"Za razliku od bar koda, za čije su očitavanje potrebni posebni skeneri..."
Ovo nije točno jer i običan bar kod možeš pročitati sa mobitelom sa istim softwareom isto kao i QR kod. Da li ćeš pronaći odgovarajući rezultat to je priča za sebe.
"Za razliku od bar koda, za čije su očitavanje potrebni posebni skeneri..."
Ovo nije točno jer i običan bar kod možeš pročitati sa mobitelom sa istim softwareom isto kao i QR kod. Da li ćeš pronaći odgovarajući rezultat to je priča za sebe.
ja sam se zacudio prije par mjeseci da mob moze citat QR kod ..lol al eto moze . zanimlivo je to ..skrivene poruke unutar sličice jel
Kakve su to gluposti?
Sta ne mogu prikazati poruku na televizoru (jer to je televizor), a ne slati neki glupi QR kod, ko bude to skenirao. Ludi japanci.
Kakve su to gluposti?
Sta ne mogu prikazati poruku na televizoru (jer to je televizor), a ne slati neki glupi QR kod, ko bude to skenirao. Ludi japanci.
"...ali moguće ga je koristiti i za marketinške poruke."
:)
99.90% razvoja i napretka tehnologije ide samo u svrhu zarade.
...ali moguće ga je koristiti i za marketinške poruke."
Al ono... budes s mobitelom cekao kraj TVa i skenirao barkodove, zbog cega? :-)
nasljednik bar koda je RFID
...ali moguće ga je koristiti i za marketinške poruke."
Al ono... budes s mobitelom cekao kraj TVa i skenirao barkodove, zbog cega? :-)
kaj bi RTL dao da ima tak nekaj..
"ko prvi skenira i pošalje sms, dobije nagradu dormeo madrac" cijena sms-a 15kn + pdv
i hrpa priprostih ljudi, koji su kupili najnoviji mobitel (koji im ne treba, al je bitno imat), krene slikat i slat poruke.. hvaleći se popodne kod štefice uz čašiću razgovora preko ograde..
Klasičan GPS nikome ne šalje svoju poziciju. Radi isključivo kao prijemnik signala sa satelita i tako sam zaključuje gdje je, a da nitko drugi to ne zna, pa niti sateliti čije signale očitava. Ovaj TV šalje informaciju o tome gdje se trenutno nalazi. Velika prekretnica u gubitku privatnosti. Iako već s mobitelom gubite privatnost ne samo poruka i razgovora, nego i pozicije gdje se nalazite. Još samo da uvedu zakon da ne možete anonimno kupiti prepaid SIM karticu, i by-by privatnosti. Prate vas točno gdje ste.
Postoje vojni sistemi koji navode raketu točno u mobitel (da se prilagoditi za kuću u kojoj je TV koji šalje GPS signal). To su iskusili neki vojni zapovjednici kojima je američka raketa doletjela i pogodila ih točno u glavu, točno u mobitel, dok je razgovarao - zadnja greška koju je napravio. Zbogom privatnosti, pozdrav big brotheru i ubojitoj moći male skupine ljudi, moći ubiti bilo kojeg čovjeka, bilo gdje na zemlji, relativno jeftino i vrlo efikasno. Scary, ali tako je.
Joj daj, navodi raketu tocno u mobitel, o cemu ti pricas...
odi na neki pusti otok pa se zabavljaj.
Ti QR kodovi su predobra stvar samo sta smo mi hrvati prezaostali i nemamo pojma čemu služe.
Vani sam ih vidio još prije par godina, ali ni sam nisam baš reagirao na njih.
Neki dan sam na fejsu naletio na grupu QR kod i to je baš HR grupa i fakat su ok tako da sam masu naučio i jedva čekam da te kampanje krenu i kod nas jer je to vani ludilo.
Pogotovo ludi japanci... :D :D
Evo linka na grupu.. tj stranicu... http://www.facebook.com/QRkod