Toshibin SSD sa 128 GB

poruka: 8
|
čitano: 2.264
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Toshibin SSD sa 128 GB".
17 godina
neaktivan
Toshibin SSD sa 128 GB

Ajd barem je ovde fer pa pisu 128GB jer bi npr u HDD pisalo 130 ili vise GB pa sam oduslevljen postenocu proizvodjaca(sto se nemoze reci za USB diskove tipa 1GB je zapravo 900+kusur MB).A sto se tice 128GB SSD-ova mislim da ce takvi kapaciteti postati 2-3x veci za 3-4 mjeseca,a za godinu dana ovako sta ce kostat 300-400 kn

C2DE6400@2,9Ghz, 8600GT512Mb
2GB Crucial Balistix
19" ASUS LCD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Toshibin SSD sa 128 GB
Da kao što govore da DVD ima 4.7 GB a ustvari imaju 4.483 GB, možda čak i lažu za blu-ray kapacitet
17 godina
neaktivan
Zippo kaže...

Ajd barem je ovde fer pa pisu 128GB jer bi npr u HDD pisalo 130 ili vise GB pa sam oduslevljen postenocu proizvodjaca(sto se nemoze reci za USB diskove tipa 1GB je zapravo 900+kusur MB).A sto se tice 128GB SSD-ova mislim da ce takvi kapaciteti postati 2-3x veci za 3-4 mjeseca,a za godinu dana ovako sta ce kostat 300-400 kn

To sto ti ne razumijes jedinice, to je tvoja stvar. Prije nego das novac, prvo se informiraj - citaj specifikacije proizvodjaca.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kilobyte

http://en.wikipedia.org/wiki/Kibibyte

17 godina
Toshibin SSD sa 128 GB

Može biti da se ni u Tošibi ne razumeju (a ni u MS-u, sudeći po tome kako Windows računa veličine particija i sl), jer bi po Vikipediji trebalo da piše 128GiB (gibibajta - da li iko, koliko god stručan bio, u govoru koristi tu jedinicu?!). Svako ko se imalo razume u računare zna da je tu kilo=1024, mega=1024k itd, kao i da proizvođači hard diskova iz marketinških razloga vole da se prave da za tu konvenciju nisu čuli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Može biti da se ni u Tošibi ne razumeju (a ni u MS-u, sudeći po tome kako Windows računa veličine particija i sl), jer bi po Vikipediji trebalo da piše 128GiB (gibibajta - da li iko, koliko god stručan bio, u govoru koristi tu jedinicu?!). Svako ko se imalo razume u računare zna da je tu kilo=1024, mega=1024k itd, kao i da proizvođači hard diskova iz marketinških razloga vole da se prave da za tu konvenciju nisu čuli.

Moja zavrsna rijec Cool
Windowsi ne prikazuju velicinu prostora po standardu.
Podosta programa koji se vrte na Linux-u i BSD-u prikazuje jedinice po standardima (*iB).
Proizvodjaci hardwarea jednostavno koriste ispravan standard. Windowsi ne, a ljudi navikli na Windoze i njihovu pogresnan prikaz, i eto ti problema kod mase ljudi...

17 godina

Brz SSD kapaciteta 128 GB s relativno pristupačnom cijenom.

a ta cijena bi bila?

17 godina
Toshibin SSD sa 128 GB

Cena je ne zna se. Namigiva Šalu na stranu, izgleda da ni Tošiba još nije sasvim sigurna, a za sada kreće samo proizvodnja memorijskih modula koji će se ugrađivati direktno na matičnu ploču (ako sam ja dobro razumeo izraz "embedded module"), dok će prvi uzorci u standardnim 1.8" i 2.5" formatima biti spremni narednog meseca (no nadaju se i vole da istaknu da će biti jeftiniji od konkurencije Namigiva).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovaj.. Dechki ja ga vec imam od 64 GB na dellovom 1730 prijenosniku sa dva harda i SLI grafikom.. :)

I stvarchica radi jako slatko i lijepo.. I odmah se postavio slijedeci problem : velicina diska..

Dobra je stvar sta u njega stane 2 diska i odmah sam ubacio 320gb diskich.. losha to shta se taj diskich od 320 gb pregrijava turbo i trosi struje, ali ionako je to ogroman laptop i ne drzi dulje od sat i 20 minuta. Ali, vjerujem da ce svi mid range laptopi imati do slijedece godine kao standardne diskove SSD, a low end magnetske..

Na zalost instalirana je bila Vista, pa sam rekao da cu to koristiti.. I to se vrti dosta prihvatljivo.. Moram priznati da ovaj moj model od 64 gb je nesto malo sporiji.. Ako ne i puno od ovih navedenih podataka.. 40 write speed? Meni vista ispisuje neshto kao 17-1.. Klasichni magnetski HDD mi ima bolji transfer speed, ali u tome je najveca caka naravno.. Nema toliko bubnjanja po disku i nachekavanja da se jedna aplikacijica pomakne kad se neshto zavrti.. Sudeci po onom podatku shta ga vista ispisuje je skoro duplo sporiji transfer speed. Ali kazem, nije toliko bitan koliko access time. Sistem je na SSDu a igrice na HDDu, i radi jako dobro..

Zato sam i gledao kakve su novosti po netu sta se tice prodaje SSDova.. Vrlo rado bi ga htio imati i na desktop rachunalu, jer mi se evidentno chini kao da mi laptop radi nekako bolje i nekih kvalitetnih 30% bolje nego poslovni core 2 quad, sa barracudom instaliranom..

SSD je prava revolucija, i ja ga sad imam na laptopu, i znam da sam uzeo dva da bi ih stavio odmah u raid0 polje i poduplao transfer rate, sa 0.001 ms access time..

Stvarno je buducnost, ja sam sav ozaren docekao laptop sa tim diskom.. Jedva cekam da ih pocnu vise komercijalno prodavati.. Probat cu instalirati na sve zivo na sta stane :)..

Ma dobro, barem kao sistemski disk.. Tu mu je definitivno glavno mjesto..

Think of the possibilities.. evo vec si nekako zamisljam kako bi mogli uredno poduplavati brzine tih diskova, da naprave neshto kao ugradjeno RAID0 polje, vec na samom disku, i to recimo naprave sa 4 diska, dobijemo neku ludnicu kao 200mb read, 100 mb write speed..? Pa to svijet nije vidio, takav disk..

Nakon kad se to desi onda ce se ljudi stvarno lupati po glavi da shta to nismo prije 5 godina pocheli raditi.. I koliko mi je poznato, barem shto se read stanja tice.. puno je izdrzljivija memorija nego mehanika - neki dan smo morali platiti 3000 kuna za HDD recovery - koji je eto jednostavno presstao vrtjeti..

Jedino me zanima pricha shta se deshava sa write cyclovima, poznato je da flash memorije imaju odredjeni limit, i onda odumiru..

http://www.info.ba/novost.aspx?id=8443

A ovo mi je za popishat se od smjeha.. Izjava CEO Seageta, "Ja ne vidim nikakvu prednost naspram klsichnog diska"... Nadam se da su izmislili da je to rekao, jer se moze pokopati, odmah..

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice