Stigao GTX 780

poruka: 72
|
čitano: 13.296
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao GTX 780".
17 godina
Re: Stigao GTX 780
4mal kaže...

pa da izgleda ljepse i futurusticnije od 680 jebiga neki pate i na izgled :D

hahahha a koga to molim te ne kerditria dns banka pa svi zivimo na kredit ! al to nije poanta price

neko trosi na hi-fi neko na tuning i tako dalje obleku i to ih cini sretim a mene npr, hardwer i ako si to mogu prusiti zasto ne !

neam zenu decu obavze kredite da si to nemogu priustit ... pretejrujete bzvz !

Ja ne živim na kredit. Auto plaćam gotovinom, stan, radnike, i što god potrebujem.
Čak ni moji starci ne žive na kredit, pritom
plaćaju sve na vrijeme, nikad dužni nikome, a penzija im je smiješna.
Rijetko kad se stvarno mora živjeti na dug, tipa teška životna situacija,
elementarna nepogoda ili nesreća. Grafička kartica 10fps-a brža
od postojeće, ili novi flagship smartphonea definitivno nije razlog života

na dug, što naravno 99% populacije u konzumerističkom sljepilu ne percipira.
Nemam ni jedan komp sa osvjetljenim prozorom da se divim kartici, pa
mi je jedino buka pri radu i grijanje bitni elementi osim performansi.
Vidjet ćemo, kad krenu standardne windforce, directCU, Hawk i slične izvedbe, hoće li što skočiti
clock i pasti cijena.
Ova stock 780tka, ako baš pričamo o izgledu,  ne vidim po čemu je futurističnija
od gtx690 koja je na tržištu već preko godinu dana? Mislim kad se već
uzima na peglanje plastike i želi futurizam i high end, što si čekao svo to vrijeme?
;)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Stigao GTX 780

pa kupio sam 680 tada i sad sam tek ovu odplatio sve uredno i na vrijeme

tako da nisam uzeo 690 , imam mi nekak industiral bioechanical sytle  :) 

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 22:40 (4mal).
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
protjeran
Stigao GTX 780

Ne,to se ne jede...{#}

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
overhaul kaže...
Grafička kartica 10fps-a brža od postojeće, ili novi flagship smartphonea definitivno nije razlog života

na dug, što naravno 99% populacije u konzumerističkom sljepilu ne percipira.

To ti nekako ovako ide {#}

17 godina
Stigao GTX 780

9970 :) 8 serije nece bit jer je ona u mobilnoj ver. vec sada 

hmmm malo citam ove postove i ipak ispada da se zaletavam

,neznam kaj mi je dsn doslo samo sam poludio odjedom kad sam je vidio ... 

znaci ipak je bolje pricekat sto ce biti sa AMD om

a ova 680 je vise nego dobra za sada kaj se tice

full hd-a...  {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 22:58 (4mal).
Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
protjeran
Stigao GTX 780

ehhh,ova pojede tu novu nVidiju za doručak..prisjetimo se kako je nekad bilo..{#}

2 0 hvala 0
16 godina
Stigao GTX 780

Ja cu sa svoje GTX 460 skociti na neku high end karticu ali ne znam jos koju hmm.....  ugl, cekam dok ne dodu nove konzole i kada se budu znale specifikacije, kupiti cu jednu seriju noviju od tih konzola. Necu se vise za**bavati kao s onom X1950 (inace, PS3 je koristio GPU slican X1800-1900, ekvivalent nvidije 7800), a X1950 je naspram te kartice sranje u realnim uvjetima iako je na papiru naravno jaca, a oni koji su imali 8800 (imao sam je i ja) znaju o cemu pricam (kartica je bila dugo future proof za razliku od ove x1950). To je ujedno i moj savjet.... 8800 = dobro ulozeni novci (jedna generacija novija od X1800-X1900 i 7800 serije), X1950 = vrlo lose ulozeni novci (ista generacija kao i GPU iz PS3 konzole), a isti scenarij ocekujem i od ove osme generacije.

Tako da.... sada pamet u glavu, igre ce se opet portati i na konzolama su igre uvijek bolje optimizirane (a za neke igre su vec potvrdili da su im u prvom planu konzole, opet, po stoti put).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 22:58 (lovac82).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Stigao GTX 780

E da konzole bi mogle malo rasvijetliti situaciju oko izbora. Moguće da zbog optimizacije enginea za AMD hardver 
naglo skoče performanse Aticama, hm
Da se vratim gtx780. 3GB rama, 250W, ukupno u testovima igara oko 22% brža od HD7970, ali Atice i dalje

jače u OpenCL testovima... kažu i da je prilično tiha, i vrlo blizu performansama Titanici (90%) za gaming
uz 65% cijene. Ali Za*ebali su nas sa tom cijenom sve. Jer po svemu sudeći Ati onda sada neće, kao inače
ni zericu dirati u svoje cijene flagshipova, jer su svi odnosi ostali na istom mjestu (performanse po novcu).
Pitanje je dali će ih uopće prisiliti na skoro predstavljanje ičeg novog. Ovo im nije konkurencija jer u svom
cjenovnom rangu koliko vidim i dalje nude bolje performanse za isti novac (osim pokojeg dobrog deala u oglasniku).

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...

Nema sile za kupnjom. Sa gtx 660 ti cu jos gurat 1-1.6 godina bez problema sve,  a do onda ce past cijena te 780 na 3 k :)) A i pitanje je za 2 god kakve ce kartice bit 

1.6? {#}

odakle izvlacis ovakvo predvidjanje?

dobro nisi napisao 1.67 godina

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 23:17 (BlueMax).
15 godina
BlueMax kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...

Nema sile za kupnjom. Sa gtx 660 ti cu jos gurat 1-1.6 godina bez problema sve,  a do onda ce past cijena te 780 na 3 k :)) A i pitanje je za 2 god kakve ce kartice bit 

1.6? {#}

odakle izvlacis ovakva predvidjanje?

dobro nisi napisao 1.67 godina

valjda je mislio 1'6'' godina

Potpis!
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...

Ja cu sa svoje GTX 460 skociti na neku high end karticu ali ne znam jos koju hmm.....  ugl, cekam dok ne dodu nove konzole i kada se budu znale specifikacije, kupiti cu jednu seriju noviju od tih konzola. Necu se vise za**bavati kao s onom X1950 (inace, PS3 je koristio GPU slican X1800-1900, ekvivalent nvidije 7800), a X1950 je naspram te kartice sranje u realnim uvjetima iako je na papiru naravno jaca, a oni koji su imali 8800 (imao sam je i ja) znaju o cemu pricam (kartica je bila dugo future proof za razliku od ove x1950). To je ujedno i moj savjet.... 8800 = dobro ulozeni novci (jedna generacija novija od X1800-X1900 i 7800 serije), X1950 = vrlo lose ulozeni novci (ista generacija kao i GPU iz PS3 konzole), a isti scenarij ocekujem i od ove osme generacije.

Tako da.... sada pamet u glavu, igre ce se opet portati i na konzolama su igre uvijek bolje optimizirane (a za neke igre su vec potvrdili da su im u prvom planu konzole, opet, po stoti put).

Oh, what a pile of crap! (s oproštenjem!)

Radeon X1950 je bila sasvim dobra grafa, ako je usporedjujes sa 7800/7900 serijom. O jačim X1900XTX neću ni govoriti. Kad je izašla GF8800, naravno da je bila bolja, kad nije ni ista DX10 generacija.

U početku DX10 ere, x1900 serija je vrtila igre bolje od 7800 i 7900 serije jer je imala jače shadere (recimo X1950Pro 36 pixel shadera, GF7900GS 20 shadera), no to i nije bilo toliko "medijski" popraćeno budući da je tada ta serija Radeona već bila zastarjela tj. nije bila aktualna generacija niti je podržavala najnoviji DX10 API, pa se baš i nije testirala u najnovijiim igrama, a niti je bila baš toliko brza da bi se to trubilo na sva zvona.

Ako baš hoćeš nešto uspoređivati sa G92(8800 serija), uspoređuj HD38x0 ili HD4xx0. To ima smisla.

BTW, da ne bi krivo mislili, bio sam (sretni) vlasnik 7900GS, koja je zamijenila X1650Pro...ali jednostavno ne podnosim ovakve fanboy spike koje jednostavno nisu na mjestu.

Da ne budem off topic, drago mi je da stižu nove grafe...starima će past cijena, a još su dobre :D

17 godina
Stigao GTX 780

recimo steta sto je 2900xt prosla neslavno jos je imala 512bit sabirnicu i onda izbace 3870 koja ju je ubila a kostala je manje od potonje...

ja se sjecam ekipe sa 1950xtx (trosila je nenormlano) dobra al nista bolje od xt vulgaris koju sam i sam imao sa C2D procom :)

i iz genraciju u generciju slab je up performace s bozirom na zadnju ver .. npr sa 4870 na 5870 je bio veliki leap dok sa 5870 na 6970 bas i nije bio svake godine

se smanjuje razlika performacea al se zato hig end poskupljuje 3870x2 nije kostala racimo 5k ili 6 k kad je dosla na trziste !

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 23:33 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
JC Denton kaže...
lovac82 kaže...

Oh, what a pile of crap! (s oproštenjem!)

Radeon X1950 je bila sasvim dobra grafa, ako je usporedjujes sa 7800/7900 serijom. O jačim X1900XTX neću ni govoriti. Kad je izašla GF8800, naravno da je bila bolja, kad nije ni ista DX10 generacija.

U početku DX10 ere, x1900 serija je vrtila igre bolje od 7800 i 7900 serije jer je imala jače shadere (recimo X1950Pro 36 pixel shadera, GF7900GS 20 shadera), no to i nije bilo toliko "medijski" popraćeno budući da je tada ta serija Radeona već bila zastarjela tj. nije bila aktualna generacija niti je podržavala najnoviji DX10 API, pa se baš i nije testirala u najnovijiim igrama, a niti je bila baš toliko brza da bi se to trubilo na sva zvona.

Ako baš hoćeš nešto uspoređivati sa G92(8800 serija), uspoređuj HD38x0 ili HD4xx0. To ima smisla.

BTW, da ne bi krivo mislili, bio sam (sretni) vlasnik 7900GS, koja je zamijenila X1650Pro...ali jednostavno ne podnosim ovakve fanboy spike koje jednostavno nisu na mjestu.

Da ne budem off topic, drago mi je da stižu nove grafe...starima će past cijena, a još su dobre :D

oh nisi me ocito shvatio..... kada poredis X1950 Pro npr. sa X1800 (PC vs PC) i sa 7800 (PC) onda si u pravu ali kada poredis X1950 (PC) sa X1800 (PS3) onda je bolja ova u PS3 konzoli u realnim uvjerima. U tome je stvar, i ne... ne kazem da je kartica bila losa, bila je dobra, imao sam X1950 Pro ali je brzo zastarila... btw imala je ta serija ipak svoje musice, artifekti (opce poznata cinjenica).

BTW o kakvim ti fanboy spikama pricas pobogu? imao sam hrpu ATI i nVidia kartica i to uopce nije bio smisao mojeg posta (a za high end karticu, jos ne znam hocu li AMD ili nVidiju, to sto trenutno imam GTX 460 ne znaci da ce mi sljedeca kartica biti nvidijina), ugl vise manje uvijek dobrih iskustava sam imao (samo eto, x1950 je nekako brzo zastarila). Poanta mojeg posta je bila u tome da je sada najgore vrijeme za upgrade hardvera (GPU-a).

Jos nesto, ista stvar je bila i sa GeForce 3 karticama ako se netko sjeca..... pogadaj, GPU koji se nalazio u orginalnoj Xbox konzoli

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.5.2013 23:40 (lovac82).
14 godina
lovac82 kaže...

O čemu ti govoriš u svom tekstu? Nije ps3 imao nikakvu jaku grafu niti je imao ati. Koristio je i još uvijek koristi prastaru nvidijinu 7. generaciju koju su u plejki nazvali rsx. To sve i danas prilično dobro funkcionira zbog toga jer mu je cpu dizajniran da potpomogne manjkavosti grafike, a fala bogu, cell ima dovoljno snage za bilo kakvu obradu podataka. Cell je stvar zbog čega ps3 i danas vrti dobro igre.

16 godina
dax-lax kaže...
lovac82 kaže...

O čemu ti govoriš u svom tekstu? Nije ps3 imao nikakvu jaku grafu niti je imao ati. Koristio je i još uvijek koristi prastaru nvidijinu 7. generaciju koju su u plejki nazvali rsx. To sve i danas prilično dobro funkcionira zbog toga jer mu je cpu dizajniran da potpomogne manjkavosti grafike, a fala bogu, cell ima dovoljno snage za bilo kakvu obradu podataka. Cell je stvar zbog čega ps3 i danas vrti dobro igre.

heh uvijek ih pomijesam ali bez obzira na to, 7800 (PS3) i x1800 (Xbox360) su ista klasa tako da je logika ista, a taj rsx je vrlo slican ovoj 7800. Cell nije razlog tomu bas, objasni mi onda zasto 90% igara bolje radi i izgleda na Xboxu 360 konzoli u odnosu na PS3, a imaju prakticki vrlo slican GPU (slicne snage)? Mislim, po toj logici.... ako je Cell puno jaci, ako su GPU-i slicni, onda bi sve igre trebale izgledati bolje na PS3 konzoli i to jos raditi bolje, a realnost nije takva.

PS3 i Xbox360 su bile vrlo mocne konzole za 2005/06 godinu (high end) i pogledaj malo bolje kada je ta serija GPU-a dosla za PC. Prvi Xbox sa GeForce 3 karticom je bio jos i jaci.... mnoge PC konfiguracije u to vrijeme su se mogle samo posramiti. Po stoti put, ova slika govori tisucu rijeci, a povijest jos i vise....

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 0:25 (lovac82).
13 godina
Ezio kaže...
R4sput1n kaže...

ima čovjek pravo sa svojim novcima raditi što god hoće. pa šta ako kupuje na rate i šta ako će zbog toga morati na alkohol trošiti 500 kn manje mjesečno nego inače? njegov problem i njegovo veselje. nemaš ti s time ništa osim ako si mu mama a on je maloljetan.

Baš tako {#}

13 godina
Stigao GTX 780

Ako koga zanima cijene u inozemstvu.  {#}

0 0 hvala 0
17 godina
ramzocro-HCR kaže...

Ako koga zanima cijene u inozemstvu.  {#}

Za koji mjesec moći ćemo se odšetati tamo i ponosno donijeti kući ili naručiti poštom bez brige oko uvoza :)
Da mi je znati kako će onda linksovi i ostali održavati cijene? Ok za Links ne brinem, on živi od ljudi na rate.

13 godina
neaktivan
Stigao GTX 780

Sjecate li se onih dana kad ste mogli hupiti high-end graficku za 2500 kn?

Ehhhhh... ova gtx 780 je cista pohlepa i nista vise

Moj PC  
7 2 hvala 0
17 godina
Stigao GTX 780

oh da sjecam se ! kad ovo padne na 4.5 ce bit dobra kupnja za sada je bezobrzano preskupo 

680 je nije tolko kostala kad je dosla kod nas :/ da sad amd izbaci 9 seriju pala bi u reko kex ovak treba cekat

Moj PC  
1 3 hvala 0
17 godina
Stigao GTX 780

A žali bože ne mogu oni izdati kartice koje ce uništit novi Metro :) - mislim na single gpu riješenja..

hebeš mi sve ali moje dvije hd 7950 na default taktovima se pošteno muce sa novim Metro-om.. A dvije hd 7950 su jace od gtx 690 i to ne baš malo :)

Ja bih preporucio svima koji imaju malo znanja a npr imaju jednu gtx 660,670,680ti ili hd 7950,7970 a imaju mogucnost za sli/cf da upiknu jos jednu takvu...

Naravno tu je potrošnja buka itd.. ali sve je to zanemarivo sa obzirom na dobiveno uloženo..

Opet ja sam uvijek za jedan dobar single gpu ali ovo više nema veza sa razumom, 5 soma kn za karticu koju pregaziš sa dvije druge i jos prodes jeftinije :( za najmanje 700kn..

npr. dvije hd 7950 dd nove svaka po 2300-2400 to je 4600kn a ova jedna 5.5 soma lol.. a dvije hd 7950 je oderu isto vrijedi i za gtx 660ti,670 .

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
6 1 hvala 1
17 godina
Stigao GTX 780

znaci preporucas mi da ubodem jos jednu 680 ...oce to moje napajanje izdrzat na stock frekvama ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 9:11 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Dermentor kaže...

Po meni ako kupis jednu top karticu (tip neku od tri najjace ati-a ili nvidie) slobodno mozes preskociti jednu ako ne i dvije generacije grafickih. Moja predzadnja kartica je bila GTX280 a nakon toga sam presao na ati6950 koja radi jos uvijek ko grom (i mislim da ce gonoti i bf4 pa skoro na max). Eventualno kad ati izda 8000 seriju razmislim o kupovini nove grafulje :)

Je, samo prije 2 generacije, a i 3 (GTX 285) sam imao isti monitor kao i sad. Rezolucije su vec generacijama iste il slicne.  A sad se i na tom polju sprema ucetverostrucenje. Cime ova racunica pada u vodu.

17 godina
Stigao GTX 780

pitanje da li ti uopce treba druga grafa i koliko ce i5 2500k naravno kloknuti na 4.5ghz moci iskoristiti te dvije beštije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stigao GTX 780

Nekako imam osjećaj da nema puno smisla. Tko daje 6k za karticu, tome je relativno svejedno i da je 8k za Titana. Ova je, doduše, prikladnija za igranje, ali i dalje nešto što kupuje onaj tko ima i viška novca. Nvidiji je ovo jedini način da konkurira AMD-u: da gura čipove koji su ogromni i bijesni, bez obzira na cijenu. AMD im je sad zapaprio na konzolama, HSA će biti još veći udarac i Nvidia mora nekako zadržati tržišnu poziciju, makar to bilo i među 0,01% kupaca koji su spremni izdvojiti tisuću eura za GPU.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
domi63 kaže...

Sjecate li se onih dana kad ste mogli hupiti high-end graficku za 2500 kn?

Ehhhhh... ova gtx 780 je cista pohlepa i nista vise

Sjecate li se onih dana kad ste mogli kupiti benzin za 5 kuna? Ili kad ste mogli kupiti kruh za 4 kn. Ili kad ste mogli kupiti zlato za 380, a ne 1400 dolara?

17 godina

zasto mislis da bi doslo do bt a da kloknut mi je na 4.5 ovo pod frekvama stock sam mislio na gpu posto

mi je za oc sli ipak naknap sa napajanjem 

17 godina
4mal kaže...

zasto mislis da bi doslo do bt a da kloknut mi je na 4.5 ovo pod frekvama stock sam mislio na gpu posto

mi je za oc sli ipak naknap sa napajanjem 

pa zato sto je i i7 bt za hd 7950 cf u nekim slucajevima doduše ja svojeg drzim na 4.2ghz

pitanje je kako i5 tj i7 i fx procesori disu uz ove single gpu beštije i da li ce jedna gtx 780 biti zakucana na 99% sa i5 2500k ja nekak sumnjam u to.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.5.2013 9:26 (toxic).
16 godina
odjavljen

Toxic, a zašto sumnjaš u to? To sve ovisi o primjeni. CPU mora biti dovoljno brz da GPU ne čeka, a to realno nema puno veze sa suradnjom CPU-a i GPU-a. Ako je engine igre moderan, ako CPU obavlja samo ono što mora, bit će "zakucana" i s mnogo slabijim. Već dugo vremena procesor nema bitnu ulogu i većina srednje i više klase je dovoljna. Procesor ima posao samo predati zadatke kartici toliko brzo da napuni istu kroz PCI slot. Moderne igre fiziku računaju na GPU-u, dakle, sve je manje potrebe da GPU čeka na CPU, tj. da nema što raditi. Čak se i AI branching i sl. obavlja na GPU-u, gotovo više nema posla za CPU. Šanse da je CPU toliko spor da ne može isporučiti kartici zadatke su jako male.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
toxic kaže...

hebeš mi sve ali moje dvije hd 7950 na default taktovima se pošteno muce sa novim Metro-om.. A dvije hd 7950 su jace od gtx 690 i to ne baš malo :)

Dvije GTX 680 su kao jedna GTX 690,a 680 je jača od 7950 jer 680 je u rangu sa 7970.

S toga dvije 7950 nisu jače od GTX 690.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice