Tableti beskorisni za pet godina?

poruka: 80
|
čitano: 13.148
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tableti beskorisni za pet godina?".
17 godina
Re: Tableti beskorisni za pet godina?
lllnuclearlll kaže...
nixass kaže...

postat će korisniji zbog pratećeg hardvera - fizičke tipkovnice, docka, eventualno veće dijagonale itd.. a nadam se i sa poštenim i korisnim OS-om.

u ovom obliku neće sigurno dočekat 2018., nepraktični su.

Pa upravo si opisao prijenosno računalo.

nisam jer se tipkovnica spaja po potrebi..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina

Opisao si nešto što opasno nalikuje na sadašnje ultraprijenosnike (osim što ovi potonji imaju ugrađenu tipkovnicu i uglavnom nemaju touchscreen), jedini problem je u tome što su ultraprijnosnici adekvatne kvalitete duplo skuplji od (ionako skupih, barem za naše prilike) tableta.

13 godina
danas imamo mobitel sa 8 cpu jezgara pa nitko ne kaže da je to bespotrebno nego se čeka ko ozeblo sunce.Tako će biti i s tabletima.Dokle god budu izlazili bolji,jači,jeftiniji modeli nema straha da se nebudu kupovali.
13 godina
neaktivan

Ja sam učo koji nije informatičar, al obožava dabblati u IT svijetu, pa da kažem svojih 5l:

Nedavno sam kupio 10'' Prestigio tablet pun multimedijalnih mogućnosti i mogu reći da ga itekako mogu zamisliti kao zamjenu za laptop. I na poslu, i inače - jednostavno, mobilniji je od cijelog laptopa - stane mi u torbu. I onda ga mogu, ak želim HDMIjem uštekati u projektor i pokazivati djeci multimediju, mogu surfati pod odmorom (aktivnost na koju, sad dok radim, trošim daleko najviše vremena za kompom), imam cijelu svoju knjižaru ne na dohvat ruke, neg jednog prsta, plus mobilan malo veći prostor za pohranu, plus, iskreno, lakše mi je tipkati po dovoljno velikom screenu, nego pikati posve naslijepo po trackpadu..

Kod kuće slično - sam se zavalim u krevet i konzumiram kakvu god multimediju želim. Lakši je za držanje u krilu/na prsima ko knjigu od cijelog laptopa. Usto razne softwerske cake - oćeš da ti tablet posluži kao daljinski - there's an app for that; oćeš se praviti trekkie - there's a wallpaper for that; oćeš igrati casual igru - imaš ih stotine, sve boljih i boljih. Na ležečke. Hoćeš zamjenu za 92% svih neprofesionalnih programa za windowse? Izvoli, uzmi!

Možda je ova tema malo daleka od potreba ITevaca, al ruku na srce, brojevi koji su meni poznati i koje čitam nonstop ovdje na bugu govore da je tržište još u rapidnom porastu, te bi softverska strana mogla u doglednoj budućnosti ugroziti čak i poslovanja teškaša kao što je konzolaška industrija. Svi najveći distributeri igara bacaju vagone novca na r&d mobilnih aplikacija.

Eh sad pak, hoće li rasp.. ovaj blackberry postojati za 5 godina, to je po meni, puno bolje pitanje..

You are in a dark musty temple. The shadows seem to play tricks with your eyes and you can hear the faint sound of movement.

5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...
g12356 kaže...

Jeli više volite gledati filmove na skučenim 10" tabletima ili plazmama od 30"+?

Općenito je poznato da u Makarska busevima imaš držač za čašu, držač za kaput i držač za plazmu od 30"....

Naravno,to je bilo na moju naredbu :P

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
16 godina
Abomb kaže...

neman argumenta koji bi se mogao suprostaviti kupnji tableta za gledanje prognoze i programa.{#}

BTW. moja sucut ljudima kojima je uredjaj o 3 kg tezak te su u takvoj guzvi da ne mogu pricekat minutu za dizanje OS-a...

Po tvome daleko je praktičnije udobno zavaljen u fotelju držati laptop od nekoliko kilograma nego tablet.

Nakon što većinu dana sjedim ispred monitora baš mi treba da isto držim u krilu i u slobodno vrijeme :p

Imam netbook sa SSD-om na kojem se os podiže trenutno (stavljam ga u suspend mod) pa mi svejedno ne pada na pamet istog držat u krilu.

Zbog raznovrsnosti na poslu koristim Cinnamon, kod kuće Gnome3, na laptopu Ubuntu, a na netbooku Mate (Gnome2), za neobavezan sadržaj koristim android tablet.

LP

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 21:23 (rmiculini).
16 godina
neaktivan
mr1black kaže...

Ja sam učo koji nije informatičar, al obožava dabblati u IT svijetu, pa da kažem svojih 5l:

Nedavno sam kupio 10'' Prestigio tablet pun multimedijalnih mogućnosti i mogu reći da ga itekako mogu zamisliti kao zamjenu za laptop. I na poslu, i inače - jednostavno, mobilniji je od cijelog laptopa - stane mi u torbu. I onda ga mogu, ak želim HDMIjem uštekati u projektor i pokazivati djeci multimediju, mogu surfati pod odmorom (aktivnost na koju, sad dok radim, trošim daleko najviše vremena za kompom), imam cijelu svoju knjižaru ne na dohvat ruke, neg jednog prsta, plus mobilan malo veći prostor za pohranu, plus, iskreno, lakše mi je tipkati po dovoljno velikom screenu, nego pikati posve naslijepo po trackpadu..

Kod kuće slično - sam se zavalim u krevet i konzumiram kakvu god multimediju želim. Lakši je za držanje u krilu/na prsima ko knjigu od cijelog laptopa. Usto razne softwerske cake - oćeš da ti tablet posluži kao daljinski - there's an app for that; oćeš se praviti trekkie - there's a wallpaper for that; oćeš igrati casual igru - imaš ih stotine, sve boljih i boljih. Na ležečke. Hoćeš zamjenu za 92% svih neprofesionalnih programa za windowse? Izvoli, uzmi!

Možda je ova tema malo daleka od potreba ITevaca, al ruku na srce, brojevi koji su meni poznati i koje čitam nonstop ovdje na bugu govore da je tržište još u rapidnom porastu, te bi softverska strana mogla u doglednoj budućnosti ugroziti čak i poslovanja teškaša kao što je konzolaška industrija. Svi najveći distributeri igara bacaju vagone novca na r&d mobilnih aplikacija.

Eh sad pak, hoće li rasp.. ovaj blackberry postojati za 5 godina, to je po meni, puno bolje pitanje..

Sarkasam: ON
Laptop ne stane u torbu, u laptop ne mozes spojiti HDMI sa projektorom, nemozes surfat na odmoru, knjizara ti nije na dohvat prsta, manje mjesta za pohranu podataka pogotovo.ja se isto satarem pipkanjem na malom touchpadu, puno draze mi je pipkati ili bolje nazvat mahati po cijelom ekranu. Kada se zavalim na kauc nema laptop nikakvu multimediju, i isto je glupo sta nemozes drzat na krilu nego ti on jednostavno stoji na stomaku pa neznas sta ces sa rukama. kad idem igrat igru, pogotovo casual nikako nemogu nac na laptopu jel su sve pro gamerske i stvarno izbor casual igrica na laptopu i sveopce na PC-u je nikakva. I totalno se slazem da je sve neprofesionalno za windowse.
Sarkasam: OFF

P.S. nista osobno i nista uvredljivo ne mislim sa ovim, nego mi idalje pisete nelogicne stvari...

postao sam malo i sebi naporan, al ako mi dajete ove razloge onda ne mogu ne reagirat. ima tablet prednost sta se baterije tice, ako zelis radit neku glupost na mjestu bez struje onda je puno bolji. procitat  u hodu nesto brzo... ali razlog koji san cuja najvise kao bacit se na kauc i pogledat nesto je skroz glup razlog...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 8:21 (Abomb).
17 godina
Tako je. Bacit se na kauc i pogledat nekaj ali na TV od 55 incha. Doma ocu full komfor, a to je pravi TV, pravi komp, pravi gust.
Pipkanje po ekranu i usporeno surfanje u odnosu na pravi komp mi ne treba. Mojoj zeni je to super jer otvara stranicu po stranicu, ali ja kad dodem recimo na Bug onda otvorim recimo deset tabova i gasim kak sam s kojim gotov. Svi se ucitaju od jednom i nema cekanja. Surfanje za koje vama na tabletu treba sat vremena meni treba pol sata i u meduvremenu mi se skine recimo Game of Thrones Full HD koji na pol pogledam na 55 incha TV-u dok vi jos surfate.
12 godina
Abomb kaže...
mr1black kaže...

Laptop ne stane u torbu, u laptop ne mozes spojiti HDMI sa projektorom, nemozes surfat na odmoru, knjizara ti nije na dohvat prsta, manje mjesta za pohranu podataka pogotovo.ja se isto satarem pipkanjem na malom touchpadu, puno draze mi je pipkati ili bolje nazvat mahati po cijelom ekranu. Kada se zavalim na kauc nema laptop nikakvu multimediju, i isto je glupo sta nemozes drzat na krilu nego ti on jednostavno stoji na stomaku pa neznas sta ces sa rukama. kad idem igrat igru, pogotovo casual nikako nemogu nac na laptopu jel su sve pro gamerske i stvarno izbor casual igrica na laptopu i sveopce na PC-u je nikakva. I totalno se slazem da je sve neprofesionalno za windowse.

P.S. nista osobno i nista uvredljivo ne mislim sa ovim, nego mi idalje pisete nelogicne stvari...

postao sam malo i sebi naporan, al ako mi dajete ove razloge onda ne mogu ne reagirat. ima tablet prednost sta se baterije tice, ako zelis radit neku glupost na mjestu bez struje onda je puno bolji. procitat  u hodu nesto brzo... ali razlog koji san cuja najvise kao bacit se na kauc i pogledat nesto je skroz glup razlog...

HAHAHA genije! Svaka čast. Složio bih se da su tableti totalno nepotrebni da ne kažem glupost. Za njih bi rekao da su nepotrebna karika u lancu, posebno za cijenu koju se prodaju. Ne treba ništa više dodavat nakon ovakva 2 posta jer sve je rečeno. Za sad se ni jedan tablet ne može nositi niti sa najslabijim laptopom a košta duplo ili troduplo više od laptopa. Dok za cijenu koliko toliko boljeg tableta (cca 4000-6000kn) dobiješ zvijer od lapa od kojeg tablet biježi mami plačući. :-) Da ne bi ispalo da sam mrzitelj tableta, borim se sam sa sobom da ne kupim jedan, al argument protiv toga je cijena i što za tu cijenu mogu dobiti (puno bolji laptop). Uglavnom da zaključim, tablet ni blizu ne može ispunjavati sve zadatke kao jedan laptop i jednostavno je neshvatljivo zdravom razumu da ljudi daju tolike novce za tablete. Po meni najjači tablet, ono tip top super truper stvar bi maks trebao doć cca 2500 kn. Onda bi to bio neki realni omjer.

15 godina
neaktivan

Ja imam tablet, 10 inča, samo skuplja prašinu... imam i laptop, no neda mi ga se palit osim ako idem nekamo gdje nemam svoj vjerni PC ;)

imao sam i iphone 4s, i nokia n9 i šta ja znam.. i sve prodao i sada imam nokiu express music i nikad sretniji ;)... tablet mi služi jedino da igram šah

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
NEW_MAN kaže...
Tako je. Bacit se na kauc i pogledat nekaj ali na TV od 55 incha. Doma ocu full komfor, a to je pravi TV, pravi komp, pravi gust.
Pipkanje po ekranu i usporeno surfanje u odnosu na pravi komp mi ne treba. Mojoj zeni je to super jer otvara stranicu po stranicu, ali ja kad dodem recimo na Bug onda otvorim recimo deset tabova i gasim kak sam s kojim gotov. Svi se ucitaju od jednom i nema cekanja. Surfanje za koje vama na tabletu treba sat vremena meni treba pol sata i u meduvremenu mi se skine recimo Game of Thrones Full HD koji na pol pogledam na 55 incha TV-u dok vi jos surfate.

bravo, tocno tako i ja razmisljam, i prodao sam ipad jer sam se sam uvjerio da je nist koristi osim klincima dat da lupaju po njemu angry birds i sl. gluposti

problem puno ljudi je taj sto su ga kupili pa mu na sve moguce nacine traze naci svrhu i opravdanje.. ja priznajem da sam se za*ebo i to je to..

14 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Laptop stane u torbu (11-12" bez problema), možeš ga spojiti sa HDMI projektorom, knjižara ti je nadohvat ruke, mjesta za pohranu ima oko 500 GB, umjesto touchpada imaš miš, itd. da ne nabrajam.

Naime prije negdje godinu dana sam baš razmišljao o tome kupiti tablet ili mini laptop i onda sam si kontao za i protiv i prevagnuo je mali Acerov laptop, dvojezgreni AMD-ov čip, sa Radeon grafičkom, 500 Giga diska, 2 giga rama, 64 bitnim windowsima 7, MS Office opaket, ekranom rezolucije 13xx*7xx, 4 USB i 1 HDMI port. Uglavnom uzeo sam ga za povremeni kraći rad i gledanje multimedijalnih sadržaja (filmovi i glazba :). Zašto ipak laptop, jednostavno..., kompatibilnost sa mrežom i radnom okolinom, OS koji podržava sve standardne programe koje koristim. Naravno bilo bi više cool imati tablet pa tipkati po ekranu, ali hebiga ne možeš imati sve, barem tada nisi mogao :) a i tableti su mi po ponudi cijena naspram što dobivam od hardwera i mogućnosti bili lošija opcija.

Kad podvučem crtu, izbor je bio dobar, lap je upiknut na telku preko HDMIja tako gledam filmove, a kad mi treba za po vani samo ga izštekam i pod ruku. Nosio sam ga na more, sve je bilo super, malo za surfanje malo za word i excel, mail idt. Inače baterija drži prosječno 7 sati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.5.2013 16:53 (zeko.ma77).
16 godina

Jesi li ti svjestan da komentiraš sarkazam istomišljenika?

14 godina
neaktivan

Jesam,a on komentira svojim sarkazmom drugog korisnika. Te to smeta?

16 godina

Ma naravno da me ne smeta, samo je malo neuobičajeno komentirati sarkastičnu izjavu nekoga sa kim se slažeš. Sarkazmom se obično 'pljuva' po neistomišljeniku, pa onda ovi drugi 'pucaju iz svih oruđa'. :-).

Anyway, nekome odgovara laptop, nekome tablet, besmisleno se raspravljati što je bolje (jasno je da je laptop svestraniji i uoptrebljiviji, ali tablet ipak očito ima određene prednosti), jednako kao što je besmislena izava gospodina.

P.S: Da dotičnom gospodinu sutra netko ponudi mjesto CEO-a u nekoj firmi koja proizvodi bilo-što i prodaje to u velikim količinama, i da mu kaže, čujte ova firma za četiri-pet godina više neće poslovati, da li bi ste bili njezin CEO za godišnju plaću od par miliona dolara, misliš da ne bi pristao?!

13 godina
neaktivan

Tablet sa windowsom = laptop + touchscreen. Znaci i jedno i drugo.

A sto se tice ove izjave, jednostavno je preglupa. Mislim da se za 5 godina niko nece sjecati blackberrija.

1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
maxym kaže...

P.S: Da dotičnom gospodinu sutra netko ponudi mjesto CEO-a u nekoj firmi koja proizvodi bilo-što i prodaje to u velikim količinama, i da mu kaže, čujte ova firma za četiri-pet godina više neće poslovati, da li bi ste bili njezin CEO za godišnju plaću od par miliona dolara, misliš da ne bi pristao?!

Lik je prava mustra, ne znam tko ga je zaposlio ali mora da je sada jako sretan :)

15 godina
neaktivan
Bilal kaže...

Tablet sa windowsom = laptop + touchscreen. Znaci i jedno i drugo.

A sto se tice ove izjave, jednostavno je preglupa. Mislim da se za 5 godina niko nece sjecati blackberrija.

Yeah but,can it run Crysis?

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
13 godina
neaktivan

Meni osobno tableti nisu jasni..Nisu jaki ko laptop jači su od mobitela ali su nezgrapni i nemožeš ga nosit okolo u džepu i u potpunosti su limitirani na neke office stvari koji današnji android uređaji od 800 kn mogu radit...

Ali da tablet je ko i phone statusni simbol jer sad da idem kupit tablet i da idem na njemu nešto čitat učit ili nešto slično tome pa vjerojatno bi se upucao......

Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina

Nema ti tu šta biti jasno ili nejasno, pogledaš prodajne rezultate tableta, i onda ti je jasno što tržište misli o tome (jer mišljenje pojedinca, bilo da se radi o meni, tebi ili CEO-u BlackBerry-a je sasvim irelevantno), i ako si dio toga tržišta (a BB jest) onda se i ravnaš po tome, a ne zabijaš glavu u pjesak kao noj.

Nisu ni netbuci dugo izdržali na tržištu, ali su svjedno donijeli finu zaradu proizvođačima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice