- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni je najbolje kada kažu da će automatizacija osloboditi čovjeka od manualnog rada.
Ali ostaje pitanje gdje će ti "oslobođeni" ljudi raditi ?
Meni je najbolje kada kažu da će automatizacija osloboditi čovjeka od manualnog rada.
Jedni će zaraditi na automatizaciji a drugi će na ulicu, tužno ali istinito.
Zato će povećat potražnju za programerima umjetne inteligencije :D
Mislim da trebamo bit svjesni da se potražnja i ponuda stalno mjenjaju, svugdje, tako i danas tako i prije par stotina godina.
Ja sam npr. u potpunosti svjestan da ću provesti život u učenju novih tehnologija, ali u tom i je čar.
Ne možemo vječno živjeti u prošlosti, i brinut se da sve te struke opstanu, da je tako Tesla razmišljao, danas bi se osvjetljavali sa svijećama, i tvornice svijeća bi bi daleko više zaradile, a puno više bi zapošljavali radnika.
Jedni će zaraditi na automatizaciji a drugi će na ulicu, tužno ali istinito.
Ovo je pozitivan primjer automatizacije.
Prije nije nitko to radio, jer je bilo preskupo.
Sada se pojavila jeftina tehnologija koja zapošljava ljude (netko će to proizvesti, isporučiti, servisirati)
Dakle, nitko ne ide na ulice (jer nitko to i nije radio), a zaposlenost se povećava.
Ovo je odlična stvar za razvoj nogometa jer je u posljednje vrijeme analiza utakmica jedan od najvažnijih segmenata u pripremama momčadi, a ovim sustavom će profitirat svi niželigaški klubovi koji ga počnu koristiti. Iznos od 8000 kn godišnje nije pretjerano visok, al jasno je da se u HR neće razviti
Davno, mog djeda, kao poljoprivrednika traktor je samo podigao na visi nivo, nije ga ostavio gladnim.
Ukoliko izmisle robota da radi moj posao - super. Prvi cu ga kupiti.
Najbolje da ugasimo semafore, da bi policijska jedinica mladeži imala sta raditi na raskrscima.