Uklanjanje IE-a nije dovoljno

poruka: 620
|
čitano: 253.504
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uklanjanje IE-a nije dovoljno".
16 godina
neaktivan
RE: Uklanjanje IE-a nije dovoljno

@Pudge :

Ja sam ,recimo 50-to godišnji ratar i nemam pojma šta je to Ubuntu ni kako ga instalirat. U mom selu nema computer shopa da odnesem da mi to neko tamo napravi. Znam nešto o kompjutorima i windowsima ,ali šta je sad ovo? Prije se je samo instaliralo te windowse i odmah si mogao ići na internet!

Platio sam 3 tisuće kuna za šta?! (karikirano ,ali u puno slučajeva istinito)

@Veliki Brat :

Bila bi to dobra situacija ,ali to košta. A njima nije u interesu širenje i ulaganje u hardver kad se sasvim lijepo zarađuju naplatom reklama.

To bi im bio preveliki trošak i trebalo bi za to puno ljudi ,a to nije isplativo.

Po pet milijarditi put : Izbor imaš uvijek ,a sigurno da nitko neće ići protiv tržišne logike i stavljat konkurentske proizvode uz svoje.

A ti uvijek možeš uzet stvar u svoje ruke i stavit koji got browser hoćeš.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 0:24 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

@Pudge :

Ja sam ,recimo 50-to godišnji ratar i nemam pojma šta je to Ubuntu ni kako ga instalirat. U mom selu nema computer shopa da odnesem da mi to neko tamo napravi. Znam nešto o kompjutorima i windowsima ,ali šta je sad ovo? Prije se je samo instaliralo te windowse i odmah si mogao ići na internet!

Platio sam 3 tisuće kuna za šta?! (karikirano ,ali u puno slučajeva istinito)

Ma, to sam se samo sprdao na racun posta o objasnjavanju kako do browsera na W7.

16 godina
neaktivan

Koliko vidiš ,i ja sam!

Jel stvarno ovdje možeš nać bisernih postova (ne tvojih ,bez problema) na koje se može odgovorit samo karikiranjem.

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Koliko vidiš ,i ja sam!

Jel stvarno ovdje možeš nać bisernih postova (ne tvojih ,bez problema) na koje se može odgovorit samo karikiranjem.

Ma, vidio sam... :) A jel definitivno odluceno kako idu W7 za EU?

16 godina
neaktivan

Čuješ ,za sada se jedino zna ovo - idu dvije verzije : Windows 7 E - bez IE i Windows 7 N - bez IE i WMP-a. Pošto eurokrati ne odustaju od istrage i moguće kazne ,sumnjam da će se kaj promjenit u 3 i kusur mjeseca do izlaska Sedmice.

Treba nać nekog u Americi da ti kupi "pravu" verziju i pošalje poštom. Ja već pregovaram.

I'm so tired...
17 godina
neaktivan

Ma skines netaknutu instalaciju preko torrenta ili demonoida i aktiviras je preko win sustava za aktivaciju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pudge kaže...
kizo2703 kaže...

Koliko vidiš ,i ja sam!

Ma, vidio sam... :) A jel definitivno odluceno kako idu W7 za EU?

Mislim da još nije konačno što se tiče EU, ali ne mogu biti 100% siguran. Koliko se sjećam, EU se ovo ne sviđa, ali ne mogu im ništa, MS ih je ovdje uhvatio na lijevoj nozi.

@kizo

Pod ulaganjem u hardver pretpostavljam da misliš na tiskanje CD-a? Da, košta, istina, ali košta i MS ako želi distribuirati svoj IE na sličan način. U tome i je fora, da budu jednaki uvjeti distribucije...

Na kraju krajeva, većina ljudi niti ne kupuje goli OS, nego čitavo računalo s OS-om u paketu. Kako ti instaliraju OS u trgovini, tako ti instaliraju i browser. Oni koji nabavljaju samo računalo ili samo OS, ionako imaju načina za snaći se za browser. A ako treba potegnuti i malo dalje - na nekoliko mjesta u ZG možeš doći s praznim CD-om i nasnime ti neku distribuciju Linuxa. Načina ima više od jednog, na njima je da si nađu najisplativiji.

A u vezi izbora, to smo prošli već nekoliko puta, ne bih dalje o tome, jer će se opet otvoriti pakao =)

Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Instaliras W7 i sa BUG-ovog dvd-a instaliras sta hoces: IE, Firefox, Operu ili Chrome.

dobiješ i neke bugove widžete ako instaliraš IE8 sa DVD-a iz dvobroja, meni to dobro

16 godina
neaktivan
Pudge kaže...

Ma skines netaknutu instalaciju preko torrenta ili demonoida i aktiviras je preko win sustava za aktivaciju...

Rađe ću ja nabavit original kutiju ,a i s poštarinom će me doć jeftinije nego bilo gdje u Evropi ,da ne govorimo ovdje kod nas.

Veliki Brat kaže...

@kizo

Pod ulaganjem u hardver pretpostavljam da misliš na tiskanje CD-a? Da, košta, istina, ali košta i MS ako želi distribuirati svoj IE na sličan način. U tome i je fora, da budu jednaki uvjeti distribucije...

Na kraju krajeva, većina ljudi niti ne kupuje goli OS, nego čitavo računalo s OS-om u paketu. Kako ti instaliraju OS u trgovini, tako ti instaliraju i browser. Oni koji nabavljaju samo računalo ili samo OS, ionako imaju načina za snaći se za browser. A ako treba potegnuti i malo dalje - na nekoliko mjesta u ZG možeš doći s praznim CD-om i nasnime ti neku distribuciju Linuxa. Načina ima više od jednog, na njima je da si nađu najisplativiji.

A u vezi izbora, to smo prošli već nekoliko puta, ne bih dalje o tome, jer će se opet otvoriti pakao =)

Ne ,dobro možda sam ja tebe krivo skužil da misliš da bi mogli oni krenuti putem Dell-a ili HP-a ,pa radit svoja brand računala. Nema veze.

Da ,većina ljudi kupuje gotova računala ,ali kod nas se i najpoznatije firme baš ne iskazuju kad se radi o predinstaliranom sistemu

,a pogotovo ne ostalom softveru.

Tak da se ne treba začudit kad ove zime ljudi donesu novi PC sa Sedmicom predinstaliranom ,a ono browsera nigdje nikakvog.

Ko hoće Linux ,zna gdi će nabavit i o tome u ovoj temi neću trošit riječi i prostor.

Na to se nadovezuje i izbor browsera ,o kojem je već sve rečeno.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 2:17 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Ne ,dobro možda sam ja tebe krivo skužil da misliš da bi mogli oni krenuti putem Dell-a ili HP-a ,pa radit svoja brand računala. Nema veze.

Da ,većina ljudi kupuje gotova računala ,ali kod nas se i najpoznatije firme baš ne iskazuju kad se radi o predinstaliranom sistemu

,a pogotovo ne ostalom softveru.

Tak da se ne treba začudit kad ove zime ljudi donesu novi PC sa Sedmicom predinstaliranom ,a ono browsera nigdje nikakvog.

Ne, mislio sam baš na to da se potrude doći do prodavaonica računala na način da sklope s njima deal da se na njihovim lokacijama dijele (besplatno) instalacijski CD-ovi sa ovakvim softverom. Dapače, to može otići toliko daleko da se više timova složi zajedno i sastave jedan CD sa FF-om, Operom, Open Officeom i ostalim opensource/free softverom koji će ti prodavač računala jednostavno ubaciti u hrpicu s CD-ima. Ubaciš ga u računalo, iz izbornika odabereš što ćeš od svega gore instalirati i to je to. Možda bi se gore mogao naći i IE, zašto ne?

Doduše, prostora za daljnju malverzaciju ima (može MS 'prisiliti' partnere na instalaciju svog browsera odmah nakon instalacije OS-a, čime bi se efektivno stvari vratile na staro, čak i uz priložen ovakav CD s OSS-om), ali to je sad drugi par rukava i na drugim je institucijama da otkrivaju i dokazuju ovakve radnje.

Hoću reći - EU je ovim potezom stvorila uvjete za upravo ono što su Mozilla i Opera software trebali (ne htjeli) - jednake uvjete distribucije (staviti FF, Operu i Safari na instalacijski CD Winsa nisu jednaki uvjeti, to je pogodovanje određenim stranama i nije OK); ako sada ne naprave nešto, ne mogu više nikada reći da nisu imali priliku. Vidjeti ćemo...

Situacija kod nas je nažalost takva kakva je, ali mi ipak nismo EU (u mnogo stvari, ne samo u ovom) i ova presuda nas pogađa samo utoliko što za MS predstavljamo isto tržište. Međutim, sada je vrijeme i za naše trgovce da se iskažu i pokažu koja se tvrtka više od ostalih brine za svoje klijente. Ne moraš čak niti dobiti instalacijski CD - dok slažeš računalo, čovjek na šanku te pita koji ćeš browser, ti ga pogledaš čudno i kažeš da nemaš pojma o čemu priča, a on tebi fino objasni prednosti jednog po jednog ili ti samo uvali jedan stari primjerak BUG-a u kojem je opisan usporedni test. Načina za izaći ususret korisniku ima mali miljun i može se, ako se hoće. Doduše, to u startu pretpostavlja kupnju legalnih Windowsa uz računalo, tako da... =/

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 7:13 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

A tko snosi troškove tiskanja i distribucije medija koje bi trgovci dijelili?

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 7:16 (naxeem).
16 godina
Veliki Brat kaže...
...

a on tebi fino objasni prednosti jednog po jednog ili ti samo uvali jedan stari primjerak BUG-a u kojem je opisan usporedni test. Načina za izaći ususret korisniku ima mali miljun i može se, ako se hoće. Doduše, to u startu pretpostavlja kupnju legalnih Windowsa uz računalo, tako da... =/

-zar to nije direktna mogućnost za manipuliranje (sponzoriranje-poticanje...) Nadalje, po kojem to kriteriju trbovac zna? -bolje od tebe što tebi treba? Što ako trebaš IE? Stari primjerak BUGa? otkud mu? možda i redakcija BUGa treba biti sponzor ili...- uozbilji se. Onda može i stari broj MILA-e ili 24sata?

naxeem kaže...

(-to isto pitanje se moglo postavljati i u slučaju prihvačanja od MSa za dodatnim brovserima..)

-kao za sve promo materijale -vlasnik. Koji će još dodatno 'uvjeravati' trgovca u prednosti svog browsera i mane konkurentskog.

Zar će tek sad netko od birokrata (i mrzitelja MSa) vidjeti koje sranje rade... -No, zašto bi ova garnitura političara bila bolja od bilo koje predhodne...

post ispod: -da, besplatno će postati nešto skuplje... MS već nešto smišlja.

Veliki Brat kaže...

Doduše, to u startu pretpostavlja kupnju legalnih Windowsa uz računalo, tako da... =/

-zar nema drugih OSeva? No da, windowsi su omiljeni i kod suparnika MSa, jer na njima sve radi.

Dodatno, pitanje ODF (koji je poslovno važniji) nevidim po kojoj logici (zakon) EU misli natjerati MS na kompatibilnost. Što onda s AVI, ISO... i svim podformatima? Svaki software ima svoj format, kompatibilnost je samo mogućnost -ne uvijet. Istina, to s formatima (svi) proizvođači namjerno rade, vežući dokument uz svoj software, ali je za to najmanje kriv MS. Banalni primjer Memorijske kartice -koliko različitih vrsta/dimenzija za zapravo identičnu stvar i nijedan proizvođač nemože natjerati drugog na kompatibilnost (osim da ga kupi-uništi)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 11:17 (ihush).
17 godina
neaktivan

Jasno je da to stvara ogromne troškove za inače besplatan proizvod?

16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ne, mislio sam baš na to da se potrude doći do prodavaonica računala na način da sklope s njima deal da se na njihovim lokacijama dijele (besplatno) instalacijski CD-ovi sa ovakvim softverom. Dapače, to može otići toliko daleko da se više timova složi zajedno i sastave jedan CD sa FF-om, Operom, Open Officeom i ostalim opensource/free softverom koji će ti prodavač računala jednostavno ubaciti u hrpicu s CD-ima. Ubaciš ga u računalo, iz izbornika odabereš što ćeš od svega gore instalirati i to je to. Možda bi se gore mogao naći i IE, zašto ne?

Doduše, prostora za daljnju malverzaciju ima (može MS 'prisiliti' partnere na instalaciju svog browsera odmah nakon instalacije OS-a, čime bi se efektivno stvari vratile na staro, čak i uz priložen ovakav CD s OSS-om), ali to je sad drugi par rukava i na drugim je institucijama da otkrivaju i dokazuju ovakve radnje.

Hoću reći - EU je ovim potezom stvorila uvjete za upravo ono što su Mozilla i Opera software trebali (ne htjeli) - jednake uvjete distribucije (staviti FF, Operu i Safari na instalacijski CD Winsa nisu jednaki uvjeti, to je pogodovanje određenim stranama i nije OK); ako sada ne naprave nešto, ne mogu više nikada reći da nisu imali priliku. Vidjeti ćemo...

Situacija kod nas je nažalost takva kakva je, ali mi ipak nismo EU (u mnogo stvari, ne samo u ovom) i ova presuda nas pogađa samo utoliko što za MS predstavljamo isto tržište. Međutim, sada je vrijeme i za naše trgovce da se iskažu i pokažu koja se tvrtka više od ostalih brine za svoje klijente. Ne moraš čak niti dobiti instalacijski CD - dok slažeš računalo, čovjek na šanku te pita koji ćeš browser, ti ga pogledaš čudno i kažeš da nemaš pojma o čemu priča, a on tebi fino objasni prednosti jednog po jednog ili ti samo uvali jedan stari primjerak BUG-a u kojem je opisan usporedni test. Načina za izaći ususret korisniku ima mali miljun i može se, ako se hoće. Doduše, to u startu pretpostavlja kupnju legalnih Windowsa uz računalo, tako da... =/

Pa i ovo je malverzacija svoje vrste.

EU je samo pomogla napraviti iznimku od onoga za kaj se zalaže - jednakost na tržištu. Kako drugačije okarakterizirat ovu izlobiranu ucjenu?

Da se potrude doći do prodavaonica? Da naprave nešto skupa?

Jedino kaj sve njih skupa spaja je kak ograničiti prodaju M$-ovih proizvoda ,na bilo koji način.

Jel ti misliš da je bilo kome od njih uopće u interesu naći se na istom mediju s konkurencijom?!

Uz rijetke iznimke ,čisto sumnjam da će se naši trgovci mijenjat. Većina tak i tak prodaje gotove konfiguracije iz uvoza ,koje već imaju instaliran sistem i to bi i njima povećalo troškove jel bi onda trebalo zapošljavat dodatne ljude u servise.

I ako se kupuje gotova konfiguracija s predinstaliranim sistemom ,normalno bi bilo da su windowsi legalni ,jel da?

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 13:27 (kizo2703).
17 godina
naxeem kaže...

A tko snosi troškove tiskanja i distribucije raznoraznih linux (ili općenito opensource) distri? I koja je razlika? Kako mogu doći do instalacijskog CD-a nekog alternativnog OS-a? Kupim ga u dućanu? Nasnimim si kod frenda? Koje su razlike?

Osim toga, odgovor ti je dao ihush ispod - troškove snosi proizvođač ili distributer (kako se dogovore i kako to i treba biti).

ihush kaže...
naxeem kaže...

(-to isto pitanje se moglo postavljati i u slučaju prihvačanja od MSa za dodatnim brovserima..)

-kao za sve promo materijale -vlasnik. Koji će još dodatno 'uvjeravati' trgovca u prednosti svog browsera i mane konkurentskog.

Veliki Brat kaže...

Doduše, to u startu pretpostavlja kupnju legalnih Windowsa uz računalo, tako da... =/

-zar nema drugih OSeva?

Ima, ali oni nemaju ovaj problem - znaš, dominantan tržišni položaj, zakon i te sitnice...

naxeem kaže...

Jasno je da to stvara ogromne troškove za inače besplatan proizvod?

I opet - koja je razlika u odnosu na opensource OS?

Također - kako mogu platiti programerima rad na softveru, a ne mogu si priuštiti parsto tisuća CD-a? Pa više ih koštaju reklame na webu od ovoga...

Pritom je to samo jedna od mogućnosti, svatko je slobodan pronaći neku opciju koja njemu paše.

kizo2703 kaže...
Veliki Brat kaže...

Jedino kaj sve njih skupa spaja je kak ograničiti prodaju M$-ovih proizvoda ,na ovaj ili onaj način.

Jel ti misliš da je bilo kome od njih uopće u interesu naći se na istom mediju s konkurencijom?!

Joj, stvarno ste već prešli granice zdravog razuma u toj opsjeduntosti s (anti)MS stavovima.

Znači li to da su svi vi koji misle drugačije MS fanboyi? Pa zar zaista nije moguće da netko ima stav koji nije usko vezan uz mržnju ili obožavanje?!

Bespredmetno je uopće raspravljati na ovu temu...

Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan

To uopće nema veze s nečijim osjećajima nego sa čistom €konomijom!

I'm so tired...
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

A tko snosi troškove tiskanja i distribucije raznoraznih linux (ili općenito opensource) distri? I koja je razlika? Kako mogu doći do instalacijskog CD-a nekog alternativnog OS-a? Kupim ga u dućanu? Nasnimim si kod frenda? Koje su razlike?

Osim toga, odgovor ti je dao ihush ispod - troškove snosi proizvođač ili distributer (kako se dogovore i kako to i treba biti).

Dakle, nisi shvatio. Firefox je besplatan. Linux je besplatan. Oboje downloadaš s Interneta putem browsera i spržiš na CD vrijedan 20 centi/1kn i sl. (a s Firefoxom ni to ne moraš!).

Nasuprot tome: distribucija i nabavka browsera na medijima. Mediji koštaju, distribucija košta, nabavka košta.

17 godina
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...

Dakle, nisi shvatio. Firefox je besplatan. Linux je besplatan. Oboje downloadaš s Interneta putem browsera i spržiš na CD vrijedan 20 centi/1kn i sl. (a s Firefoxom ni to ne moraš!).

Nasuprot tome: distribucija i nabavka browsera na medijima. Mediji koštaju, distribucija košta, nabavka košta.

Ne, ti nisi shvatio; IE je besplatan - downloadaš ga s neta putem browsera i spržiš na CD vrijedan... Ma znaš i sam dalje.

IE je konačno u poziciji u kojoj se nalaze i ostali - moraš se potruditi da bi došao do njega. Potpuno iste probleme s distribucijom imaju (a imali su i prije) i ostali. Kako si prije morao skidati alternativne preglednike, tako sada moraš bilo koji. Kako će se ta distribucija u konačnici riješiti, tko zna... Možda upravo CD-ima? Možda ti u trgovini napucaju folder s instalacijama besplatnog softvera? Možda sa starog računala, možda od frenda, možda od mame... Ali se sada otvorio prostor za tržišno natjecanje, kojeg prije realno nije bilo.

Samo što, ako si baš kupio računalo s predinstaliranim 7-E, onda ti tehničar u trgovini stavi i preglednik (po želji i mogućnostima, naravno). Ako si kupio samo OS, onda imaš načina kako doći do preglednika (nitko normalan ne kupuje solo OS, bez da zna što radi). A ako si kupio samo računalo, opet je pretpostavka da imaš načina kako doći do funkcionalnog računala (uključivo preglednik, ali i sam OS). Kako god okreneš, nitko stvarno nije na gubitku, osim MS-a, koji je pak radio nezakonite radnje, tako da je to OK.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Tebi nikako nije jasno da NITKO (normalan) ne želi OS bez browsera. Ne želim se truditi da imam browser. A i nikako mi nije jasno zašto bi MS bio u istoj poziciji? Pa njihov je OS!

Ti i takvi ste otišli skroz na kvasinu...

17 godina
naxeem kaže...

Tebi nikako nije jasno da NITKO (normalan) ne želi OS bez browsera. Ne želim se truditi da imam browser. A i nikako mi nije jasno zašto bi MS bio u istoj poziciji? Pa njihov je OS!

Ti i takvi ste otišli skroz na kvasinu...

Ali tržište nije njihovo.

Pa što, niti ja se ne želim truditi da imam OS. Zato ga fino skinem s TPB-a i gotovo? Mislim, moje je računalo?!

Iskreno, savršeno mi je jasno da se ljudi ne žele više potruditi oko ičega u životu. S takvim stavom možeš daleko dogurati... Nikoga (normalnog) nije briga što neka tamo korporacija krši općeprihvaćene zakone o zaštiti tržišnog natjecanja.

Pretpostavljam da ti je također OK i to što Apple, iako ima zakonsku obavezu, nije svoje dioničare obavijestio o zdravstvenom stanju Stevea Jobsa... Mislim, pa to je njegova privatna stvar, zašto ga gnjaviti s tim trivijalijama? Također ti je OK što Intel drži cijenu Atoma uz čipset na 25$, a samog na 45$? Ili što T-Com reže kablove domaćim operaterima po okolnim šahtovima?

Ne brini se, niti ne trebaš razumjeti zakone da bi ih poštivao. Čak ne moraš niti znati da postoje ali oni svejedno vrijede i, unatoč tome svi ovdje najpametniji misle, ti zakoni imaju smisla.

A koliko sam ja otišao na kvasinu je tvoja slobodna procjena, kao što i ja imam svoju slobodnu procjenu tebe ili nekog drugog forumaša.

Meni samo nije jasno kako je moguće da, uz zakone koji postoje, vrijede i logični su, još uvijek postoje ljudi kojima je OK da ih neka korporacija krši? Kako? Što je toliko pravedno i kvalitetno u tome da MS ima neke prednosti koje drugi nemaju? Ovaj trud o kojem ti govoriš je iznimno mala cijena, za kvalitetniju tržišnu utakmicu, koja gotovo nikoga ne pogađa (osim samog MS-a). Morati ćeš posegnuti za ekstra CD-om nakon instalacije OS-a? Big deal! Ionako je jedna od prvih stvari koju napraviš da updateaš OS i upgradeaš preglednik (ili si instaliraš alternativni). Eto, sada ćeš to morati raditi obrnutim redoslijedom. Osoba koja to ne zna ili nije u stanju neće daleko stići s instalacijom OS-a kako god da se uzme. Velike firme opet samo raspačavaju image na tonu identičnih računala.

Nema tu nekog iznimnog truda, a argument da je njihov OS pada u startu u samoj ideji i tekstu zakona.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan

Ali ja želim punu funkcionalnost OS-a! Bez milimetra truda nakon instalacije!

17 godina

Pa i imaš punu funkcionalnost OS-a.

Pazi, gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Nemam: pretraživanje Interneta je dio funkcionalnosti koju očekujem od svakog OS-a.

16 godina
neaktivan

@Veliki Brat :

sad bi mogel dobit i karton ,ali drugačije sve ovo ne mogu prokomentirat - ti si ko i Jehovi svjedoci ,sve nas ovdje hoćeš uvjerit da je crno bijelo i spasit nas od sebe samih!!

Neću posezat za extra CD-ima ili gubit vrijeme na traženje. Platil sam XXXX kuna i hoću gotov proizvod!! Hoću Sedmicu instalirat za 20 minuta ko i ove beta verzije i onda mogu mijenjat browser ,ako mi se IE ne sviđa!!

Kad se hoću igrat s traženjem i namještanjem ,rebootam PC i odem u Ubuntu.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2009 22:38 (kizo2703).
Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
Veliki Brat kaže...

Ovaj trud o kojem ti govoriš je iznimno mala cijena, za kvalitetniju tržišnu utakmicu, koja gotovo nikoga ne pogađa (osim samog MS-a). Morati ćeš posegnuti za ekstra CD-om nakon instalacije OS-a? Big deal! Ionako je jedna od prvih stvari koju napraviš da updateaš OS i upgradeaš preglednik (ili si instaliraš alternativni). Eto, sada ćeš to morati raditi obrnutim redoslijedom. Nema tu nekog iznimnog truda, a argument da je njihov OS pada u startu u samoj ideji i tekstu zakona.

Pa i je Big Deal. Meni kao i vecini korisnike nije uopce bitno da li internet pregledavam sa IE, Safarijem, Operom ili necim cetvrtim, sve je to isti k... Ali mi je itekako bitno da li ce mi instalacija windowsa trajati 15 minuta sa 5 klikova misem, ili ce trajati dva sata, zahtjevati promjene DVD-a, skidanje dodataka s interneta i slicne gluposti. Usporedi npr. instalaciju Viste i XP-a. U visti je instalacija daleko brza i jednostavnija. Zasto mislis da je to MS tako napravio? Iz dosade?

Think locally, act globally...
17 godina
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...

Nemam: pretraživanje Interneta je dio funkcionalnosti koju očekujem od svakog OS-a.

OK. Tvoja očekivanja su tvoj problem.

SupremeCommander kaže...
Veliki Brat kaže...

Ovaj trud o kojem ti govoriš je iznimno mala cijena, za kvalitetniju tržišnu utakmicu, koja gotovo nikoga ne pogađa (osim samog MS-a). Morati ćeš posegnuti za ekstra CD-om nakon instalacije OS-a? Big deal! Ionako je jedna od prvih stvari koju napraviš da updateaš OS i upgradeaš preglednik (ili si instaliraš alternativni). Eto, sada ćeš to morati raditi obrnutim redoslijedom. Nema tu nekog iznimnog truda, a argument da je njihov OS pada u startu u samoj ideji i tekstu zakona.

Pa i je Big Deal. Meni kao i vecini korisnike nije uopce bitno da li internet pregledavam sa IE, Safarijem, Operom ili necim cetvrtim, sve je to isti k... Ali mi je itekako bitno da li ce mi instalacija windowsa trajati 15 minuta sa 5 klikova misem, ili ce trajati dva sata, zahtjevati promjene DVD-a, skidanje dodataka s interneta i slicne gluposti. Usporedi npr. instalaciju Viste i XP-a. U visti je instalacija daleko brza i jednostavnija. Zasto mislis da je to MS tako napravio? Iz dosade?

Dalek je put od 15 min. i 5 klikova mišem do dva sata i silnih izmjena DVD-a... Iskreno sumnjam da tu razliku popunjava instalacija browsera.

Inače, imaš i drugih ljudi, kojima je bitno upravo čime surfaju, a ne koliko je nekome trebalo vremena za instalaciju. Jbg, ukusi su različiti.

Pazi, gledam te!
17 godina
kizo2703 kaže...

@Veliki Brat :

sad bi mogel dobit i karton ,ali drugačije sve ovo ne mogu prokomentirat - ti si ko i Jehovi svjedoci ,sve nas ovdje hoćeš uvjerit da je crno bijelo i spasit nas od sebe samih!!

Hahaha, svaka čast! =)

I još uvijek si na ovoj temi i pokušavaš me uvjeriti u suprotno? A ja sam Jehovin svjedok? C-C-C

kizo2703 kaže...

@Veliki Brat :

Neću posezat za extra CD-ima ili gubit vrijeme na traženje. Platil sam XXXX kuna i hoću gotov proizvod!! Hoću Sedmicu instalirat za 20 minuta ko i ove beta verzije i onda mogu mijenjat browser ,ako mi se IE ne sviđa!!

Platio si što? Pa ne može biti da si platio IE, kada je on besplatan? Dakle - njega nisi platio. A brpwser ćeš onda fino instalirati naknadno, kao i svaki drugi korisnik. Muči te što ga moraš instalirati naknadno? E, pa muči i mene. Sada smo konačno u istoj poziciji kao korisnici koji plaćaju isti proizvod. =)

Pazi, gledam te!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Platio si što? Pa ne može biti da si platio IE, kada je on besplatan? Dakle - njega nisi platio. A brpwser ćeš onda fino instalirati naknadno, kao i svaki drugi korisnik. Muči te što ga moraš instalirati naknadno? E, pa muči i mene. Sada smo konačno u istoj poziciji kao korisnici koji plaćaju isti proizvod. =)

Iskreno - ja se samo ovdje dobro zabavljam na račun "pravovjernika"! To kaj neko cijeli ovaj cirkus oko IE-a tak ozbiljno shvaća je njegov problem.

Ne ,nisam platil IE ,platil sam Windowse i hoću ih kompletne ,kakvi će doć u ostatku svijeta za istu cijenu.

Koji ću ja browser upotrebljavat je moja stvar. U svakom slučaju mi treba nekakav instaliran da mogu doć do izbora!

I ne znam u kakvoj smo to istoj poziciji i s kim?!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 1:16 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Iskreno - ja se samo ovdje dobro zabavljam na račun "pravovjernika"!

u koje evanđelje vjeruješ ono po Gatesu ili ono po monke ...khm... Ballmeru?

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 1:29 ((s)izgoreo).
17 godina
kizo2703 kaže...

Iskreno - ja se samo ovdje dobro zabavljam na račun "pravovjernika"! To kaj neko cijeli ovaj cirkus oko IE-a tak ozbiljno shvaća je njegov problem.

Simpatično, ali mene ovo nimalo ne zabavlja, dapače. Brine me što živim u državi koja se bliži bankrotu, u kapitalističkom svijetu s ljudima koji ne razumiju kapitalizam niti svoju ulogu kao potrošača u njemu. Uz sugrađane koji su potpuno nesvjesni svoje moći, odgovornosti i beneficija. Da, treba znati živjeti u kapitalizmu, to nije 'Božje sjeme, pa da ti ga netko da', kako nam je pjevao Johhny Štulić... :(

Pazi, gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 1:35 (Veliki Brat).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice