Tko je kupio jeftino, kupio je - Nvidia GTX-icima

poruka: 43
|
čitano: 7.560
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tko je kupio jeftino, kupio je - Nvidia GTX-icima ".
12 godina
neaktivan
Re: Tko je kupio jeftino, kupio je - Nvidia GTX-ic
picajzla0707 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Da kojim slučajem imaš 2K monitor ili ne daj Bože 4K bio bi u banani i tvoj sistem ne bi bio provediv.

ne pada mi na pamet još prelaziti na 2k ili 4k, to je trenutno u istoj klasi kao i ovo ludilo sa grafama od 4+ tisuće kuna

gledaj, sve to ludilo o kojem ti pričaš jest u stvari potrošačka groznica koju potenciraju proizvođači, no kako mene sasvim dobro služi toyota corolla 20 godina stara za prijevoz do posla ili 20km do vikendice na viru, isto tako me jako dobro služi i 1050ti na full hd monitoru i ne pada mi na pamet prilagođavat svoje "potrebe" potrošačkom ludilu, trošit više nego što procijenim da trebam, zaduživat se i slično za gluposti poput računala ili automobila

rješenje može biti prelazak na konzolu kao kod tebe, no isto tako može biti rješenje i umjereni zahtjevi na računalu - witchera ćemo obojica odigrati, ja na 1050ti i netko sa 1080ti, "njemu" će sve biti super-duper na 4k, a bogme nije niti meni trzala na full hd s nekim sasvim solidnim postavkama i izgleda daleko bolje od jedinice ili dvojke koje sam također guštao - meni osobno je već i to poboljšanje grafike sa dvojke na trojku na high sasvim dovoljni i uopće ne žalim za ultra ili 4k

da sam htio, mogao sam bez problema uzeti stroj za 4k sa 1080ti, no radije sam lovu investirao u uređenje vikse na viru, putovanje u amsterdam, u klince i slično

gejmanje mi jest bitno i često sam na kompu, ali mi nije toliko bitno da mi to bude prioritet u životu, baš kao što mi nije prioritet voziti novi auto i davati sljedećih sedam godina trećinu plaće

Pročitao sam sve komentare i ne mogu vjerovati da ljudi spominju PS4 kao zamjenu za PC (imam i sam ps4). Isto tako mi nije jasno da nitko ne spominje 144Hz i više... Nedavno sam kupio 180 Hz asusov monitor i razlika između 60 Hz i 144+ je ogromna a za to ti treba jaka grafička čak i na 1080p. Nakon što sam godinama tvrdio da je 60 Hz super sada mogu reći da je užas što se tiče igara poput overwatcha i BF1. Jedva čeka ubosti vegu u PC (amd nije opcija jer imam g sync monitor). Ako grafička bude dosta jaka možda zamjenim i monitor za neki 2k 165Hz i IPS panelom. Visoki framerate je jedna od najbitnijih stavki u gamingu o kojoj se najmanje priča...

10 godina
odjavljen

Nema smisla palit komp ako neces igrat barem na HIGH.

3 0 hvala 0
9 godina
bubimir5 kaže...
picajzla0707 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Visoki framerate je jedna od najbitnijih stavki u gamingu o kojoj se najmanje priča...

??

14 godina
It'sMe932 kaže...
bubimir5 kaže...
picajzla0707 kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Visoki framerate je jedna od najbitnijih stavki u gamingu o kojoj se najmanje priča...

??

Vezano je za gaming, avg user-u je dovoljno 60Hz. Motion blur/shadowing koji monitor stvara pri visokom framerateu je ok za casual gaming.

Pro gaming monitor je 144 Hz,1080p ajmo reci neki danasnji standard.

Razlika u slici je nebo i zemlja!

everyday i'm shuffling...
16 godina
FLes kaže...

Da, baš i ja to gledam, ono, u izlogu kartica za 6-7 tisuća kuna. I mislim si, jebote, sjećam se kad sam kupio svoju HD 5850 za tipa 2000 kuna i bila u tom trenutku druga najjača kartica na tržištu iza 5870. Ili kad se sjetim još starije GeForce 2 GTS sa slične novce, ono to je bila skupa zvjer od kartice u to vrijeme. To mi je bilo dva puta da sam dao tolko para za jednu jedinu komponentu. Sad ne dam više od jedno 1600 kn za karticu. Jednostavno imam max cifre koje dam za pojedinu komponentu, jer ak samo kupuješ kaj god ti treba za igranje na ultra detaljima, ovi samo dižu i dižu cijene i šišaju te ko ovcu.

Ja nikad ne zaboravim kad je stigla prva Riva TNT (koja je bila top ponude uz Voodoo koji je ubijao s Glide-om gdje je bio podržan)... dobio sam je kao poklon za završenu školsku godinu :D bio sam 6 ili 7 razred osnovne, ne sjećam se točno - uglavnom to je bilo čudo od kartice. Mislim da nije bila više od 2100-2200kn u to vrijeme. Ali 16MB rama, 128bita, AGP 2X, podrška za DX6.. koja sreća je to bila

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
Luka123 kaže...

danas su svi pro gejmeri jebate

nemam ja ništa protiv 4k monitora ili 144hz 2k i strojeva koji to mogu pogoniti, samo kažem da treba biti realan jer ne kupuješ niti ferarri ako nemaš za laminate doma promijenit

pogotovo to vrijedi u gejmanju, jer je to za 99,9% korisnika zajebancija, kakvi pro gejmeri...

14 godina
picajzla0707 kaže...
Luka123 kaže...

nemam ja ništa protiv 4k monitora ili 144hz 2k i strojeva koji to mogu pogoniti, samo kažem da treba biti realan jer ne kupuješ niti ferarri ako nemaš za laminate doma promijenit

pogotovo to vrijedi u gejmanju, jer je to za 99,9% korisnika zajebancija, kakvi pro gejmeri...

Nisam mislio na streamere i youtubere. Po meni je "pro" onaj koji igra competitive igre i natjece se u njima, ponajvise FPS igre, velika prednost, svaka mili sec je bitna. Igre poput Quake Champions sada 1 na 1, CS:GO. etc...

Znaci ljudi koji sudjeluju u turnirima i osvojili su nesto u svojoj karijeri je (po meni) pro gamer. Recimo Fatal1ty, Shroud, Gitzz. etc.

Ako mi netko kaze da je pro gamer jer streama ili provodi 8 uri dnevno na igri, a nije dokazao niti osvojio uedan turnir u zivotu, je nista nego obican gamer koji provodi previse vremena na pc-u.

15 godina
Luka123 kaže...
picajzla0707 kaže...
Luka123 kaže...

Nisam mislio na streamere i youtubere. Po meni je "pro" onaj koji igra competitive igre i natjece se u njima, ponajvise FPS igre, velika prednost, svaka mili sec je bitna. Igre poput Quake Champions sada 1 na 1, CS:GO. etc...

Znaci ljudi koji sudjeluju u turnirima i osvojili su nesto u svojoj karijeri je (po meni) pro gamer. Recimo Fatal1ty, Shroud, Gitzz. etc.

Ako mi netko kaze da je pro gamer jer streama ili provodi 8 uri dnevno na igri, a nije dokazao niti osvojio uedan turnir u zivotu, je nista nego obican gamer koji provodi previse vremena na pc-u.

Zivot treba provesti radeci ono sto volis, ako neko igra igrice 12 sati dnevno nije previse jer je samo jedan zivot

9 godina

Pa oni koji zarađuju za život streamanjem su profesionalni streameri, ne vidim di je problem. Vozač autobusa koji tako zarađuje za život je profesionalni vozač...

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 11:31 (It'sMe932).

1 0 hvala 0
11 godina
Ja imam ps 4 i phenomasa r9 380. Nemam problema sa detaljima frameovima i sl. 30 fps na playki,eventualno 60 u na pc iskljucivo u shooterima. Ionako mi se najbolje igre tipa arpg,rpg, koja avantura ,straregija vrti u 60. U sluxaju da igra za pc nedostize 60 kupim ju za ps4 i mirna bosna. Ruku na srce igre koje moj komp ne vrti na high i 60 fps su vecinom teski otpad. Danasnji AAA naslovi su tolko retardirani da mi je drago sto ih nemogu vrtiti,tako da ni ne dodjem u iskusenje i sacuvam si nesto sivih stanica. Vise ih ne zelim ni za badava. Dotle je doslo da vise ne ostecujem autorska prava.
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Luka123 kaže...

(...) Nisam mislio na streamere i youtubere. Po meni je "pro" onaj koji igra competitive igre i natjece se u njima, ponajvise FPS igre, velika prednost, svaka mili sec je bitna. Igre poput Quake Champions sada 1 na 1, CS:GO. etc...

Ja sam osvojio podlogu za miša i navlaku protiv prašine za printer

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 18:09 (FLes).
13 godina
mrsmith kaže...

Ja nikad ne zaboravim kad je stigla prva Riva TNT (koja je bila top ponude uz Voodoo koji je ubijao s Glide-om gdje je bio podržan)... dobio sam je kao poklon za završenu školsku godinu :D bio sam 6 ili 7 razred osnovne, ne sjećam se točno - uglavnom to je bilo čudo od kartice. Mislim da nije bila više od 2100-2200kn u to vrijeme. Ali 16MB rama, 128bita, AGP 2X, podrška za DX6.. koja sreća je to bila

Ma kakvi. 1100/1300 za prvu TNT. Creativove su bile najskuplje, a Asusove najeftinije (o da).

Čak je i TNT2 Ultra bio oko 350 - 400 maraka (švercan iz Austrije, hehe).

I onda mi je stara kakila da sam budala što trošim toliki novac na grafe. Da zna situaciju danas, otišla bi hodočastit na koljenima da mi spasi dušu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2017 18:26 (DarthMarkus).
14 godina
FLes kaže...
Luka123 kaže...

Ja sam osvojio podlogu za miša i navlaku protiv prašine za printer

Bravo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice