Da kojim slučajem imaš 2K monitor ili ne daj Bože 4K bio bi u banani i tvoj sistem ne bi bio provediv.
ne pada mi na pamet još prelaziti na 2k ili 4k, to je trenutno u istoj klasi kao i ovo ludilo sa grafama od 4+ tisuće kuna
gledaj, sve to ludilo o kojem ti pričaš jest u stvari potrošačka groznica koju potenciraju proizvođači, no kako mene sasvim dobro služi toyota corolla 20 godina stara za prijevoz do posla ili 20km do vikendice na viru, isto tako me jako dobro služi i 1050ti na full hd monitoru i ne pada mi na pamet prilagođavat svoje "potrebe" potrošačkom ludilu, trošit više nego što procijenim da trebam, zaduživat se i slično za gluposti poput računala ili automobila
rješenje može biti prelazak na konzolu kao kod tebe, no isto tako može biti rješenje i umjereni zahtjevi na računalu - witchera ćemo obojica odigrati, ja na 1050ti i netko sa 1080ti, "njemu" će sve biti super-duper na 4k, a bogme nije niti meni trzala na full hd s nekim sasvim solidnim postavkama i izgleda daleko bolje od jedinice ili dvojke koje sam također guštao - meni osobno je već i to poboljšanje grafike sa dvojke na trojku na high sasvim dovoljni i uopće ne žalim za ultra ili 4k
da sam htio, mogao sam bez problema uzeti stroj za 4k sa 1080ti, no radije sam lovu investirao u uređenje vikse na viru, putovanje u amsterdam, u klince i slično
gejmanje mi jest bitno i često sam na kompu, ali mi nije toliko bitno da mi to bude prioritet u životu, baš kao što mi nije prioritet voziti novi auto i davati sljedećih sedam godina trećinu plaće
Pročitao sam sve komentare i ne mogu vjerovati da ljudi spominju PS4 kao zamjenu za PC (imam i sam ps4). Isto tako mi nije jasno da nitko ne spominje 144Hz i više... Nedavno sam kupio 180 Hz asusov monitor i razlika između 60 Hz i 144+ je ogromna a za to ti treba jaka grafička čak i na 1080p. Nakon što sam godinama tvrdio da je 60 Hz super sada mogu reći da je užas što se tiče igara poput overwatcha i BF1. Jedva čeka ubosti vegu u PC (amd nije opcija jer imam g sync monitor). Ako grafička bude dosta jaka možda zamjenim i monitor za neki 2k 165Hz i IPS panelom. Visoki framerate je jedna od najbitnijih stavki u gamingu o kojoj se najmanje priča...