Steve Jobs podnio ostavku

poruka: 505
|
čitano: 52.935
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Steve Jobs podnio ostavku".
17 godina
neaktivan

Ima indicija da je SJ mrtav ... nadam se da je "leak" ipak samo patka i da će poživiti što duže :/

A.

1 0 hvala 0
17 godina
Nego, sa ovim lionom su opet natjerali ekipu da mijenja kante i da kupuju novi sw? Divota. Kad hi npr Microsoft to napravio bilo bi drvljem i kamenjem...
I am creationist. I believe man created god.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Steve Jobs podnio ostavku
tnakir kaže...
Nego, sa ovim lionom su opet natjerali ekipu da mijenja kante i da kupuju novi sw? Divota. Kad hi npr Microsoft to napravio bilo bi drvljem i kamenjem...

explain

17 godina

No Rosetta 

While Apple dropped support for running Mac OS X 10.6 Snow Leopard on PowerPC Macs, 10.7 Lion will remove support for running PowerPC code on the new machines via Rosetta, a translation bridge that enabled Intel Macs to continue to run old software. 

Rosetta was not installed by default in Snow Leopard, but could be installed by users who needed to run old programs that had not yet been updated to run natively on Intel Macs. In Lion, Rosetta support is gone entirely, spelling the end of the line for PowerPC as an architecture. 

Apple has already restricted Mac App Store titles to Intel code, leaving PowerPC support abandoned along with Motorola 68000 code. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

No Rosetta 

While Apple dropped support for running Mac OS X 10.6 Snow Leopard on PowerPC Macs, 10.7 Lion will remove support for running PowerPC code on the new machines via Rosetta, a translation bridge that enabled Intel Macs to continue to run old software. 

Rosetta was not installed by default in Snow Leopard, but could be installed by users who needed to run old programs that had not yet been updated to run natively on Intel Macs. In Lion, Rosetta support is gone entirely, spelling the end of the line for PowerPC as an architecture. 

Apple has already restricted Mac App Store titles to Intel code, leaving PowerPC support abandoned along with Motorola 68000 code. 

ok, jel to problem ... rosetu sam zadje upalio pred 5 godina valjda. Ako ti treba rosseta neš preći na Liona i bog. Neznam tko to uopće više koristi i zašto bi taj uopće prelazio na Liona ... a postoji rješenje i da vrti SL uz Liona i tamo ima rossetu ( ako hoće sve ) ... 

17 godina

Koliko sam ja upoznat stariji Adobeovi paketi (CS2 cini mi se) ne rade bez rosette. Photoshop nije jeftin koliko i Lion.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Koliko sam ja upoznat stariji Adobeovi paketi (CS2 cini mi se) ne rade bez rosette. Photoshop nije jeftin koliko i Lion.

Ok ... kompatibilnost se mora jednom prekinuti. Ako netko želi pošto poto vrtiti soft star 6-7 ili i više godina na najnovijem OSu ili će ga vrtiti na drugoj particiji u dual bootu/virtualno ili neće instalirati najnoviji OS ... ja imam sve nove intel mašine i nisam još stavio Liona ... niti ću još bar par mjeseci a možda i duže. Zapravo možda niti neću dok ne zamijenim mašinu pa dobijem Liona sa njom ... 

15 godina
neaktivan

Ova tema je ultimate flame. tu će se flejmati sve dok ne ode zadnji korisnik sa bug foruma.LOOOOCK

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ali Microsoft to malo malo radi :) recimo na SW razini promjena sa 32 na 64 , posebno kod W7, mjenjanje konfiguracije s obzirom na SW svakih 2-max3 godine.

Mislim nema se tu što za zamjeriti nit MS-u nit Apple-u , jer stvar je takova da se jednostavno mora svako malo izbacit nešto novo, jer inače su u mrtvoj zoni i cjeli stroj stoji.

Naravno korisnici su tu oni koji u biti i najmanje mogu odlučiti nešto i nažalost iz njihovih đepova se financiraju sve te divote , a nerjetko i problemi.

Zaključak sve je to manje više normalno danas, točnije , postalo je oblik ponašanja i djelovanja. 

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
17 godina

wood kako mislis 64bit? Pa jos uvijek imas za kupit 32bit windowse. Nikakva podrska nije iskljucena. U Win7 imas compatibility mode za Win95. Jel znas kad je to bilo, Win95? Prije 15 godina jbt.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

wood kako mislis 64bit? Pa jos uvijek imas za kupit 32bit windowse. Nikakva podrska nije iskljucena. U Win7 imas compatibility mode za Win95. Jel znas kad je to bilo, Win95? Prije 15 godina jbt.

Znam , ali sam imao jedno negativno iskustvo sa novim HP kompom i W7 64 , naime trebao sam stavit  16 bitnu aplikaciju gore , tj. cjeli smisao računalao u tom slućaju je bio da vrti tu prastarau aplikaciju , kad tamo figa, mislim ne kužim zašto stavljaju 64 bit po defaultu ?

Jel nekome u prodaji računala pimpek naraste za 2cm ako stavi 64 bit, ako je to u pitanju onda OK, za sve ostalo nemam razumijevanja :)

PS.

Inaće ovaj compatibility mod dokazano ne radi uvijek, ćak usudio bih se reći da sam više puta naišao da ne radi nego da radi nešto preko njega.

"I've seen things you people wouldnt believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate&am
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2011 7:15 (woodgamesfx).
17 godina
woodgamesfx kaže...
mislim ne kužim zašto stavljaju 64 bit po defaultu ?

Pa zato sto je danas 4+ GB rama standardno?

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

Znam , ali sam imao jedno negativno iskustvo sa novim HP kompom i W7 64 , naime trebao sam stavit  16 bitnu aplikaciju gore , tj. cjeli smisao računalao u tom slućaju je bio da vrti tu prastarau aplikaciju , kad tamo figa, mislim ne kužim zašto stavljaju 64 bit po defaultu ?

Jel nekome u prodaji računala pimpek naraste za 2cm ako stavi 64 bit, ako je to u pitanju onda OK, za sve ostalo nemam razumijevanja :)

PS.

Inaće ovaj compatibility mod dokazano ne radi uvijek, ćak usudio bih se reći da sam više puta naišao da ne radi nego da radi nešto preko njega.

koliko rama ima laptop? ako ima 4+ gb  proizvođači večinom nabace  64 bitne :) 

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!!
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Pa zato sto je danas 4+ GB rama standardno?

Da ali ovaj komp ima 2GB :)

Ali opet ne izuzima činjenicu da radi katastrofalno taj komplatibilni mod.

Mikovic_xD kaže...

koliko rama ima laptop? ako ima 4+ gb  proizvođači večinom nabace  64 bitne :) 

Komp je u pitanju, 2GB.

17 godina

16bit aplikacija kazes? :)

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...
tnakir kaže...

PS.

u poslovnim verzijama x64 windowsa dobiješ pravo na xp mod koji je punokrvni x86 os ma kojem možeš normalno vrtit 16bit app

kod mene normalno radi.....
17 godina
cekpi kaže...

u poslovnim verzijama x64 windowsa dobiješ pravo na xp mod koji je punokrvni x86 os ma kojem možeš normalno vrtit 16bit app

Sta je to jos aktualno?

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
cekpi kaže...

Sta je to jos aktualno?

a po ovome gore očito je

15 godina
neaktivan

Firma od koje smo kupili ERP ima isti izveden u 16 bitnom modu, i nema teorije da aplikacija radi normalno, plus ispis na LPT port iz iste je blago rečeno zlo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Firma od koje smo kupili ERP ima isti izveden u 16 bitnom modu, i nema teorije da aplikacija radi normalno, plus ispis na LPT port iz iste je blago rečeno zlo.

kad ste kupili erp?

15 godina
neaktivan

Prije 4-5 godina.

Znam, i ja već maltertiram godinama tu firmu neka nam isporuče novu verziju , koja je u .NET tehnologiji, ali još uvijek je u razvoju :) , znaći već 4 godine koliko ja znam nova verzija im je u razvoju :) , a prije tri godine im je trebalo samo još par mjeseci da ju dovrše :)

0 0 hvala 0
17 godina
woodgamesfx kaže...

znaći već 4 godine koliko ja znam nova verzija im je u razvoju :) , a prije tri godine im je trebalo samo još par mjeseci da ju dovrše :)

Pa da, to tako ide :))))) Jos malo. I tako svaki ptu :)

16 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

Prije 4-5 godina.

Znam, i ja već maltertiram godinama tu firmu neka nam isporuče novu verziju , koja je u .NET tehnologiji, ali još uvijek je u razvoju :) , znaći već 4 godine koliko ja znam nova verzija im je u razvoju :) , a prije tri godine im je trebalo samo još par mjeseci da ju dovrše :)

ajmo sad iskreno, jel onda microsoftova krivica što neka firma u 2011. godini prodaje erp kao 16bit app i čudi se kako to ne radi kod njihovih korisnika?

15 godina
neaktivan
cekpi kaže...
woodgamesfx kaže...

Prije 4-5 godina.

ajmo sad iskreno, jel onda microsoftova krivica što neka firma u 2011. godini prodaje erp kao 16bit app i čudi se kako to ne radi kod njihovih korisnika?

Iskreno ne :)

Smijeh je što je ta firma MS gold partner i kao taj .NET erp im je prijavljeni projekt , a smijeh je još time veći što je moja firma kupila novu verziju, a isti nam zaračunavaju održavanje stare verzije.

17 godina
woodgamesfx kaže...
cekpi kaže...

Iskreno ne :)

Smijeh je što je ta firma MS gold partner i kao taj .NET erp im je prijavljeni projekt , a smijeh je još time veći što je moja firma kupila novu verziju, a isti nam zaračunavaju održavanje stare verzije.

Dam se kladiti da će aplikacija biti u .NET 1.0 ili 2.0 framework-u.

Hebi ga uvijek ti je tako kod privatnika. Imaju malen broj zaposlenika (što manji) i onda je teško tim ljudima održavati postojeće aplikacije (raditi promijene po zahtjevu korisnika) i još k tome razvijati nove, najvjerojatnije u tehnologiji o kojoj nemaju baš previše blage (ako su do sada radili u C-u ili C++, prelazak na C#/VC++ ne bi trebao biti takav problem, ali opet ne znam u čemu su radili prije)

Znam par aplikacija koje su "izašle" redizajnirane u .NET-u, a ustvari je bio samo redizajniran dizajn (GUI), a poslovnu logika je bila u libovima (pisanim u c-u) od stare aplikacije koju je nova samo pozivala. Radila je 5 puta sporije od stare i bila je jedno 10 puta nestabilnija. Tako se danas većinom radi redizajn.

Ili aplikacija sa GUI-om pisana u WFP-u (VB 2010, ne znam koja je to verzija), a više od 50% koda je samo kopirano iz VB 6.0 (samo su popravljene stvari da radi).

Blago onome tko mora raditi s takvim "alatima"

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice