Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto

poruka: 515
|
čitano: 298.346
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto".
15 godina
neaktivan

ovo mi je bas carska tema

dobro sam se nasmijao i nesto naucio Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Stopa piratstva u Hrvatskoj 54 posto
Verbatim kaže...

CCE je jedan od najboljih enkodera, košta 1000$ i više $. Sad je izašla SP3 verzija, ali nema trial za Dl. Da bi sam program funkcinirao ptreban je USB Dongle.

Tu foru sa USB dongleom je Stainberg među prvima uvalio na Cubaseu 3 (koliko se sjećam)

"Razbijači" su se mučili i sa trojkom i četvorkom, a evo, sad postoji potpuno stabilna verzija cracka za Cubase 5. Čak ga ne bih mogao nazvati ni crack, jer se instalira kao i svaka exe datoteka, a ni jedan antivirusni program se ne buni prilikom instalacije.

I zamolio bih vas da pišete hrvatsku inačicu gusarstvo ili piratstvo, a ne istočnjačku, piratluk.

Uši me bole Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 10:26 (Okolosam).
17 godina
protjeran

Oni kad dodju ne kelje odmah kaznu nego pokusaju prodati softvare.

15 godina
neaktivan
LupusInFabula kaže...
blackalbum kaže...

kad bi baš sve kupovao tko bi nadodao para,ja bih se kao trebao osječati kao lopov jer imam par programa ilegalnih ,ako bi se trebali osječati oni što su pokrali ovu jadnu državu,nije da se opravdavam ali ako nešto možeš nabaviti besplatno i još dobro radi zašto bih kupovao

1. Da trebao bi se osjećati kao lopov, jer to na žalost i jesi.

2. To što je netko drugi također lopov i argument da je ukrao puno više, uopće te ne amnestira.

3. U tvojoj stvarnosti "nabaviti besplatno" se pravoj stvarnosti čita "ukrao".

A ti kao oduvijek imaš samo originalni software?

Daj ne kenjaj

Another cold day in Hell
17 godina

još traje ovo ovdje?

neiscrpno i vječno Osmijeh

pozdrav svima
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
M_dipl. kaže...
Dado_ZG78 kaže...
M_dipl. kaže...

Kladim se da i ti imaš doma piratiziranog materijala pa bila to glazba, DivX-i ili nešto treće.. 

I izgubio bi tu okladu. No dobro, sve je već rečeno, svako ima svoj stav, nema potrebe da se i dalje sporimo oko stvari koje smo prežvakali X puta dosad. Kao što je moj dragi kolega VirtUoso rekao, pa neka svaki "tabor" to protumači iz svoje perspektive: FUCK THE HATERZ! :)

Hoćeš reći da nemaš niti jedan skinuti  igru,softeare,pjesmu,igru za mobitel,font ili sliku. Pa šta si ti tajkun Neodlučan

U ratu bez ikakvih interesa :D http://crotrailers.co.cc/
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Jel mogu ja doći na trg i random opaliti rafal u nekom smjeru?

Mislim ako oni tamo u Afganistanu mogu ih na tisuće koknuti zakaj ja ne bi mogo desetak ljudi? Osim toga, što je to naspram 6 miljardi?

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan

Ima li još netko na forumu da doma nema NITI JEDNU piratsku stvar kao M_dipl.? Iznenađen

Iskreno, to je prvi puta u životu da netko uopće tvrdi tako nešto, a kamoli da je to još i istina Belji se

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina

Trenutno nemam niti ja išta piratizirano na kompu.

Od igara imam jedino HoN koji je uredno plaćen 30$.

OS sam dobio od samog MSa kao poklon zbog testiranja, drugi je, jel Ubuntu.

Ostali spadaju ili pod akademsku lincencu ili su FOSS.

Glazbu streamam preko youtubea, filmove nemam.

Ako se nađe pokoja knjiga, legalno je skinuta od već kuda ili jednostavno zavirim u fakultetsku knjižnicu.

Aplikacije na mobu se sve fino uredno plaćene ili su besplatne.

Inače, da ne bi bilo da sam anđelčić. Imao sam stavljen kompletan Master Suite CS4 na kompu, međutim kako sam se potpuno okrenuo na programiranje, jednostavno sam ga maknuo. Filmove kad gledamo onda ili odemo u Cinestar ili kod frenda (većinom piratsko, doduše).

Tako da... Trenutno mi je komp pic-pic što je tiče piratstva... I iskreno, niti mi išta fali.

EDIT: Evo, od prije minutu glazbu streamam i preko Groovesharka Cool

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.5.2010 14:32 (Bukva).
16 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ima li još netko na forumu da doma nema NITI JEDNU piratsku stvar kao M_dipl.? Iznenađen

Iskreno, to je prvi puta u životu da netko uopće tvrdi tako nešto, a kamoli da je to još i istina Belji se

-naravno da nema, naravno da su svi pogledali Severininu ribarsku snimku i naravno da su ljudi oportunisti.

-ili bi netko tebi morao nešto dokazivati? (Kao Bukva koji već morfira u masovnog ubojicu, bezuspješno, samo da bi pokazao 'the piont')

-pa se neću truditi objasniti da je barem nepristojno 'hvaliti' se piratiziranjem. Razlozi-obrazloženja, kao cijena su u najmanju ruku smiješni, nepotrebni.

Više puta napominjem, konkretna tema je BSA izvještaj i 54% koji se odnosi na pravne osobe (firme) u korištenju licenciranog softwarea (ugl. MS-Win i MS Office, jer je MS=BSA, ali kontrola je sad proširena na Photoshop i Corel).

Forumska pravila oko držanja uz temu i Off-Topica?

Uopće nema veze s kućnim korisnicima, još manje s glazbeno-filmskom ind. tj. ZAMPom.

Tko želi može lako pokrenuti konkretnu temu sa smišljenim naslovom pa možemo razglabati o tome.

(btw, uopće nemam negativan stav prema piratiziranju - radi što želiš)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Više puta napominjem, konkretna tema je BSA izvještaj i 54% koji se odnosi na pravne osobe (firme) u korištenju licenciranog softwarea (ugl. MS-Win i MS Office, jer je MS=BSA, ali kontrola je sad proširena na Photoshop i Corel).

Kako oni dođu do tih brojki?

Kao ona predviđanja od prije par mjeseci za gubitke radnih mjesta:

Predviđeno povećanje gubitka od 2011 do 2014 se svake godine povećava za 4mlrd$ i onda se 2015 poveća za samo 2.

Što će se ljudi 2015 prosvjetliti i postati moralniji i pošteniji?

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
16 godina

-upravo to (kako dođu do brojki), ako si primjetio 'prigovaram' BUGovcima (koji se ograđuju, jer nema smislenog odgovora..), ali ipak bi to moralo biti postavljeno kao pitanje.

Jer, mene ne zanima dali danas Jeca nosi broš delfina ili ćorave kokoši, nego konkretno BSA.

Takvi njihovi 'izvještaji' su čisti debilizam i pokriće za sasvim druge ciljeve.

Pitanje za BSA, odkud im brojevi? Znaju li za neku firmu koja nije platila licence? ... što je njihov posao-obaveza?

-pad 2015-te, je vjerojatno povezan supportom za XP (2014) i licencom za H.264 (2015) ...Namigiva

15 godina

Ova tema ima jedino smisla utoliko da ljudi iznesu svoja skromna misljenja. Svako namjetanje misljenja ili izvodjenje zakljucka da je piratstvo ok ili nije nema smisla jer uvijek ce postojati podjela.

Moje misljenje je da ne opravdavam piratsvo. Ali ipak, kada gledas da neki nemaju novca da odu kupiti original cd svaki mjesec...ljudi potraze na netu i slusaju. Isto tako neki zive u gradovima gdje nema cinestara, iliti kina uopce pa opet potraze kakav fim na netu. Naravno uvijek postoji i videoteka, ali kada nemas primanja i 10 ili 15 kn za jedan film ti je puno. Neke kvalitetne TV serije se uopce ne prikazuju kod nas, i ako nemas maxTV ili kabelsku opet nemas nista.... Dakle 100 ljudi 100 čudi kako se kaze. Ja osobno vecinu stvari sto skinem od filmova obrisem odma nakon gledanja, sto ce mi vise. Onda sa druge strane ti ljudi sto to snimaju filmove i glazbu... Pa koliko ti ljudi imaju mjesecne prihode, kolike pare oni okrecu, voze aute od pola milijuna $ i imaju vile da ne mogu pobrojati....gdje mi njih onda krademo?? Eto...moze se interpretirati na razne nacine i zato je ova tema komplicirana. U sustini mislim da piratstvo nije uredu, ali mnogo toga u zivotu nije uredu sa puno vecim posljedicama po nas zivot pa zivimo kako tako. Uvijek ce biti onih koji "ukradu" software ili film ili cd preko neta. Ali uvijek ce biti i onih koji ukradu auto, bicikl i puno toga. Uvijek je bilo i uvijek ce biti. Jednog dana kada i ako drustvo evoluira na razinu utopije tada ovakvih tema nece ni biti,a do tada svatko se snalazi kako zna i moze.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

-opet, slažem se s napisanim (@ Ivan_T) i ovo nije ni kritika, ni za-protiv piratstva.

-ipak, više je u duhu foruma pisati o temi i ući u blagi OffTopic, nego šutjeti...

-Piratstvo nemože biti stvar mišljenja, jer je zabranjeno, kao i ograničenje brzine na cesti. Tu demokracija ili osobno mišljenje nema veze.

Sasvim druga stvar je dali to osuđujemo (ja ne, bio bi licemjer) prije bi rekao da me uopće ne zanima...

Kad god se spomene glazba ili film, vrlo jednostavno, odgovor je ZAMP. Dakle, po zampu, to nije nezakonito (slušanje i sl.) nezakonita je distribucija (i skidanje s piratskih izvora..o čemu se može diskutirati...)

Dakle, evo ti jedan link GrooveShark, kojim nikako ne kršiš zakon slušajući muziku.

Također, muziku možeš snimiti na CD, mp3 player itd.. -ZAMP. (isti zakon i za filmove, YT.).

Odmah malo licemjerstva.. To sve je dostupno internetom, dakle potreban je PC i priključak ISPa.

- Ako se ima novaca za to, zašto bi opravdanje bilo cijena npr OSa koji može biti i besplatan-legalan?

Kakve sad veze  ima nečiji Maybach na cesti s opravdanjem 'krađe' nekog softwarea, štoviše, taj Maybach je možda pribavljen krađom, kriminalom ili utajom poreza..., policija ga vidi, porezna ima podatke o prihodu.. -matematika i logika?

-Istovremeno, takva osoba koja je možda pokrala milione možda ima legalno-kupljen software, jer ima dovoljno para.. -toliko o moralnosti ili opravdavanja jednog-drugim.

-Što 'gledatelj' sa strane može naučiti? -Ukradi, ali šuti i poriči -ovdije imamo suprotnu situaciju, skida se piratizirano i hvali se (opravdava..)

-suprotno, treba poricati!

-nikad ne priznati, čak i kad dokazi postoje, jer ko prizna taj je stvarno kriv i plaća ceh za sve, ne vrijedi poslovica da mu se ''pola prašta''...

-Tako da razumijem stav, ali nije nikakvo opravdanje.

Druga stvar, greška, je korištenje npr. torrenta za skidanje, jer implicira distribuciju. Uz to što je besmisleno skidati gigabyte filmova ili muzike kad su dostupni i online -neki TVi već imaju ugrađenu i tu opciju...

Korisnici koji nisu na flatu, ako skidaju iznad paketa, mogu jeftinije proći kupnjom igre kod lokalnog pirata ne rizikujući prekršaje i trojance, probleme..

- u tim slučajevima je i besmisleno downloadati.

Kao radio stanica, koja emitira, mora imati sve dozvole. Bez toga (dozvole i plaćanja tantijema) nesmije emitirati, ali slušatelj nema vezes tim, niti slušatelj ikako krši zakon 'slušanjem'. Torrenti su kao radiostanica -distribucija.

Cijena igara ili nekog softwarea, također nemože biti isprika-objašnjene. Jer za kućnog korisnika nije niti obavezno, niti elementarno-neophodno.

BTW, mobiteli (impulsi) također koštaju, auti troše gorivo, ZG-parking, cigarete i piće itd.. cijena?

(otvorena je mogućnost i rasprave o ZAMPu tj. njihovim-našim tumačenjem zakona i plaćanje nameta koje abolira korisnika... -to spada pod mišljenja i tunačenja. Ja mislim-tumačim da svi imaju pravo.)

BSA i ono na što se odnosi je nešto sasvim drugo...

15 godina

bit će i veća- čim pojeftini internet, tj flat rate...Smijeh

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-pa se neću truditi objasniti da je barem nepristojno 'hvaliti' se piratiziranjem. Razlozi-obrazloženja, kao cijena su u najmanju ruku smiješni, nepotrebni.

A tko se time hvali?

Ja samo kažem kako je to toliko raširena pojava da barem 90% pučanstva konzumira piratizirane sadržaje (ma i više..) Namigiva

U biti konzumira i Bukva kod frendova kad gledaju DivX-e piratiziranih filmova hehe Belji se

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 0:57 (Dado_ZG78).
15 godina

Smatram da moras bit kreten kad bi pored danasnjih torrenta iso kupit software ili igru( izuzet cod 6 i stvari koje se placaju da se igra mp) samo neobrazovane seljacine kupuju, ZIVJELO PIRATSTVO!!!!!!!!!!.

Moj PC  
0 13 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivan_T kaže...

Onda sa druge strane ti ljudi sto to snimaju filmove i glazbu... Pa koliko ti ljudi imaju mjesecne prihode, kolike pare oni okrecu, voze aute od pola milijuna $ i imaju vile da ne mogu pobrojati....gdje mi njih onda krademo??

E ovakva mi logika ne ide u glavu. Pa kakve veze ima koliko oni imaju? Tko si ti ili bilo tko od nas da im kažemo da nisu zaslužili? Jel bi trebali sve podijeliti s nama? Pa da su svima davali ne bi do toga niti došli! A siguran sam da ti, kao i oni svoj, cijeniš vlastiti rad. E sad, da ga drugi cijene kao i njihov, možda bi i ti imao kao i oni.

Nije krađa samo ako nekome ukradeš sve.

domicius
16 godina
odjavljen
athlon64 kaže...

Smatram da moras bit kreten kad bi pored danasnjih torrenta iso kupit software ili igru( izuzet cod 6 i stvari koje se placaju da se igra mp) samo neobrazovane seljacine kupuju, ZIVJELO PIRATSTVO!!!!!!!!!!.

Samo neobrazovana seljačina može ovo napisati.

Sutra naletim na tebe na cesti, puknem te sa šakom u nos, pokupim novce i mobitel i odem uz opravdanje "on ionako ima, ja nemam". Krađa je krađa. Zašto bi ti poslodavac isplatio plaću jer ionako imaš ušteđevinu, kuću, stan i socijalna primanja u krajnjem slučaju?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

A što čeka onda BSA? Ako znaju da 54% firmi ima piratski software što ih ne razotkriju, prijave, tuže?

Taj postotak nije mali (ako je istinit), ali suvislog odgovora na pitanje nema niti će ga ikad itko dati.

16 godina
neaktivan

Ovdje slušam moralna predavanja o pirastvu. LJudi moji prvenstveno je problem u cjeni pa tek onda u ljudima. Gotovo sve softvere koje kupim u Austriji ili nekoj drugoj eu zoni kao i hardver platim daleko manje nego li u Hrvatskoj.

I o tome bih se moglo pričati. Sada po ovoj temi ispada samo narod kriv a največi krivci su upravo prodavači računalnog softvera i hardvera zbog svoje pohlepe.

osobno imam dva računala i sve je na njima legalno. Ali potpuno razumjem ljude da koriste i piratske programe upravo zbog preskupe cjene.

I sami ste svjedoci da proizvođaći istih nisu baš skloni vama vratiti novac za plačeni softver a koji su obavezni isplatiti po ugovoru.

Vidjeli ste da da i sam windows morate ganjati sudom da bih na područiju evrope dobili neka prava i da bih imali jednake mogučnosti i ostali proizvođaći programa.

U SAD ljudi imaju daleko veče plaće nego mi ovdje a sve što se tiće računalne tehnologije i programa je jeftinije nego li u Hrvatskoj. A gotovo je ista situacija i sa Evropskom unijom.

Tako da mislim da nije uredu ljudima uzeti za zlo što koriste piratske programe..

2 1 hvala 0
16 godina
Tom69 kaže...
..

A što čeka onda BSA? Ako znaju da 54% firmi ima piratski software što ih ne razotkriju, prijave, tuže?

Taj postotak nije mali (ako je istinit), ali suvislog odgovora na pitanje nema niti će ga ikad itko dati.

-ali ga novinari trebaju postaviti (na presici...)

... , jer ako znaju?

- OK, oni govore o postotku sw, to nemora biti svaka druga firma, nego npr jednu lcencu imaš, za drugi PC nemaš...

@ Dado... -vidi post iza tvojeg. Također, divxi nisu nelegalni, divx je samo format. Zašto bi gledanje divxa bilo loše? Osim kvalitete.. Namigiva -(zamp?)

17 godina
neaktivan

Neznam dali je već bilo, ali ja naprimjer kao učenik, za školu moram napraviti prezentaciju u PowerPointu. Ja njega ne mogu napraviti u nekoj alternativi jer kao prvo nisam učio raditi u njemu i kao drugo škola nema taj program kako bi otvorila i pogledala prezentaciju. Siguran sam da će se među tom svom djecom naći netko tko nema te pare za microsoft office ili mu ga roditelji neće kupiti ( šta ćeš kupovati ako možeš besplatno nabaviti). I šta onda da taj učenik uradi?

Njegove ruke su tu vezane.

Škola bi trebala barem sufinancirati microsoft office i windowse ili nas obrazovati i potaknuti na korištenje alternativa poput Linuxa, Open Offica i slično.

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

@ Dado... -vidi post iza tvojeg. Također, divxi nisu nelegalni, divx je samo format. Zašto bi gledanje divxa bilo loše? Osim kvalitete.. Namigiva -(zamp?)

Joooj, a znaš dobro na što sam mislio..

pa ne gledaju valjda neke amaterske uratke (sad ne govorim o 'XXX' sadržaju perverznjaci jedni Belji se) u DivX formatu nego filmove - dapače blockbustere i serije što je sve ispiratizirano!

Uostalom ispravio sam taj prethodni post Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Zašto bi gledanje divxa bilo loše? Osim kvalitete.. Namigiva -(zamp?)

Zato jer je x.264 Rula, tj. New Way Cool

Peace and Love _ Frankenstein Build
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.5.2010 2:25 (Verbatim).
16 godina
Dado_ZG78 kaže...
.

pa ne gledaju valjda neke amaterske uratke (sad ne govorim o 'XXX' sadržaju perverznjaci jedni Belji se) u DivX formatu nego filmove - dapače blockbustere i seriješto je sve ispiratizirano!

.

-nije, čitaj ZAMP! a H.264 (Verbatim) još par godina može poslužiti... Osmijeh

Osnovna stvar u vezi ZAMPa: nije zabranjeno/nelegalno/piratizacija; gledanje, snimanje itd. nego distribucija (..i nelegalni izvor, koji korisnika netreba previše pravno zanimati).

17 godina
neaktivan
majstor.zlatko kaže...
Sada po ovoj temi ispada samo narod kriv a največi krivci su upravo prodavači računalnog softvera i hardvera zbog svoje pohlepe.

Neimaština i visoke cijene nisu i ne smiju biti izgovor za bilo koji oblik krađe, pa ni za krađu softvera.

Nikada, nikako! Bar u 'zdravom' društvu.

Na žalost naše nije takvo.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
Danny_HR kaže...
majstor.zlatko kaže...
Sada po ovoj temi ispada samo narod kriv a največi krivci su upravo prodavači računalnog softvera i hardvera zbog svoje pohlepe.

Neimaština i visoke cijene nisu i ne smiju biti izgovor za bilo koji oblik krađe, pa ni za krađu softvera.

Problem je šta neimaštin i visoke cijene ljude tjeraju da čine razne pljačke mjenjačnica, benzinskih pumpi, dućana.. pa i softwarea. Tako je svugdje u svijetu i tako će biti.

ššššš - možda su u šumi
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Takvo nije više ni jedno sruštvo na svijetu (ok čast vrlo rijetkim izuzecima sa potpuno uređenim ekonomijama poput Švicarske recimo).

Ti si idealist stari moj.. Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Problem je šta neimaštin i visoke cijene ljude tjeraju da čine razne pljačke mjenjačnica, benzinskih pumpi, dućana.. pa i softwarea. Tako je svugdje u svijetu i tako će biti.

Neimaština tjera ljude na prihvaćanje slabije plaćenih poslova i na odricanje od nekih za ostale ljude uobičajenih stvari.

Lijenost, pohlepa i sebičnost tjeraju neke druge ljude na pljačkanje kladionica, benzinskih pumpi, trgovina...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice