Stop Wi-Fi skenerima

poruka: 64
|
čitano: 7.564
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stop Wi-Fi skenerima".
16 godina
neaktivan
Stop Wi-Fi skenerima

tko je tu sad lud? svakim danom sve me vise cudi taj apple

0 0 hvala 0
17 godina
Stop Wi-Fi skenerima

Pa wifi je jedna od glavnih karakteristika na današnjim telefonima koja je čak poželjnija i od kamere (bar meni) više nikad neću kupit mobitel bez wifi-a.

apple opet pokazuje da moze činiti tako glupe stvari, a da ipak ne gubi korisnike. Ali zato ima stravično jak marketing, koji će i ovako glup potez, zamaskirati da ne izgleda tako strašno. respectCool

http://www.e-castig.com/index.php?r=Fikv
Moj PC  
3 1 hvala 0
17 godina
Stop Wi-Fi skenerima

Ne razumijem, moj wifi je otvoren i svatko se moze nakvacit na njega bez ogranicenja, nisu mi jasni kome to steti. Ako je otvoren wifi il je slobodan za koristenje ili je korisnik glup jer ga ne zna zastititi.

Uostalom, što će ti ta aplikacija kad sa najjeftinijim laptopom i atheros wifi karticom skineš wep za 10 minuta i ukucaš password fino u iphone i surfaš. Primjetite samo koliko se ljudi prebacilo zbog toga na WPA/WPA2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stop Wi-Fi skenerima

To samo dokazuje da moć korumpira i teži ka apsolutnoj moći. Mogu, dakle nema besplatne mreže. Sutra nema igranja, ili nečeg drugog, za što veliki brat smatra da je nepoćudno ili štetno za neku samo njemu znanu svrhu. Nije stvar u bežičnim mrežama, nego je stvar u kontroliranju, u ovom slučaju onoga što rade vlasnici nekog tamo mobitela ili računala, pa makar ono bio i najpopularnij uređaj ili upravo proporcionalno popularnosti.

gdje da potpišem

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stop Wi-Fi skenerima

:D

baš ste tipični korisnici PCa :D

Dakle, apple ne uklanja WiFi nego samo aplikacije koje omogučuju NELEGALNO, PROTUZAKONITO!!!

spajanje na TUĐE mreže

To narravno ne znaći da se na te mreže nećeš moći spojiti preko postojeće aplikacije,

naravno ako znaš šifru.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Stop Wi-Fi skenerima

Svakim danom manje volim apple. Nije da ga baš i volim, ali postaju odvratna korporacija.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Stop Wi-Fi skenerima

Nije mi jasno...

Koja je poanta ovoga? Ako postoje besplatne public mreze, zasto se ja nebi mogao na njih spojiti?

Znaci... Apple zna sto je najbolje za mene... kako da ne!!

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 10:13 (tnakir).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Stop Wi-Fi skenerima

Nema veze legalno ili ne mogu ukinuti i to i rade, kako ZAMP zna da ja koristim CD-oveu ilegalne svrhe, ali mi naplačuje upravo takvu djelatnost i to samo zato jer im je tata precjednik. Mogu odlučivati u moje ime i to i čine, da bih ja bio dobar građanin. Bio ja ili ne bio tipični PC korisnik, to mi je neprihvatljivo. Smatram da kao odrasli čovjek imam pravo i obavezu odučivati u svoje ime, neovisno o bilo kojoj korporaciji koja misli da zna bolje.

gdje da potpišem
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 10:18 (tihomir(3)).
16 godina
protjeran
Stop Wi-Fi skenerima

Tihomire kad ćeš biti autor ili izvođač neke pjesme onda ćeš itekako cijeniti ZAMP. Ne pričaj o nečem o čemu pojma nemaš.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je kako god, ilegalno je avansno i točka. Ne ovisi o tome dali ja to cijenim ili ne. Ne ovisi dali sam ja za ili protiv, ne ovisi niti o tome dal sam potecijalni prekršitelj ili ne. Čak ne ovisi dal imam ili nemam pojma, ja sam stoka (sitnog zuba) koja treba platiti i plaćam jer mi nema druge. AL što se ja bunim moglo je i gore

gdje da potpišem
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 10:35 (tihomir(3)).
15 godina
neaktivan

offtopic, ili u C# u :

string large_string = new String('A', 256);

:-)

:-)
17 godina
Stop Wi-Fi skenerima

Ja ne razumijem vas ljude, tj. ne razumijem kako vi ne razumijete ovo.

Pa ovo je ocito za DOBROBIT korisnika Apple proizvoda!

/sarcasm

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stop Wi-Fi skenerima

WTF ljudi? Pa to su aplikacije koje traže dostupne WiFije, te prikazuju podatke o njima. Kako je to ilegalno? Ako imaš AP, guess what, signal se broadcasta u određenom radijusu. Točka, kraj priče. Koliko ja vidim, nijedna od tih aplikacija ne nudi opciju "upadni u zaštićenu mrežu". Znanje gdje je koja mreža nemože biti ilegalno. Znanje kako upasti u zaštićenu mrežu nemože biti ilegalno. Postupak upadanja u zaštićenu mrežu JE ilegalan (oko open mreža bi se dalo diskutirati), ali to nema veze sa ovim aplikacijama koje su WiFi SCANNERI. A svima koji žele imati "privatnu" mrežu, postoji nešto što se zove WPA.

Čisto paralele radi, je li ilegalno hodati cestom i gledati gdje su ulazi u kuće? Nebih rekao. Provaljivanje, to je već druga stvar. A ekipa koja paničari "moj SSID je broadcastan" su mi posebni slučajevi. Tvoja kuća broadcasta svoju adresu, pa u čemu je problem? Imaš vrata, imaš ključ, probaj smislit neko rješenje, nije tako teško...

1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Buffer Overflow kaže...

Tihomire kad ćeš biti autor ili izvođač neke pjesme onda ćeš itekako cijeniti ZAMP. Ne pričaj o nečem o čemu pojma nemaš.

a ti kao pricash o necemu o cem imash pojma?

osim shto ZAMP pretjeruje,osim shto je protuustavan,isto tako pogoduje samo odredjenim ljudima,a nesh vjerujesh,samim ljudima u ZAMPu najvishe,a ne i njihovim korisnicima,tj autorima

zato...psssst

zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
neaktivan

Kao što rekoh niti me se ne pita imam li ili nemam pojma, to mi je dano odozgo i kao takvome mogu puhat u sviralu do besvjesti, no ja sam neću ništa promjenit nego plačati jer sam, kako su oni zaključili ilegalan, vjerojatno bi mi naplatili i zrak al ne znaju kako. Kako je snarez ranije usporedio. Gledanje u ulazna vrata kuće čini čovjeka potencijalnim provalnikom, pa da ga zaštitimo od griješnih misli, treba mu iskopati oči (ovo sam ja malo radikalizirao analogiju)

gdje da potpišem
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 10:50 (tihomir(3)).
15 godina
Stop Wi-Fi skenerima

Zato taj Apple smrdi. Nekom tamo padne nesto na pamet i jednostavno se ukida jedna kategorija aplikacija. I onda kazu da je MS zatvorena platforma...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je, MS je zatvorena platforma i da mogu oni bi napravili istu stvar, no imaju jedno veliko ograničenje, nemaju centralnu lokaciju za distribuciju sofwarea. Misliš li da bi nešto kao Nmap ili winpcap postojali u slobodnoj distribuciji da prolaze kroz nešto kao XBOX live ili slično (ili nedajbože kismet)

gdje da potpišem
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.3.2010 11:04 (tihomir(3)).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Nije mi jasno...

Koja je poanta ovoga? Ako postoje besplatne public mreze, zasto se ja nebi mogao na njih spojiti?

Poanta je da se ne spajaš na njih i trošiš data promet svog mobilnog operatera - koji je naravno ponudio iPhone uz neku prelijepo lopovsku tarifu.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Kad ću biti autor ili izvođač nekog smeća od "glazbe" što većina ispradaka ZAMPovih štićenika jest onda ću se rađe pokrit ušima od srama ili si platiti glazbenu školu a ne smatrati sve kupce praznih medija piratima.

Ako se glazba sviđa masama onda glazbenik zarađuje usprkos piratiziranju.

17 godina
neaktivan
Stop Wi-Fi skenerima

U ovom primjeru stvar je vrlo jasna, Apple ne dozvoljava korištenje privatnog frameworka i to ne od danas, već od prvog dana od kada se krenulo u razvoj aplikacija za iPhone. To lijepo piše u ugovoru koji se potpisuje između svakog developera i Applea.

Što se same aplikacije tiče u samom iPhone postoji aplikacija koja poskenira mreže i zakačiš se na željenu mrežu ukoliko znaš lozinku ili ukoliko je otključana. Ove aplikacije su nudile više manje istu stvar uz pokazivanje preciznije jačine signala i uz prikazanu vrstu zaštite wifi-a, ali problem nije u tome što su one nudile već u tome što su koristile privatni framework iPhone OS-a.

E sad zašto Apple tek sad reagira i miče te aplikacije iz App storea, ako su ranije bile dozvoljene? Stvar je i tu jasna, zbog iPada i zbog novog iPhone OS-a koji će najvjerojatnije skršiti takve aplikacije, jer su napravljene izmjene u tom istom frameworku, a zbog same popularizacije iPhonea Apple je često žmirio barem na jedno oko ;)

Sve u svemu kad kao developer prihvatite ugovor između vas i Applea pristajete na ovakve stvari, jer to tamo potpuno jasno piše. Nekima to smeta, pa ne prihvaćaju takve uvjete, neki ih namjerno krše, pa ako prođe prođe, a neki poštuju postavljena pravila. Za uzvrat se tvoja aplikacija nalazi na iTunes storeu i ima velike šanse biti dobro prodana za što će developer dobiti novce, a svi znamo da se aplikacije za iPhone jako dobro prodaju. Ukoliko ti nije do novaca, ponudiš tu aplikaciju besplatno i sve je ok dok ne kršiš neki od uvjeta ranije prihvaćenog ugovora.

Nego jeste vidjeli da iPad ne vrti flash, buu koje sranje je taj Apple ;)

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
tnakir kaže...

Nije mi jasno...

Poanta je da se ne spajaš na njih i trošiš data promet svog mobilnog operatera - koji je naravno ponudio iPhone uz neku prelijepo lopovsku tarifu.

A kako Apple korisnike sprječava da se spajaju na wifi?

17 godina
Stop Wi-Fi skenerima

Pa očigledno se Appleu potužio jadni T-mobile i ostali mobilni operateri koji zarađuju veliki novac od pristupa internetu preko njihovih mreža, a ne besplatnih WiFi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...
Paolo2612 kaže...
tnakir kaže...

Nije mi jasno...

A kako Apple korisnike sprječava da se spajaju na wifi?

Sam ja negdje izjavio ili napisao da Apple korisnicima brani spajanje na wifi?

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...

Nađi mi jedan novi uređaj (nekad su postojala 2 Oly diktafona) koji može koristiti xD karticu za pohranu i reprodukciju MP3-ca ili DivX-a.

Ali svejedno plaćam namet na nju kad je kupim za fotoaparat!

Sako cera bolje, sako jutre huje!
17 godina
neaktivan
Čini mi se da je ova tema sa ZAMP-om otišla u offtopic. NAveo sam glupi primjer, ali je to bio samo primjer. Stvarno je bitno da su ovi koji su koristili nestandardne frameworke, zapravo prekrišili pravilia korporacije, i ok je da budu izbačeni, ali je ipak pogrešno da korporacija ima toliku moć da određuje svaki k
gdje da potpišem
17 godina
neaktivan
bespa kaže...

:D

baš ste tipični korisnici PCa :D

Dakle, apple ne uklanja WiFi nego samo aplikacije koje omogučuju NELEGALNO, PROTUZAKONITO!!!

spajanje na TUĐE mreže

To narravno ne znaći da se na te mreže nećeš moći spojiti preko postojeće aplikacije,

naravno ako znaš šifru.

Kako apple zna za sta ces ti to koristiti? Opet ista prica. Apple unaprijed pretpostavi da su njegovi korinici lopovi i unaprijed ih sprecava da ccine kriminal. Ista stvar je sa bluetoothom. Unaprijed apple zna da ce se oristiti za ilegalnu distribucije muzike. Bas lijepo apple tretira svoje korisnike. Nema dalje. Ja kupujem tamo gdje me cijene kao kupca a ne tretiraju kao lopova UNAPRIJED!!!

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Kako apple zna za sta ces ti to koristiti? Opet ista prica. Apple unaprijed pretpostavi da su njegovi korinici lopovi i unaprijed ih sprecava da ccine kriminal. Ista stvar je sa bluetoothom. Unaprijed apple zna da ce se oristiti za ilegalnu distribucije muzike. Bas lijepo apple tretira svoje korisnike. Nema dalje. Ja kupujem tamo gdje me cijene kao kupca a ne tretiraju kao lopova UNAPRIJED!!!

Spot on, +1 internets for you dear sir

U biti, samo bih naglasio jednu stvar: Apple (i previse drugih firmi danas, da se razumijemo) svoje LOJALNE KORISNIKE koji POSTENO PLATE za odredjenu uslugu unaprijed tretira kao lopove..

17 godina
snarez kaže...
logic kaže...

Spot on, +1 internets for you dear sir

U biti, samo bih naglasio jednu stvar: Apple (i previse drugih firmi danas, da se razumijemo) svoje LOJALNE KORISNIKE koji POSTENO PLATE za odredjenu uslugu unaprijed tretira kao lopove..

I ne samo to.

Oni to prihvacaju kao POZITIVNU stvar.

Stockholmski sindrom...

- Psiho246
17 godina
Stop Wi-Fi skenerima

Ali meni jos nije jasno... Ako svaki normalan OS ima skeniranje mreza i prikazivanje otvorenih (neki te cak upozoravaju da bi moglo doci do security issuea ako koristis neprovjerene mreze), u cemu je problem da i oni ostave tako?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ali meni jos nije jasno... Ako svaki normalan OS ima skeniranje mreza i prikazivanje otvorenih (neki te cak upozoravaju da bi moglo doci do security issuea ako koristis neprovjerene mreze), u cemu je problem da i oni ostave tako?

Kao sto rece dd.inc

Pa očigledno se Appleu potužio jadni T-mobile i ostali mobilni operateri koji zarađuju veliki novac od pristupa internetu preko njihovih mreža, a ne besplatnih WiFi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice