Stižu univerzalni punjači

poruka: 40
|
čitano: 6.269
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stižu univerzalni punjači".
16 godina
neaktivan
Re: Stižu univerzalni punjači
Gnjavator kaže...

Pa kad svim proizvođačima odgovara, prestaće uz mobitele davati ikakve punjače pod izlikom "kupi si za siću univerzalni punjač i puni sa njime sve uređaje koje imaš".

Amazon i sony sa svojim e-readerima već godinama ne isporučuju punjače. Tako da je samo pitanje dana kada će to prenjeti i na druge uređaje.

Nije mi se dalo citirat ali:

Ako je nešto standard to ne znači da se patenti ne moraju plačati. Sony je zaradio na svakom CD i njegovom derivatu. dapače neki standardi postanu prihvaćeni tek kad patenti isteknu(doduše to je više slucaj u "starim" industrija). To je sve stvar dogovora i često u pregovorima ne pobjedi tehnički najkvalitetnije rješenje, nego ono rješenje koje će najbolje podjeliti kolač(financijski, i nemislim na jednake ili propocijonalne dijelove :-)

Problem Appla što se kasno uključio u USB igu ako se uopče uključio. Oni su forsirali svoj Firewire. I tu nemože izgurati svoj dio kolača.

17 godina
neaktivan

Ovaj zakon bi korisnicima na prostoru Europe godišnje trabao donijeti uštedu od 300 milijuna eura i znatno smanjiti količinu elektronskog otpada koji nastaje zbog odbacivanja starih punjača.

a kolko ti papci kostaju ljude?

Ovo je obicni PR stunt da se sheeple pokaze kak se veliki brat brine za njih i kak je EU super duper zakon...

mrzim AAPL ali ovo je bezvezno maltretiranje...

1 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

Ja na Nokii imam konektor za punjač koji se može uštekati na beskonačno strana, jer je okrugao, a mobitel se također može puniti i preko micro usb, tako da....

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 1
15 godina
Jakovp kaže...

Ja na Nokii imam konektor za punjač koji se može uštekati na beskonačno strana, jer je okrugao, a mobitel se također može puniti i preko micro usb, tako da....

Okrugli punjač je odlično riješenje - za punjenje, ali za punjenje + prijenos podataka je nemoguć.

Swedish latin super funk.
15 godina
odjavljen

Moguće je, TRRS umjesto barrel. Moguća je i kombinacija barel sa unutrašnjim TS pinom.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Nevjerojatno je koliko neki mrze Apple da ih uopće ne zanima nikakav napredak ako bi to samo moglo i naslutiti da je Apple u nečem bio u pravu. Nebitno je što je Apple bio jedini normalan pa napravio donekle dobar konektor (lightning), ako se sad donosi zakon o jednom jedinom konektoru za svagda onda bi bilo dobro da se napravi nešto što valja, a ne nešto što smo naslijedili i to loše. Micro USB konektor je loš, ima puno razloga zašto je loš i ovo je trenutak da se napravi dobar USB konektor jednom za svagda.

Možda bi bilo najbolje da se napravi magnetski kontakt koji sam skakuće prema mobitelu (zalijepi se) ili neki koji osim punjenja može prenijeti i sliku.

2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
zoki.zlikowski kaže...

Nevjerojatno je koliko neki mrze Apple da ih uopće ne zanima nikakav napredak ako bi to samo moglo i naslutiti da je Apple u nečem bio u pravu. Nebitno je što je Apple bio jedini normalan pa napravio donekle dobar konektor (lightning), ako se sad donosi zakon o jednom jedinom konektoru za svagda onda bi bilo dobro da se napravi nešto što valja, a ne nešto što smo naslijedili i to loše. Micro USB konektor je loš, ima puno razloga zašto je loš i ovo je trenutak da se napravi dobar USB konektor jednom za svagda.

Možda bi bilo najbolje da se napravi magnetski kontakt koji sam skakuće prema mobitelu (zalijepi se) ili neki koji osim punjenja može prenijeti i sliku.

Sama činjenica da netko mrzi tehnološku kompaniju nije baš oličenje logike, a kad se iz tih iracionalnih mržnji izrađaju glupa iznistiranja i stavovi, još je gore. No, magarac se na batine nauči pa tako i ne-Apple korisnici na USB. {#}

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
odjavljen

Standardi su super stvar - svatko može imat svoj.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nešto tipa jack 3.5mm s 4 ''sekcije'' i eto ga :)

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

nešto tipa jack 3.5mm s 4 ''sekcije'' i eto ga :)

To bi i po meni bilo najbolje rješenje, ali treba ga ubrzati da može HDMI preko njega ići.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice