Stallman sretan što nema Jobsa

poruka: 377
|
čitano: 48.071
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stallman sretan što nema Jobsa".
17 godina

novac nije mjerilo genijalnosti. newton, eistein, darwin, da vinci, tesla nisu nešto radili radi profita. i todorić je kupio vupik koji je bio pred bankrotom i sad već drugu godinu posliju s pozitivom. isto tako i belje. čini li ga to vizionarom?  

Kapitalizam želi proizvesti i prodati što više u što kraćem vremenu sa što manje radnika!

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Stallman sretan što nema Jobsa
Kant kaže...
grzzi kaže...
Kant kaže...

A kakav je tek Todorić vizionar i manga...

Od prodaje jaja pa do vlasnistva nad gotovo cijelom zemljom!

Jobs je mala beba za njega pa mi nije jasna tolika fascinacija istim

Čime te Todorić fascinirao? Kojim svojim proizvodom? Kojom svojom izjavom?

Fasciniro me uspjehom, kao tu vecinu Jobs....

A cujem da se i K plus brend dobro prodaje!

Genijalan potez Todorića!

\o/

Vizionar, mislim da takvih proizvoda prije kod nas nije bilo...

mene je fascinirao mnogi appleov komad hardwarea i softwarea, isto tako mnoge Jobsove izjave i postupci. Što se bogatstva tiče, mnogi su bogatiji od Jobsa, stotine i tisuće o kojima nemam pojima niti me zanimaju, među njima je i Todorić, a ništa što je dotični napravio nije mi niti podiglo obrvu. Vjerujem da postoje neki, možda i ti kojima je Todorić fascinantna osoba.

17 godina
hrvooje kaže...

novac nije mjerilo genijalnosti. newton, eistein, darwin, da vinci, tesla nisu nešto radili radi profita. i todorić je kupio vupik koji je bio pred bankrotom i sad već drugu godinu posliju s pozitivom. isto tako i belje. čini li ga to vizionarom?  

Apsolutno...

Ako cini Jobsa sto nebi cinilo i Todorica?

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...
.... Veličina Jobsa je u tome što je čitavo to vrijeme dok su u Apple u vjerovali u PowerPC alianzu imao spremnu rezervnu opciju i razvijao OSX i aplikacije za x86 arhitekturu.

Jobs razvijao??? LOL ... {#}

Dakle ako ne kuckaš liniju po liniju nisi vrijedan? Ti mora da si programer i da mrziš svu sivu eminenciju iznad tebe koja radi samo u PowerPointu  {#}

17 godina
grzzi kaže...
Kant kaže...
grzzi kaže...
Kant kaže...

\o/

mene je fascinirao mnogi appleov komad hardwarea i softwarea, isto tako mnoge Jobsove izjave i postupci. Što se bogatstva tiče, mnogi su bogatiji od Jobsa, stotine i tisuće o kojima nemam pojima niti me zanimaju, među njima je i Todorić, a ništa što je dotični napravio nije mi niti podiglo obrvu. Vjerujem da postoje neki, možda i ti kojima je Todorić fascinantna osoba.

Daj nabaci par izjava sto su te fascinirale...

Da se fasciniramo i mi...

Intel i5 750 @3.8; GA P55 UD3; Kingmax 4 Gb 1600 Mhz; Gigabyte 6950 2 Gb; Hdd Samsung F3 1 Tb X 2 i F4 2 Tb
14 godina
neaktivan
Kant kaže...
grzzi kaže...
Kant kaže...
grzzi kaže...
Kant kaže...

\o/

Daj nabaci par izjava sto su te fascinirale...

Da se fasciniramo i mi...

"The most compelling reason for most people to buy a computer for the home will be to link it into a nationwide communications network. We're just in the beginning stages of what will be a truly remarkable breakthrough for most people -- as remarkable as the telephone."

- Playboy, 1985

17 godina
grzzi kaže...

"The most compelling reason for most people to buy a computer for the home will be to link it into a nationwide communications network. We're just in the beginning stages of what will be a truly remarkable breakthrough for most people -- as remarkable as the telephone."

- Playboy, 1985

Puno hvala, skoro sam na guzicu pao kada sam procitao. Odista sam ostao fasciniran...

Zao mi je sto to nisam i prije procitao, ali bice da citam krivu literaturu...

Ali odmah cu sada do kioska i to ispravit

14 godina
neaktivan
Kant kaže...
grzzi kaže...

- Playboy, 1985

Puno hvala, skoro sam na guzicu pao kada sam procitao. Odista sam ostao fasciniran...

Zao mi je sto to nisam i prije procitao, ali bice da citam krivu literaturu...

Ali odmah cu sada do kioska i to ispravit

Vrlo hrabra izjava dana 1983 u interviewu objavljenom godinu dana kasnije, kad gotovo nitko nije znao ni što je osobno računalo, kamoli internet. 

Fenomenalan

u Stanfordu, koncept
zamišljen pred više od 15 godina, uvijek na mjestu, jezgrovit i vizionarski. Daj nešto tako od Todorića da vidim što propuštam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 14:48 (grzzi).
14 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

cini. ekonomskim vizionarom ali ne poljoprivrednim. 

to je ono sto ja pokusavam vec dugo objasniti. Stallman je informaticki Mohammad Ali a Jobs je Don King. Niko me nikad nece uvjerit da je King bitniji od Alija.

14 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Vrlo hrabra izjava dana 1983 u interviewu objavljenom godinu dana kasnije, kad gotovo nitko nije znao ni što je osobno računalo, kamoli internet. 

To su mu rekli njegovi inženjeri i on se slaze s njima.

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
grzzi kaže...

To su mu rekli njegovi inženjeri i on se slaze s njima.

Očigledno je Jobs kužio svoje inžinjere za koje ti znaš da su mu to rekli ... :) btw Gatesu se pripisuju mnoge izjave ... premda osobno mislim da su izvučene iz konteksta :D

"The internet is just a passing fad" in a Microsoft press conference in late 1995?

"The Internet? We are not interested in it" -- Bill Gates, 1993

"No one will need more than 637 kb of memory for a personal computer." početkom osamdesetih

17 godina
grzzi kaže...

Fenomenalan

u Stanfordu, koncept
zamišljen pred više od 15 godina, uvijek na mjestu, jezgrovit i vizionarski. Daj nešto tako od Todorića da vidim što propuštam.

Otidji do prvog konzuma pa ces vidjet sta propustas...

17 godina

Daj Grzzi, odustani kao i ja...nema smisla objašnjavati

nešto ljudima čiji su idoli kerum i Todorić

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
neaktivan
Kant kaže...
grzzi kaže...

Fenomenalan

u Stanfordu, koncept

Otidji do prvog konzuma pa ces vidjet sta propustas...

otišao sam do ignoriraj autora opcije jer vidim da ništa ne propuštam ;)

14 godina
neaktivan
segregator kaže...

provokator :)

da sam napisao kako je Hitler bio uspjesan ekonomist ti bi mislio kako mi je i on idol?

17 godina
BlueMax kaže...
segregator kaže...

da sam napisao kako je Hitler bio uspjesan ekonomist ti bi mislio kako mi je i on idol?

Uobicajeno je da kada appleovac bude u nedostatku argumenata, da pocne lagati, iskrivljivati izjave te se "praviti" glup.

To je njihova obrana, zato i jest diskusija s njima kao diskusija sa zidom.

Mucki provokatori, kazem ja.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...

Uobicajeno je da kada appleovac bude u nedostatku argumenata, da pocne lagati, iskrivljivati izjave te se "praviti" glup.

I Mamić sigurno isto ima iPhone.

Sad mi  je sve jasnije što se tiče Mamićevog ponašanja

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 16:04 (dado2202).
14 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
BlueMax kaže...
segregator kaže...

da, samo segregator nije apple zombi nego samo mucki provokator :)

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
grzzi kaže...
.... Veličina Jobsa je u tome što je čitavo to vrijeme dok su u Apple u vjerovali u PowerPC alianzu imao spremnu rezervnu opciju i razvijao OSX i aplikacije za x86 arhitekturu.

Jobs razvijao??? LOL ... {#}

Tocno se zna na što je Grzzi mislio. Mislio je da je vodio i organizirao razvoj te verzije.

Jer da nije uz IBM i Motorolu ostali bi na cjedilu. Toliko napadate Apple što je napustio Power PC

arhitekturu, svaljujuci odgovornost na pohlepu S.J.kojom je smanjio kvalitetu ondašnim Mac-ovima,

ignorirajuci cinjenicu da razvoj te arhitekture nije pratio ubrzani zahtjev x86 arhitekture

Ponekad ste pravi lešinari... I kad covjek pokuša s vama lijepo i argumentirano razgovarati nabacite 10ak postova koji 

ne nude neznam kakve argumente vec uobicajene parole. Žalosno.

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...
....

Nisam telepat i ne znam kaj je Grzzi mislio ,ali ,s obzirom na prijašnje izjave njega i većine jabučara ovdje na forumu ,ne čudi me izjava da je Stevo ''razvijao OS X''!!

Mi lešinari?? Koji to čovjek ovdje pokušava argumentirano razgovarati??

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 0:04 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
grzzi kaže...
"No one will need more than 637 kb of memory for a personal computer." početkom osamdesetih

Tocnije je 640 KB jer je to velicina konvencionalne memorije, a sto se samog citata tice cini se da je i on izmisljen, Gatesovim rijecima:

QUESTION: "I read in a newspaper that in 1981 you said '640K of memory should be enough for anybody.' What did you mean when you said this?"

ANSWER: "I've said some stupid things and some wrong things, but not that. No one involved in computers would ever say that a certain amount of memory is enough for all time."

"Meanwhile, I keep bumping into that silly quotation attributed to me that says 640K of memory is enough. There's never a citation; the quotation just floats like a rumor, repeated again and again."

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2011 23:57 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
alen-c kaže...
....

Nisam telepat i ne znam kaj je Grzzi mislio ,ali ,s obzirom na prijašnje izjave njega i većine jabučara ovdje na forumu ,ne čudi me izjava da je Stevo ''razvijao OS X''!!

Mi lešinari?? Koji to čovjek ovdje pokušava argumentirano razgovarati??

Ok, možda malo pregruba rijec, ali opet. Napali vas 3-4 covjeka odjedamput. Još ok da ste vodili raspravu na razini argumenata

i cinjenica pa da svi skupa nešto i naucimo nego mi ubacite Todorica, Mamica, Keruma i ekipu.

I to još ajde u jednom postu, pa kao neka šala, nego najmanje 5 puta.

Grzzi sigurno na to nije mislio a i svako pametan je svjestan toga. 

S.J. je sigurno sudjelovao u razvoju x86 verzije. Sumnjam da je baš radio na pisanju koda,

ali sigurno je dao zeleno svjetlo za takav projekt bez kojeg toga nebi bilo i za to je zaslužan.

Najgore od svega rasprava se pretvorila u prici samo o S.J-u sa tek povremenim spominjanjem Stallmana i njegova mišljenja.

Stallman nebi bio zadovoljan time {#}

''Ne možemo izbjeći svaku kritiku niti je moguće udovoljiti svima '' I.P.II
16 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Najgore od svega rasprava se pretvorila u prici samo o S.J-u sa tek povremenim spominjanjem Stallmana i njegova mišljenja.

Stallman nebi bio zadovoljan time {#}

Pošto na Macovima i Windows PC-ima radim paralelno godinama ,dajem si za pravo poklopit svaku glupost koju pročitam. A pošto sam ipak malo starija konjusina ,dobro sam upoznat s povješću i nastankom kako PC-a i Windowsa ,tako i Macova.

Ali ,već sam umoran od raznih ''činjenica'' o tome i zato više izbjegavam ulaziti u rasprave o tome ,osim s vremena na vrijeme ,kad pročitam očite budalaštine!

A to kud je rasprava otišla ,najviše i jesu zaslužni branitelji lika i djela S.J.-a ,koji ne prihvaćaju činjenicu da nije baš svima bio simpatičan (a kamoli božanstvo)!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.10.2011 13:14 (kizo2703).
14 godina

Evo jedna prigodna {#}

http://steam-expo.com/ But, you won't find love in a, won't find love in a hole. It takes more than fucking someone to keep yourself warm.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mapir kaže...
Bypass kaže...

Daleko više cijenim Gatesa nego što sam ikada cijenio Jobsa. Štoviše daleko je jači ekonomski genije nego jobs. Njegovi proizvodi vladaju svijetom, dok je Jobs koristio psihologiju svraka i najniže ljudske porive kao motiv za zaradu.

Uff... Bit ce da i tvoj Bill cijeni svih nas igrajuci se boga i smiljajuci gadosti sa svojim kompanjonima Rockfellerima, Rotschildima i ostalom bagrom, a sve pod krinkom humanitarnog rada. Link 1,

. Kopajte dublje, iznenadit ce te se sto ce te iskopat.

Steve je ipak bio iznad tih gadosti.

Kako ste smješni, skoro pa tragični... NHF, ali čovjeku koji zna zbojiti 2 i 2 trebalo bi biti jasno da ni DeBill ni Stevica nisu ni vizionari ni ikone vrijedne divljenja. Oni su samo ljudi koji su rad istinskih vizionara i svojih inženjera/programera uspjeli skupo prodati.

Da mi M$ svaku godinu pokloni Win licence za firmu ili da mi Apple onako na lijepe plave (kratkovidne:-) oči pokloni par komada iPada i iPhonea vjerojatno bi ih dizao u nebesa?  Ali s obzirom da sam jednoj i drugoj kompaniji "donirao" do sada preko 500,000kn (što kao fizička osoba, što kao poduzetnik), ne vidim razloga zbog kojeg bi ih štovao kao božanstva? Čisti business, i ništa više...

15 godina
neaktivan
Luciano kaže...
mapir kaže...
Bypass kaže...

Daleko više cijenim Gatesa nego što sam ikada cijenio Jobsa. Štoviše daleko je jači ekonomski genije nego jobs. Njegovi proizvodi vladaju svijetom, dok je Jobs koristio psihologiju svraka i najniže ljudske porive kao motiv za zaradu.

Uff... Bit ce da i tvoj Bill cijeni svih nas igrajuci se boga i smiljajuci gadosti sa svojim kompanjonima Rockfellerima, Rotschildima i ostalom bagrom, a sve pod krinkom humanitarnog rada. Link 1,

Kako ste smješni, skoro pa tragični... NHF, ali čovjeku koji zna zbojiti 2 i 2 trebalo bi biti jasno da ni DeBill ni Stevica nisu ni vizionari ni ikone vrijedne divljenja. Oni su samo ljudi koji su rad istinskih vizionara i svojih inženjera/programera uspjeli skupo prodati.

Da mi M$ svaku godinu pokloni Win licence za firmu ili da mi Apple onako na lijepe plave (kratkovidne:-) oči pokloni par komada iPada i iPhonea vjerojatno bi ih dizao u nebesa?  Ali s obzirom da sam jednoj i drugoj kompaniji "donirao" do sada preko 500,000kn (što kao fizička osoba, što kao poduzetnik), ne vidim razloga zbog kojeg bi ih štovao kao božanstva? Čisti business, i ništa više...

Ali kakve veze s tvojim postom ima citat mojeg.... samo sam htio ukazati da stvari mogu biti drugacije nego se povrsinski cine.

16 godina
Luciano kaže...
mapir kaže...
Bypass kaže...

inženjer je vrlo rijetko vizionar jer fenomenalno razumije tehnologiju no bez nekog tko će ga usmjeriti nema neke šanse proizvesti ono što je korisniku potrebno. Tj.Stevo nam je poručio "Kupac nikad ne zna što želi" i u tome je bio u pravu.

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
14 godina
neaktivan
genije_čudo_prirode kaže...
Luciano kaže...
mapir kaže...
Bypass kaže...

inženjer je vrlo rijetko vizionar jer fenomenalno razumije tehnologiju no bez nekog tko će ga usmjeriti nema neke šanse proizvesti ono što je korisniku potrebno. Tj.Stevo nam je poručio "Kupac nikad ne zna što želi" i u tome je bio u pravu.

Upravo tako ... Apple je jedna od rijetkih firmi koja nikad nije radila "istraživanja tržišta" putem anketa, fokus grupa i sličnih marketinških sr.nja. Make it and they will come ... 

16 godina
neaktivan
grzzi kaže...

Upravo tako ... Apple je jedna od rijetkih firmi koja nikad nije radila "istraživanja tržišta" putem anketa, fokus grupa i sličnih marketinških sr.nja. Make it and they will come ... 

Odkud ti da se nisu sluzili "marketinskim sranjima"?

Godišnje utuku skoro pola milijarde dolara na marketing ako ne i vise, nebi se cudio da je to daleko vise novaca nego sto trose na razvoj...

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 12:01 (drnde).
14 godina
neaktivan
drnde kaže...
grzzi kaže...

Odkud ti da se nisu sluzili "marketinskim sranjima"?

Godišnje utuku skoro pola milijarde dolara na marketing ako ne i vise, nebi se cudio da je to daleko vise novaca nego sto trose na razvoj...

Jobs je prezirao fokus grupe, ispitivanja tržišta i mambo jumbo sranja koja prodaju marketinške agencije. Uvijek su se oslanjali na svoj instinkt, premda sad kad ga više nema, to će biti lutrija.

Naravno da apple troši na reklamiranje, al i tu su vrlo štedljivi jer pola milijarde nije toliko puno u odnosu na firme slične veličine i djelatnosti. Budu uvjeren da sony, dell i slični, premda puno manji i dalje troše više.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice