UŽIVO: Stiže iPhone 5!

poruka: 1.554
|
čitano: 186.427
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "UŽIVO: Stiže iPhone 5!".
16 godina

ma samo hocu rec da apple bas briga oce imat najbolji mobitel na trzistu(hardverski) kad oni znaju da ljudi kupuju njihov brand. i nema sanse da ce pocet padat, samo ce jos vise rast jer kao sto sam vec reko ovo ce opet porusit rekorde prodaje, nekako me podsjeca na call of duty serijal(nista novo, samo staro reciklirano sranje ali se hebeno prodaje)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam iphone od modela 3g

3gs sam preskocio jer je bio isti kao i 3g i nije bilo nekih bitnih poboljsanja

sada imam iphone 4

za 4s sam očekivao da će biti isti kao četvorka. Nisam ga uzeo ali koristio sam ga neko vrijeme - nista puno bolje od četvorke.

da je ovaj model izašao lani to bi već bilo nešto..ovako ... najiskrenije bez veze(posebno radi leakova - iskreno sam očekivao da nećei biti kao na slikama:)

daleko od toga da mi se dizajn ne siviđa ali opet godinu dana gledati skoro isti mob pred sobom??

ionako mi sad ide novi aparat u 11 mjesecu ali za sada sumnjam da ce to biti iphone5

netko je tu napisao da je rezolucija katastrofa obzirom da samsung na SGSIII ima 1280*720 - da ali na vecoj dijagonal pa je i gustoća pixela manja

apple uvjerljivo ima najbolje ekrane, bar po meni.. i ovaj novi moze prikazati puni sRGB ..ne zanm da li to ima tko od konkurencije

netko tko radi sa HP-ovim dreamcolorom ili dellovim ultraharpom sa boljom matricom ili pak nekom od boljih NEC-ova ili pak MBP-om zna koliko je bolji prikaz u odnosu na većinu ostalih laptopa ili monitora..

ali treba to vidjeti u zivo...

sve stalo bez veze

koji ce mi vrag a6 čip- citam mail, malo bacim oko na web, imam mozda 10-15 ak aplikacija, igre rijetko i nikako, osim sta mala cepa po tomu, benu i ostalim zivinama

srića šta je širina ekrana ostala ista tako da i ako ga kupim moći ću ga ugurati ispod naslona za glavu u autu da"šefica" moze gledat tetelabise u vožnji na dužim relacijama

kamera - bez veze kao i na vecini mobitela (ukljucujuci i SGSIII) - ne mogu rec za Nokiu pure view jer nisam probao. opalim ja dosta slika, snima se i video, ali cim se to razvuce na 46" fhd tv nije bas da ludilo izgleda.

IOS6 - kaska li ga kaska - jos mi se rugaju za šeranje preko BT-a :) a vidim da ce i nastavit..

mislim da cu sljedeci ajfon kupit kad se otvori hrvatski itunes store sa muzikom, knjigama, filmovima i serijama, kad budem mogao koristiti siri na hrv jeziku i mogao kupiti kavu u našem mcdonaldsu ili kartu u cinestaru preko kreditne kartice direktno iz alikacije.

do tada mislim da je ovo poluproizvod, barem kad je naše tržište u pitanju...

kako rekoh imao sam par modela ajfona, ali sada kad pogledam oko sebe (pa i u firmi gdje radim) masu ga ekipe drži za šminku.. znam ih barem petoro koji dan dans imaju iOS u nekoj verziji 4.x. a jos vise njih ga koristi iskljucivo za call/sms - polovica ih nema niti itunes ACC što uređaju funkcionalnost dovodi na 0.

nekako mislim da bi mozda ovo bio totalno drugaciji uređaj da je Stevica vodio projekt do kraja.. ali mozda se varam. we will never know

SGSIII mi je teski plastikaner, igrao sam se malo sa bijelim.

sve mi se cini da je WP8 sljedei na udaru, pa da vidimo jel bolji od WM6,5 :) iz doba dok se nabadalo stajlusom po rezistivnim ekranima.

p.s.

kad je izasao 4s mislio sam da će ga puno više ljudi preskociti... pa je opet bilo onih debilnih redova

slicno mislim i za iphone 5 ali mislim da ce redova opet biti (osobno bi me bilo sram da m slikaju kako cekam ko tukac na kisi...)

pozz
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 22:21 (dkacunic).
Moj PC  
27 1 hvala 4
17 godina
neaktivan

A Samsungovi advokati vec stoje ispred suda, cekaju da se otvori ujutru :))))

---------- markantz

8 0 hvala 0
17 godina

Definitivno top komentar nakon predstavljanja:

@ preuzeto sa tportal FB stranice

"telefon je veći, čisto da se bolje vidi da ga imate."

Moj PC  
37 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Google nexus 7 je i dalje bolji od ovoga, a kamera je za hipstere ako cemo realno.

Darko

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Ovo samo pokazuje kakav je Steve bio genije. Covjek umre i zajedno s njim sva kreativnost :(.

3 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: UŽIVO: Stiže iPhone 5!
berofx kaže...

We're able to add a 5th row of icons.

Haha:) to je dobro, vidi se da gledaju sta ljudi skidaju na cydii i žele to itegrirat u novi ios:)

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
17 godina

Nisam ocekivao da ce odlazak Jobsa imat ovoliki utjecaj na iPhone.

Nikad im se nije dogodilo da je toliko ranije iscurilo toliko puno detalja o novom telefonu. Vec je puno medija pisalo o tome da nema sanse da su to sve istine o kojima se prica vec mjesecima, jer Apple drzi sve u tajnosti, te da su ti leakovi lazni.

I onda ispada da je sve vidjeno u najavam. A to "sve" je u biti toliko malo napretka da je to sramota.

Mislim, donekle kuzim da se vise ni nema kakva topla voda izmisliti, ali svejedno. Za mene iskreno razocaravajuce. Nema cak ni HD ekran, vec neku glupavu nestandardnu rezoluciju. Ne mozes nativno gledat ni 720p...

Dizajn bezveze. Jedino mi se svidjaju materijali.

Fakat lose. Lumie i Xperie su pocele puno vise nuditi i imati bolji, unikatniji dizajn.

13 godina
protjeran
http://www.anandtech.com/show/6283/iphone-5-hands-on-pics-and-video

pila nema što, da se bar ima para za ovo, kako god - valjda ce gospon IPho spustit cjene trenutnim igracima pa onda upecati nesto dobro za mal para
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
dkacunic kaže...

imam iphone od modela 3g

prvi realan komentar koji sam vidija od jednog korisnika i u potpunosti se slažem.

Osim da ima i drugih mobova s manjom rezom od 4.5 a da imaju rezu 1280*720 i većom

gustoćom piksela. Plastika opet kako koja i naravno kamera stoji!!

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
13 godina
Dachande kaže...

Nikad im se nije dogodilo da je toliko ranije iscurilo toliko puno detalja o novom telefonu. Vec je puno medija pisalo o tome da nema sanse da su to sve istine o kojima se prica vec mjesecima, jer Apple drzi sve u tajnosti, te da su ti leakovi lazni.

I onda ispada da je sve vidjeno u najavam. A to "sve" je u biti toliko malo napretka da je to sramota.

Mislim, donekle kuzim da se vise ni nema kakva topla voda izmisliti, ali svejedno. Za mene iskreno razocaravajuce. Nema cak ni HD ekran, vec neku glupavu nestandardnu rezoluciju. Ne mozes nativno gledat ni 720p...

Fakat lose. Lumie i Xperie su pocele puno vise nuditi i imati bolji, unikatniji dizajn.

Kaj ce ti HD ekran? Imaju nesto puno vaznije, a to je uniformnost. Ovo je zadano jos rezolucijom prvog iPhonea. 

Prije je iphone ipak, pogotovo za launch, radjen u puno manjim kolicinama nego sad. Em je bilo manje carriera u US, em nije isla dobavljivost za ostale zemlje prije 2-4 tjedna, a sad sve ide u razmaku od 1 tjedan. To znaci da se sve radi prije, i da ce naravno biti vise leakova.

Ovo je zapravo prvi put da mi se iPhone vise svidja hardverski nego softverski. A to je izuzetno dobro, jer je softver isti onaj koji mi se i prije svidjao.

14 godina
protjeran

Dragi gospodine Dragane,

Ovo NIJE tehnološki događaj godine! Budimo realni. Ovo možda jest tehnološki događaj godine za ljubitelje apple proizvoda, ali svako NIJE i NIJE tehnološki događaj godine. Svatko sa zrnom soli u glavi to zna.

Ovo je predstavljanje mobitela sa odavno prožvakanim tehnologijama. Još jedan u nizu ove godine.

Hvala.

DerbyCon 2012

45 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F10EXX kaže...

Ovo je zapravo prvi put da mi se iPhone vise svidja hardverski nego softverski. A to je izuzetno dobro, jer je softver isti onaj koji mi se i prije svidjao.

Jesi ti upravo rekao da voliš kad ti se prodaje isto sranje, čak i u istom pakovanju.

17 godina

Ok, znaci prvi put su fulali sa rezom, pa da sad zadrze uniformnost, ce imati takvu traljavu rezu do 2020?

Ok, iPad je tome doskocio kaj ima vecu rezu od samog FullHDa, pa ga moze svirat kak spada, sa dodacima okolo. Ali danas kad svi lepo drze serije i filmove u 720p na mobitelu. Kad cak imas i utorrent na google playu za skinut breaking bad najnoviju epizodu, iphone to nemre gledat u nativnoj rezi.

14 godina

Čak i mnogi Apple fanovi su razočarani.
Ovo je stvarno smiješno, majke ti.

ne znam samo tko je u ime Petrica pisao članak kako Appleu treba PR, a sada tu svršava na iPhone 5 -.-

Samsung Galaxy SII (GT-I9100) @ CM10 Lite + DreamKernel 2.7.2 + CWM 6
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Dobar je mob, kupio bih ga samo zbog ekrana, jer nije prevelik, nego je taman. Jedino bi možda razmislio između Nokie Lumia 920 i njega, al već sam previše puta se zeznuo s nokiom, i sad još taj wp7 os, koji valjda ima 3 aplikacije na storu(karikiram), tako da bi ipak se za njega odlučio. SGS3, em je preskup, em nije mobitel nego je tablet, prevelik je jednostavno.

Ništa prerevolucionarno, jer neznam šta se može napravit trenutno tako revolucionarno, dizajn je lijep, cijenovno će opet bit na ugovor jeftiniji i od samsunga i od nokie, iako će svi pričat kako je skup, a vjerojatno nisu ni pogledali cijene, samo govore da govore.

Moglo je bit više inovacija, nije ih bilo, šta ćeš, ipak ću pričekat da istekne ugovor pa ću uzet na produženje Iphone 5S ili 6 :)

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
2 5 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je fascinantno kako su svi detalji uspjeli procuriti iako je Tim Cook najavio da ce posebno paziti na to da nista ne procuri..

Mozda otuda i toliko razocaranje nekih jer su jednostavno sve vec znali ali su se ipak nadali nekom iznanadenju.. 

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Dachande kaže...

Ovako dosadan Keynote, sa predstavljanjem iPhone-a koji je OK, ali ništa više od toga nisam očekivao...

Ne kažem da iPhone nevalja, niti tvrdim da u samom dizajnu možeš napraviti neku revoluciju, budimo realni, Apple ima svoju filozofiju

famoznog "ekosistema" u kojem sve funkcionira besprijekorno i ovaj novi iPhone će nastaviti tu tradiciju sa nekim poboljšanjima i to je OK...

Ali to pretvaranje u "Niti smrdi, nit miriši" kompaniju mi se nikako ne sviđa... Mislim, onaj iPod Nano izgleda kao da ga je dizajnirao

pomoćni šegrt Ive-a... Sve u bojama žvakaće gume...

Znam da su mišljenja o Jobsu podijeljena, ali jedno je sigurno... On ovakvo predstavljanje nebi dopustio... Da je doslovno svaki, i najmanji detalj unaprijed bio poznat.

14 godina
Bypass kaže...

Dragi gospodine Dragane,

Ovo NIJE tehnološki događaj godine! Budimo realni. Ovo možda jest tehnološki događaj godine za ljubitelje apple proizvoda, ali svako NIJE i NIJE tehnološki događaj godine. Svatko sa zrnom soli u glavi to zna.

Ovo je predstavljanje mobitela sa odavno prožvakanim tehnologijama. Još jedan u nizu ove godine.

Hvala.

ako koristi arm a15, to je odlična stvar. pojest će sve mobitele po performansama

17 godina
neaktivan

Ja na tom mobu nevidim nista sto nije vec viđeno u mobitelima starim cca godinu dana, neznam dali griješim al imam taki dojam.

Joz@

2 0 hvala 0
15 godina
Bypass kaže...

Dragi gospodine Dragane,

Hvala.

Za mene je veći tehnološki događaj mogućnost gledanja omiljene serije dan unaprijed (pa makar bila i Ruža vjetrova). Mobitel ko mobitel, neki će ga dizati u nebesa a drugi pokapati. Ne vidim razlog za kupovinu ukoliko bilo tko ima neki noviji smartphone pogotovo što će u našim uvjetima koštat ko dobro očuvani Wartburg.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
Volvox kaže...

SGS3, em je preskup, em nije mobitel nego je tablet, prevelik je jednostavno.

SGS3 je preskup?
HAHAHAAHAHAHA.

Ovo arhiviram da ti pokažem kada dođe ovo govno kod nas. 

17 godina
neaktivan

Koliko sam pratio osim podbadanja konkurencije oko profita i broja prodanih primjeraka, nisu se nešto hvalili usporedbama. Po meni to je dovoljan pokazatelj, dosta su se referirali na svoj prethodni model.

A što bi mi trebalo značiti da je novi Lightspeed priključak 80 puta manji stvarno ne znam.

Ioanko će biti ograničen šugavim Itunesom i USB brzinama.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Volvox kaže...

SGS3 je preskup?
HAHAHAAHAHAHA.

Ma preskup je i sgs3 i iphon za hrvatski standard.

13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Volvox kaže...

SGS3 je preskup?
HAHAHAAHAHAHA.

Pa SGS2 je bio skuplji od iphona 4s, isto tako će i od ovog. Već ti mogu reć cijene za ovaj iphone kad izađe.

Produženje pretplate: 24 mjeseca tarifa 800- 200   kn, tarifa 600-400kn, tarifa 400- oko 1200 kn, tarifa 200-oko 2000kn. Sad kolko vidim su neke nove tarife došle pa su malo izmjenili, kad sam ja kupovo je tako bilo. Tako je već za svaki iphone godinama. I svaki put bude jeftiniji od konkurencije, čak sam u nekoj temi pred par mjeseci napravio usporedbu cijena, i sa njuškala i kod operatera, samo mi se neda tražit sad, jer tko bi to našao. Na njuškalu će ti čim izađe doć oko 4200 kn, nov otključan na sve mreže a za 3-4 mjeseca će bit oko 3500, i kasnije će se samo spuštat cijena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 22:49 (Volvox).
14 godina
fry17 kaže...

Ja na tom mobu nevidim nista sto nije vec viđeno u mobitelima starim cca godinu dana, neznam dali griješim al imam taki dojam.

Pa kako ne?

• Dodan je novi red ikona.
  • Možeš slikati panorame.
  • Imaš produljen vijek trajanja baterije (1435 mAh ako je istina).
  • Imaš dual core (inovativno).
  • Imaš 20000 puta bolje performanse u igrama.
  • Imaš 150240 puta brže učitavanja slika na Instagramu.
  • 20% je lakši.
  • Ima bolesno glupavu rezoluciju.
  • U starim (neprilagođenim) aplikacijama ćeš imati ružni, super-duper crni okvir.
  • Da ne spominjem iOS6 koji sada ima Maps. Maps, možeš li vjerovati.
  • Imaš Passport aplikaciju da kupiš avio-kartu, ej..
  • I najbolje od svega, pozadina je dvobojna!!!

Ajd nek mi još netko kaže što je inovativno da se odmau ubijem.

14 godina
Volvox kaže...

Pa SGS2 je bio skuplji od iphona 4s, isto tako će i od ovog. Već ti mogu reć cijene za ovaj iphone kad izađe.

Produženje pretplate: 24 mjeseca tarifa 800- 200   kn, tarifa 600-400kn, tarifa 400- oko 1200 kn, tarifa 200-oko 2000kn. Sad kolko vidim su neke nove tarife došle pa su malo izmjenili, kad sam ja kupovo je tako bilo. Tako je već za svaki iphone godinama. I svaki put bude jeftiniji od konkurencije, čak sam u nekoj temi pred par mjeseci napravio usporedbu cijena, i sa njuškala i kod operatera, samo mi se neda tražit sad, jer tko bi to našao. Na njuškalu će ti čim izađe doć oko 4200 kn, nov otključan na sve mreže a za 3-4 mjeseca će bit oko 3500, i kasnije će se samo spuštat cijena.

Ne moraš imati IQ da shvatiš zašto je tome tako.

Nađi mi iP5 u slobodnoj prodaji ispod 7k kn i ja ću ti ga odmah kupiti da te ušutkam. 

13 godina
neaktivan

A šta bi ti da ga staviš na noge pa letiš s njim, da ima lasere koje ispucava i da se u tren oka pretvori u automobil(iako već leti).

Šta ti je sgs3 ima inovativno, nas*rali su onaj četri jezgreni procesor samo zato jer je android loše optimiziran pa mu ni 44 jezgre nebi bile dovoljne i stavili su ekran od 43 inča ko moja plazma u boravku bog te neće. Velike revolucije, ekran ko televizija i 4 jezgre samo zato jer je os neoptimiziran.

Moj PC  
4 4 hvala 0
13 godina
Dachande kaže...

Ok, znaci prvi put su fulali sa rezom, pa da sad zadrze uniformnost, ce imati takvu traljavu rezu do 2020?

Ok, iPad je tome doskocio kaj ima vecu rezu od samog FullHDa, pa ga moze svirat kak spada, sa dodacima okolo. Ali danas kad svi lepo drze serije i filmove u 720p na mobitelu. Kad cak imas i utorrent na google playu za skinut breaking bad najnoviju epizodu, iphone to nemre gledat u nativnoj rezi.

Pa nisu fulali, nego se samo drze necega sto je za ogromnu vecinu korisnika jako bitno.

Gledanje u nativnoj rezi kad imas preko 300 PPIa je nebitno. Iz istog razloga novi MBP s 28x18 rezom moze bez problema raditi kao da je 1920x1200 i 1680x1050 i neces imati vidljiv blur kao na low PPI monitorima kad ne rade na nativnoj. Cim imas takav ekran, nativna rezolucija efektivno ne postoji. To je relikt proslosti. 

15 godina
neaktivan

Sudy naporan si.. Po cemu je to SGSIII inovativan u usporedbi sa SGSII?  

I ovo ne kuzim.. "dodali su jedan red ikona".. Pa sta su trebali s tim prostorom? ostaviti prazno ili sta? Povecati ikone? Ne kuzim..

pa i 4.8" Samsung ima vise ikona na ekranu od 3.7" npr.. ?? 

ima bolesno glupu rezoluciju? Zasto? razulucija je takva kako bi maksimalno omogucila developerima da prilagode sovje aplikacije.. Po cemu je to bolesno glupo? Zato sto nije epic HD amoled + rezolucija il sta?? 

neznam uopce zas se zamaras novim iPhoneom ?? 

A sto se tice cijena, pa i sam valjda znas da su kod nas cijene mobitela u slobodnoj prodaji kod operatera debelo prenapuhane.. 

{#}

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.9.2012 23:03 (Agent Rico).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice