Steve Jobs podnio ostavku

poruka: 505
|
čitano: 52.940
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Steve Jobs podnio ostavku".
14 godina
neaktivan

Mislim da svatko daje po svojoj savijesti i po svojim mogućnostima ... koliko je Jobs dao u karitas nezna nitko od nas. Možda je dao miljune anonimno, kako bi i trebalo, a možda ne da ni lipe. Isto tako se pitam koliko vi dajete, u okviru svojih mogućnosti ... vjerojatno ništa i po tome niste ništa bolji od bogataša koji ne daju.

btw, onaj koji spominje karmu očigledno nije upoznat sa tom idejom ... 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 14:01 (grzzi).

0 3 hvala 0
17 godina
Re: Steve Jobs podnio ostavku
grzzi kaže...

Mislim da svatko daje po svojoj savijesti i po svojim mogućnostima ...

On nema savjest. Zato i ne daje nista. Skrtac. Odnit ce pare sa sobon kod sv. Petra.

http://www.wired.com/gadgets/mac/commentary/cultofmac/2006/01/70072

I am creationist. I believe man created god.
17 godina
tnakir kaže...
grzzi kaže...

On nema savjest. Zato i ne daje nista. Skrtac. Odnit ce pare sa sobon kod sv. Petra.

Super tekst! {#}

- Psiho246
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...

koliko si ti dao u ovoj godini?

17 godina
grzzi kaže...
tnakir kaže...
grzzi kaže...

Ako ubrojimo one sto prose po ulici, japan i akcije za bolesne (oni pay brojevi)... cca nekih 300 - 400 kn. Plus sto sam sponzorirao neke od clanova ovog foruma hostingom i domenama u vrijednosti od par tisuca kuna.

Svakako vise od Stevice. Zato cu ja dozivit 100-tu, on nece {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 14:30 (tnakir).
15 godina
neaktivan

Apple charges a 30% transaction fee on all in-app purchases including donations. Even though Apple agreed twice in writing to waive this 30% transaction fee for 501(c)3s, we could never get them to honor this promise and had to strip this feature out to get our app approved for review

od developera iPhone Donation App

vruće je...
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...
tnakir kaže...
grzzi kaže...

Ako ubrojimo one sto prose po ulici, japan i akcije za bolesne (oni pay brojevi)... cca nekih 300 - 400 kn. Plus sto sam sponzorirao neke od clanova ovog foruma hostingom i domenama u vrijednosti od par tisuca kuna.

Nitko nezna koliko je dao ili daje anonimno ( ako uopće daje ) tako da ne bih griešio dušu oko toga ... niti je to moja ili tvoja osobna stvar. Uostalom nemaju svi istu filosofiju oko milodara. Možda Jobs vjeruje isključivo u pomaganje sebi, svojima i svojoj zajednici. U svakom slučaju poznata su mi bar dva slučaja gdje su igrali pozitivnu ulogu ... 

u tome što se pobrinuo da prođe zakon o doniranju organa u californiji i podržavanje ljudskih ( gay ) prava, također u californiji ... sasvim izvjesno postoji puno toga što je napravio, a o čemu ti i ja nemamo pojima. Bez obzira na njegove stavove o doniranju i milodaru ako si ikada slušao čovjeka što govori i kako živi u zadnje vrijeme barem, možeš isčitati puno pozitivnog i inspirativnog u svakom smislu ( recimo sad već čuveni govor u stanfordu ). 

Naravno puno jednostavnije od stvaranja nečeg je pljucati po čovjeku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 14:46 (grzzi).
17 godina
grzzi kaže...
1. Možda Jobs vjeruje isključivo u pomaganje sebi, svojima i svojoj zajednici. U svakom slučaju poznata su mi bar dva slučaja gdje su igrali pozitivnu ulogu ... 

2. u tome što se pobrinuo da prođe zakon o doniranju organa u californiji

3. i podržavanje ljudskih ( gay ) prava, također u californiji ...

4. sasvim izvjesno postoji puno toga što je napravio, a o čemu ti i ja nemamo pojima.

1. to sto ja pomazem svojoj obitelji, prijateljima ili zgrcem lovu ispod madrace me ne cini dobrociniteljem, altruistom, humanitarcem nego škrcem http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0krtac_(Moli%C3%A8re)

2. Naravno da je, gledao je svoju guzicu, dva puta je presadjivao jetru

3. Tim Cook je gay... 

4. Sasvim je izvjesno koliko sam ja toga napravio za ovaj svijet, samo ti o tome nemas pojma. Odlicna analogija, zar ne?

5. Smijesan si.

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...
tnakir kaže...
grzzi kaže...

Svakako vise od Stevice. Zato cu ja dozivit 100-tu, on nece {#}

ti zbilja misliš da si bolji od Stevea Jobsa???

kod mene normalno radi.....
17 godina
cekpi kaže...

ti zbilja misliš da si bolji od Stevea Jobsa???

Po zdravlju da {#} {#}

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...
1. Možda Jobs vjeruje isključivo u pomaganje sebi, svojima i svojoj zajednici. U svakom slučaju poznata su mi bar dva slučaja gdje su igrali pozitivnu ulogu ... 

2. u tome što se pobrinuo da prođe zakon o doniranju organa u californiji

3. i podržavanje ljudskih ( gay ) prava, također u californiji ...

4. sasvim izvjesno postoji puno toga što je napravio, a o čemu ti i ja nemamo pojima.

1. to sto ja pomazem svojoj obitelji, prijateljima ili zgrcem lovu ispod madrace me ne cini dobrociniteljem, altruistom, humanitarcem nego škrcem http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0krtac_(Moli%C3%A8re)

2. Naravno da je, gledao je svoju guzicu, dva puta je presadjivao jetru

3. Tim Cook je gay... 

4. Sasvim je izvjesno koliko sam ja toga napravio za ovaj svijet, samo ti o tome nemas pojma. Odlicna analogija, zar ne?

5. Smijesan si.

1. prvo pomogni sebi 

2. naravno, nešto uvijek ponuka čovjeka da napravi potez koji onda koristi i drugima. to ne umanjuje vrijednost toga što je napravio, a samo to je vjerojatno puno više nego ćeš ti ikada u svim svojim inkarnacijama napraviti :D

3. nije mi poznato i nije da me briga. U svakom slučaju pozitivno je da ni njih u appleu nije briga.

4. neznam niti trebam znati, kao ni ti za mene ... darivati i oglašavati svoje darivanje nije neka vrlina.

5. djetinjast si ti i još njih par ovdje 

17 godina
grzzi kaže...

1. prvo pomogni sebi 

2. naravno, nešto uvijek ponuka čovjeka da napravi potez koji onda koristi i drugima. to ne umanjuje vrijednost toga što je napravio, a samo to je vjerojatno puno više nego ćeš ti ikada u svim svojim inkarnacijama napraviti :D

3. nije mi poznato i nije da me briga. U svakom slučaju pozitivno je da ni njih u appleu nije briga.

4. neznam niti trebam znati, kao ni ti za mene ... darivati i oglašavati svoje darivanje nije neka vrlina.

1. Covjek ima par milijardi u novcaniku, mislis da si jos nije dovoljno pomogao?

2. Nije to napravio radi drugih, nego radi sebe.

3. Samo komentiram onaj tvoj argument

4. Gates ne oglasava, Angelina ne oglasava, onaj lik sto zeli dati 95% svog bogatstva (i pila druge multimilijardere da naprave isto) ne oglasava. Dobre vijesti se brzo sire.

5. Ti si fanboy

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...

1. prvo pomogni sebi 

1. Covjek ima par milijardi u novcaniku, mislis da si jos nije dovoljno pomogao?

4. Gates ne oglasava, Angelina ne oglasava, onaj lik sto zeli dati 95% svog bogatstva (i pila druge multimilijardere da naprave isto) ne oglasava. Dobre vijesti se brzo sire.

5. Ti si fanboy

opet ti govorim ... nemaš pojima što je čovjek napravio za druge ili nije, niti bi se trebao time opterećivati. To je njegova osobna savjest i životna filosofija o čemu mi nemamo pojima. Ako te takve stvari bole angažiraj se negdje i pridonesi da se na razini države brinu o siromasima i socijalno ugroženima. Čovjek je u svakom slučaju, čak i da nije dao niti lipe direktno siromašnima pomogao tisućama i miljunima ljudi kroz svoje firme ... zaposlio ih, dao im dobre plaće i uvjete za život, obogatio zajednicu u kojoj posluje i uplatio milijarde dolara poreza svojoj državi i drugima ... stavi malo stvari u perspektivu pa ćeš shvatiti umjesto da se baviš tuđm privatnim stvarima.

17 godina
grzzi kaže...
tnakir kaže...
grzzi kaže...

1. prvo pomogni sebi 

5. Ti si fanboy

opet ti govorim ... nemaš pojima što je čovjek napravio za druge ili nije, niti bi se trebao time opterećivati. To je njegova osobna savjest i životna filosofija o čemu mi nemamo pojima. Ako te takve stvari bole angažiraj se negdje i pridonesi da se na razini države brinu o siromasima i socijalno ugroženima. Čovjek je u svakom slučaju, čak i da nije dao niti lipe direktno siromašnima pomogao tisućama i miljunima ljudi kroz svoje firme ... zaposlio ih, dao im dobre plaće i uvjete za život, obogatio zajednicu u kojoj posluje i uplatio milijarde dolara poreza svojoj državi i drugima ... stavi malo stvari u perspektivu pa ćeš shvatiti umjesto da se baviš tuđm privatnim stvarima.

Pisao sam ti post, ali jednostavno ne mogu pa sam krenuo iz pocetka i to dva put.

Jednostavno cu ti reci, bolje suti, pametniji ces ispasti.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 15:16 (Psiho246).
16 godina
protjeran
grzzi kaže...

Toliko voli placati porez da ima placu od 1$, a zaposlio je mnoge... Sigurno oko 100 ljudi.

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

5. Smijesan si.

ti si ako se ne varam glasao za Keruma pa se suzdrzi od ovakvih komentara...

14 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
grzzi kaže...
tnakir kaže...
grzzi kaže...

1. prvo pomogni sebi 

5. Ti si fanboy

Pisao sam ti post, ali jednostavno ne mogu pa sam krenuo iz pocetka i to dva put.

Jednostavno cu ti reci, bolje suti, pametniji ces ispasti.

naravno ... ako malo pogledaš iz svoje kutije vidjeti ćeš da većina gramzivih biznismena daje puno novaca u "milodar" ... kao Gates recimo ( koji je sa MSom btw optužen i osuđen za protuzakonito poslovanje, namještanje poslova, političke i ostale pritiske i monopol ) najčešće se to sve svodi na PR inače ti ljudi bi teško ikada i bili bogati ...  Naravno po tvom naivnom i pojednostavljenom modelu kad daš nešto para u milodar dozvoljeno je varati, krasti i iskorištavati? 

darivati je ljepo i poželjno, i živjeti pošteno, međutim osuđivati ljude o kojima ne znate ništa, a istovremeno ne činiti što je u tvojoj moći je loše. ( bad karma rekao bi netko ovdje :D ). Ljudi čine dobro na razne načine i po iznosu poznatih milodara mjeriti koliko je tko pozitivan je jako nezahvalan posao.

17 godina
ansha kaže...
tnakir kaže...

5. Smijesan si.

Sad cete to moje Kerumovanje do kraja moj zivota spominjat :) 

Jesam, i javno sam pozalio i udario se po glavi (do'mene je, do'mene je). Dakle da zakljucim pricu sa Kerumom, glasao sam za manje zlo. Zajebo se. Priznao. U javnosti. Da sam se zajebo. Tocka.

Iako ne vidim kakve to veze ima sa Jobsom kojeg grzzi glorificira? Jobs je odlican biznismen, ali smece od covjeka. U cemu je problem?

14 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
grzzi kaže...

Toliko voli placati porez da ima placu od 1$, a zaposlio je mnoge... Sigurno oko 100 ljudi.

Plaća od 1$ je zapravo jako pozitivna stvar za razliku od mnogih koji uzimaju plaću bez obzira na poslovanje tvrtke ( uzmi sve menagere u HR ) .

Opcije dionica vrijede ukoliko vrijedi firma. U trenutku kad je Jobs preuzeo vrijedila je jako malo, zapravo su je svi osudili na bankrot. Da išta znaš o temi znao bi i da je najveći dio bogatstva koji je Jobs stekao trenutno iz Pixar/Disney deala i nema veze sa appleom. Jobs je davno prestao misliti na novac koliko ga ja shvaćam ... da nije izvukao bi iz applea osobno daleko više ( mogao je ). 

17 godina

Da Sanader ima ovakve odvjetnike kao sto ih ima Jobs, odavno bi bio na slobodi {#}

0 0 hvala 0
17 godina
grzzi kaže...
Čovjek je u svakom slučaju, čak i da nije dao niti lipe direktno siromašnima pomogao tisućama i miljunima ljudi kroz svoje firme ... zaposlio ih, dao im dobre plaće i uvjete za život, obogatio zajednicu u kojoj posluje i uplatio milijarde dolara poreza svojoj državi i drugima ... stavi malo stvari u perspektivu pa ćeš shvatiti umjesto da se baviš tuđm privatnim stvarima.

Nego, jel moj sef dobrotvor? Zaposlio je svoje radnike, medju njima i mene. Daje im/nam placu za ono sto rade. Zaposlio ih/nas je jer ne stigne sve sam napravit. Obogatio je Hrvatsku jer placa obaveze kao i svaki drugi privatnik. Stavi malo stvari u perspektivu pa ces vidit da pricas gluposti.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
ansha kaže...
tnakir kaže...

5. Smijesan si.

Jesam, i javno sam pozalio i udario se po glavi (do'mene je, do'mene je). Dakle da zakljucim pricu sa Kerumom, glasao sam za manje zlo. Zajebo se. Priznao. U javnosti. Da sam se zajebo. Tocka.

Iako ne vidim kakve to veze ima sa Jobsom kojeg grzzi glorificira? Jobs je odlican biznismen, ali smece od covjeka. U cemu je problem?

Izuzetno ograničen komentar. Da imaš malo samopoštovanja ne bi pisao takve gluposti o ljudima koje poznaješ iz medija. Jobs je čudak, bez daljnjega, moje mišljenje međutim, jako pozitivan.

17 godina
grzzi kaže...

Izuzetno ograničen komentar. Da imaš malo samopoštovanja ne bi pisao takve gluposti o ljudima koje poznaješ iz medija. Jobs je čudak, bez daljnjega, moje mišljenje međutim, jako pozitivan.

Tvoje misljenje ima vecu tezinu od moga, a znamo ga iz istih medija? Po cemu je pozitivan kao covjek? Konkretno molim. I kakve veze ima samopostovanje sa ovim komentarom. Da si rekao kulture, pa bi covjek rekao ok, al samopostovanja. Zasto ja uopce sa tobom pricam, ti nisi Arfull, ni Ansha. Oni su logicni i argumentirani. Ti si bezveze.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 15:33 (tnakir).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...
Čovjek je u svakom slučaju, čak i da nije dao niti lipe direktno siromašnima pomogao tisućama i miljunima ljudi kroz svoje firme ... zaposlio ih, dao im dobre plaće i uvjete za život, obogatio zajednicu u kojoj posluje i uplatio milijarde dolara poreza svojoj državi i drugima ... stavi malo stvari u perspektivu pa ćeš shvatiti umjesto da se baviš tuđm privatnim stvarima.

Nego, jel moj sef dobrotvor? Zaposlio je svoje radnike, medju njima i mene. Daje im/nam placu za ono sto rade. Zaposlio ih/nas je jer ne stigne sve sam napravit. Obogatio je Hrvatsku jer placa obaveze kao i svaki drugi privatnik. Stavi malo stvari u perspektivu pa ces vidit da pricas gluposti.

Ček, ti misliš da je stvoriti radna mjesta, i ktome u HR jako jednostavno, bezvrijedno i bezveze ... ? Jel te iskorištava? Ili zašto ne daš otkaz i otvoriš svoju firmu, tako pametan, sposoban, mlad i perspektivan.

17 godina
grzzi kaže...

naravno ... ako malo pogledaš iz svoje kutije vidjeti ćeš da većina gramzivih biznismena daje puno novaca u "milodar" ... kao Gates recimo ( koji je sa MSom btw optužen i osuđen za protuzakonito poslovanje, namještanje poslova, političke i ostale pritiske i monopol ) najčešće se to sve svodi na PR inače ti ljudi bi teško ikada i bili bogati ...  Naravno po tvom naivnom i pojednostavljenom modelu kad daš nešto para u milodar dozvoljeno je varati, krasti i iskorištavati? 

darivati je ljepo i poželjno, i živjeti pošteno, međutim osuđivati ljude o kojima ne znate ništa, a istovremeno ne činiti što je u tvojoj moći je loše. ( bad karma rekao bi netko ovdje :D ). Ljudi čine dobro na razne načine i po iznosu poznatih milodara mjeriti koliko je tko pozitivan je jako nezahvalan posao.

Ne grzzi.

Ti si taj koji sudi covjeku o kojemu ne znas nista.

Mi ostali mu sudimo po cinjenicama koje su nam dostupne, dok si ti taj koji glorificira Jobsa iz predpostavke da nitko nista ne zna o njemu, pa to valjda znaci kako je dobra osoba.

- Psiho246
17 godina
tnakir kaže...
grzzi kaže...

Tvoje misljenje ima vecu tezinu od moga, a znamo ga iz istih medija? Po cemu je pozitivan kao covjek? Konkretno molim. I kakve veze ima samopostovanje sa ovim komentarom. Da si rekao kulture, pa bi covjek rekao ok, al samopostovanja. Zasto ja uopce sa tobom pricam, ti nisi Arfull, ni Ansha. Oni su logicni i argumentirani. Ti si bezveze.

Ni meni nije jasno kakve veze samopostovanje ima sa icime ovdje.

- Psiho246
17 godina
grzzi kaže...

Ček, ti misliš da je stvoriti radna mjesta, i ktome u HR jako jednostavno, bezvrijedno i bezveze ... ? Jel te iskorištava? Ili zašto ne daš otkaz i otvoriš svoju firmu, tako pametan, sposoban, mlad i perspektivan.

Da bilo koji sef sam sposoban odraditi posao koji inace odradi 500 ljudi, i da na taj nacin moze ustediti novce, odnosno te novce umjesto tebi dati sebi, mislis da bi ikoga zaposlio.

Sirenje poslovanja zahtjeva povecanje kadra. Sirenje poslovanja se ne radi zbog toga da se zaposle novi ljudi, nego da firma ima vecu dobit.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

:-) Gle, pa mi smo i suseljani..... ops, sugrađani KerumCitya;-). I još priznaš da si glasao za Rumkea... brzo na stup srama;-) Evo, da se i ja pohvalim, ja sam bio suosnivač FB grupe "Neću da Ž.Kerum bude moj gradonačelnik"... i na kraju sam mu samo napravio dobar PR:-((

Back2Topic (nije vezano za tvoje postove):

Kad si "težak" milijarde koje i tako ne možeš potrošiti, onda je i logično razdjeliti nešto... ako ne zbog sebe, onda bar zbog dobrog PR-a (B.Gates, npr.). Ali Wozniak je (IMHO) ljudina i po! Imati milijune i SVE razdjeliti za unaprijeđenje školstva je čin dostojan divljenja. I gotovo sam siguran da je sretniji i mirnijji u duši od Jobsa. Na kraju krajeva, svakoga snađe sudbina kakvu je zaslužio.

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
grzzi kaže...

Da bilo koji sef sam sposoban odraditi posao koji inace odradi 500 ljudi, i da na taj nacin moze ustediti novce, odnosno te novce umjesto tebi dati sebi, mislis da bi ikoga zaposlio.

Sirenje poslovanja zahtjeva povecanje kadra. Sirenje poslovanja se ne radi zbog toga da se zaposle novi ljudi, nego da firma ima vecu dobit.

neznam što bih ti rekao ... pretpostavka da su svi ljudi sposobni voditi firmu, pronaći i odraditi poslove i isplatiti plaću radniku i doprinose državi svaki mjesec je beyond stupid. Ekonomija i sustav vrijednosti danas je takav kakav je, nasljedili smo ga i ništa se neće na bolje promijeniti preko noći, dapače bojim se da može malo ići i na dole u sljedećem periodu. Ukoliko si sposoban nitko te ne sili da radiš za drugoga ... to su blagodati ovog sustava. Budi sam svoj gazda, ili zapsli ti ljude da rade za tebe i budi primjer šefa kojeg svi vole.

Razlike na moj i tvoj pogled na Jobsa je u tome što mu ne važem kesu nego ga gledam kao čovjeka, čitam što je rekao i gledam što je napravio za USA i Kinesku ekonomiju ( i pojedinačno filmsku, IT, muzičku, grafičku i druge industrije ), kako je promijenio moj život ( ako ga je promijenio ), čime je inspirirao mene i druge ljude i što se da naučiti od njega. 

Ne bih volio biti takav radoholičar, al fokus i pronicivost koja ga je vodila čitav život se sreće jednom u 100 godina. Uostalom više životne mudrosti ima u njegovom životu, njegovim rečenicama, intervijuima i govorima nego u mnogim djelima moderne književnosti ili filma ... lik je film i knjiga sam po sebi. 

Ne želim niti mogu vagati koliko je dobrog ili lošeg napravio pojedinačno, koliko je ljudi zaposlio ili otpustio, koliko je okrutno iskren ili zloban bio pri tome ( pirati ) ... jednostavno da ga nije bilo,  bilo bi 50 000 ljudi manje zaposlenih u appleu sa izvrsnim plaćama i uvjetima, miljun kineza manje koji zarađuju za kruh sklapajući iPhone i stotinu tisuća naknada za nezaposlene manje ... čovjek je stvorio dodatnu vrijednost. Je li Gates bolji čovjek zato što je od više novaca koje se pobrinuo za sebe zaraditi / odvojiti od dobiti MS-a dao dio javno u "dobrotvorne fondove" o čijem funkcioniranju i agendi zapravo jako malo znamo?

Novac koji je zaradio nije niti nasljedio niti kome ukrao niti je osuđivan za priljave poslove ... milsim da nemožeš to ocrniti niti pljucati po čovjeku zato što javno nije darivao. Imao bi bolji Pr u svaom slučaju da je ... al on ionako nije ni brinuo za PR previše.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 15:56 (grzzi).
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Sta mislis da li bi Jobs bio bolji gradonacelnik Splita od Keruma?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice