvo se rjetko nailazi, poštuj ih, cijeni i proučavaj mjesec - dva prije nego doneseš zaključak. Uživaj u sunčanom danu.

14 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Pa tko je rekao da moras skidati betu, samo pise koji su podrzani browseri..znaci bilo koji firefox 4..isto tako i chrome..i opera od verzije 10.6 na vise..itd..

Samo stisnes join the html trial, da ti se prebaci na html, ne flash..i amen..

15 godina
protjeran
brane47 kaže...
soundstream kaže...

Pa tko je rekao da moras skidati betu, samo pise koji su podrzani browseri..znaci bilo koji firefox 4..isto tako i chrome..i opera od verzije 10.6 na vise..itd..

Samo stisnes join the html trial, da ti se prebaci na html, ne flash..i amen..

aha evo je :D

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 12:45 (soundstream).
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Oni koji su konvertirani, sto bi trebala biti vecina. Takoder pise i da klipovi koji su podrzani reklamama za sada ne rade u HTML5 formatu nego i dalje kroz flash player.

facewithascar kaže...

Firefox -> desni klik na video -> Full Screen

(Uvedeno u verziji 3.6)

Iz HTML5 specifikacije:

User agents should not provide a public API to cause videos to be shown full-screen. A script, combined with a carefully crafted video file, could trick the user into thinking a system-modal dialog had been shown, and prompt the user for a password. There is also the danger of "mere" annoyance, with pages launching full-screen videos when links are clicked or pages navigated. Instead, user-agent specific interface features may be provided to easily allow the user to obtain a full-screen playback mode.

Ukratko, HTML5 video namjerno nema podrsku za fullscreen da bi se izbjegle zloporabe doticnog. Prepusteno je browserima da sami implementiraju fullscreen video podrsku koju korisnik aktivira po zelji (kao na primjeru firefoxa koji sam stavio).

Evo i za Operu fullscreen video (za sada samo u obliku skripte)

http://extendopera.org/userjs/content/html5-video-full-screen

Za Chrome

https://chrome.google.com/extensions/detail/ebgmnlijojnbaobgigecaphecgokpnhp

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 16:44 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Uzlet HTML5 videa

Baš me zanima kad će Bug Online primjeniti HTML5? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mislim da će HTML5 teško zamijeniti Flash/Flex, nisu u pitanju samo igrice i video tu ima i ostalih zanimljvih stvari
Evo linka na još jednu Flex/Flash aplikaciju za potrošače HEP-a kategorije kućanstvo ( ova prethodno je bila za poduzetništvo)

http://mojracun.hep.hr/ods/index.html

Pozdrav
Z

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2011 19:48 (ZoranF).
17 godina
neaktivan

Prilično amaterski odrađeno, ali ako se zna da je HEP državna firma onda je sve jasno.

14 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

Prilično amaterski odrađeno, ali ako se zna da je HEP državna firma onda je sve jasno.

Čekam "profesionalce" poput tebe (Tom69) , da nam prezentiraju nešto bar na ovom nivou, korištenjem HTML5  :-)

14 godina
neaktivan
weedos kaže...

Zanimljivo da nikome flash nije smetao dok nije postojala alternativa :D Pa da nije bilo flasha, danas nebi bilo ni youtuba. Zbog flasha se razvio internet video, flash video su ime i prezime youtube-a koliko god vi to poricali. 

Da nije bilo kočije, danas ne bi bilo automobila. To svejedno ne znači da ćeš koristiti takav oblik prijevoza.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice